Четвер, 25.04.2024, 13:07















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 01

Чужих земель ми прагнути не вміли

Й чужої крові не лили.
То чим ми в Бога заслужили
Такої чорної біди?!
 
Чому сусід і брат наш величавий
 
Ножа нам в спину устромив
І, слід залишився кривавий,
На брата брата натравив?
 
За що сплюндровано країну?
Чом не засіяно поля?
За що зруйновано оселю
Й скалічено вже не одне життя?
 
Чом серце радо не співає,
А очі повняться слізьми,
В повітрі страх і біль витає,
І чутно: «Боже вбережи»?
 
А все для того, щоб згадали:
Яких ми пращурів сини.
Свою б історію читали.
А не чужії «псалтирі».
 
І не шукали б побратима,
Щоб нам країну будував,
Й за нас «знедолених» й «нещасних»
Майбутній шлях наш обирав.
 
Нам треба просто пригадати,
Який вогонь у душах несемо.
Свої зусилля об’єднати
І побороти чорне зло.
 
Тож будьмо справді патріотами
Не на словах, а у душі
Щоб заквітчались знову маками
Дівчата в радості, а не в журбі!
Коваль Ольга, учениця 11-Б класу Глибоцької гімназії
 
Проглядів матеріалу: 526 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.11.2017 | Комментарії (3)

    У середу, 01.11.2017р., на базі конференц-залу РМЦ відбувся районний семінар практичних психологів ДНЗ та НВК, який працював над актуальною проблемою сьогодення: «Розвиток психологічної компетентності педагогічних працівників». Матеріали семінару та роботу психологічної служби презентував Глибоцький ДНЗ «Сонечко».

Відкрила районний семінар завідуюча ДНЗ – Загудалова О.С. з презентацією та візиткою ДНЗ «Сонечко». Продовжила роботу семінару методист РМЦ А.І. Колесник, наголосивши у своєму виступі на головних формах та методах роботи щодо розвитку та підвищення психологічної компетентності вихователів ДНЗ.

Практичний психолог ДНЗ – Єпуре С. С. Продовжила роботу семінару, який складався з теоретичного та практичного блоків.

Теоретичний блок семінару складався з мультимедійних презентацій щодо розкриття проблематики та тематики семінару, дискусійної платформи та круглого столу.

Практичний блок семінару включав себе:

1.пристендове заняття з педагогами: « Основні форми та методи психологічної просвіти педагогів ДНЗ»;

2.корекційне заняття з дітьми за арт-терапевтичною методикою «Знищення страху» Венгер А.Л., Морозова Е.И.

3. Діагностику батьків: «Виховуючи свою дитину, ви виховуєте себе».

Учасники семінару мали можливість переглянути заняття, проаналізувати їх та поповнити власні знання щодо роботи з педагогами.

Завершальний блок семінару завершився зворотнім зв’язком та виробленням методичних рекомендацій .

Слід зазначити, що районний семінар практичних психологів ДНЗ та НВК пройшов у плідній та творчій атмосфері.

Методист РМЦ      Колесник А. І.

Проглядів матеріалу: 440 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.11.2017 | Комментарії (0)

   Звучить чарівна симфонія осені...Тривожно і сумно, щемливо і якось незбагненно дивно. Чому? А хто знає? Прощатись завжди сумно і з осінньою красою навколишнього світу прощатися також шкода. Але навряд чи когось може залишити байдужим красиве жовто-багряне листя, яке обпадає в цю чудову пору року і створює незвичайної краси килим на землі. Про чарівність осінньої пори сьогодні вели мову вихованці різновікової групи Пертичанського НВК "Квіточка" на святі "Осінь золота".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 481 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.11.2017 | Комментарії (0)

     В рамках Комплексної програми підвищення якості національно-патріотичного виховання дітей та молоді Чернівецької області на 2017-2021 роки та з метою посилення військово-патріотичного виховання, формування національної свідомості молоді та з нагоди 75-річчя створення Української Повстанської Армії 30 жовтня 2017 року розпочав роботу вишкіл (навчально-тренувальні військово-патріотичні збори) для юнаків та юначок 10-11 класів закладів освіти області на базі обласного позашкільного оздоровчо-виховного закладу « Лунка» .

