Четвер, 28.03.2024, 16:12















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Життя дається людині тільки раз. Щоб його прожити гідно і щасливо,треба його зберегти.
08:40
Життя дається людині тільки раз. Щоб його прожити гідно і щасливо,треба його зберегти.

     Формування у дітей стійких навичок правильної поведінки в незвичних небезпечних обставинах, усвідомлення цінності їх життя та здоров’я, навчання способів регулювання власної поведінки у довкіллі, серед людей та предметів починається з дошкільного віку.  

З 20.04.2015 по 24.04.2015 в  Молодійському дошкільному навчальному  закладі пройшов «Тиждень безпеки життєдіяльності дитини». Головною метою проведення   стало  поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми в дошкільному закладі з питань особистої безпеки та захисту життя, удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників дошкільного закладу з питань захисту і дій в умовах надзвичайних ситуаціях .

Для цього щоденно проводились спостереження, дидактичні ігри, бесіди, заняття, обговорення ситуацій, ігри-тренінги, ігри-драматизації, сюжетно-рольові ігри, спортивні розваги, дослідницька та практичні діяльність. Вихователі підготували рекомендації, поради для батьків, проводились різні види просвітницької роботи з питань безпеки життєдіяльності дитини.

Музичний керівник   та вихователі  середніх груп  підготували для своїх малят лялькову виставу «Семеро козенят». В зрозумілій, ігровій, цікавій формі вихователі повідомили та нагадали малюкам, як поводитися з незнайомими людьми. Діти не тільки з великою цікавістю спостерігали виставу, але й активно приймали участь в обговорені поведінки героїв, пропонували свої варіанти їх дій.

Також вихованці мали нагоду засвоїти правила безпеки через проведення спортивних розваг в групах старшого дошкільного віку «Правила пожежної безпеки», «Червоний, жовтий, зелений». Діти з задоволенням  відгадували загадки, вирішували складні ситуації, приймали участь в естафетах.

В останній день Тижня був проведений практичний тренінг евакуації з приміщення ДНЗ. Тренування проводили для вихованців дошкільного віку та працівників закладу. Спочатку дітям була оголошена навчальна тривога, згідно якої у музичному залі сталася пожежа, тому їм потрібно було швидко покинути приміщення дитячого садочка. За допомогою вихователів діти оперативно зібралися та швидко покинули будівлю.  

Саме так закінчився "Тиждень безпеки життєдіяльності"  в нашому дошкільному закладі. Діти, які в ньому приймали участь отримали не тільки теоретичні знання, а й практичні, що для них було дуже цікавим.  

Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, вона не обмежена "Тижнем безпеки", а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються дітям сьогодні, обов’язково знадобляться їм в майбутньому.

Переглядів: 510 | Додав: Ulia_RMC | Теги: Життя дається людині тільки раз. Що, треба його зберегти. | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024