Четвер, 18.04.2024, 20:09















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Травень » 13

      Астрономія за величчю свого об'єкта і за досконалості своїх теорій є найпрекраснішим пам'ятником людського духу і проявом найвищого його інтелекту.

П'єр Симон Лаплас
(1749-1827)

       …Хіба бувають діти, яких не цікавить космос? Він захоплює уяву, притягує безліччю незвіданих куточків, здається повним загадок і таємниць.   Вже багато років на базі Багринівської ЗОШ працює астрономічний гурток. На заняттях гуртка діти поглиблено знайомляться з сузір’ями зоряного неба, вивчають рух, походження і розвиток небесних тіл і їх систем, спостерігають за зоряним небом за допомогою телескопів.

     На зібраннях гуртка, які відбуваються кожного другого четверга, учні школи дізнаються про споконвічні таємниці Всесвіту. Вони працюють із сучасними комп'ютерними астрономічними програмами, опановують мистецтво роботи з астрономічними картами та атласами. Але найцікавішими, звичайно, є спостереження зоряного неба в телескоп.

      На останньому занятті гуртка мова йшла  про новини космосу за квітень місяць. Гуртківці спостерігали за новинами, пов`язаними з космосом, з допомогою  Інтернету.   У підсумку вийшов цікавий калейдоскоп новин. Головною новиною було  повне затемнення Місяця 15-го квітня. Природний супутник Землі увійшов в територію її тіні і, в той же час, не зник з небосхилу, а забарвився в темно-червоний колір. Саме через багряні тони таке явище часто називають "кривавий Місяць".  Учні школи спостерігали це явище через Інтернет. Також всіх зацікавило повідомлення, що відкрито потенційно населену екзопланету розміром із Землю. Назва планети Кеплер-186f. Вона лежить в сузір’ї Лебедя на відстані майже 500 світлових років від Землі. Учні знайшли інформацію про всі космічні апарати, які зараз вивчають Космос. На завершення заняття  учні дізнались про астрономічні події на травень місяць і з цікавістю спостерігатимуть їх.

        Хочеться вірити, що інтерес до вивчення зоряного неба не згасне, навіть якщо в майбутньому хлопці та дівчата будуть працювати в інших галузях та науках. Головне, що вони мають інтерес до вивчення та розуміння таємниць природи, вміють працювати та доводити почату справу до кінця. А сила притяжіння мерехтливих зірок буде джерелом їхнього духовного збагачення.

  

  

  

Проглядів матеріалу: 668 | Завантажив: Bagrunivka | Дата: 13.05.2014 | Комментарії (4)

Вони у битві чесно полягли,

А іншого - ні вибору, ні змоги.

Вони загинули. Але перемогли,

Бо віддали життя для Перемоги!

       «День пам'яті та надії» - так називалась літературно-музична композиція , присвячена 69-й річниці великої Перемоги , яку підготували учні 9а класу разом з класним керівником Вороніною Л.А.

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами.  Можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших.

Забути минуле – означає зрадити пам'ять про людей, загиблих за щастя Батьківщини.  Ні, нам забувати про це не можна. Ми будемо пам'ятати про цей подвиг. Ми вічно будемо шанувати пам'ять усіх, хто вистояв в ті роки, хто віддав своє життя за Перемогу.

Школярі вшанували пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні хвилиною мовчання , мали змогу прослухати  пісні воєнних часів , подивитися відеоматеріали , документальні фото. З хвилюванням інсценізували пісні , щиро дякували ветеранам за мирне небо.

Закінчилася літературно-музична композиція «Молитвою за Україну» Девятикласники щиро молилися за мирне майбутнє нашої держави , а завершився захід словами:

Волі в нас не відібрати,

Не здолати

Рідний край!

Проглядів матеріалу: 657 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2014 | Комментарії (2)

     Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. Воно про найближчу, найдобрішу, найкрасивішу і наймилішу людину у світі. Її очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах, материнська ласка гріє нас все життя аж до старості. Її створив Бог на цій грішній землі для краси і щастя, щоб вона дарувала життя і була продовжувачем роду людського. 
Учні  Глибоцького ліцею 2-А класу з класним керівником Откуль Галиною Василівною привітали мам, бабусь та вчителів з прекрасним святом - святом Дня Матері, яке відзначають в другу неділю травня.
 
Жінці на роду написано – бути матір’ю, сповідувати материнство, продовжувати свій рід і родовід. Це найвище призначення життя. Заради цього і варто жити на землі, долаючи всі труднощі та негаразд.
Проглядів матеріалу: 789 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2014 | Комментарії (2)

Поклін тобі, кохана,

В цей день великий, люба ненько,

За ті важкі години ранні,

За золоте твоє серденько,

Що все віддало в любім зриві,

Щоб тільки ми були щасливі!

   З першої миті життя схиляються над нами обличчя матерів. У тривозі, любові й надії вдивляються вони в своїх дітей, прагнучи щастя для них. Усім своїм життям і працею утверджують в нас кращі риси людяності й добра. Бережуть від усього лихого.