Відкрила військово- патріотичні збори Ірина Ісопенко, заступник директора Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації. Ірина Юліанівна зазначила, що ми маємо гордитися, що народилися й живемо на чудовій, багатій землі, у славній Україні. Адже якою буде наша держава залежить тільки від нас, патріотів, які своєю щоденною працею змінюють нашу Батьківщину на краще.
До вишколу залучені 50 учнів 10 – 11 класів закладів загальної середньої освіти Герцаївського, Глибоцького, Новоселицького, Кельменецького та Сторожинецького районів; виховники та інструктори ГО « Патріот України Буковина », ГО «Дорогою добра», « Інформал Буковина»; учасники бойових дій на сході України – Олександр Паращук та Валерій Краснян.
Упродовж п’яти днів діти матимуть змогу отримати знання із домедичної допомоги, основ техніки самооборони та поводження зі зброєю, ознайомились з історією України, розучували національні та українські повстанські пісні.
Навчально-тренувальні військово-патріотичні збори (вишкіл) триватимуть до 3 листопада 2017 року.
Проглядів матеріалу: 465 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.11.2017 | Комментарії (0)

     31 жовтня відзначають Міжнародний день Чорного моря, дану традицію вирішили підтримати і в Черепковецькому ДНЗ. В середній групі було проведене заняття «Таке дивовижне Чорне море», мета такого заняття: поглибити знання дітей про море як складну екосистему зі своїми законами та умовами існування для морських мешканців; розвивати творчу уяву, вміння перевтілюватися, відтворювати образи рослин, морських мешканців в іграх, сприяти формуванню екологічно-дослідницької поведінки, мотивувати бажання відтворювати свої враження художніми засобами та нетрадиційними техніками; виховувати дбайливу та усвідомлену поведінку до унікальної природи, почуття любові до рідного краю. Діти проявляли цікавість та захоплення впродовж всього заняття.

Проглядів матеріалу: 430 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.11.2017 | Комментарії (0)

     Період входження педагога-початківця у професію вирізняється напруженістю і є дуже важливим для його особистісного і професійного розвитку. Саме Школа молодого вихователя спрямована допомогти педагогу-початківцю обрати правильний шлях для професійного зростання та вдосконалення. Від того, як минатимуть перші роки вихователя-початківця, залежить стабільність педагогічних кадрів, їх якісний склад, результативність освітнього процесу в навчальному закладі.

31 жовтня 2017 року на базі РМЦ відбулося засідання Школи молодого вихователя ДНЗ.

Зорієнтувати молодих фахівців у освітньому процесі, дати практичні поради, допомогти адаптуватися до обраної професії. Формувати професійну компетентність педагогів, ознайомити їх з особливостями Базового компонента, розвивати вміння аналізувати та планувати власну діяльність відповідно до вимог Державного стандарту. Сприяти розвитку педагогічної творчості, майстерності та винахідливості. Така мета школи молодого вихователя.

В засіданні взяли участь педагоги дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів району. Вели засідання методист РМЦ Лариса Петрик та керівник Школи - вихователь-методист Черепковецького ДНЗ Наталя Чорней.

Слухачами школи було розглянуто ряд питань, а саме:

  • організація режимних процесів, освітньо-виховної роботи з дітьми та планування освітнього процессу;
  • самоосвіта вихователя.

Завдяки таким інтерактивним методам, як «Карусель», «Формування робочих груп», «Обговорення інформації в робочих групах» було створено комфортні умови діяльності для учасників, що сприяло їхній активності.

Під час вправи «Пісочний годинник» вихователі висловили свої очікування від заняття. Н.Чорней звернула увагу слухачів на планування навчально-виховної роботи з дітьми згідно Базового компонента дошкільної освіти, програми «Дитина» та ведення документації відповідно Інструкції про ділову документацію дошкільного навчального закладу. Методист РМЦ Л. Петрик надала рекомендації щодо створення розвивального середовища в групах ДНЗ.

Цікаво пройшла рольова гра «Один день з життя вихователя», в якій учасники виконували певні ролі: діти, батьки, вихователь, помічник вихователя.

Також було проведено анкетування молодих педагогів щодо їх запитів, проблем, досягнень. За результатами проведення заходу слухачі отримали детальні методичні рекомендації. ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 583 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.11.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024