П'ятниця, 19.04.2024, 05:51















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Травень » 07

    З метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні, порушення стабільної діяльності навчальних закладів, збурення педагогічних колективів політичними силами антидержавного спрямування цілеспрямовано поширюється дезінформація на кшталт «перерахування 10% заробітної плати на відбудову Майдану», «скасування надбавок» за вислугу років, за класне керівництво, за завідування навчальними кабінетами та майстернями, за перевірку зошитів, «підвищення педагогічного навантаження» тощо.

Міністерство освіти і науки офіційно спростовує ці інсинуації, що у складний для народу і держави період сприяють зовнішньому агресору й завдають шкоди як освітянам, так і всьому суспільству. Також до кінця 2014 року 20-відсоткова надбавка для вчителів не скасовується, а буде виплачуватися в розмірі до 20% в межах фонду заробітної плати.

Проглядів матеріалу: 620 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2014 | Комментарії (0)

      До Міністерства звертаються батьки, вчителі, громадські організації щодо ухвалення окремими місцевими органами державної влади та місцевого самоуправління рішень про проведення масових заходів з нагоди Дня Перемоги та участі в них учнів, студентів та працівників освіти.

Зважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в ряді регіонів країни, участь учнівської і студентської молоді, педагогічних працівників у масових заходах 9 травня становитиме загрозу їх життю й здоров’ю.

У зв’язку з цим Міністр освіти і науки України Сергій Квіт звернувся до обласних, Київської міської державних адміністрацій (лист від 06.05.2014 р. № 1/9-236) з проханням вжити всіх належних заходів, спрямованих на убезпечення учнівської і студентської молоді, освітян від участі в ризикованих заходах.

Проглядів матеріалу: 555 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2014 | Комментарії (0)

   Вклоняємось перед подвигом наших батьків і дідів. Вічна пам’ять тим, хто не повернувся з фронтів Великої Вітчизняної, і слава та земний уклін живим ветеранам війни!

 

  День Перемоги у Великій Вітчизняній війні – це свято, коли ми схиляємо голови перед  тими, хто віддав своє життя задля  майбутнього, та тими, хто вийшов живим із цього лихоліття.Зустріч з ветеранами – це лише маленька часточка великої данини тим, хто захищав нашу землю, тим хто чекав і досі чекає, і тим, хто загинув за світле сьогодення. 6 травня, напередодні Дня Перемоги відбулася зустріч вихованців Глибоцького БТДЮ з ветераном Великої Вітчизняної війни, глибочанином – Качуляком Василем Івановичем.Багато що з пережитого вже стерлося з пам’яті ветерана, але не забулися пекельні труднощі боїв, постійне очікування засади, бездоріжжя, бруд, танки, смерть товаришів.Ветеран поділився спогадами про життєвий шлях у воєнні роки, про нагороди які отримав за високі заслуги. Діти із цікавістю розглядали фотографії, медалі, ордена і на мить  поринули в ті тривожні часи. Такі зустрічі завжди є моментом хвилювання і   навчають майбутнє покоління жити і творити на благо нашої держави.  

На завершення вихованці виконали декілька пісень та щиро подякували Василю Івановичу за цікаву розповідь та привітали його квітами та сувеніром. Також, побажали міцного здоров’я, довголіття і добробуту, бадьорості духу, гарного святкового настрою і оптимізму.

Проглядів матеріалу: 682 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2014 | Комментарії (1)

     Вже  традиційно  щорічно відзначаться, з нагоди річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, проводити місячник оборонно-масової роботи. В цьому році місячник присвячений 69-річниці Великої Перемоги.

Управління освіти Глибоцької РДА в ході місячника зосереджує всю організаційну і військово-патріотичну роботу на якісному виконанні Постанов КМУ та відповідно до районного розпорядження щодо святкування 69-ї річниці Перемоги і визволення України від фашистських загарбників з метою покращення героїко-патріотичного виховання молоді на бойових і трудових традиціях старших поколінь.

Основна мета місячника — активізувати роботу з військово-патріотичного виховання молоді, роз’яснення молоді уроків Великої Вітчизняної війни. В  загальноосвітніх навчальних закладах Глибоцького району заходи в рамках місячника  проводилися з урахуванням досвіду минулих років у взаємодії та за підтримки місцевих органів влади, прикордонними заставами, районною та міською радами ветеранів війни та праці, спортивних та інших громадських організацій.