Мати – найдорожча на Землі істота. І найбільшою радістю для неї – щастя її дітей. Тому вчить вона добра і правди, мудрості й великої любові до праці, до всього прекрасного. Тож схилімо голови перед величчю матері, перед її світлим образом.

З цієї нагоди, 8 травня, учні Грушівського НВК відзначили День Матері. Цей день став святом поезії і музики, а саме учні 1-4-их класів підготували вірші, легенди й пісні присвячені найдорожчій на Землі людині, тобто матері. У кінці свята всі учні привітали своїх матерів із прекрасним святом – Днем матері!

Це свято змусило кожного згадати про велику роль матері у своєму житті!

Можна у світі чимало зробити:

Перетворити зиму на літо,

Можна моря й океани заслати,

Гору найвищу штурмом узяти,

Можна пройти крізь пустелі та хащі,

Тільки без мами не можна нізащо.

Бо найдорожче стоїть за словами:

«В світі усе починається з мами».

 

Заступник директора з ВР                                                    Зінкевич Д. В.

Проглядів матеріалу: 631 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2014 | Комментарії (1)

    Війна – це не лише бойові дії та військова звитяга, але щоденна боротьба за життя, яка не оминає нікого, навіть у тилу далеко від фронту…

12 травня у Грушівському НВК була організована вчителем української мови та літератури Оленюком В.О. та ЗДВР Зінкевич Д.В. виховна справа серед учнів 8-9 класів «Ваш світлий Подвиг незабутній», присвячена пам'яті жертв війни. Вчителі розповіли учням про події воєнних літ, про масштаби Великої Вітчизняної Війни. Старшокласники підготували плакат присвячений воєнним подіям та декламували вірші про війну,  про героїв, що віддали своє життя за те, щоб наступні покоління жили під мирним небом. Хвилиною мовчання вшанували  пам’ять полеглих.

У кінці старшокласники переглянули фільм «Війна. Український рахунок» (2002р.). Ця стрічка спонукає не забувати, що навіть поганий мир краще за хорошу війну, а кожне людське життя – це цілий Всесвіт, навіть якщо пропаганда й стверджує протилежне.

Заступник директора з ВР                                                    Зінкевич Д. В.

Проглядів матеріалу: 801 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2014 | Комментарії (0)

     Разом з весною 69 років тому прийшла  довгоочікувана Перемога. Сльозами радості зустріли її бійці Великої Вітчизняної, так само зустрічаємо цей день і ми, їхні нащадки. 8 травня, учні 10 класу з Галиною Дмитрівною Німіжан провели для всієї школи лінійку-реквієм присвячену великій Перемозі у Великій Вітчизняній війні. Вшанувати пам'ять загиблих прийшов Коровійський сільський голова Флюндра Георгій Васильович, який перший поклав квіти до пам’ятника невідомому солдату,  за ним учні 10 класу понесли вінок слави, а учні всіх класів покладали квіти. Після лінійки старшокласники уклонили низько голови біля могил ветеранів села Коровія і вшанували їх квітами.

   Адже розуміємо, яке  коротке і вразливе людське життя і як все-таки багато може зробити людина – віддати своє життя заради щастя інших. Ми не маємо права забувати тих, хто відстояв свободу і незалежність народів. Але не тільки пам’ятати, а бути гідними їх подвигу, не допустити повторення, вже сучасної, війни.

Саме про це мріяли бійці другої світової, вони мріяли, щоб та війна стала останньою. Але як це зробити?! Хіба це можливо?! Так, якщо об’єднати всі добрі сили на Землі.

Проглядів матеріалу: 628 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2014 | Комментарії (0)

    У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітерець приносить до нас свято – День матері. Свято матері - свято любові. Воно схоже на ніжну травневу квітку, від якої не хочеться відводити очей.
Споконвіку Свято матері у другу неділю травня люди відзначали, як день Божої Матері, Матері Землі та Матері земної.
“Ой, я маю три матері, та всі три хорошії Три матері, три квіточки, як три красні рожі, Перша мати — Непорочная, як лілея біла, Із Дитятком — Немовлятком, Пречистая Діва. Друга мати — це найкраща на світі країна. Земля наша, наша славна Ненька-Україна. Третя мати — що ж про неї гарного сказати? Це ласкава, люба, мила, рідна моя мати. Ой, маю я три матері, та всі три хороші. Три матері, як три квітки, як три красні рожі.” 
Учні 5 -В класу Глибоцького ліцею відзначили День Матері під керівництвом класного керівника Гаврилюк Наталії Іванівни. На цьому урочистому святі Наталя Іванівна ознайомила всіх присутніх жінок - мам, бабусь з історією його виникнення. Зі сцени прозвучала легенда про материнське серце. Учні декламували напам’ять поезії, співали пісні про маму.

Проглядів матеріалу: 814 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2014 | Комментарії (2)

      У період з 5 по 8 травня у Михайлівському НВК проходив тиждень основ здоров’я для учнів 6-9 класів.

