П'ятниця, 29.03.2024, 11:38















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 10 » України мова барвінкова
15:21
України мова барвінкова

Слів у мові мільйон, вибирай найкращі,
Кожне з них, лиш торкни, – як струна, виграва,
Зрозумілі, вагомі й усі вони ваші –
Мелодійні, дзвінкі, українські слова.

   Барвистими вишиванками, шовковими стрічками й віночками вщерть наповнився актовий зал Глибоцького ліцею, адже сьогодні, 9 листопада, День української писемності та мови.

Учні 6-А класу провели загальношкільне яскраве свято «України мова барвінкова».

Урочистості розпочалися колективним виконанням Гімну України, священною піснею, яка об’єднала всіх учасниківдійства, налаштувала на піднесений настрій.

Українська мова – це найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура. Про це присутні переглянули відеоролики: «Нестор Літописець», «Цікаві факти про українську мову», «Розмовляй українською».

Тернистий шлях української мови. Учні простежили його у скорботному календарі, який умістив у себе три століття постійних заборон, указів, постанов. Гучними оплесками діти підтримали сторінку календаря від 14 грудня 1994 року, коли українська мова була визнана державною за Конституцією України.

Мова–цепоказниккультурилюдини. Недаремнокажуть: «Заговори, щоб я тебе побачив». На жаль, сьогодні є небагато людей, яківолодіютьдосконалорідноюмовою. Причиною цієїприкрості стало насамперед те, що в результатізлиттяукраїнської і російськоїмовутворився так званий «суржик», який є небезпечним і шкідливим, оскількизасмічує і поганить одну з найкрасивішихмовсвіту. Цю суспільну проблему українців учні показали в інсценізації гуморески Павла Глазового «Кухлик».

Ліцеїсти люблять рідну мову, вміють виразно декламувати вірші, гарно виконувати українські пісні, зростають патріотами. Справжньою окрасою дійства були виступи Аріадни Герат, Оксани Гусак, Валентини Федоряк, Ірини Мігоряну, Павла Бічера, Юлії Майщук та учнів 7-А класу – Олександри Гнеди та Антона Круліковського.

Кожен з учасників свята зрозумів, наскільки багата і прекрасна українська мова, тому необхідно берегти і примножувати її. Після урочистого виступу учні 6-А та 8 філологічного класів повернулися за парти і взяли участь у Всеукраїнському радіодиктанті. Учителі української мови і літератури Н.М. Коврик та О.О. Бабина пишаються своїми вихованцями.

О.О.Бабина, Н.М.Коврик –учителі української мови та  літератури Глибоцького ліцею

 

 

 

Переглядів: 485 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024