Четвер, 18.04.2024, 16:36















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 10

Протокол  засідання журі ІІ етапу  Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання ( обслуговуючої праці ) 2017/2018н.р. в  Глибоцькому районі Натиснути тут

Проглядів матеріалу: 538 | Завантажив: diskigor | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)

Протокол попередніх результатів засідання журі ІІ етапу

Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання 8,10 клас (технічна праця)-Тисни тут

Проглядів матеріалу: 596 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)

   10 листопада 2017 року на базі Глибоцького ліцею  та Глибоцької гімназії (практичний тур) проходить ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання. Дівчата і хлопці Глибоцького району та Глибоцької , Тереблеченської, Волоківської ОТГ 8 і 10 класів беруть участь у інтелектуальних змаганнях з обслуговуючих та технічних видів праці. На районний етап з’явилися:

обслуговуюча праця: 8 клас – 15 дівчат

10 клас – 8 дівчат

Технічна праця: 8 клас – 24 хлопці

10 клас – 11

Бажаємо всім успішної роботи та гарних результатів!

Проглядів матеріалу: 640 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)

    Згідно плану роботи творчої групи вихователів Кам’янського ДНЗ відбулось засідання з теми: «Формування основ соціально-економічної освіти у дітей дошкільного віку».Членами творчої групи розроблено методичні рекомендації щодо впровадження Міжнародної програми соціальної та фінансової освіти дітей від 3 до 6 років «Афлатот» та тематику занять і дидактичних ігор економічного спрямування для старших дошкільників. На завершення засідання члени творчої групи виготовили емблему програми –Афлатуна, - помаранчеву долоньку, яка символізує між народність проекту, дружність дітей різних націй . Роль Афлатуна – навчити дітей бути відповідальними, активними громадянами, ініціаторами змін у своєму житті та житті суспільства.

Тож завдання педагогів – не тільки дати об’єм економічних знань, але й виховувати економіста, господаря, хазяїна свого життя.

Домніка Балан, вихователь-методист закладу

 

Проглядів матеріалу: 818 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)

    Днями до Коровівйської ЗОШ І-ІІІ ступенів завітав представник факультету фінансів, підприємництва та обліку Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича, який розповів про заклад, а також для учнів 11 класу провів диспут "Чому саме наш заклад..."

Проглядів матеріалу: 456 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)

Єдиний скарб у тебе-рідна мова

Заклятий для сусіднього хижацтва

Вона твого життя міцна основа,

Повніша над усі скарби й багатства

П.Куліш

9 листопада 2017 року у навчальних закладах Глибоцького району проведено святкові заходи до Дня української писемності та мови. У всіх школах святкування розпочалося урочистими лінійками «Від Бога і голос твій», «Мова душа народу», «Кожному мила мова своя», «Кольори моєї мови», «У світі моєї мови», «Мово, наша калинова…». Згодом було проведено інформаційні хвилинки, усні журнали, мовознавчі турніри, конкурси, лекторії, дефіле у вишиванках, флешмоби, під час яких учні не тільки дізналися про історію заснування свята, життя Нестора-Літописця, братів Кирила та Мефодія, розвиток писемності, а й висловили власні почуття любові та шани до мови.

На коридорі Стерченської ЗОШ була організована стіна Я розмовляю українською тому, що …. Кожен учень мав змогу записати на хмаринці свої міркування стосовно того , чому вони розмовляють українською мовою.

Відзначимо, що у всіх шкільних бібліотеках та кабінетах української мови та літератури були організовані тематичні виставки. Підготовлено спецвипуски шкільних газет, буклети, буктрейлери,

 презентації. Ми переконані, що саме такі заходи сприятимуть піднесенню престижу української мови, вихованню любові та пошани до рідного слова.

Кульмінаційним моментом сьогоднішнього дня був XVII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який проведено з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури учнів та вчителів.
Вже стало доброю традицією у цей день проводити І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Учні 3-11 класів завзято змагалися за звання кращого знавця мови.

Усі проведені заходи сприяли розвитку словникового запасу учнів, поваги й інтересу до мови та писемності в Україні, виховували бережливе ставлення до традицій народу, його історії, культури.

