Середа, 24.04.2024, 05:23















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Грудень » 7 » Тиждень зарубіжної літератури у Глибоцькій ЗОШ
11:21
Тиждень зарубіжної літератури у Глибоцькій ЗОШ

    «Зупинись і подумай!  Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє  життя без поезії, мистецтва? Звісно , ні! Тоді тебе чекає сповнений цікавих пригод тиждень зарубіжної літератури !»-такими словами всіх учнів Глибоцької ЗОШ  запрошували до участі  чарівні ведучі.

 План проведення тижня був багатообіцяючим, тому всі учні  з  ентузіазмом почали підготовку.

В перший день тижня учні 10-11 класів були присутні на засіданні шкільного наукового товариства «Гіперіон», яке презентувало  конференцію, присвячену 120-річчю  заснування Нобелівської премії. Учасники конференції  ознайомили шкільну спільноту зі своїми дослідженнями про  історію Нобелівської премії, про  Альфреда  Нобеля, про номінантів премії, виходців з України, про лауреатів Нобелівської премії в галузі літератури, про лауреата  премії  2015  року Світлану Алексієвич, білоруську письменницю, яка народилася в Україні, на Івано-Франківщині. Юні дослідники працювали під керівництвом  Вороніної Л.А.

День другий став справжнім казковим дійством для п’ятикласників. Учні 5а класу на «Казковому диліжансі» стали активними учасниками  літературного квесту. Дві команди школярів («Патріот», «Діти 21 століття»)  змагалися не тільки за право  швидше дійти до пункту призначення , керуючись маршрутними листами,  а й своїми відповідями на цікаві запитання заробити побільше кольорових фішок. На  станціях згідно маршруту  п’ятикласників чекали старшокласники, які не просто віддавали їм конверти із завданнями, а випробовували їхні знання з теорії літератури, кожна правильна відповідь наближала учасників квесту до завітного конверта. Команди школярів пройшли випробовувння на 12 станціях , де показали міцні знання.

 Квест «Казковий диліжанс» підготувала і провела вчитель зарубіжної літератури Вороніна Л.А.

«Казковий серпантин» зібрав навколо себе любителів казки. Учні 5в класу разом з вчителем Янцаловською  О.В. підготували яскраве театральне дійство.  Школярі перевтілилися  у героїв казок: пані Метелицю, Рибалку, Бабу, Попелюшку, Синдбада-мореплавця, хлопчика Маляна, Мертву царівну. Вони захопили своєю грою не тільки однолітків, учителів та батьків, але і першокласників, які стали гостями свята.

У третій день тижня всіх здивували шестикласники, які презентували  свої фанфіки. Фанфік або фанфікшн – різновид творчості фанатів популярних творів мистецтва,  похідний літературний твір, заснований на якомусь оригінальному творі (як правило, літературному або кінематографічному), використовує його ідеї сюжету і (або) персонажів. Учні 6-б класу разом з вчителем  Вороніною Л.А.  створювали свої фанфіки : писали своє продовження твору; переписували його фінал; вводили  нових героїв у тканину твору; змінювали характер героїв на протилежний;  переробляли сюжет; пропонували нові пригоди літературних героїв; змінювали оповідача твору тощо. Фанфіки вийшли цікаві і незвичайні , були визначені переможці  в різних жанрах.

День четвертий  був цікавим  учнів 8-б класу, які під керівництвом вчителя  Янцаловської О.В.  провели «Літературні дебати». Школярі дискутували про давньогрецьку літературу , для цього були поділені на дві сторони: брехню та правду. На зустріч запросили працівників читальної зали бібліотеки для дорослих.

Учні 9-б класу разом з вчителем Побережною Н.О. підготували і провели «Літературний бій», де школярі змагалися у  письменницькій майстерності, презентували свої перші проби пера.

Учні 9-а класу разом з вчителем Трипадуш Д.М. підготували і провели літературно-музичну композицію «Вони могли б зустрітися в Парижі…».

День четвертий завершили учні 11-б класу . Свято поезії , проведене ними разом з Трипадуш Д.М. про поета С.Єсеніна, нікого не залишило байдужим.

День пятий  тижня зарубіжної літератури відкрив  лицарський турнір для  7 класів «Честь понад усе», проведений вчителем  Вороніною Л.А.

 Учні 7-а і 7-б класів  створили команди лицарів «Desdizado» та «Робіни  Гуди»,  які змагалися на інтелектуальному ристилищі, зброєю якого  стали знання , отримані на уроках зарубіжної літератури.

Королева турніру – восьмикласниця Настя Рєпіна, переможець районної олімпіади із зарубіжної літератури, не тільки була членом журі, але й персонально вручила вінок лицарства  переможцю турніру  – Білійчуку Станіславу.

Завершили тиждень учні 8-а класу  літературним марафоном  «Цей загадковий і неповторний світ античної літератури». На марафонську дистанцію знавців зарубіжної літератури вийшли дві команди – дівчата та хлопці, які подолали 8 етапів марафону : «Записник мудрості», «Аукціон  здобутків античності», «Конкурс ораторів» , «Піднімись на Олімп» тощо «Літературний марафон» підготувала і провела Вороніна Л.А.

Тиждень зарубіжної літератури у Глибоцькій ЗОШ нікого не залишив байдужим. Школярі з нетерпінням чекатимуть наступного року.

Всім активним учасникам тижня зарубіжної літератури було вручено  грамоти на шкільній лінійці.

Переглядів: 544 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024