Субота, 27.04.2024, 01:19















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Квітень » 8 » Підвищення психологічної компетентності педагогів
09:46
Підвищення психологічної компетентності педагогів

    Компетентний учитель – запорука реалізації компетентнісного підходу до сучасного освітнього процесу. 

Педагогіка — це індивідуальність кожного вчителя, його психологічного світу, а методична робота стосується цього світу. Саме тому психологічна наука має задовольнити потребу в оцінці професійного спілкування та професійних якостей учителя. Практичним психологом та соціальним педагогом  Купського НВК №2 був проведений семінар з педагогами з теми: «Розвиток психологічної компетентності педагогів та батьків».

 Семінар почався з інтерактивної лекції  «Актуальність психолого-педагогічної компетентності педагогічних працівників»,  в якій було наголошено про актуальність психолого-педагогічної компетентності вчителя, про те  що  результат навчально-виховної роботи впливає не тільки особистість педагога, знання ним педагогіки, методик викладання та виховання, але і на його психологічну компетентність. Анною Василівною були представлені результати діагностики педагогів. Цікавою та змістовною була мультимедійна презентація «Підвищення психологічної компетенції вчителів» в якій були представлені поради щодо підвищення психологічної компетенції. Вчителі з великим задоволенням брали участь у проведенні вправи «Міняємося ролями». Для того щоб допомогти вчителям навчитися надавати допомогу дітям у виході із складних ситуацій з вчителями був проведений педагогічний консиліум «Врятуй дитину».

Інтерактивна лекція «Конфлікт в педагогічному колективі: шляхи вирішення» навчив вчителів як правильно вирішувати конфлікти. Також були представлені дихальні вправи та розвантажувальні хвилини. Вчителі працювали в групах і вирішували кризові та  проблемні ситуацій, які виникають в шкільному колективі.

Мультимедійна презентація  «Основні шляхи збереження психічного здоров’я педагога. Профілактика емоційного та професійного вигорання»  навчив вчителів як правильно діяти, коли проявляється синдром емоційного вигорання. Під час вправа «Колесо життя» вчителі  визначили поняття «здоров’я», «здоровий спосіб життя» та фактори, що впливають на здоров’я. Була проведена релаксаційна хвилинка «Водоспад». В кінці семінару був проведений заключний шерінг та вправу «Скринька сподівань».        

 

Заступник директора з НВР   Кирстюк О.М.

Переглядів: 627 | Додав: Ulia_RMC | Теги: Підвищення психологічної компетентн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024