 

Пенюк Л.С., методист РМЦ управління освіти Глибоцької РДА

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 535 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)

Слів у мові мільйон, вибирай найкращі,
Кожне з них, лиш торкни, – як струна, виграва,
Зрозумілі, вагомі й усі вони ваші –
Мелодійні, дзвінкі, українські слова.

   Барвистими вишиванками, шовковими стрічками й віночками вщерть наповнився актовий зал Глибоцького ліцею, адже сьогодні, 9 листопада, День української писемності та мови.

Учні 6-А класу провели загальношкільне яскраве свято «України мова барвінкова».

Урочистості розпочалися колективним виконанням Гімну України, священною піснею, яка об’єднала всіх учасниківдійства, налаштувала на піднесений настрій.

Українська мова – це найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура. Про це присутні переглянули відеоролики: «Нестор Літописець», «Цікаві факти про українську мову», «Розмовляй українською».

Тернистий шлях української мови. Учні простежили його у скорботному календарі, який умістив у себе три століття постійних заборон, указів, постанов. Гучними оплесками діти підтримали сторінку календаря від 14 грудня 1994 року, коли українська мова була визнана державною за Конституцією України.

Мова–цепоказниккультурилюдини. Недаремнокажуть: «Заговори, щоб я тебе побачив». На жаль, сьогодні є небагато людей, яківолодіютьдосконалорідноюмовою. Причиною цієїприкрості стало насамперед те, що в результатізлиттяукраїнської і російськоїмовутворився так званий «суржик», який є небезпечним і шкідливим, оскількизасмічує і поганить одну з найкрасивішихмовсвіту. Цю суспільну проблему українців учні показали в інсценізації гуморески Павла Глазового «Кухлик».

Ліцеїсти люблять рідну мову, вміють виразно декламувати вірші, гарно виконувати українські пісні, зростають патріотами. Справжньою окрасою дійства були виступи Аріадни Герат, Оксани Гусак, Валентини Федоряк, Ірини Мігоряну, Павла Бічера, Юлії Майщук та учнів 7-А класу – Олександри Гнеди та Антона Круліковського.

Кожен з учасників свята зрозумів, наскільки багата і прекрасна українська мова, тому необхідно берегти і примножувати її. Після урочистого виступу учні 6-А та 8 філологічного класів повернулися за парти і взяли участь у Вс ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 486 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)

З 11.09.2017 по 27.10.2017 проходить проект Посилка успіху - 2017.2. Щоб Черепковецька ЗОШ отримала посилку клацни по посиланню https://youtu.be/811X_kXz4ZM  та переглянь відео

Проглядів матеріалу: 415 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)

     9 листопада в Михайлівському НВК було підготовлено бібліотекарем тематичну книжкову виставку «Я люблю українську мову» та проведено захід вчителем української мови та літератури до Дня української писемності та мови «І першим було слово…».

Мета заходу: формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Розширювати знання про красу і багатство української мови. Пробудити почуття національної гідності. Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття, поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

Діти зрозуміли, що мова – найважливіший засіб спілкування, що життя без неї уявити неможливо, це найбільше і найдорожче добро кожного народу. Вони зустрілися з Українською мовою, запевнили, що не забувають і ніколи не забудуть її, і вона буде жити в їхніх устах і серцях. Учні переглянули відео про довгий і тернистий шлях мови, який вона подолала до сьогодення.

Поставили перед собою завдання – берегти мову, цей неоціненний дар, примножувати його, не засмічувати чужими і грубими словами, не забувати, щиро любити…

Сьогодні ми піднялися ще на одну сходинку до взаєморозуміння, до мовного єднання, до якого так прагнув шановний меценат із Канади Петро Яцик. Тому, учні 7-8класів написали радіодиктант, і всі бажаючі стали учасниками Міжнародного конкурсу ім. Петра Яцика.