За узгодженням з командуванням прикордонних застав, військових частин в період проведення місячника було провідано призовною та допризовною молоддю прикордонних застав, військових частин для зустрічі з воїнами, ознайомлення з військовою технікою, зброєю, бойовим минулим частин, службою та побутом військовослужбовців. В період проведення місячника в ЗНЗ району проведено тематичні вечори під назвами “Вони захищали свою Батьківщину” та “Уроки мужності”, на які були запрошені  ветерани війни і праці, воїни, які відслужили та служать в Збройних Силах України, проведені  виховні години “Збережемо пам’ять про подвиг”, святкові лінійки та інші заходи. Організовувалися походи по місцях бойової і трудової слави нашого народу, зустрічі з учасниками боїв за звільнення України, ветеранами Великої Вітчизняної війни та праці.

Напередодні Дня Перемоги з метою покращення героїко-патріотичного виховання молоді та підготовки юнаків до служби в армії в рамках місячника оборонно-масової роботи  та з нагоди святкування 69-ої річниці  Перемоги у Великій Вітчизняній війні 6 травня 2014 року на базі Глибоцької ЗОШ відбулися військово-спортивні змагання з предмету «Захист Вітчизни» серед ЗНЗ Глибоцького району.

В змаганнях взяли участь 24 загальноосвітні навчальні заклади Глибоцьткого району. Переможцем та призерами стали:

І місце – Камянська ЗОШ, вчитель предмету «Захист Вітчизни» Доготар Д.П.

ІІ місце – Глибоцька ЗОШ, Вчитель предмету «Захист Вітчизни» Урсу В.М.

ІІІ місце – Карапчівський ліцей,  вчитель предмету «Захист Вітчизни» Шородок В.Г.

Слід відмітити роботу в напрямку патріотичного виховання учнівської молоді вчителів предмету «Захист Вітчизни» Черепковецької ЗОШ  - Жижій І.В.. Багринівської ЗОШ – Андрухович І.Г., Глибоцького ліцею – Безпалько І.Р., Станівецького НВК – Зегрі Ю.М. 

      Методист РМЦ                                                 М.Г. Лях

Проглядів матеріалу: 796 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2014 | Комментарії (5)

    Так називалась районна історико-краєзнавча конференція учнівської молоді, яку нещодавно провів Глибоцький центру туризму та краєзнавства в актовій залі місцевого ліцею. Цей захід приурочений 70-річчю визволення району, області, України від фашистських загарбників. Він також проводився в рамках участі у Всеукраїнській акції «А ми тую славу збережемо» відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України, рішення Національної спілки краєзнавців України та методичних рекомендацій Українського Державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Глибоцький ЦТКСЕУМ розробив умови проведення акції в навчальних закладах району. Вони передбачали різноманітні заходи:  конференції, конкурси, експедиції, змагання, конференції, виставки на військово-патріотичну тематику, вшанування героїчного подвигу солдатів у роки війни, естафети пам’яті, збір матеріалів про пам’ятники Великої Вітчизняної війни в районі. Також наш позашкільний заклад надавав методичні поради, рекомендації педагогам та учням.

Отож, своєрідним звітом про проведену роботу в рамках першого етапу акції стала районна конференція, на якій учні з навчальних закладів району, вихованці туристсько-краєзнавчих гуртків представили пошуково-дослідницькі роботи. Всього було заслухано 22 роботи. У них учням та педагогам вдалося компактно, змістовно описати про свій населений пункт в роки війни, про воїнів-односельців, про традиції вшанування пам’яті полеглих та про шану і турботу до захисників Вітчизни, які живуть в їх селах.

Цінними у виступах учасників конференції було вдале і доцільне використання архівних документів, фронтових листів і фотографії, записаних розповідей, спогадів учасників бойових дій, дітей війни, працівників тилу.

З особливим хвилюванням й інтересом присутні слухали учасників Великої Вітчизняної війни Качуляка Василя Івановича з Глибокої, Лазурка Дмитра Федоровича і Гуцула Дмитра Миколайовича з Кам’янки.