 Розпочався тиждень з лінійки, де вчитель основ здоров’я Анастасія Іванівна Унгурян  ознайомила  усіх присутніх з планом проведення предметного тижня. Також в цей день було проведене заняття з відпрацювання практичних дій в умовах виникнення надзвичайної ситуації (евакуація зі школи) і година спілкування «Безпека руху – запорука життя».

 6 травня були проведені тренінгові заняття з учнями 7-9 класів на тему: «Формування ЗСЖ» та «Найбільше щастя – це здоров’я», а також вікторина «Найкращий знавець основ здоров’я».

 7 травня Анастасія Іванівна разом з медбратом   Пушкачом В.В. показали учням 7 класу майстер-клас «Надання першої долікарняної допомоги». Діти мали змогу на практиці дізнатися про види кровотеч та способи їх зупинення, вчилися правильно накладати шини при різних переломах, а також надавати першу допомогу при черепно-мозкових травмах.

 Протягом тижня діти розв’язували цікаві кросворди, головоломки, ребуси, виготовляли просвітницькі буклети, брали участь у конкурсі малюнків. Також переглядали мультимедійну презентацію «Хвороби ХХІ ст.» та відеофільм «Станція призначення – Життя».

 Закінчився тиждень підведенням підсумків та нагородженням переможців  грамотами, медалями та подарунками.  Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметом.

Проглядів матеріалу: 625 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2014 | Комментарії (2)

    7 травня відбувся Всеукраїнський фізкультурно-патріотичний фестиваль школярів України “Козацький гарт - 2014” в залік 69-ї районної спартакіади школярів. Даний фестиваль має на меті формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров’я учнівської молоді, поліпшення національно-патріотичного виховання учнів.

Достойно виступила команда Глибоцького ліцею, зайнявши ІІІ-місцев загальнокомандному заліку!

Вітаємо учасників - переможців.

Проглядів матеріалу: 718 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2014 | Комментарії (2)

     Здоров’я – безцінне надбання не тільки кожної людини, але і всього суспільства. При зустрічах, розставаннях із близькими і дорогими людьми ми бажаємо їм доброго і міцного здоров’я, тому що це — основна умова і застава повноцінного і щасливого життя. Здоров’я допомагає нам виконувати наші плани, успішно вирішувати основні життєві задачі, переборювати труднощі. Добре здоров’я, що розумно зберігається і зміцнюється самою людиною, за-безпечує їй довге й активне життя.

Днями на базі Михайлівського НВК відбулася районна нарада-семінар вчителів фізичної культури «Здоров’язберігаючий освітній простір у навчальному закладі». В роботі семінар-наради взяли участь вчителі фізкультури загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького району  району.Гостей наради-семінару зустрів словами привітання та побажаннями міцного здоров’я директор Михайлівського НВК Каменюк В.К.. Учні даного навчального закладу розповіли про свою рідну школу.

Робота семінару розпочалася науково -методичним блоком « «Школа особистості» та її вплив на формування здорового способу життя в системі фізичного виховання учнів», « Особливості організації навчально-виховного процесу уроків фізичного виховання у навчальному закладі». Учасники семінару обговорили актуальні питання та проблеми викладання фізичної культури на сучасному етапі; ознайомилися із сучасними педагогічними технологіями формування свідомості фізкультурно-діяльної особи та бажаних рис особи-стості будівничого власного здоров’я; визначили основні завдання щодо впровадження гуманістичних засад здоров’язбереження підростаючого покоління шляхом мотиваційної спрямованості до занять фізкультурою учнів та їхніх батьків.

 Наступний етап роботи наради-семінару було відвідування уроку у 9 – му класі за модулем «Туризм» та позакласний туристичний захід серед учнів 7-8 класів на тему «У колі друзів»,  які провів вчитель фізичного виховання Гушул В.І.

Діти під керівництвом вчителя впевнено оволодівають шкільним програмним матеріалом, що підтвердили, як урок так і позакласний захід. Також Василь Іванович звітувався перед колегами за свою роботу, про свої успіхи та плани на майбутнє. А успіхи в роботі дійсно є, про що свідчать грамоти на стенді, отримані спортсменами школи на змаганнях різного рангу. Так наприклад, в цьому навчальному році команда юнаків та дівчат  школи посіла перше місце в першості Глибоцького району з гандболу, другі місця з волейболу серед юнаків, футболу серед дівчат, спортивного орієнтування, третє місце з баскетболу серед дівчат.

В обговоренні проведених уроку та позакласного туристичного заходу взяли участь не тільки вчителі фізичної культури району, а й  адміністрація школи.

По закінченню семінару були прийняті та затверджені методичні рекомендації.

З позитивними емоціями та новими здобутками педагоги роз’їхалися по школах. Побажаємо їм успіхів та нових досягнень! 

Переглянути фрагмент уроку з модуля " туризм " на тему : "Удосконалення техніки подолання умовних перешкод на місцевості"- Тисни тут!

 

Проглядів матеріалу: 780 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.05.2014 | Комментарії (2)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024