П'ятниця, 26.04.2024, 22:56















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Травень » 06
Ніхто не забутий;
На попіл ніхто не згорів:
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть.
І доки є пам'ять в людей і живуть матері,
Допоки й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.

 

       Щороку в травні ми відзначаємо День перемоги. У Багринівській ЗОШ розпочався Тиждень Пам’яті. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Урок мужності присвячений пам'яті жертв війни - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим.

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. їхні груди вкриті медалями, на скронях - сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

«Мільйонам людей назавжди врізався в пам'ять перший день Великої Вітчизняної війни. Чорною тінню фашистської навали, димом пожеж, смертю і руїнами звалився він на нас. І враз неділя 22 червня 1941 року, мирний день відпочинку, обернувся довгими роками страждань.» такими словами начав урок реквієм вчитель історії школи.

Мільйони людей забрала Велика Вітчизняна війна. Це важко усвідомити. Смерть однієї людини - це трагедія. А коли мільйони... Загиблим не болить. У живих продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів-однополчан, рідних і близьких, душі, які простріляні похоронками, у рано посивілих дітей війни, які не побачили своїх батьків і пережили пекло окупації.

Мільйони людей в усьому світі знають про звіряче обличчя фашизму з книг, документальних та художніх фільмів. Все менше залишається тих, хто пам'ятає злочини фашистів зі свого трагічного досвіду.

 
Упав Берлін. Іще боями гула розвихрена земля,
а вже з барвистими квітками вступила тиша на поля.
І сходив мир на доли й води і в гарячковий стук сердець.
Удари з заходу і сходу сказали ворогу: "Кінець!"
Кінець! Незборна правди сила, замовк гармат охриплий спів.
Кінець. І тиша оглушила людей, що звикли до громів.
І всі звели до сонця чола, що довго снилось їм у млі.
І стало тихо так навколо, мов не було іще ніколи
такої тиші на землі.
 
 
   
 
      

 

Проглядів матеріалу: 629 | Завантажив: Bagrunivka | Дата: 06.05.2014 | Комментарії (1)

    Юна еліта Глибоччини знову тішить нас своїми успіхами у конкурсі «Знавці Біблії», який проходив на базі  Чернівецького обласного  багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей. Конкурс започаткований з ініціативи Чернівецької біблійної семінарії та міжнародної місії милосердя і доброчинності «Ковчег», підтриманої Департаментом освіти і науки, молоді та спорту   у 2013-2014 н.р.

Наш район успішно представили і вибороли призові місця наступні учні:

1. Рєпіна Анастасія, Глибоцька ЗОШ І-ІІІ ст.  - ІІ місце;

2. Панцир Анастасія, Просіцька ЗОШ І-ІІ ст.  - І місце;

3. Величко Інна, Кам’янська ЗОШ І- ІІІ ст.   - ІІІ місце;

4. Влад Ірина, Коровійська ЗОШ І-ІІІст. – грант – прі;

5. Величко Тетяна, , Кам’янська ЗОШ І- ІІІ ст.   - ІІ місце;

6. Гуцуляк Анатолій, Кам’янська ЗОШ І- ІІІ ст.  - І місце;

7. Загарюк Олександр, Кам’янська ЗОШ І- ІІІ ст.  - ІІ місце;

8. Куренкова Олена, Глибоцька ЗОШ І-ІІІ ст.  - ІІІ місце;

9. Овдеюк Лариса, , Глибоцька ЗОШ І-ІІІ ст.  - ІІІ місце;

10. Малофій Алла, Кам’янська ЗОШ І- ІІІ ст.   - ІІІ місце.

                  Вітаємо  переможців!

Проглядів матеріалу: 616 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2014 | Комментарії (1)

    З приходом весни все навколо набирається нових сил. Так і юні орієнтувальними Глибоччини відновлюють свої сили після довгої зими та вдосконалюють свою майстерність беручи участь у вже традиційному Чемпіонаті Глибоцького району зі спортивного орієнтування. Місцем змагань цьогоріч було обрано лісовий масив в с.Червона Діброва. Досить складний рельєф дав можливість учасникам добряче попрацювати не тільки розумово, а й фізично. А бажаючих  взяти участь у змаганнях виявилось аж 230 учнів з 22 ЗНЗ І-ІІІ ст. та 9 ЗНЗ І-ІІ ст. Долучились до числа учасників навіть учні Карапчівської спецшколи-інтернат.

