Субота, 27.04.2024, 00:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Березень » 25

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт заявив про необхідність переписати підручники з історії без жодних ідеологічних втручань, які мали місце за його попередника Дмитра Табачника, а також повернути вилучені з навчального процесу матеріали. Обирати, за якими підручниками навчатися, мають самі вчителі, вважає професор, доктор педагогічних наук Володимир Луговий.

"Потрібно розширити автономію вчителя – дозволити користуватися всіма матеріалами, якими він вважає за потрібне. Але при цьому має здійснюватися оцінка фінального рівня роботи педагогів. Тобто, ми даємо їм автономію, але вони знають, що в результаті всі піддаватимуться моніторингу, нестимуть відповідальність перед учнями, батьками, керівництвом", – говорить Володимир Луговий.

За його словами, в умовах швидких суспільних змін уже не актуально писати підручники з розрахунком, що вони слугуватимуть по 10 років, як раніше.

"Спектр викладеної інформації повинен бути різним. Інформація переходить на віртуальні носії, які також використовують у навчальному процесі. Наприклад, я особисто спостерігав, що у Швейцарії учні молодшої школи уже використовують для навчання техніку Apple – життя швидко йде вперед. Стабільними по кілька років можуть бути хіба що підручники з математики", – вважає Володимир Луговий.

За матеріалами http://www.osvita.org.ua/news/76246.html?from=subscribe

Проглядів матеріалу: 582 | Завантажив: Микола | Дата: 25.03.2014 | Комментарії (0)

24 березня  відбулась чергова  нарада  управління освіти, РМЦ та керівників позашкільних навчальних закладів.

 Начальник управління освіти Василь Григорович Швець розпочав нараду з обговорення проведеної наради директорів, яка відбулася 19 березня. Ще раз оголосив доручення, які були дані директорам шкіл до виконання(Тисни тут!) .

Василь Григорович проаналізував основні заходи, що відбулись минулого тижня, зокрема зауваживши, що система освіти району працює у звичному режимі, згідно плану проводяться заняття, семінари, наради, конкурси. «Особлива увага цього тижня - атестації педагогічних працівників району. Засідання районної атестаційної комісії має пройти організовано та у відповідності до вимог » ,- наголосив  начальник управління освіти, нагадавши, що дане засідання проходитиме 27 та 28 березня у конференц - залі РМЦ за встановленим порядком та затвердженим графіком.

Заступник начальника управління освіти Цуркан Інна Юріївна озвучила план роботи на тиждень, ( з 24 по 28 березня), а також повідомила, що у суботу відбулося пробне ЗНО на базі Глибоцького ліцею. Участь взяло 111 школярів району.

Митранюк Надія Арсенівна ознайомила членів атестаційної комісії з порядком проведення атестації педагогічних працівників, обов`язками членів атестаційної комісії.

Завідувач РМЦ Намака Олеся Сидорівна прозвітувала про участь нашого району в V Міжнародній виставці « Сучасні заклади освіти – 2014» . Напрацювання РМЦ відзначено почесним дипломом та бронзовою медаллю даної виставки. Зав. РМЦ повідомила, що успішно наближається до завершення виконання графіку районних семінарів, зокрема, минулого тижня відбулись два ключових районних семінари: заступників директорів з виховної роботи - на базі Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів та заступників директорів з навчально-виховної роботи - на базі Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Інформації про семінари розміщуються на офіційному сайті управління освіти.

Методист РМЦ Лях Микола Георгійович  доповів про участь навчальних закладів району в Міжнародному проекті      « FAIR PLAY- ЧЕСНА ГРА», в рамках якого учасники отримали спортивний інвентар з Німеччини.

Про активну роботу позашкілля інформували керівники цих навчальних закладів: Анатолій Петрович Дудка доповів про районні змагання зі спортивного орієнтування, екскурсії, заплановані на канікули та підготовку до обласного етапу краєзнавчої олімпіади, Прокіп Григорович Стрільчук розповів про успіхи вихованців ДЮСШ у змаганнях з дзю-до та баскетболу, Наталя Василівна Ванзуряк ознайомила присутніх з заходами, що проходитимуть  під час канікул у БТДЮ та обласних центрах позашкілля.

Методист-психолог Альона Іванівна Колесник доповідала про графік та хід реалізації на теренах району Програми  «Розвиток психологічної компетентності керівників навчальних закладів системи освіти». Начальник управління освіти Василь Григорович Швець затвердив запропонований графік та форми реалізації програми, наголосивши, що дана програма сприятиме самоосвіті та професійному росту керівників навчальних закладів.

За підсумками наради начальник управління освіти  дав ряд доручень.