 

Проглядів матеріалу: 519 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)

   Торкаючись теми виховання здорової дитини-дошкільника, не можна лишити осторонь питання безпеки життєдіяльності малюка. Відомо, що в будь-якому віці, а в дитинстві особливо, людину підстерігає багато небезпек, тому щоб вберегти і дати уявлення про різну небезпеку в дитячих дошкільних установах проводяться тижні безпеки життєдіяльності. В Черепковецькому ДНЗ тиждень БЖД проводився з 06.11 по 10.11. 2017року, творча група розробила план, в якому кожен з днів був присвячений окремій тематиці (день здоров’я, сам вдома, вогонь – ворог або друг, ми – пішоходи та пасажири та день екологознайки). В кожен з цих днів проводились відповідні тематичні заняття, бесіди, екскурсії, значну увагу приділялось дидактичним, рухливим, сюжетно-рольовим іграм, тощо. На цьому тижні проводився практичний тренінг з евакуації дітей та працівників із приміщень дошкільного закладу та екскурсія до пожежної частини. Також велась робота з батьками у вигляді бесід, батьки старших вихованців дуже творчо підійшли до дня присвяченому дорожньому руху, виготовивши будиночки для більш реалістичного моделювання ситуацій. Робота з колективом була проведена на педагогічних годинах. П’ятниця була і днем узагальнень, вихованці пригадували все почуте за тиждень.

 

Проглядів матеріалу: 591 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)

    Співпраця з ІППО ЧО-дієва форма обміну педагогічним досвідом. Слухачі курсів при обласному інституті - часті гості методцентру управління освіти Глибоцької РДА.

8 листопада на базі кращих ДНЗ району проходила практика слухачів курсів підвищення кваліфікації при ІППО ЧО - завідуючих ДНЗ області. Керівник практики-завідувач НМЦ менеджменту освіти ІППО ЧО Наталя Куриш обрала для практичної роботи досвід РМЦ, Петричанського НВК, Коровійського ДНЗ, Просіцького ДНЗ з інноваційної діяльності в плануванні, організації освітньо-виховного простору та проектній діяльності в дошкільному навчальному закладі.

План роботи курсів на базі району було розроблено та затверджено в РМЦ. Так гості району мали змогу оглянути сучасну добудову на дві додаткові групи Коровійського ДНЗ.Керівник закладу ЛукреціяКіндрачукпредставила заклад, як інноваційний динамічний простір, що оптимізує розвивальний потенціал дітей. Це великі, затишні ігрові кімнати,просторі спальні, сучасний медичний кабінет та кабінет завідувача. Для забезпеченнядітямздорових умов перебування на свіжомуповітрі, облаштовані ігрові та спортивний майданчики.

В Просіцькому ДНЗ завідувач АурікаГолунга презентувала досвід закладу з екологічного виховання. Розвивальне середовище цього закладу - це зовнішня краса, позитивна емоційна атмосфера, аура творчості.

Наступний візит був до Петричанського НВК. Екскурсію-огляд закладом провела директор Петричанського НВК Марія Катренюк.

Продовження роботи відбулося у методичному центрі. Олеся Намака, завідувач РМЦ управління освіти Глибоцької РДА, радо зустріла слухачів курсів та провела цікаву екскурсію-презентацію районним методичним центром та на голосила, що РМЦ – районна школа для педагогів.

Наступним питанням була презентація Марії Катренюк, директора НВК, щодо проектної діяльністі, якефективної форми роботи щодо зростання професійної майстерності педагогів закладу.Слухачі мали змогу ознайомитись з матеріалами проектів НВК, які були представлені на виставці.

Методист РМЦ Лариса Петрик та Марія Катренюк (керівник Школи молодого керівника ДНЗ) презентували фрагмент засідання районної Школи молодого керівника ДНЗ на тему: «Інноваційні підходи до системи планування роботи дошкільного навчального закладу».

Методичний центр управління освіти Глибоцької РДА охоче пропагує досвід роботи кращих методистів, педагогів, керівників навчальних закладів району та готовий розширювати рамки співпраці, наводити методичні мости з колегами для підвищення якості освіти у процесі розбудови Нової Української Школи.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 491 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)

    9 листопада 2017р. на базі ОЦЕВ «Юність Буковини» відбувся перший конкурсний день Фестивалю-конкурсу «Буковинська зіронька» у номінаціях «Вокал» та «Художнє читання».

Глибоцький район представляють:

  • Ротар Данило – учень Камянської ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • Ніцу Марія – учениця Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • Мірзамедов Михайло – учень Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ст.

Сьогоднішній день, 10 листопада, вирішальний. Ми щиро вболіваємо за наших зірочок. Бажаємо їм сили, гарного настрою та щирих емоцій!

Проглядів матеріалу: 423 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024