Четвер, 28.03.2024, 22:53















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 03

      Глибоччина – край з давньою історією та багатовіковими традиціями, тут мирно співіснують представники різних національностей і релігійних конфесій. Розташування району на кордоні з Румунією призвело до взаємозбагачення культур українського та румунського народу. На території Глибоччини є чимало історичних сакрально-архітектурних пам’яток, але на жаль для широкого загалу наших співвітчизників та іноземців вони є маловідомими.

Для того щоб краще ознайомитись з релігійними об’єктами району, та оцінити його сакрально-туристичний потенціал, учні Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. разом з вчителем географії Салієм М.В., було складено експедиційний маршрут та відвідано більшість населених пунктів району. Підчас цікавої подорожі мальовничими куточками рідного краю, відвідання пам’яток церковної історії та культури, учні отримали багато позитивних емоцій та відкрили для себе один з найдавніших видів туризму – релігійний. Також було проведено оцінку сакрально-туристичного потенціалу кожного з відвіданих об’єктів за рядом критерій, (методикою розробленою Костащуком І.І.).

Серед найвизначніших місць, які будуть цікавими для туристів можна виділити: Білокриницький Собор Успіння Пресвятої Богородиці – величний кам’яний старообрядний храм зведений протягом 1900-1908 років що і зараз являється міжнародним центром старообрядництва та Космодем’янівську церкву ХІІІ ст.. Деревяна Дмитріївська церква в селі Луківці – зведена в 1757 році без єдиного цвяха. Також Миколаївська церква з дзвіницею 1618 року у селі Поляна, Воздвиженська церква 1790 року у Верхніх Синівцях, Успенська церква 1718 року в с. Турятка. Список привабливих в плані релігійного туризму об’єктів можна продовжувати оскільки він буде дуже великим, наш район просто переповнений пам’ятками дерев’яної та кам’яної архітектури, тут зосереджені як найдавніші храми хатнього типу характерні для Буковинського прикордоння, так і сучасні величні кам’яні споруди в селах поблизу м. Чернівці.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 652 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.11.2017 | Комментарії (0)

Нині осінь нас чарує,
Неповторна, чарівна,
Різні барви нам дарує
І дивує нас вона.
Виглядає так казково
Восени і парк, і гай,
Розмаїттям кольоровим
Прикрашає осінь край!

     2 листопада в Черепковецькому ДНЗ відбулося свято «Осінь чарівниця» Метою свята було: сприяти розвитку колективної діяльності, розвиток пізнавальних інтересів, виховання естетичної культури і розвиток художніх здібностей, формування вміння і розвиток навичок організації та проведення творчих заходів, виховання культури поведінки і свідомої дисципліни, прищеплювати любов до осінніх свят. А також вчити бачити красу рідного краю, милуватися її дарамирозвивати спостережливість, творчі здібності.Свято було насичене піснями, віршами, танцювальними номерами, розігрувалась казка на новий лад «Ходить гарбуз по городу». У святі взяли участь і вихованці середньої групи, які підготували для Осені осінні композиції і разом з Осінню протанцювали танець «Листочки». На протязі свята переважав веселий настрій, а по закінченні свята дітей чекав сюрприз - чарівна гостя Осінь пригощала діток своїми дарами.

Проглядів матеріалу: 476 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.11.2017 | Комментарії (0)

    У зв'язку з нововведеннями в системі освіти і переглядом підходів до процесу навчання в сучасній школі гостро постає питання про готовність вчителя загальноосвітного навчального закладу до реалізації вимог нових стандартів і програм. Навчальні заклади Глибоцького району під керівництвом методцентру управління освіти Глибоцької РДА активно включилися в роботу з методичного супроводу впровадження нових програм.

27 жовтня на базі Багринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів була проведена методична студія для вчителів трудового навчання за участю представників Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області. Серед запрошених були учасники робочої групи по розробці навчальної програми з трудового навчання від Чернівецької області Палій Мирон Дмитрович і Палій Юрій Васильович. Палій ​​М.Д. висвітлив концептуальні положення нової програми з точки зору компетентнісного підходу, суть якого полягає в отриманні знань через формування умінь і практичних навичок. Юрій Васильович представив аудиторії робочі зошити з трудового навчання для учнів 5-9 класів, співавтором яких він є. Також ним були відзначені нюанси підготовки та проведення олімпіади з трудового навчання відповідно до вимог нової програми. В ході дискусії учасники семінару прийшли до висновку, що впровадження нової програми, поряд з необхідністю перебудови всієї методичної роботи вчителя, тягне за собою ряд позитивних моментів. Вчителю надається можливість більш творчо підходити до процесу проектування своєї педагогічної діяльності, планувати роботу з урахуванням власних можливостей. Учням, в свою чергу, дається шанс реалізувати свій потенціал в ході виготовлення конкретних виробів, удосконалити свої вміння, а в підсумку отримати міцні практичні знання, необхідні в житті.

