П'ятниця, 26.04.2024, 18:18















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 14
Білосніжку, брате, квітонька раненька.
Вже крокує свято Кобзаря Шевченка
Набирай же сили та рости завзято.
Бо надходить миле українське свято.
     Такими словами розпочали свято відзначення 200- річчя від дня народження Т. Г. Шевченка учні  3 - іх та 4- их класів Станівецького НВК.  Літературно - музична композиція " Шевченкове слово і досі живе" була проведена 12 березня, під час якої учні декламували уривки з віршів Т. Г. Шевченка , показували інсценівки з життя великого Кобзаря. Цим діти показали повагу та любов до Шевченкової творчості.
 Також проведено конкурс на кращого читця віршів Т. Г. Шевченка. Саме такі конкурси розвивають у дітей творчі здібності, виховують любов і повагу до традицій свого народу, патріотизм.





Проглядів матеріалу: 582 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2014 | Комментарії (0)

Танцюйте, адже рух - це  життя й енергія,
а танець – це вірш, кожен рух якого - є словом.

    З 7-9 березня у місті Миколайки в Польщі відбулися відкриті міжнародні змагання зі спортивного танцю «MIKOLAJKI DANCE CHAMPION SHIPS - 2014», де учень Йорданештської ЗОШ І – ІІІ ст. Меглей Іван та учениця Глибоцького Ліцею Ванзуряк Наталя зайняли почесне І місце у категорії Junior 1E+F+G+H LAT.

Бажаємо подальших успіхів  Меглею Івану!

Проглядів матеріалу: 599 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2014 | Комментарії (0)

Жити на землі – велике щастя,
Якого ти не помічав.
І пам’ятай, що ти – Людина,
Творець краси і добрих справ.

                      Нарешті дочекались – вулицями сміливо крокує весна. Ми всі хочемо бачити наші домівки, подвір’я, вулиці, околиці рідної школи чистими і охайними. Саме тому учні Карапчівського ліцею разом із вчителями  13 березня  2014  року прибирали свої пришкільні ділянки та прилеглу територію.

Кожна ділянка подвір'я нашої школи закріплена за класами. Учні 5-11 класів працювали на своїх шкільних ділянках.
Своєчасно виконана робота навесні – запорука того, що школа буде гарною протягом року. Займаючись суспільно-корисною працею, вони відчували свою причетність до рідного села, рідної природи, свого краю.

                  Левчук Аліна Георгіївна – педагог-організатор


... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 680 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2014 | Комментарії (0)

     У четвер, 13 березня, на базі ОІППОЧО м. Чернівці, відбулося засідання Вченої ради Інституту післядипломної педагогічної освіти за участі методистів, директорів ЗНЗ міста та області.

Представниками від Глибоцького управління освіти були : завідувач РМЦ – Намака Олеся Сидорівна та методист – психолог – Колесник Альона Іванівна. Метою участі у засіданні Вченої ради ОІППО була доповідь до затвердження програми «Психологічна компетентність керівників системи освіти»-  доповідач Намака Олеся Сидорівна. Програма полягає в  здобутті директорів ЗНЗ навичок, знань та умінь з практичної психології. Отже, згідно прийнятого рішення Вченої ради ОІППО, від 13.03.2014р., програма протягом 2014 – 2015 рр. буде функціонувати у всіх районах нашої області для директорів ЗНЗ і включатиме у себе 32 години теоретичної та практичної роботи.






 

Проглядів матеріалу: 817 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2014 | Комментарії (0)

      Успіх становлення і розвиток сучасного дошкільного навчального закладу значною мірою визначається знаннями, творчим потенціалом, професійною майстерністю та загальною культурою його працівників.

      У сучасних умовах значення творчості у роботі вихователів підвищується, адже саме від творчого підходу до розв’язання тих складних і багатогранних завдань, які стоять сьогодні перед дошкіллям, значною мірою залежить ефективність педагогічної праці, якість навчально-виховного процесу.

