Вівторок, 23.04.2024, 22:20















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 29

Величава духовна повітка

Буковини, яка є гордість всієї слов’янщини та цивілізованого людського духу.

О.Кобилянська

   Ольга Кобилянська належить до тих митців, хто своєю творчістю увійшов в скарбницю української літератури назавжди. Кобилянська – це письменниця глибоких душевних переживань, глибокої думки, настроїв.

З нагоди Дня народження буковинської горлиці у Привороцькій ЗОШ і-ІІ ступенів було проведено виховний захід на тему: «Буковинська квіточка – Ольга Кобилянська», який підготували вчителі української мови та літератури (Трач К. І., Мокан В. Г.) разом з учнями 5-6-7 класів.

Учні представили глядачам життєво - творчий шлях письменниці, декламували вірші, які присвятили українській письменниці.

Роль Осипа Маковея та Ольги Кобилянської чудово зіграли Жолобай Діана та Олійник Максим учні 7-го класу. За столиком сама О. Кобилянська натхненно донесла думки і почуття з щоденника видатної письменниці.

Учні 6-го класу, а саме Царь Віка підготувала стінгазету – «Горда і сильна духом», переглянули фотоматеріали, зачитували уривки із творів.

Завершилось свято улюбленою піснею О.Кобилянської на слова і музику братів Лепких «Чуєш, брате мій».

Після заходу організовано відвідали музей-садибу О. Кобилянської в с. Димка. На порозі музею гостинно нас зустрів Іван Дмитрович, який своїми цікавими, змістовними розповідями глибше познайомив нас із О. Кобилянською. Учням було цікаво слухати про цікаві факти з життя відомої людини мали змогу доторкнутися до її речей.

Ми пишаємося тим, що живемо на землі, яка надихала письменницю на створення літературних шедеврів. Проведений захід зацікавив наших учнів, показав її небайдужість до творчої спадщини буковинської письменниці Ольги Юліанівни Кобилянської.

Проглядів матеріалу: 502 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.11.2017 | Комментарії (0)

     28 листопада 2017 року на базі районного методичного центру управління освіти Глибоцької РДА для вчителів англійської мови було організовано районний семінар – практикум з проблеми «Планування уроку/системи уроків англійської мови». Під час семінару вчителі переглянули відеофрагменти уроків вчителя англійської мови Корчівецької ЗОШ Хапко Ольги Сергіївни, на яких використовувалися форми та методи роботи з учнями різновікових категорій. Вчитель ознайомила колег зі своєю позакласною діяльністю з даного предмета, презентувала невеличкий посібник з досвіду роботи. Для педагогів району було проведено два майстер класи: «Lesson Planning» (Хапко О.С.) та «Planning an individual lesson or sequence of lessons» (Заяц Віра Петрівна). Під час проведення методичного кейсу вчителі обговорили результати Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови, типові помилки учнів під час написання творів та новинки навчально - методичної літератури. Крім того, вчителі пройшли тестування (на зразок TKT іспиту для вчителів англійської мови) з теми. На завершення семінару методист та вчителі виробили методичні рекомендації щодо підготовки та планування уроків англійської мови.

 

 

Проглядів матеріалу: 494 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.11.2017 | Комментарії (0)

Успішний виступ делегації Глибоцького району на обласній конференції Всеукраїнської експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина - Україна»

ВІТАЄМО!

Коваль Ольгу, ученицю Глибоцької гімназії, за І місце у секції «Із батьківської криниці». Тема роботи «Пояс як оберіг та важливий елемент традиційного строю». Керівник Коваль Юлія Степанівна.

Зеленівську Яну, вихованку Глибоцького ЦТКСЕУМ, ученицю Глибоцького ліцею, за І місце у секції «Козацькому роду нема переводу». Тема роботи «Виховний ідеал козака – лицаря». Керівник Фера Софія Михайлівна.

Тюфтій Олександру, вихованку Глибоцького ЦТКСЕУМ, ученицю Старововчинецького ліцею, за І місце у секції «Музей – історія жива». Тема роботи «Я іду…». Керівник Вінтоник Ольга Георгіївна.

Дудку Павла, вихованця Глибоцького ЦТКСЕУМ, учня Глибоцького ліцею, за І місце у секції «З попелу забуття». Тема роботи «Імена, підняті з небуття». Керівник Меленко Оксана Василівна.

Діклевича Олександра, учня Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст., за І місце у секції «Географія рідного краю». Тема роботи «Сакрально-туристичний потенціал Глибоцького району». Керівник Салій Михайло Васильович.

Бірюкову Христину, ученицю Старововчинецького ліцею, за ІІ місце у секції «Геологічними стежками України». Тема роботи «Дослідження зсувних процесів на території села Старий Вовчинець». Керівник Гуцуляк Тетяна Іллівна.

Серуняка Вадима, вихованця Глибоцького ЦТКСЕУМ, учня Луковицької ЗОШ І-ІІІ ст., за ІІ місце у секції «Мандрівник Буковини». Представлення звіту про пішохідний похід І категорії складності масивом Горгани. Керівник Чоботар Олександр Васильович.

Білецьку Анну, ученицю Опришенської ЗОШ І-ІІІ ст., за ІІІ місце у секції «Духовна спадщина мого роду». Тема роботи «Археологічні пам’ятки середньовічного часу з поселень села Опришени Глибоцького району». Керівник Боднарюк Микола Іванович.

Проглядів матеріалу: 463 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.11.2017 | Комментарії (0)

   24 листопада 2017 рокуна базі Молодійського ДНЗ відбулося засідання районного методичного об’єднання для вихователів ДНЗ та НВК з проблеми: «Соціокультурний простір ДНЗ запорука розвитку особистості дошкільника».

На даному методичному заході були присутні вихователі ДНЗ, НВК з 34 навчальних закладів району.

Завідувач ДНЗ О.Й. Онофрійчук презентувала учасникам семінару створення оптимального соціально-ігрового середовища для дітей дошкільного віку та умови для творчого розвитку особистості.

У ході практичної роботи педагоги переглянули:

  • у молодшій групі мовленнєву гру «Сорока-білобока» (вихователь Юлія Аіоані);
  • у середній групі трудову діяльність: «Догляд за кімнатними рослинами» (вихователь Юлія Беженарь);
  • у старшій групі «Барвінок» бесіду«Ти живеш серед людей» (вихователь Ольга Пуздряк);
  • у старшій групі «Веселка» комплексне заняття «Земля-домівка людства» (вихователь Марина Пуздряк).

Вихователем-методистом Надією Мунтян була проведена ділова гра «Мовленнєве розвивальне середовище як одне з головних чинників формування соціальної компетентності дошкільника», педагоги визначили свою фахову майстерність та піднялися на нову сходинку фахового зростання, закріпили вміння працювати підгрупами та навички підготовки для більш ефективної діяльності в навчальному процесі дошкільного закладу. Вихователі не тільки висловлювали свої думки, але й обґрунтовували їх були активні, вирішували усі питання, які перед ними ставилися.

Практичний психолог Наталя Флюндра провела психологічний тренінг: «Стрес та шляхи його усунення»

Під час підведення підсумків семінару методист РМЦ управління освіти, Лариса Петрик відзначила актуальність даної теми на сьогоднішній день. Одним із центральних видів діяльності, через який дитина освоює правила співжиття з людьми є спілкування. Активність, як із боку дитини, так із боку вихователя, сприяє ліпшому взаєморозумінню під час спілкування.

На завершення зібрання учасники висловили свої враження від побаченого під час підсумку семінару. А результатами роботи заходу ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 433 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.11.2017 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024