П'ятниця, 26.04.2024, 12:08















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Травень » 12

Здоров’я – це цінність, причому єдина, заради якої

справді слід не лише не шкодувати часу, сил, праці і всіляких благ,

а й пожертвувати заради нього частиною самого життя,

оскільки життя без нього стає нестерпним і принизливим.

                                                                            Мішель де Монтень

       Коли в сім’ї підростає дитина і їй ось-ось ставати школяриком, більшість батьків переймаються вибором освітнього закладу, в який її “віддати”. Але, як правило, звертаючи увагу на зручність розташування школи, її матеріально-технічну забезпеченість, склад педагогічних кадрів, мало хто з батьків поспішає навідатись у медпункт закладу і познайомитись з людиною, яка там працює. А дарма, бо саме від її професіоналізму й добросовісності в роботі значною мірою залежить безпечність перебування дитини у школі, а в разі, коли щось трапиться, - чи отримає вона необхідну невідкладну допомогу, та й ще багато чого. Адже саме шкільній медсестрі довірено контроль за станом здоров’я учнівського контингенту, а здоров’я, як відомо, - найцінніший скарб.  У Багринівській ЗОШ І-ІІІ ст. працює медичною сестрою Патраш Надія.   

  12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Хоча фактично свято святкують вже більше ста років, офіційно воно було засновано тільки в 1971 році. День медичної сестри відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - міжнародну раду медичних сестер. Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл (12.05.1820 - 13.8.1910). Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста є саме в її честь, в день її народження - 12 травня. Тоді й сформувався стійкий стереотип: медсестра - це санітарка, яка виносить з поля бою поранених або стоїть біля операційного столу.

   

  

Проглядів матеріалу: 716 | Завантажив: Bagrunivka | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 669 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (0)

   Перше місце та перехідний кубок серед шкіл  (Опришенської ЗОШ, Горбівецької ЗОШ, Стерченської ЗОШ, Тереблеченської ЗОШ, Турятського НВК) зайняла Нижньосиньовецька ЗОШ .

Найкращим  учнем визнано  Лупу Василя Радовича.

Проглядів матеріалу: 670 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (0)

     Черепковецький дошкільний навчальний заклад тісно співпрацює з школою.  Сучасне життя вимагає наступності у навчанні та вихованні молодого покоління. Саме такою наступністю є співпраця садочка і школи.

Учні Черепковецької ЗОШ  І – ІІІ ст. неодноразово допомагали молодшим друзям, а саме брали участь у навчально – виховних заходах, у підготовці та проведенні ранків, вчителі співпрацюють з вихователями садочка.

А вчора і сьогодні учні школи ( Куляк Василь, Ткачук Микола, Александрук Костянтин, Боднарюк Василь, Калинчук Олександр, Колотило Іван, Гавчук Дмитро, Зільонка Іван ) організували «Трудовий десант для ДНЗ». Наші дітки спостерігали з яким завзятям та ентузіазмом працювали страші друзі.

Адміністрація Черепковецького ДНЗ висловлює щиру подяку учням, вчителям та батькам цих дітей.

 

Зав. ДНЗ  Н.В. Чорней

Проглядів матеріалу: 572 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (2)

 Людина – найвищий продукт земної природи.

Але для того, щоб насолоджуватися скарбами природи,

людина має бути здоровою, сильною та розумною.

                                     І.Павлов

     Здоров'я дітей – найцінніше надбання цивілізованого суспільства. Воно створює фізичний, духовний, соціальний, інтелектуальний та фізичний базис країни.

Наші діти на сьогодні – ослаблені та хворобливі як, врешті, і належить бути дитині, котра погано та нераціонально харчується, живе в забрудненому навколишньому середовищі, не займається  фізкультурою та постійно зазнає нервових перевантажень. Державною програмою «Діти України» підкреслюється, що здоров'я підліткового покоління – це інтегрований покажчик суспільного розвитку. Тому формування здорового способу життя є обов'язковим завданням і умовою розвитку творчих здібностей учня та формування його як творчої особистості.

Школа – це місце, де дитина проводить значну частину часу. Тому саме школа має великі можливості у здійсненні ряду заходів із питань збереження здоров'я. Це єдиний організм із тісними взаємозв'язками всіх його структурних компонентів.

Усвідомлюючи це, протягом останніх років у Купському НВК №2 активно пропагується здоровий спосіб життя, проводяться виховні заходи зі сприяння зміцненню здоров'я, профілактики шкідливих звичок, у яких задіяні всі учасники навчально-виховного процесу.