     Важливим засобом, що сприяє обміну педагогічним досвідом та стимулює педагогів до вдосконалення власної професійної майстерності, є проведення ними відкритих заходів. Позитивний вплив на якість навчально-виховної діяльності педагогічних працівників має атестація. Тому згідно річного плану Черепковецького ДНЗ, 12.03.2014 року відбувся колективний перегляд занять вихователів, що атестуються, який є однією з форм роботи з підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Педагоги нашого закладу переглянули заняття:

-в  молодшій групі «Вода та її значення» (вихователь Боднарюк О.М.), метою якого було формування у дітей уявлення про воду та її властивості;
-  у середній групі  «Сьогодні малюки засаджують грядки» (вихователь Олійник Т.В.).  Педагог вчила дітей висівати насіння, розвивала кмітливість, спостережливість та працелюбність, виховувала любов до природи;
- 
у старшій групі «Подорож до містечка читайликів»  (вихователь Пензар О.В.). На занятті вихователь удосконалювала вміння читати односкладові та двоскладові слова, розвивала логічне мислення та зорове сприйняття.

 Під час проведення колективних переглядів вихователі продемонстрували свою педагогічну майстерність і професіоналізм, завдяки чому значно підвищилася  якість занять та їх результативність.






Проглядів матеріалу: 677 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2014 | Комментарії (0)

"В сім’ї великій

У цвіту садів прекрасних,

Буде жити він повіки,

Як безсмертний наш сучасник."

     До 200-річчя з дня народження славетного Кобзаря учні 2- Б класу Глибоцького ліцею  з класним керівником Ганною Іллівною Воробець працювали над проектом «Тарас Григорович Шевченко – великий поет і художник». 12 березня на уроці літературного читання відбувся захист даного проекту. Діти продемонстрували зібраний матеріал про дитячі роки Тараса, його поетичні та художні здібності. Все зібране вклали в 4 альбоми. Також, учні показали свої творчі здібності, створивши аплікації та малюнки до вивчених віршів. На завершення захисту  діти декламували вірші і співали пісні.








Проглядів матеріалу: 573 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2014 | Комментарії (0)

        Куріння, алкооль та наркотики та їхній  вплив на організм людини стають сьогодні соціальною і медичною проблемами. Доведено, що куріння тютюну є великою небезпекою для здоров'я і призводить до виникнення різних захворювань, які спричиняються до передчасної смерті людей. Виявляється, що смертність від раку легень серед курців у 20 разів вища, ніж серед тих, що не курять. А скільки молодих  людей беруться за пляшку. Але чи задумались вони до чого це призведе?Саме про ці факти сьогодні, 13 березня, мали можливість послухати учні Йорданештської ЗОШ №2 з вуст лікаря-нарколога Раткевича Петра Івановича, який провів  урок життя для них. Думаємо, що цей урок заставив наших учнів задуматись над тим, чи варто брати до рук цигарки та пляшку алкоголю, чи краще відмовити тому хто до цього підштовхує, бо той перший крок, коли ти взяв до рук пляшку , або пакет з цигарками може стати фатальним. Лікар закликав всіх сказати алкоголю, наркотикам та курінню  «Ні!» і давайте й ми всі скажемо цим «ворогам здоров’я» – «Ні!»

Опаіць Марія Іванівна     педагог-організатор



Проглядів матеріалу: 601 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2014 | Комментарії (0)

    12 березня 2014 року на базі районного методичного центру відбувся районний семінар-практикум учителів образотворчого мистецтва з проблеми «Моделювання процесу формування у учнів естетичного ставлення до мистецтва». Учитель Глибоцького ліцею Поліщук Наталія Миколаївна продемонструвала при стендовий урок образотворчого мистецтва «Художник з душею поета» (До 200-річчя Т. Г. Шевченка). Досвідом викладання предмету поділились учителі Коровійської, Валякузьминської ЗОШ, Димківського НВК Чимчинська Оксана Іванівна, Галак Людмила Іванівна, Русу Зінаїда Пантелеївна. Під час засідання круглого столу мова йшла про урок образотворчого мистецтва як урок мистецтва,  організацію пізнавальної, художньої навчальної діяльності на уроках, використання мультимедійних презентацій, створення ситуації успіху, учителі поділились власними  педагогічними знахідками з  формування у учнів естетичного ставлення до мистецтва.

Вироблено методичні рекомендації щодо удосконалення викладання образотворчого  мистецтва.








 


Проглядів матеріалу: 596 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024