Переможцями змагань в командному заліку  серед ЗНЗ І-ІІІ ст.  стали команди Сучевенської, Кам’янської та Корчівецької ЗОШ. Серед ЗНЗ І-ІІ ст.. найвищі місця здобули команди Горбівецької ЗОШ, Михайлівського та Червонодібровського НВК. При чому команди Михайлівського та Червонодібровського НВК набрали в абсолютному заліку найбільше балів серед команд усіх навчальних закладів.

Чемпіонами у своїх вікових групах стали Гушул Анастасія, Карча Андрій, Гушул Андрій (Червонодібровський НВК), Добрянський Максим (Михайлівський НВК), Варварюк Аліна (Йорданештська ЗОШ І-ІІ ст.), Іванеску Регіна (Турятський НВК), Волошенюк Любов (Тарашанська ЗОШ) та Дручук Дмитро (Корчівецька ЗОШ). В їхніх здобутках заслуга тренерів команд – керівників гуртків Глибоцького ЦТКСЕУМ на базі зазначених навчальних закладів (Баранюк В.А., Гушул В.І., Іримеску В.К., Репчук О.В., Троєцька Н.І.).

Загалом в Глибоцькому центрі туризму і краєзнавства працює 6 гуртків спортивного орієнтування. Вихованці цих гуртків постійно залучаються до збірної команди Глибоцького району та постійно є серед кращих на обласних змаганнях зі спортивного орієнтування.

Вже через тиждень після районного Чемпіонату з спортивного орієнтування кращі спортсмени захищали честь Глибоцького району на Першості зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді Чернівецької області «Підсніжник». Дистанції дводенних змагань були прокладені  в лісових масивах с.Садгора (м.Чернівці) та с.Грушівка Глибоцького району.   В згаданих стартах взяло участь більше 50 учасників з Глибоччини, дехто з учасників – Овачук Руслан (Корчівецька ЗОШ) та Адабека Мар’яна (Червонодібровський НВК) стали переможцями, а Безушко Валентина (Глибоцький ліцей) та Гузлеу Яна-Марія (Турятський НВК) стали призерами у своїх вікових групах. Збірна Глибоцького району в нелегкій боротьбі виборола ІІІ загальнокомандне місце. Свою майстерність підростаючому поколінню показали й керівники гуртків Центру Д.І.Сандул (Глибоцький ліцей), Н.В.Шелепюк (Коровійська ЗОШ), О.В.Меленко (Глибоцький ЦТКСЕУМ) та В.А.Баранюк (Червонодібровський НВК), які теж посіли найвищі сходинки п’єдесталу. 

Можливо, навики спортивного орієнтування не всім знадобляться в дорослому житті, але й зайвими вони не будуть, оскільки всебічний розвиток сприяє формуванню більш високого рівня інтелекту.

 Світлана Косован,

завідуюча відділом Глибоцького центру туризму та краєзнавства

Проглядів матеріалу: 627 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2014 | Комментарії (1)

    2-3 травня у лісовому масиві від села Грушівка на захід до Глибоки і Сторожинця і далі на північ до річки Прут (села Біле і Стрілецький Кут) на карті загальною площею більше 200 км.кв. було розташовано 48 контрольних пунктів з засобами електронної відмітки, відбувся Х ювілейний Чемпіонат України з рогейну з контрольним часом 24 години. 

Слід відзначити, що всі попередні 9 чемпіонатів України також були проведені на Буковині. Це пов’язано з тим, що інші регіони України поки що не мають картографічних можливостей та досвіду проведення змагань з рогейну у такому форматі.
Для подолання всієї дистанції необхідно було в лісі пробігти більше 130 км з загальним набором висоти більше 3000 метрів. Спортсмени долали дистанції в денний і також у нічний час на протязі 24 годин. Формат змагань дозволяв спортсменам долати не всю дистанцію, а частково. Всі контрольні пункти мали свою «ціну». Підсумки змагань підводились за загальною сумою балів по «ціні» всіх знайдених у лісі КП.
Команди змагались у чоловічих, жіночих та змішаних розрядах. Також був ще розподіл на молодь, провідних спортсменів та ветеранів.
На старти змагань вийшло більше 100 спортсменів з 9 регіонів України. Найбільша делегація була від Чернівецької області. В її складі окрім чернівецьких спортсменів було багато учасників від Глибоцького району.
У загальнокомандному заліку впевнену перемогу здобула команда Чернівецької області, далі на п"ядесталі були орієнтувальними з м. Київ та Луганської області.
Проглядів матеріалу: 635 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2014 | Комментарії (0)

