П'ятниця, 26.04.2024, 02:07















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2017 » Листопад » 22 » Українська мова – наш скарб
15:55
Українська мова – наш скарб

Хто мови своєї цурається, хай сам себе стидається.

Олесь Гончар

Головне завдання вчителя, як відомо, навчити дитину, зацікавити тим чи іншим матеріалом, пояснити незрозуміле, пробудити інтерес до невідомого.Тож саме над цим і працюють вчителі-філологи Генкул Р.Б., Мойсюк Н.Д., Сусак Л.І. ВалякузьминськоїЗОШ І-ІІ ступенівГлибоцького району. Вже стало доброю традицією в навчальному закладі проводити предметні тижні. На початку листопада в школі був проведенийТиждень української мови (далі –Тиждень).

Тиждень проходив за планом, з яким учні були ознайомлені заздалегідь, щоб підготуватись.Мета проведення Тижня полягала в підвищенні загальної мовної культури, прищеплені любові до рідної мови.

Розпочався Тиждень тематичною лінійкою, на якій вчитель МойсюкН.Д.урочисто оголосила про відкриття Тижня, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів.

З нагоди відкриття Тижня школярами було виготовлено стіннівку «Шануймо мову!»Саме ця назва й стала девізом усього Тижня.

Бібліотекарем школи Котик Д.І. було організованотематичну книжковувиставку найбільш актуальної літератури про українську словесність «О, мово моя, як спів».Класні керівники провели виховні години на теми «Рідна мова солов’їна!», «Любіть Україну і мову її солов'їну».

У День української писемності та мови у нашій школі стартував І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцикасеред учнів 3-9 класів з метоюрозширення творчих можливостей учнів та виявлення обдарованих дітей. У ньому взяло участь 30 учнів. На ІІ етапі конкурсу честь школи захищатимуть Дамян Д., Робу Я., Рожок А., Лодба І., Стратой А., Гуз А., Швець Г., Деліцой О.

У наполегливій боротьбі та захоплюючій атмосфері пройшов мовознавчий брейн-ринг «Словограй» серед учнів 7-8 класів, де перемогу здобула команда «Патріоти». Лінгвістичний турнір, який мав на меті донести до учнів красу і багатство української мови, був проведений вчителем української мови Мойсюк Н.Д.

«Лунай, величне наше слово» – так називався конкурс читців поезій про мову, який був проведений вчителями-філологами Генкул Р.Б. та Сусак Л.І. Під час конкурсу учні мали змогу проявити старанність та свій талант декламатора. Саме цим скористалися переможці конкурсу: Кіпер А., Грінчук А., Деліцой О.Антонюк А-М.

Під керівництвом Мойсюк Н.Д., для учнів 9 класу була проведена мовознавча вікторина «Без мови й народу нашого нема», яка дала можливість перевірити знання, ерудицію школярів, а для когось – це була можливість дізнатись щось нове. Найкращі знання про історію української мови показала Недельку М.

Конкурс прислів’їв та приказок «Народний мовознавець» між учнями 5 і 6 класів,проведений вчителями-філологами Генкул Р.Б. та Сусак Л.І.,розширив творчі можливостей школярів. Найбільше прислів’їв та приказок представила усім присутнім Стругар А.

Кожен бажаючий мав можливість бути присутнім на уроках української мови «Узагальнення та систематизація знань з розділу «Будова слова. Орфографія» (5кл., вч. Сусак Л.І.)та «Правопис -ться, -шся в кінці дієслів» (7кл., вч.Генкул Р.Б.). На уроках діти мали можливість: розвивати творчі вміння зіставляти, порівнювати, моделювати, конструювати мовні явища, відтворювати деформоване висловлювання, що містить дієслова на -ться, -шся;узагальнити й систематизувати знання про основу і значущі частини слова.

Конкурс «Найграмотніший учень» (написання диктантів) серед учнів 5-9 класів мав на меті розвивати мовленнєві здібності учнів та збагачувати словниковий запас школярів. Найграмотнішими школярами мають честь називатись: Влад Д., Богданюк О., Черней М., Деліцой О., Стратой А.

Приємно було бачити учнів і в ролі артистів, які перегортали для глядачів сторінки усного журналу «Українська мова – наш скарб». Виховний захід, організований вчителями української мови, мав на меті формувати в учнів відчуття краси рідної мови та виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Наприкінці виховного заходу директором школи Паламар С.Д. було підведено підсумки проведеної роботи і кращих учасників Тижня відзначено грамотами та подяками.

Вважаємо, що Тиждень пройшов на високому рівні. Вдалося залучити до активної роботи всі учнівські колективи. Виходячи із поставленої мети, слід зазначити, що учні отримали багато нової інформації в процесі виконання поставлених завдань, зуміли продемонструвати свої творчі здібності.

 

вчителі-філологи

Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів

Глибоцького району

 

Переглядів: 446 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024