У практичній частині зустрічі учителем трудового навчання Багринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Карпюком Іваном Івановичем був проведений майстер-клас з геометричного різьблення по дереву в техніці,  притаманній рідному краю. Всі присутні мали змогу спробувати свої сили в традиційному народному ремеслі, а також отримати методичні рекомендації щодо використання даної технології в навчальному процесі. Варто відзначити, що крім технологічних моментів створення декоративної дощечки, учителем були дані поради по виготовленню необхідних інструментів.

Результатом проведеного заходу стало одноголосна думка учасників, що подібні форми організації методичної роботи в майбутньому матимуть ключове значення в підвищенні кваліфікації вчителів.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 485 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.11.2017 | Комментарії (1)

    Американська письменниця Кора Шварц з Нью-Йорка вже втретє відвідала Буковину та наш ліцей. Метою її приїзду є вивчення документів про творчість Ольги Кобилянської.
Кора Шварц – фотожурналіст і психолог. Мешкає у США.
Її нариси й оповідання були опубліковані в журналах та періодичних виданнях. Книжку авторки “The Forgotten Few” називають «невеликою книгою з величезним впливом». Тут представлені фотографії людей, які пережили Голокост. Це ті зображення, які будуть завжди переслідувати читача. Сьогодні цю книжку використовують в навчальних аудиторіях всього світу.
Кора Шварц також керує резиденцією для письменників в північній частині штату Нью-Йорк. Остання була заснована в дусі української письменниці Ольги Кобилянської, яка вважається однією з перших феміністок у Східній Європі. Шварц відкрила для себе творчість цієї авторки під час поїздки до рідного міста свого чоловіка – Чернівців.
Приїздивши до нас Кора Шварц подарувала директору літературно-меморіального музею Ользі Василівні Шевченко, з якою вона співпрацює, психологічний роман написавши його після вражень побаченої України.
Також пройшовши нашою школою діти заслуховувалися її історією:
У 1977 році американка Кора Шварц познайомилась з привабливим чоловіком із Чернівців, проте тоді жінка про таке місто навіть не чула.
Це стало початком стосунків Кори не тільки з майбутнім чоловіком, але й знайомства з Чернівцями. У 1980 році Кора зупинились у будинку навпроти літературно-меморіального музею Ольги Кобилянської. Тоді американська письменниця відчула потребу дізнатись якомога більше про її постать. Як виявилось, Кора народилась 21 березня 1942 року – у той день, коли померла буковинська орлиця.
Відтоді Кора Шварц детально вивчала творчість української колеги. А зараз у рік 150-річчя від дня її народження приїхала до Чернівців, аби завершити написання книги про Кобилянську. Кора Шварц приїхала на запрошення Мiжнародної Лiтературної Корпорацiї «Меридіан Черновіц». Чернівецька резиденція перша в Україні, проте така практика вже далеко не новина у всьому світі. Зокрема Кора Шварц також створила у США резиденцію для жінок-письменниць. До речі, будинок спроектований, як помешкання Ольги Кобилянської у селі Димка, де письменниця провела юні роки, і розташований посеред лісу.
Проглядів матеріалу: 456 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.11.2017 | Комментарії (0)

     Районні семінари – найпоширеніша форма роботи з педагогами в рамках РМО.

