Субота, 20.04.2024, 14:04















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 20

     Сьогодні, 20 листопада на базі Купського НВК №2 був проведений єдиний урок на тему «Герої Небесної сотні – взірець мужності, патріотизму, любові до рідної землі, боротьби за утвердження людської гідності та європейського майбутнього України». Урок був проведений у формі : презентації, спільного обговорення, перегляд кінофільмів та відеороликів.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 470 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2017 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 1396 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2017 | Комментарії (0)

Остаточні протоколи засідання журі ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з англійської мови-тисни тут

Проглядів матеріалу: 627 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2017 | Комментарії (0)

 

Остаточні протоколи засідання журі ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з хімії-тисни тут

Проглядів матеріалу: 709 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2017 | Комментарії (0)

Остаточні протоколи засідання журі ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з економіки- тисни тут

Проглядів матеріалу: 513 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2017 | Комментарії (0)

   Venerăm în această zi patriotismul și curajul adevăraților patrioți, care în toamna anului 2004, dar și în noiembrie 2013 - februarie 2014 s-au ridicat în apărarea valorilor democratice, drepturile și libertățile omului și cetățeanului, intereselor naționale ale țării.

Anual la CIE Cupca, elevii și profesorii venerează această zi deosebită. La careul școlar păstrăm un moment de reculegere. La orele de educație se petrec conversații, discuții despre acest eveniment. Pe coridorul școlii, în incinta muzeului și a bibliotecii școlare sunt organizate expoziții de reviste, ziare, fotografii pe tema respectivă.

Activ se încadrează în desfășurarea activităților comemorative membri comitetului școlăresc, ai cercului de tineri muzeografi, dar și toți ceilalți elevi.

Membri comitetului școlăresc depun flori și aprind lumânări la capelița aflată nu departe de biserica locală, capeliță ridicată în memoria tuturor celor ce au avut de suferit de pe urma regimului totalitar. Aici se află două monumente simbolice.

Reamintim cititorilor că avem un ungher patriotic unde se păstrează cu sfințenie un drapel adus din partea de sud-est a Ucrainei, cât și diverse fotografii cu caracter patriotic.

Să-i ținem minte pe toți acei cara și-au dat viața pentru libertatea și independența statului ucrainean. Să le păstrăm memoria.

Eleonora Schipor, pedagog-organizatoare la CIE Cupca

 

Проглядів матеріалу: 445 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2017 | Комментарії (0)

17 листопада 1957 року у селі Старий Вовчинець уперше відчинились двері сільського музею. Тоді біля витоків цієї події стояв молодий учитель історії місцевої школи Іван Топало. Саме завдяки його ентузіазму і старанням разом з іншими колегами-педагогами та учнями було зібрано і розміщено експозицію із 100 експонатів в одній із шкільних кімнат.

   За 60 років, що минули від тоді, музей набув статусу краєзнавчого. У 24 залах виставлено понад 8 тисяч експонатів із історії села. Є тут і унікальна експозиція, в якій зібрано більше 3 тисяч пасхальних писанок майтринь Старого Вовчинця, навколишніх сіл, а також із сусідньої Румунії.

З нагоди ювілею музею у актовій залі Старововчинецького ліцею відбулися урочистості, у яких взяли участь представники громадськості села, почесні гості, зокрема голови райдержадміністрації і райради Георгій Придій та Петро Панчук, начальник управління культури та директор Департаменту освіти і науки ОДА Віра Кітайгородська та Оксана Палійчук, начальник управління освіти РДА Василь Барарюк, голова «Просвіти» Глибоцького району Олександра Приходько-Возняк. Всі вони із щирими словами вдячності і поваги згадували Івана Касіяновича Топала (світла йому пам’ять ) – багаторічного директора музею. Нині його добру справу гідно продовжують теперешній директор музейного закладу Ольга Вінтоник, педагоги і учні ліцею. Не залишається музей поза увагою і сільського голови Петра Остафійчука.

Додамо, що за 60 літ музей із великим інтересом оглянули десятки тисяч відвідувач не лише із району й області, а й багатьох куточків України, цілого ряду зарубіжних країн, у тому числі Румунії, Угорщини, Польщи, Чехії, Росії, Білорусі, США, Канади, Аргентини та Німеччини.

Відрадно, що з вересня 2016 року музей носить ім’я І.К.Топала.

 

 

Проглядів матеріалу: 460 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2017 | Комментарії (0)

   Профспілка передумала виводити освітян на «акції протесту». Анонсована акція протесту, що мала відбутись 14 листопада, не відбулась. Причиною відмови у профспілці називають готовність уряду вирішувати у співпраці з профспілками порушені ними питання.

Три тисячі дітей з окупованих територій вчаться дистанційно. За інформацією МОН, серед дітей з непідконтрольних територій Донбасу та Криму зростає попит на дистанційну освіту в Україні – не тільки у випускників шкіл, а й в учнів молодших класів.

Тести ЗНО з іноземних мов не ділитимуть на рівні В1 та В2. В УЦОЯО зазначають, що серед вишів не затребувані результати різнорівневих тестів зовнішнього оцінювання, тому мовні не міститимуть завдань В1 та рівня В2, як передбачалося раніше.

Уряд заснував стипендії на честь Героїв Небесної Сотні. Усього засновано 50 академічних стипендій на честь 10 наймолодших Героїв Небесної Сотні, а також 25 стипендій на честь 5 Героїв для молодих вчених. Стипендії виплачуватимуть щомісяця протягом навчального року.

Школи мають самі вирішувати питання шкільної форми. За інформацією МОН, питання щодо запровадження шкільної форми регламентується статутом школи та правилами внутрішнього розпорядку. Батьки школярів також мають право долучатись до вирішення цих питань.

Учитель року - 2016 вирішила поїхати з України. Заслужений учитель України, переможець всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» у номінації «Іноземна мова» Віолетта Македон покинула Україну і уже два місяці мешкає у Великій Британії.

Випускникам з угорської громади важко складати ЗНО. З усіх випускників угорської громади в 2017 році лише 164 склали ЗНО на рівні, достатньому для вступу до українських вишів. У медичні виші змогло вступити лише два представника угорської громади.

Гриневич пообіцяла вигризати зарплати для вчителів. Міністр освіти, коментуючи інформацію про від'їзд з країни заслуженої вчительки України, переможниці всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» пообіцяла добиватись підвищення зарплат учителів.

Проглядів матеріалу: 467 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024