 

 

Проглядів матеріалу: 737 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2014 | Комментарії (0)

    Під такою назвою у центральній районній бібліотеці відбувся виховний захід, присвячений Всесвітньому дню поезії, на який були присутні учні Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. Основною метою святкування Всесвітнього дня поезії є заохочення до рідної мови за допомогою поезії. Свято покликане сприяти розвитку поезії, поверненню до традиції поетичних читань, викладанню поезії, відновленню діалогу між поезією та іншими видами мистецтва (театром,танцями,музикою, живописом). Також на заході була присутня місцева поетеса з с.Черепківці Світлана Довгань, яка зачитала дітям декілька своїх віршів. У читальному залі ЦРБ була розгорнута книжкова виставка під назвою «Вірші ростуть, як зорі…», на якій були представлені збірки поезій таких українських письменників як: Л.Українка, Л.Костенко, Т.Севернюк.
Також прозвучала пісня на слова поетеси Ліни Костенко «Між іншим » у виконанні Ольги Богомолець.
Проглядів матеріалу: 639 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2014 | Комментарії (0)

  Оселю господаря  завжди видно здалеку, бо там навкруги все милує око.
    Йорданештська ЗОШ №2  - це місце,  де дбають про те, щоб все навкруги було гарно . З початком весни учні та вчителі школи проводили трудові десанти по благоустрою території школи. Адміністрацією школи був розроблений план заходів і цими днями, перед весняними канікулами, закінчилась робота щодо прибирання території школи.

Природа – це велике творiння Боже, колиска людства, втiлення краси i добра. Треба дбати про неї і тоді вона нам відплатить сповна. А школа – це наша друга домівка, потрібно дбати про те, щоб завжди милувало око при першому кроці на її подвір'ї.


Опаіць М.І.
               вчитель румунської мови та літератури та педагог - організатор




Проглядів матеріалу: 637 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2014 | Комментарії (0)

   24 березня 2014року у Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІст. відбувся суботник по благоустрою  та прибиранню пришкільної території в якому взяли участь усі учасники навчально-виховного процесу.  В ході цієї акції було прибрано територію стадіону, пришкільну територію  та узбережжя шкільного ставу, також побілені були бордюри та дерева, на клумбах посіяли насіння різних квітів, обрізали дерева.
     Озеленення пришкільної території має велике значення. Перш за все зелені насадження значно зменшують наявність пилу й диму в повітрі, відіграють роль своєрідного фільтру. Вони впливають на формування мікроклімату, бо діють на тепловий режим, вологість і ступінь рухомості повітря, а також мають значний вплив на здоров’я школярів.З цією метою  цього дня учнями школи разом з вчителями було висаджено 50 дерев.  День промайнув швидко, але об'ємом виконаних робіт залишились задоволені всі.










Проглядів матеріалу: 670 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2014 | Комментарії (0)

       22 березня проходило пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, хімії, фізики, російської мови, всесвітньої історії, однієї з іноземних мов (англійської, німецької, французької). У Чернівецькій області на 13 пунктах тестування, які функціонують в районах/містах, проведення пробного тестування забезпечували 336 педагогічних працівників, які пройшли відповідне навчання.
Загальна кількість зареєстрованих учасників на пробне тестування (22 березня) складає 1735 осіб. На пункти тестування з’явилося 95,0% від загальної кількості зареєстрованих.
Глибоцький ліцей теж був одним із пунктів тестування, проведення якого забезпечували 27 педагогічних працівників, які пройшли відповідне навчання: Глобак Д.І. - відповідальний за ПТ, Славута П.В. - помічник відповідального за ПТ, 11-старших інструкторів, 8-інструкторів, 4-чергових, медичний працівник та представники правоохоронних органів. В Глибоцькому ППТ було зареєстровано всього 111 учасників. Зокрема, українська мова та література - 83, англійська мова - 9, французька мова - 4, фізика - 4, хімія - 10, всесвітня історія - 11. Саме в нас зафіксована вища явка, ніж в середньому по області (95,5%).
Загальна кількість зареєстрованих учасників на пробне тестування (22 березня) 111 осіб.




Проглядів матеріалу: 700 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2014 | Комментарії (0)

24 березня 2014 р. у м. Чернівці на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласну конференцію-конкурс науково-дослідницьких робіт школярів «Дослідження Марсу», за напрямками:

 

- Пропозиції щодо досліджень Марсу (експедиції) в роботах теоретиків космонавтики.

 

- Дослідження Марсу космічними апаратами у ХХ столітті.

 

- Дослідження Марсу в ХХІ столітті (марсоходи, орбітальні марсіанські апарати).

 

- Умови космічних польотів до Марсу, посадки, роботи космічних апаратів на Марсі. Перебування людини на Марсі.

 

- Проекти засвоєння Марсу, створення баз для життя людей.

 

Наш район успішно представив і виборов призове  ІІ місце – Назаришин Олександр, вихованець гуртка «Об’єктив» комунального закладу «Глибоцький будинок творчості дітей та юнацтва» на базі Глибоцького ліцею, керівник Балан Наталія Володимирівна. Вихованець на розгляд журі представив конкурсну роботу за темою «Дослідження Марсу в ХХІ столітті. Марсохід «К’юріосіті».



Проглядів матеріалу: 604 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2014 | Комментарії (0)

    До Глибоцького ліцею приїздила аспірантка Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова Вікторія Петренко, яка запрошувала учнів на навчання.
Навчання в Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова – це глибокі фахові знання, широкі можливості для відкриття власного потенціалу та самореалізації; це кращі вчені України та Європи, академіки, письменники, народні і заслужені артисти; це стажування у десятках країн світу, закордонні поїздки, міжнародні семінари і симпозіуми; це кращі навчальні студії, лабораторії і центри; це дружній колектив, Велика Драгоманівська родина!

Реалізовуйте й ви власні мрії, приєднуйтеся до Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова!
Проглядів матеріалу: 609 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.03.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024