З 28 квітня по 6 травня 2014 року в Купському НВК №2 був проведений Тиждень сприяння здорового способу життя і безпеки життєдіяльності «За здоровий спосіб життя»

Відповідно до тематики Тижня в комплексі були проведені заходи:

Понеділок 28.04.2014

  1. Відкриття тижня (урочиста лінійка)
  2. Лекція на тему «Здоровий спосіб життя» (10 клас)

                                                          медичний працівник

  1. Бесіда: «Сучасна медицина про шкідливий вплив алкоголю на здоров’я»11клас,                                                                                                        

                                                   медичний працівник та класний керівник

Вівторок 29.04.2014

  1. Перегляд фільму: «Від пияцтва до злочину один крок» (5-11 класи)

                                    медичний працівник та педагог-організатор

  1. Конкурс стін газет: «Ми за здоровий спосіб життя» (7-11 класи)

                                       медичний працівник та класні керівники

  1. Бесіда: «Алкоголь руйнує сім’ю. Легкі алкогольні напої – омана, яка веде до раннього алкоголізму» (7 клас)

                                           медичний працівник та класний керівник

Середа 30.04.2014

  1. Бесіда: «Шкідливий вплив тютюну» (6 клас)

                        медичний працівник, психолог  та класний керівник

  1. Перегляд фільму: «Вплив нікотину на здоров’я людини»

                           медичний працівник та педагог – організатор

  1. Конкурс віршів: «Лірика і здоров’я» (1 – 3 клас ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 711 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (2)

    Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу.

У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога.

Тому 8 травня учні Нижньосинівецької ЗОШ  вшанували  пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали гірлянду  та квіти  до  підніжжя пам’ятника Воїнам-визволителям  Радянської Армії, що знаходиться в селі Нижні Синівці.

Також 8 травня було проведено зустріч учнів школи з ветеранами праці нашого села, на якій ветеран Шнайдер І.В. розповів учням про важкий, тернистий шлях воїнів до перемоги у Великій Вітчизняній війні. Учні під керівництвом педагога-організатора Лерки О.І. підготували концерт для ветеранів, присвячений Дню Перемоги. Директор школи Панчук О. І., вітаючи ветеранів, вручила їм подарунки .

Вітаючи всіх, хто пройшов крізь вогонь Великої Вітчизняної, із Днем Перемоги, бажаємо міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя.

                                                                                     ЗДВР Унгурян М.І.


Проглядів матеріалу: 583 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (1)

    Все далі від нас ті страшні події, опалених війною днів. Але пам’ять  про події Великої Вітчизняної війни – самої страшної і жорстокої з усіх, які переживало людство, залишиться в серцях нащадків.

Напередодні Дня Перемоги в Глибоцькому ліцеї відбулась зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни Качуляком Василем Івановичем. Зустріч проводилася з учнями 6-8-х класів.

Під час зустрічі Василь Іванович поділився своїми спогодами про дитинство, юність та роки, що були вкрадені війною. Страхіття війни: воно калічило, змішувало та руйнувало людські душі, але як сказав ветеран: «Свята молитва, спогад про дім оберігали мене в тяжку хвилину».

Василь Іванович народився 1926 року. Тільки вдумайтесь людина якій 88 років сьогодні живе активним не тільки родинним життям, а й суспільним. 

Учні привітали ветерана подарувавши йому пісню, пісню про тих хто ще живий і завдяки кому і ми маємо сьогодення.

 

 

Проглядів матеріалу: 638 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (1)

     8 травня у Черепковецькій ЗОШ відбулася урочиста лінійка, присвячена 69 – річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війна. Заболотнюк Надія, учениця 11 класу, виконала пісню «Діти України», «Свічя». Учні 4 класу під керівництвом класовода Колотило М.І. підготували монтаж про мир, дружбу, достаток. Найкращі учні  нашої школи  Бобу Каріна, Топало Вадим, Данилюк Олександр, Гнатюк Анастасія поклали квіти до обеліска загиблим солдатам. Директор школи Столярчук Ю.В. звернувся до батьків, учнів, вчителів із вітальним словом і побажав усім присутнім миру. Учитель історії Барарюк В.І. провів невеличкий екскурс сторінками Великої Вітчизняної війни . Завершилася лінійка хвилиною мовчання.    

   

Проглядів матеріалу: 645 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (2)

Не забуде крові Отчизна,
Що пролита за неї в боях.
Кров у зрадника — це трутизна.
Кров героя — горить в серцях...

     У Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ст. кожного року проходить Тиждень пам’яті, присвячений Дню  Перемоги у  Великій Вітчизняній війні 1941—1945pp. Цього тижня учні школи мали змогу передивитися літературу, що освітлює сторінки Великої Вітчизняної. 8 травня в школі пройшов загальношкільний урок мужності, присвячений пам'яті жертв війни, організований вчителем історії Габор Г.І. Вона змогла доторкнутися всіх сердець присутніх своїми розповідями про події воєнних літ, розказала вірш «Жди меня» В. Симонова. Учні одинадцятого класу розказали  про бойові дії 1941 - 1945 років, про великий злочин фашистських загарбників, про героїв, що віддали своє життя за те, щоб наступні покоління жили під мирним небом. Хвилиною мовчання вшанували  пам’яті полеглих. Учні дев’ятого класу поклали  квіти до пам’ятника Невідомому солдату.

