Четвер, 25.04.2024, 12:45















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 22

Хто мови своєї цурається, хай сам себе стидається.

Олесь Гончар

Головне завдання вчителя, як відомо, навчити дитину, зацікавити тим чи іншим матеріалом, пояснити незрозуміле, пробудити інтерес до невідомого.Тож саме над цим і працюють вчителі-філологи Генкул Р.Б., Мойсюк Н.Д., Сусак Л.І. ВалякузьминськоїЗОШ І-ІІ ступенівГлибоцького району. Вже стало доброю традицією в навчальному закладі проводити предметні тижні. На початку листопада в школі був проведенийТиждень української мови (далі –Тиждень).

Тиждень проходив за планом, з яким учні були ознайомлені заздалегідь, щоб підготуватись.Мета проведення Тижня полягала в підвищенні загальної мовної культури, прищеплені любові до рідної мови.

Розпочався Тиждень тематичною лінійкою, на якій вчитель МойсюкН.Д.урочисто оголосила про відкриття Тижня, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів.

З нагоди відкриття Тижня школярами було виготовлено стіннівку «Шануймо мову!»Саме ця назва й стала девізом усього Тижня.

Бібліотекарем школи Котик Д.І. було організованотематичну книжковувиставку найбільш актуальної літератури про українську словесність «О, мово моя, як спів».Класні керівники провели виховні години на теми «Рідна мова солов’їна!», «Любіть Україну і мову її солов'їну».

У День української писемності та мови у нашій школі стартував І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцикасеред учнів 3-9 класів з метоюрозширення творчих можливостей учнів та виявлення обдарованих дітей. У ньому взяло участь 30 учнів. На ІІ етапі конкурсу честь школи захищатимуть Дамян Д., Робу Я., Рожок А., Лодба І., Стратой А., Гуз А., Швець Г., Деліцой О.

У наполегливій боротьбі та захоплюючій атмосфері пройшов мовознавчий брейн-ринг «Словограй» серед учнів 7-8 класів, де перемогу здобула команда «Патріоти». Лінгвістичний турнір, який мав на меті донести до учнів красу і багатство української мови, був проведений вчителем української мови Мойсюк Н.Д.

«Лунай, величне наше слово» – так називався конкурс читців поезій про мову, який був проведений вчителями-філологами Генкул Р.Б. та Сусак Л.І. Під час конкурсу учні мали змогу проявити старанність та свій талант декламатора. Саме цим скористалися переможці конкурсу: Кіпер А., Грінчук А., Деліцой О.Антонюк А-М.

Під керівництвом Мойсюк Н.Д., для учнів 9 класу була проведена мовознавча вікторина «Без мови й народу нашого нема», яка дала можливість перевірити знання, ерудицію школярів, а для когось – це була можливість дізнатись щось нове. Найкращі знання про історію української мови показала Недельку М.

Конкурс прислів’їв та приказок «Народний мовознавець» між учнями 5 і 6 класів,проведений вчителями-філологами Генкул Р.Б. та Сусак Л.І.,розширив творчі можливостей школярів. Найбільше прислів’їв ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 445 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2017 | Комментарії (0)

     Сьогодні, 22 листопада, в приміщенні конференц-зали РМЦ, під головуванням начальника управління освіти Глибоцької РДА Василя Івановича Барарюка відбулася колегія управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації, в якій взяли участь працівники районного методичного центру, директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, завідуючі дошкільними навчальними закладами.
Згідно порядку денного, розглядались питання:
  1. Про стан підготовки закладів освіти району до нового 2017/2018  навчального року та осінньо-зимового періоду. Доповідач - Марчук А.І.- спеціаліст управління освіти.

  2. Про хід виконання Стратегії виховання особистості в системі освіти Чернівецької області на 2016-2021 роки у Глибоцькому районі. Доповідач - Стрельчук О.К.- директор БТДЮ.

  3. Про стан організації екстернатної форми навчання у закладах освіти району. Доповідач- Міхай Д.М.- спеціаліст управління освіти.

По закінченню доповідей були ухвалені рішення з кожного окремого питання. В ході колегії присутні обмінялися думками з приводу заслуханих питань. Рішення колегії покликані покращити діяльність ЗНЗ та ДНЗ.

Проглядів матеріалу: 452 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2017 | Комментарії (0)

   В рамках Декади історії, в школі вшанували героїв двох революцій: Помаранчевої (2004 р.) та Гідності (2013 р.). Вчитель історії Герман Світлана Михайлівна підготувала лінійку-пам'ять, аби нагадати ідеї, заради яких українці виходили на головну площу України, а також вшанувати пам’ять тих, хто поліг, відстоюючи ці ідеї. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані й продовжує платити у війні на Донбасі. Ця ціна показує нам, що ми здобуваємо те безцінне, що не вимірюється безвізовим режимом чи зоною вільної торгівлі. Ми відвойовуємо власну розтоптану гідність, Богом нам дану і свідчимо про неї світові. Тому, саме, сьогодні в цей час, ми маємо, як ніколи проявити свою любов до Батьківщини. З цією метою між учнями 8-11 кл. відбувся конкурс віршів на патріотичну тематику, а учні 5-7 кл. підготували виставку стіннівок, 3-4 класи намалювали малюнки "Діти України - за мир!". У центральному холі школи, всі бажаючі мали змогу переглядати відео "Ми бачили цю історію разом". А ще, наші учні постійно долучаються до волонтерського руху в країні і нещодавно в школі тривала акція по збору чаїв і консервацій, які будуть передані в зону АТО.

