П'ятниця, 19.04.2024, 15:34















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Квітень » 8 » Відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання
16:12
Відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання

  Вітаємо учня 11 класу Багринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Іонуцу Аврама Івановича,

який посів ІІ місце на ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (дивись протоколи нижче) та його вчителя, вчителя трудового навчання (технічна праця) Багринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Карпюка Івана Івановича.

    3 квітня на базі ЗОШ №24 м. Чернівців розпочався був III етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання.

Перед урочистим відкриттям спілкувалися із схвильованими учасниками, та хвилювання, напевно, тільки ззовні, а всередині – впевненість у своїх силах, наполегливість, чітка мета – перемога.

«Не боюся поразки, - переконує учень 11 класу Шиловецької ЗОШ I-III ступенів Хотинського району Карвацький Назар, - адже як говорив свого часу Гельвецій «Щоб здивуватися, потрібна мить, а щоб зробити дивовижну річ, потрібні роки терпіння і наполегливої праці». Вважаю, що якщо не вдасться отримати перемогу сьогодні – я отримаю її іншим разом. Терпіння і наполегливість – ось головні принципи, якими я керуюся».

Учень 11 класу Багриніської ЗОШ I-III ступенів Глибоцького району Іонуца Аврам також поділився формулою успіху: «Вважаю, що головне не хвилюватися. Треба налагодити атмосферу співдружності із суперниками і тоді усім буде комфортно працювати. Переконаний, що запорукою успіху в олімпіаді з трудового навчання є точність і старанність».

Урочисте відкриття олімпіади проходило за участі начальника управління освіти і науки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, голови оргкомітету Куриша Юрія Миколайовича; координатора із заочної освіти Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук ЧНУ ім. Ю.Федьковича, доцента, кандидата педагогічних наук, голови журі Давидовича Віктора Олександровича; заступника директора з науково-методичної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, кандидата історичних наук Богачик Тамари Степанівни; методиста науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, секретаря журі Воскобойника Юрія Миколайовича; заступника директора з виховної роботи ЗОШ № 24 Антоненко Олени Олександрівни.

З вітальним словом до юних олімпійців звернувся начальник управління освіти і науки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Куриш Юрій Миколайович, який представив президію олімпіади та зазначив: «Як писав свого часу великий педагог Василь Олександрович Сухомлинський «Кожний юнак, кожна дівчина повинні знати, що, навчаючись у школі, їм треба готувати себе до праці, до того, щоб створювати цінності, корисні для людини, для суспільства». Шановні олімпійці, я впевнений, що ваша праця присвячена саме рідній державі, спрямована саме на суспільне благо». Також Юрій Миколайович висловив слова щирої вдячності педагогам, які готували школярів та підкреслив, що надіється на те, що їхні зерна знань і мудрості, які вони сіяли роками, дадуть під час олімпіади хороші плоди.

Координатор із заочної освіти Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук ЧНУ ім. Ю.Федьковича, голова журі Давидович Віктор Олександрович, звертаючись до учасників олімпіади зауважив, що цей день – це справжнє свято, свято демонстрації знань учнів. Віктор Олександрович побажав олімпійцям не хвилюватися, збагатитися інтелектуально та досягти нових вершин у своїй діяльності.

Заступник директора з науково-методичної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Богачик Тамара Степанівна також привітала учасників з початком олімпіади, та закцентувала: «Народна мудрість говорить про те, що роботящі руки гори вернуть і я вірю, що своєю працею, своїм маленьким внеском ви зможете зробити щось, що стане порухом для більшого, вагомішого». Окрім того, Тамара Степанівна подякувала педагогам за їхню титанічну працю, підкресливши, що вони цією працею формують нашу молоду інтелектуальну еліту, наше майбутнє.

Методист науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Воскобойник Юрій Миколайович розповів про особливості проведення олімпіади та звернув увагу учасників олімпіади на обов’язковості дотримання правил техніки безпеки. 

Заступник директора з виховної роботи ЗОШ № 24 Антоненко Олена Олександрівна окреслила головні організаційні моменти, а також побажала учасникам успіхів, нових творчих злетів і досягнень.

В олімпіаді взяли участь 28 учнів 11-х класів – 14 дівчаток та 14 хлопчиків. Змагання юних майстрів проходитимуть два дні і складатимуться із трьох турів: комплексної роботи, теоретичного туру та захисту проектів. Сьогодні юні знавці трудового навчання виконували практичний тур. Протягом чотирьох годин дівчата за власним задумом моделювали, шили та оздоблювали «тривожну» сумку для воїна, а хлопці – настінну ключницю. Вироби юних майстрів вражають своєю естетичністю і креативністю.

4 квітня на базі ЗОШ №24 м. Чернівців відбувся творчий тур, який був не менш цікавим, ніж комплексна робота, яку юні олімпійці виконували 3 квітня. Учасники протягом 1 години  виконували тестові завдання та відповідали на питання творчого характеру. А пізніше, після короткотривалої перерви, учасники захищали власні проекти, які підготували вдома. І для хлопців і для дівчат  була запропонована єдина тема проекту: «Чоловічий або жіночий аксесуар в етнічному стилі». Під час захисту проектів учні демонстрували слайди, які ілюстрували процес виконання виробу та висвітлювали відповіді на питання про те, які недоліки було виявлено під час тестування, як вони були виправлені, які особливості виготовлення виробу, які застереження варто врахувати при виготовленні виробу. Також учасники олімпіади давали цікаві і ґрунтовні  відповіді на запитання членів журі щодо процесу виготовлення, особливостей конструкції, підбору конструкційних матеріалів тощо. Захист проектів проходив активно і цікаво. При оцінюванні домашніх робіт головним критерієм, як повідомили члени журі, була  функціональність та зручність у користуванні запропонованих виробів. Також враховувалася естетичність та привабливість виробу, оригінальність роботи,  новизна у підході до вирішення завдань, відповідність вимогам завдань (напрям, презентація, захист, випробування тощо).

Дводенна олімпіада завершилася, і в учасників, звісно ж, безліч вражень, якими вони залюбки поділилися.

Учениця 11 класу Петрашівської ЗОШ I-III ступенів Герцаївського району Лупу Андріана зазначила, що олімпіада з трудового навчання має свою неповторну особливість, «родзинку», яка полягає у її комплексності. Більше того, школярка запевнила, що це одна із найцікавіших, на її думку, олімпіад.

Учень 11 класу Добриновецького НВК Заставнівського району Рябко Валерій розповів, що олімпіада для нього назавжди залишиться незабутнім уроком з підвищення майстерності та перевірки власних сил. Юний олімпієць переконаний, що під час олімпіади йому вдалося не лише продемонструвати власні знання, але й здобути нові, неоціненні зерна мудрості для власного поля знань. Школяр зазначив: «Я вірю, що ці зерна обов’язково проростуть пишним колоссям, дадуть багаті плоди, адже такий досвід дуже цінний і вагомий».

Паладюк Анастасія, учениця 11 класу Хотинської ЗОШ I-III ступенів №5 переконала, що олімпіада з трудового навчання була для неї не тільки цікавим інтелектуальним змаганням, але й майстернею збагачення творчого досвіду, подією, яка надихає, спонукає до нових ідей, реалізації найсокровенніших мрій і задумів.

 

За матеріалами http://ippobuk.cv.ua/

Посилання на Протоколи ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання.

Переглядів: 991 | Додав: Микола | Теги: Відбувся ІІІ етап Всеукраїнської уч | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024