У сьогоднішній непростій обстановці всі молимося, щоби війна ніколи не запанувала на нашій Українській землі!

Заступник директора з виховної роботи Чупрун В.Л.

Проглядів матеріалу: 622 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (1)

     Напередодні великого всенародного свята - Дня Перемоги у Купському НВК №2 була проведена урочиста лінійка, присвячена цьому дню. З вітальним словом виступила заступник директора з НВР Кирстюк О.М. та вчитель  історії Зеленівський Г.І., нагадавши, що немає у нашого народу жодної родини, яку так чи інакше не зачепила б Велика Вітчизняна війна, і тому наш обов'язок зберігати в серцях пам'ять про подвиги наших дідів і прадідів. У виступах ведучих, віршах і піснях військових років перед  учнями пронеслися події тих страшних воєнних років.

                  Заступник директора з НВР                           Кирстюк О.М.

Проглядів матеріалу: 516 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (0)

 Весна іде, і переможним кроком

В тюльпановому вічному вогні

Йде травень крізь хвилини, дні і роки,

Несе нащадкам спогади свої.  

     Рівно 69 років тому тридцятьма артилерійськими залпами із 1000 гармат салютувала Батьківщина своїм відважним воїнам, сповіщаючи на весь світ про закінчення найстрашнішої в історії людства війни.

 8 травня в Стерченській ЗОШ І-ІІІст.  пройшла урочиста лінійка, присвячена 69-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні. Учні у своїх виступах висловили подяку ветеранам за  мирне небо. На жаль, свідків та безпосередніх учасників тих кривавих подій вже не залишилося серед живих.

Школярі вклонилися пам’ятникам і могилам ,устелили їх квітами,схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто не прийшов із війни, хто не дожив із нами до Дня Перемоги!

Проглядів матеріалу: 636 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (0)

    До Дня Перемоги в Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено акцію «Напиши листа ветеранові». Учні 8 -10 класів висловили своє ставлення до подій Великої Вітчизняної війни, склали подяку ветеранам . Коли б довелося з усіх листів скласти один , то він мав би такий вигляд:

    «Шановні ветерани, до Вас звертаються вдячні нащадки.  Ми схиляємо голову перед Вашим життям,патріотизмом, самопожертвою та сміливістю.»

                                                                                                        Сергій

«Ми - ще діти ,і нам важко збагнути усе жахіття війни. Та примірявши на себе бодай один раз хоча б якийсь  Ваш спогад , починаєш розуміти , якими сильними та витривалими  потрібно бути. Щоб пережити усе це, зберігши людську сутність.  »

                                                                                                       Лариса

« Ви всі,як один, незалежно від віку й роду занять, стали на захист країни, народу, власної домівки.»                                                                  

                                                                                                      Антон

«Це страшне лихоліття вогненним смертоносним крилом торкнулось майже кожної сім’ї : забрало дорогих серцю людей, вкрало дитинство, жорстоко знищило кохання, зруйнувало дім та мрії…

Мій дідусь також брав участь у Другій світовій війні. Його не вбили, та він втратив рідних . а через поранення  змушений був працювати не за фахом (хоча був чудовим теслею)… Та найболючішими були спогади про воєнні роки.»

                                                                                                     Анастасія

«Цього року на конференції «А ми  тую славу збережемо» я вперше зрозумів  , яке зло сіяла війна, скільки  принесла горя і біди . А найстрашніше – не  жалувала нікого: ні дітей, ні немічних. І все заради чого?!.. Шкода, що залишилось так мало живих свідків тих років, бо, на мою думку,саме  зустрічі з учасниками та дітьми війни допомагають краще зрозуміти  безглуздість війни( адже навіть переможці  зазнають втрат ) , вчать цінувати мир та стабільність»

                                                                                                   Володимир

     «Ми дякуємо Вам і за те , що пройшовши усі жахи війни , ви зуміли зберегти усе добро душі своєї. Ви  не озлобились на світ ,не счерствіли душею...І сьогодні  Ви з розумінням відноситись до сучасних подій,  не вимагаєте особливого ставлення чи подяки, а просто слугуєте для нас прикладом.   »

                                                                                                       Наталка

«Ми низько вклоняємось перед Вами за можливість  рости,  мріяти, бути впевненими  в собі , у своєму народові.»

            & ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 727 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.05.2014 | Комментарії (2)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024