Четвер, 25.04.2024, 18:00















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Грудень » 11 » Методичній службі району- 55.
09:45
Методичній службі району- 55.

     Сьогодні у конференц-залі РМЦ управління освіти відбулись урочистості з нагоди славного ювілею-55-річчя з дня заснування районного методичного кабінету. У художньо-документальній повісті Олександри Возняк читаємо:

«Наказом по відділу освіти в 1960 році були створені педагогічні об’єднання та призначені їх керівники з числа працівників відділу освіти та кращих вчителів району.

Наказом по Глибоцькому районо від 9.12.1960 року «Про створення  районного педагогічного кабінету на громадських засадах» було створено педагогічний кабінет і призначено відповідальних за кожен навчальний предмет. На цей час район був великим, об’єднаним з Герцаївським кущем.

 Отже, першою керівницею методичної служби району була Костецька Ганна Романівна, про яку  вчителька історії Глибоцької середньої школи Кука Софія Вікторівна  розповідала, що вона користувалася деякими довоєнними підручниками, за якими і сама навчалася . Після неї методкабінет очолила  Горіна Ера Антонівна. Вона часто виїжджала в сільські школи, відвідувала уроки як молодих, так і зі стажем вчителів. Вчилася і сама. Співставляла, аналізувала, зверталася в обласний інститут удосконалення кваліфікації вчителів за порадою. Допомогала їй велика бібліотека, що була  при райкомі профспілки, яку очолювала теж вона. Незабаром методичну службу очолила Кошарюк (Білоус) Катерина Іванівна.

Катерина Іванівна готувала районні семінари як вчителів, так і керівників закладів. Після того, як Кошарюк Катерина Іванівна перейшла працювати  директором школи, методичний кабінет очолила Семотюк Ванда Йосипівна, яка теж через рік перейшла працювати у відділ освіти на посаду інспектора відділу освіти. Завідуючою методкабінетом стала Возняк Олександра Григорівна, яка  на цій посаді працювала 14 років.

Очолювали методичну службу району Хондожко Антоніна Павлівна та Шапка Флоря Аурелович. Служба змінювалась, удосконалювалась, оновлювались форми та методи роботи з педагогами.

 

За цей час було вивчено, узагальнено, впроваджено передовий досвід багатьох кращих вчителів району: вчителів російської мови та літератури Боднараша Георгія Ілліча та Пурич Олени Федорівни з Острицької школи; Дущака Віорела Ілліча – вчителя фізики та Товарницького Василя Івановича – директора Карапчівської; Рутецької Олени Василівни, Карасик Євдокії Миколаївни та Бадюк Лідії Дмитрівни – вчителів української мови Глибоцької; Перепічки Василя Ілліча, Симко Віоріки Іванівни вчителів української мови Кам,янської; румунської мови та літератури Михайлюка Георгія Івановича з Димківської та Попеску Олени Никанорівни з Купської; Звинки Еміля Георгійовича вчителя математики з Герцаївської; історії та суспільствознавства Звоздецького Івана Денисовича, хімії Давиденко-Топало Зої Іванівни зі Старововчинецької, Шови  Володимира Пантелейовича та Логвиненко Ганни Іванівни з Порубнянської ЗОШ. Згодом приходить когорта молодих вчителів, які поповнюють лави маяків: Звоздецький Іван Денисович, Шахова Лідія Василівна, Стрілак Євдокія Іллівна, Руснак Леонора Василівна, Кирчу Марія Минівна.

  Весь узагальнений матеріал передового досвіду широко пропагувався, висвітлювався в пресі та був оформлений в папках. Тут переважно збирали зразки поурочних планів, схем, картки роздаткового матеріалу, реферати, доповіді, дослідження тощо. Кращих вчителів району тоді називали МАЯКАМИ.

 Побережна Надія Олександрівна очолювала методичну службу нашого району впродовж семи років: з 2004 по 2011.

За цей час виріс рейтинг участі в обласних та державних олімпіадах. Ми стали першими серед сільських районів з усіх показників серед сільських районів області, тобто, другими після міста Чернівці.

Завідувачем методцентру з 3 жовтня 2011 року призначена Намака Олеся Сидорівна.»

 Сьогодні РМЦ-сучасний навчально-методичний центр, районна школа фахової майстерності вчителів, основне завдання якої- методична допомога вчителю.

 

 

Переглядів: 635 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024