     Уперше в  історії України на офіційних заходах з приводу річниці закінчення Другої світової війни цього річ використають європейську символіку. Для вшанування пам’яті полеглих будуть використовувати зображення червоного маку. Така ідея та графічне втілення стало результатом співпраці Українського інституту національної пам’яті (УІНП) та Національної телекомпанії України.
"Пропонуємо новий символ як виявив нашої поваги до тих, хто знищив нацизм. Це буде червоний мак – водночас символ європейський та український. У наших піснях йдеться, що маки зацвітають там, де пролилася козацька кров", – зазначив директор УІНП Володимир В’ятрович.
"День пам’яті, день капітуляції нацистської Німеччини. Треба було як символ щось знакове, що символізувало б не свято, яким війна не може бути за визначенням, а пам’ять і скорботу",-  додав керівник НТКУ Зураб Аласанія.
Графічне втілення-алюзія з одного боку червоного маку, з іншого – кривавого сліду від кулі, передає глибину смислу війни, розповідає про страждання, про смерть, про героїзм, про мільйони загиблих – головне, що є у війні.
Біля символу логотип містить гасло "Ніколи знову", адже саме в наших руках не допустити повторення жахіть війни, та роки воєнного лихоліття: 1939-1945.
"Друга світова війна була більшою, ніж Велика Вітчизняна. Зокрема, для України. Для України війна почалася в 1939 році, а не в 1941-му", – заявив харківських дизайнер, автор логотипу Сергій Мішакін. 
Офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни у Європі та перемоги над нацизмом пройдуть 8 і 9 травня. В 2014 році і надалі разом із Європою та світом, Україна розпочне вшанування загиблих 8 травня – в день підписання капітуляції нацистською Німеччиною – і продовжить традиційні свята 9 травня.
Зокрема, на 8 травня заплановано символічну подію "Перша хвилину миру". Як відомо, капітуляцію Німеччини було підписано 8 травня пізно ввечері. Формально саме в цей день завершилася війна у Європі. Тож цього року Україна розширяє відзначення пам’яті про війну, яка ніколи знову не повинна повторитися.
Український інституту національної пам’яті закликає медіа та громадськість використовувати червоний мак як український символ традиційних відзначень перемоги над нацизмом та завершення Другої світової війни Європі.

Проглядів матеріалу: 764 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2014 | Комментарії (4)

      25 травня у Чернівецькому ФОК «Олімпія» пройшов обласний фінал Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя».
Наш район представляла команда Глибоцького ліцею, яка виборола почесне ІІІ- місце. З чим ми їх і вітаємо!!!
В цьогорічному обласному фіналі за колективну путівку тепер вже в одеську «Молоду гвардію» боролися 5 найсильніших шкільних команд, укомплектованих учнями не старше 6 класу ( яким станом на час проведення змагань ще не виповнилось 13 років).
Церемонію відкриття змагань прикрасили показові виступи студентів факультету фізичної культури і здоров'я людини Чернівецького національного університету.
Почесним гостем обласного фіналу був учасник трьох Олімпійських ігор, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м. Іван Гешко.
Переможці та призери отримали грамоти, кубки а всі учасники – в рамках Всеукраїнських акцій Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга» і «Олімпійський куточок», книжки на олімпійську тематику та спортивні м'ячі.

Проглядів матеріалу: 583 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2014 | Комментарії (1)

     1 травня на урочищі «Поляни» відбувся Кубок Федерації мотоспорту України в якому приймали участь 40 мотогонщиків з Західної України, Києва та Харкова.