Їх розповіді про участь у бойових діях, про патріотичний дух на фронтах війни вражали і педагогів й учнів, зміцнювали в них почуття єдності поколінь, почуття вдячності і шани до воїнів-визволителів. Тож вручені їм барвисті весняні квіти, цінні подарунки – свідчення цьому.

У ході конференції ведучі Андрій Чудієвич та Крістіна Карп наголошували, що особлива соціальна категорія людей у нашому суспільстві – це люди, які мають статус «Діти війни». Їм сьогодні вже понад 70. На їх долю випали безрадісне, голодне й холодне лихоліття в час війни. А після Великої Перемоги вони відбудовували країну і все життя трудились добросовісно й смиренно, цінуючи кожен мирний день. Про це учасники конференції дізналися з розповідей, спогадів Євгенії Дмитрівни Лопуляк та Ганни Антонівни Лопуляк.

Про значимість патріотичного виховання учнівської молоді та роль у цій благодійній справі Глибоцького центру туризму і краєзнавства говорили на конференції голова Глибоцької районної ради Ванзуряк Г.С. та голова Глибоцької районної ради ветеранів Фока П.В.

Зокрема, вони, які і всі учасники заходу, були вражені виставками фотогазет та пошуково-дослідницьких робіт, які наглядно свідчать, що за останні 15 років проводилась систематичне, змістовне дослідження героїчних і трагічних сторінок історичного минулого рідного краю.

Серед цих зібраних матеріалів часто можна прочитати прізвища педагогів, керівників гуртків, які з року в рік є наставниками учнів у написанні досліджень на військово-патріотичну тематику. Це Глевко В.М. (Молодійська ЗОШ І-ІІІ ст.), Чередарик В.В. (Луковицька ЗОШ І-ІІІ ст.), Яловко В.С. (Чагорська ЗОШ І-ІІІ ст.), Коваль Ю.С., Марчук К.І. (Глибоцька ЗОШ І-ІІІ ст.), Постевка Д.М. (Димківський НВК), Блуй С.Г. (Турятський НВК), Круліковська Я.І. (Горбівецька ЗОШ І-ІІ ст.), Боднарюк М.І. (Опришенська ЗОШ І-ІІІ ст.), Стрілак Н.П. (Глибоцький ЦТКСЕУМ), Юрковська Н.С., Іримеску В.К. (Корчівецька ЗОШ І-ІІІ ст.), Передерко К.А., Лук’ян Н.І., Топало І.К. (Старововчинецький ліцей), Федоренко І.С. (Михайлівський НВК), Топало Ю.Г. (Багринівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Безпалько А.А. (Коровійська ЗОШ І-ІІІ ст.), Зеленівський Г.І. (Купський НВК №2), Карлійчук О.В. (Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ст.).

Тематика учнівських виступів на конференції була різноманітна,  змістовна і свідчила про значний обсяг зібраної інформації та ілюстрованих матеріалів. Наприклад, Євгеній Баловсяк з Михайлівського НВК представив пошуково-дослідницьку роботу «Україна в роки Великої Вітчизняної війни» (кер. Федоренко І.С.). Про визволення району в березні – квітні 1944 року та про пам’ятники воїнам-визволителям, землякам в різних населених пунктах розповів у своєму виступі учень Глибоцького ліцею Андрій Чудієвич.

Олександр Косташ з Чагорської школи ознайомив учасників конференції з роботою «Наш край в роки Другої світової війни». Значимість дослідження полягає в тому, що в ній зібрані списки і відомості про уродженців села, які брали участь в бойових діях в роки війни, які полягли на фронтах та які повернулися з перемогою додому.

  «Солдат Великої Перемоги Качуляк Василь Іванович» - так називалась робота Ольги Коваль з Глибоцької ЗОШ І-ІІІст. У ній дівчина зібрала матеріали про фронтовий шлях земляка, записала його спогади, долучила ксерокопії нагород, фотографій, газетних статей про Качуляка В.І. Упродовж свого виступу вона також неодноразово підкреслювала, що солдат Великої Перемоги і в мирний час залишався людиною відповідальною, працьовитою: «І нині славний ветеран у строю. Вправний господар, поважний голова дружнього сімейства, мудрий порадник, шанована в краї людина» - зазначається в роботі Ольги Коваль.

У багатьох виступах ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1015 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 07.05.2014 | Комментарії (2)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024