Методичне об`єднання вчителів географії практикує проведення виїзних семінарів-практикумів, щоразу відкриваючи для вчителів нові цікаві куточки України. Але цього разу педагоги під керівництвом методиста РМЦ Світлани Лазурко вирішили розширити горизонти і відвідати колег у сусідній Молдові. Теоретичний ліцей «Константин Стере» (м.Сорока, Молдова) відгукнувся на пропозицію про співпрацю, тож вчителі Глибоччини мали змогу ознайомитись з досвідом роботи освітян Молдови. До слова - Теоретичний ліцей «Константин Стере»-один з кращих навчальних закладів Молдови, а очолює його наш земляк з Сучевен Василь Баш. Тож зустріч була теплою і пізнавальною для обох сторін: відкриті уроки, круглий стіл за участі начальника управління освіти та завідувача методкабінету м.Сороки, обмін методичними розробками, презентації освітніх просторів Сорок і Глибоччини, незабутні екскурсії до Сороцької фортеці та меморіалу «Свіча вдячності», що розташовані на мальовничих Дністрових кручах, зробили даний семінар-практикум надзвичайно інформативним і результативним, адже було підписано угоди про співпрацю між управліннями освіти Глибоцької РДА та м.Сороки, між Теоретичним ліцеєм «Константин Стере» та Карапчівським ліцеєм ім. М.Емінеску.

Повертаючись додому, відкрили для себе ще один незабутній куточок Молдови - монастир «Куркі» неподалік міста Оргей.

Незабутні враження від щирого спілкування, високого професіоналізму колег з Молдови, гарних краєвидів, гостинності людей та неповторної краси осінньої Молдови, - те, що залишиться на згадку про семінар, який, переконані, стане початком співпраці, цікавих зустрічей та обміну досвідом.

Відзначимо, що ініціаторами даного семінару були Василь Іонець, вчитель Просіцької ЗОШ та Василь Товарницький, вчитель Карапчівського ліцею,-методичний актив МО, досвідчені, активні та успішні педагоги.

Найкращі слова вдячності висловлюємо колегам з Молдови та чекаємо з відвідинами до України, адже методичні мости єднають однодумців у творчості.

Методист РМЦ Світлана Лазурко.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 626 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.11.2017 | Комментарії (0)

   І онлайновий етап Національного чемпіонату Прангліміне («Статичний триатлон-1») в рамках проекту «Міксіке в Україні» (http://miksike.net.ua) завершився 31 жовтня о 22.00. Підсумкова турнірна таблиця учасників району за результатами І етапу доступна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/0B4ISA6bTxGQdMVRyWXZZMm9sTVE/view?usp=sharing

   Публікуємо таблиці порушників правил змагань, які дискваліфіковані за подвійну участь (використовували два і більше логінів для виконання завдань етапу, таблиця 1) .До 18-00 год 7 листопада 2017 року розглядаються апеляції з приводу дискваліфікації. Листи з апеляціями просимо надсилати на адресу milla@miksike.ee

   Логіни учасників указаних у Таблиці 1, які не подавали апеляцію, або рішення за результатами розгляду апеляції було негативним, будуть видалені. Однак учасники матимуть змогу зареєструватись знову на сайті з дотриманням правил реєстрації та взяти участь у ІІ та ІІІ етапах змагань.http://miksike.net.ua/docs/Pranglimine/2017_2018/1etap_doubles__disqual.pdf

  У Таблиці 2 наведено учасників змагань, які порушили правила реєстрації на сайті та реєстрували особисті дані (Ім’я та прізвище) використовуючи латинську або російську абетку (особисті дані під час реєстрації необхідно вказувати українською мовою). Відповідно до правил участі у змаганнях та конкурсах на сайті Міксіке в Україні, учасник, який порушив правила реєстрації на сайті, може брати участь у змаганнях та конкурсах, але позбавляється права на одержання дипломів, сертифікатів учасника та не допускається до участі у національних та міжнародних етапах змагань.

   Учасники змагань, які потрапили у Таблицю 2 , можуть змінити свої особисті дані перед тим, як візьмуть участь у ІІ етапі змагань. У загальному рейтингу учасників змагань Прангліміне у них будуть враховуватись результати лише наступних ІІ та ІІІ етапів змагань. Підсумкова зведена таблиця учасників І етапу змагань буде опублікована після розгляду поданих апеляцій. http://miksike.net.ua/docs/Pranglimine/2017_2018/1etap_personal_data.pdf

   Всі учасники, які прийняли участь в І етапі, запрошуються до участі в ІІ етапі. ІІ етап: «Статичний триатлон-2», розпочинається з 1 листопада 2017 з 7.00 і закінчується 22 листопада 2017 року о 22.00. Змагання ІІ етапу буде складатись з наступних завдань для різних вікових категорій учасників:

... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 568 | Завантажив: Микола | Дата: 03.11.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024