Вихованці гуртка «Мото» комунального закладу «Глибоцький будинок творчості дітей та юнацтва» були учасниками у класі мотоциклів об’ємом до 85 см3. Конкуренти виявились сильними, але нашим вихованцям вдалося вибороти призові місця:

Постевка Ілля – ІІІ місце;

Волока Даніїл – ІV місце.

 Було багато падінь, але характер хлопців дав їм можливість здобути перемогу!

  

Проглядів матеріалу: 581 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2014 | Комментарії (1)

      26 квітня в приміщені актової зали Глибоцького ліцею відбулася історико-краєзнавча конференція «А ми тую славу збережемо», присвяченої 70-річчю визволення України від фашистських загарбників. Головною метою акції є виховання в учнівської і студентської молоді патріотизму, формування національної самосвідомості та високих моральних якостей громадянина України.

Основними завданнями конференції є:
активізація патріотичного виховання підростаючого покоління та студентської молоді на прикладах подвигів старших поколінь у боротьбі з фашизмом і прагнення українського народу до волі й незалежності;
вивчення героїчних і трагічних подій Другої світової та Великої Вітчизняної війн з позицій об’єктивності та історичної правди;
увічнення бойових подвигів захисників Батьківщини та вшанування людей, які працювали в тилу у роки боротьби з фашизмом; 
поглиблення знань учнів з історії свого краю, складних суспільно-політичних процесів 30-40-х років ХХ століття;
сприяння подальшому розвитку краєзнавчої та пошуково-дослідницької роботи у навчальних закладах України;
удосконалення пошукової та просвітницької роботи музеїв навчальних закладів, що перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України (далі – музеї) та пропаганда кращого досвіду їх роботи;
привернення уваги державних установ, навчальних закладів, громадських організацій до питань збереження історичної пам’яті народу, вирішення життєвих проблем ветеранів, учасників та дітей війни;
сприяння підвищенню ролі родинного виховання, поглибленню духовної єдності поколінь.

Учні Глибоцького ліцею Карп Крістіна та Чудієвич Андрій підготували пошуково-дослідницькі роботи, які були представлені на даній конференції.

Проглядів матеріалу: 617 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.05.2014 | Комментарії (1)

       Команда Багринівської ЗОШ прийняла участь у турнірі юних інтелектуалів «Знай українське!».  Цього разу турнір присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка і девізом його стали пророчі поетові слова «Обніміться, брати мої…». Турнір пройшов серед команд загальноосвітніх закладів України шляхом комп’ютерного тестування на порталі онлайн-тестування www.test-on-line.com. Засновниками турніру є Національна академія педагогічних наук України, департамент освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти, Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Державний вищий навчальний заклад «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». Заочний етап Турніру включав у себе 4 тури тестування в режимі он -лайн за такими тематичними напрямками:

  1. «Життєвий шлях Т. Шевченка»;
  2.  «Т. Шевченко і література»;
  3. «Т. Шевченко і мистецтво»;
  4.  «Шевченкіана пам’яті».

      Тестування з кожного тематичного напрямку відбувалось в окремий день. Учасники Турніру виконували завдання в режимі он-лайн, заходячи в програму тестування за своїми логіном та паролем, отриманими при реєстрації.

        Учні школи з цікавістю змагались з учнями з різних регіонів нашої держави. З нетерпінням чекали результатів тестування після кожного етапу змагань. Наші учні  постійно готувались до кожного етапу. У  четвертому етапі «Шевченкіана пам’яті» три учня набрали по 38 балів з 40 балів можливих, а команда школи посіла у цьому етапі 12 місце у державі (нагадаю - 1185 шкіл були зареєстровані у конкурсі.) По підсумкам Турніру наша школа увійшла у 100 кращих шкіл України. Також зазначимо, що з Чернівецької області було зареєстровано 67 шкіл, наша школа зайняла 7 місце серед шкіл області. Турнір для учнів був як репетиція  до ЗНО, як додаткова підготовка до ЗНО.

       Завершився заключний тур заочного етапу Шевченківського турніру! Перемогли ми всі, відчувши творящу силу свого інтелекту та Шевченкового слова!

Проглядів матеріалу: 810 | Завантажив: Bagrunivka | Дата: 06.05.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024