Сьогодні, як ніколи, ми повинні бути хоробрими й сильними, розуміти, що лише в єдності і згуртованості український народ переможе ворога.

Проглядів матеріалу: 488 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2017 | Комментарії (0)

      09 листопада 2017 року на базі Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей відбувся перший Регіональний форум юних науковців та дослідників «Об’єднані наукою», в якому взяли участь відомі науковці краю: Анатичук Лук’ян Іванович, академік Національної Академії Наук України, директор Інституту термоелектрики; Фочук Петро Михайлович, професор, доктор хімічних наук, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича; Марченко Михайло Маркович, професор, директор Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича; Фодчук Ігор Михайлович, професор, доктор фізико-математичних наук, декан факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича; Костащук Іван Іванович, кандидат географічних наук, доцент кафедри географії України та регіоналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. З вітальним словом виступила Алла Пилипівна Кобевка, начальник відділу дошкільної, загальної середньої, спеціальної освіти та соціального захисту Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Організатори Форуму мали на меті показати учасникам досягнення науки, познайомити із кращими науковцями краю, запалити в них іскру науковості. Серед учасників , які взяли участь у роботі Форуму, були і учні Глибоцької гімназії, члени НТ «Гіперіон»

Форум проходив у 5 напрямах: хімії, фізики, географії, історії, біології .

У роботі хімічного напряму взяла участь Альона Мінтянська , у роботі фізичного - Топала Віктор , географічного – Малайку Марія , історичного – Лупуляк Євгенія , біологічного – Захарків Микола.

Робота в кожному напрямку передбачала три етапи.

І етап - наукові зони «5 Х 10. Share Your Knowledge», де учасники мали змогу почути про Квантові точки в освітленні та телебаченні (Халавка Юрій Богданович, доцент, кандидат хімічних наук, заступник директора інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з міжнародних зв’язків та наукової роботи студентів); Дивовижні чорні діри (Солодкий Микола Степанович, аспірант кафедри фізики твердого тіла Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича); Енергія світових вод (Кізіма Сергій Сергійович, головний спеціаліст управління освіти Чернівецької міської ради); 10 чудес Буковини (Шевчук Денис Олександрович, заступник директора з навчальної роботи ліцею); Історії істориків. Обличчя української історіографії ( Ворощук Богдан Васильович, вчитель історії ліцею); Механізм аутофагії у боротьбі з раком (Ворощук Мар’яна Георгіївна, вчитель біології ліцею).

ІІ етап - Науковий хакатон «Learning by doing». Учасники Форуму брали участь у практичних лабораторіях, де досліджували та знайомились з визначенням концентрації харчового барвника в розчині (Халавка Ю. Б.); теорією фронтирів (Сахновський Олександр Євгенович, завідувач кафедри методики викладання суспільно-гуманітарних дисциплін ІППОЧО, кандидат історичних наук, доцент); фізичними експериментами (Пинюк Павло, аспірант кафедри фізики твердого тіла Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича); застосуванням термоелектрики (Кобилянський Роман Романович, кандидат фізико-математичних наук науковий співробітник Інституту термоелектрики; Константинович Іван Аурелович, доцент кафедри термоелектрики та медичної фізики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича); з роботою під мікроскопом (Ворощук Мар’яна Георгіївна, вчитель біології ліцею); розшукували сьомий континент разом із Шевчуком Д.О.

ІІІ етап - Наукові івенти, упродовж яких відбулися наукові брейн-ринги.

Учням Глибоцької гімназії сподобалась робота форуму , вони з інтересом брали участь у всіх етапах , де знайшли нових друзів –однодумців та здобули нові знання , за що були відзначені сертифікатами.

Проглядів матеріалу: 419 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2017 | Комментарії (0)

   Нашій нації довелося пережити багато жахливих подій. Та чи міг хтось подумати, що в ХХІ столітті, в мирний цивілізований час за право вибору, за волю доведеться заплатити найдорожчим - життям... Назавжди закарбується у серцях українців нестерпним болеем доленосні події новітньої історії України 2004 та 2013 років – Помаранчевої революції та Революції Гідності.

«Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні. Спочатку звичайні люди, серця яких були сповнені любов’ю до України та власною гідністю, вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів - це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались... Так на Майдані з'явилась ще одна сотня - Небесна. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв. Щоб ми пам'ятали - хто і за що загинув. Щоб ми їх не зрадили!»- такими словами розпочалася загальношкільна лінійка в Глибоцькій гімназії. Учні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, учасників АТО, зокрема учня нашої гімназії Костянтина Лук’янюка, який загинув, рятуючи своїх побратимів. Гімназисти схилили в зажурі голови, а наймолодші склапи рученята у щирій молитві.

В рамках Дня Гідності та Свободи було проведено чимало заходів: години спілкування, бібліотечні уроки, засідання клубу «Феміда», виставки малюнків та фото колажів, плакатів, присвячених героїчним подіям Майданів та Революції Гідності.

Молоде покоління усвідомило, що не має морального права забути подвиги учасників Революції Гідності, учасників АТО, які й сьогодні відстоюють інтереси народу України, та докласти усіх зусиль, щоб не втратити отой незламний дух вільного народу, єдину незалежну Україну.

 

Проглядів матеріалу: 326 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.11.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024