Субота, 27.04.2024, 03:29















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Травень » 28
 

     23 травня 2014 року о 13.00 у Старововчинецькому ліцеї пройшов звіт керівника навчального закладу перед громадою сіл Старий Вовчинець, Черепківка, Біла Криниця, Кам'янка, на якому були присутні близько сотні чоловік, серед яких працівники ліцею, батьки, жителі села. Директор ліцею Чапля Дмитро Петрович зробив докладний аналіз роботи в 2013-2014 н. р., хід оздоровчої кампанії, проведення ремонтних робіт, підготовку до нового навчального року, проблеми закладу та можливості їх вирішення. Оцінку своєї роботи почули педпрацівники ліцею з уст батьків ліцеїстів. Разом обговорили шляхи вирішення наболілих питань шкільного життя. Відбувся конструктивний діалог між усім сторонами - учасниками заходу.

   
Проглядів матеріалу: 613 | Завантажив: Жанет | Дата: 28.05.2014 | Комментарії (2)

Дружня шкільна спільнота.

Високий натхнений наш злет.

В науці, у спорті, в мистецтві

Ми разом крокуєм вперед

     23 травня 2014 року в актовій залі Старововчинецького ліцею відбулося шкільне дійство «Ліцеїстська весна - 2014» - свято Інтелекту, Гордості й Таланту.

    Не варто доводити, що кожна нація сильна своїми талантами. А талант завжди родом з дитинства. Кажуть, що кожна людина народжується із зерном в руці, тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. У нашому ліцеї ми ростимо талановиту молодь, яка вплете у національний вінок цвіт свого таланту. 

   Людина без знань, що птах без крил: не може злетіти високо вгору, щоб досягти найвищої мети в житті. Широкі знання, звичка мислити, благородство почуттів є саме тими трьома якостями, що формують ці крила, і з якими людина є освіченою у повному розумінні цього слова.   І це прекрасно не лише тому, що з лав школярів виходять чудові поети, художники, музиканти, науковці. Головне те, що кожен з нас, збагачуючи свій духовний світ, збагачує тим самим інших.

    Учні ліцею живуть цікавим, насиченим життям. Їм підвладні не тільки вершини науки. Вони гідно проявляють себе і в підкоренні олімпійських висот, тому й нагороджених було чимало, серед них: і переможці учнівських олімпіад ІІ-ІІІ етапів, і призери конкурсів, фестивалів, форумів, і чемпіонів спортивних турнірів.

Ми не знаємо, яка буде майбутня доля наших школярів, але  можемо впевнено сказати, що всі вони стануть хорошими людьми. І наше сьогоднішнє свято підтверджуння цьому!

                          Майбутнє світле і прекрасне!

                               Ідіть до нього, мрійте про нього,

                               Трудіться для нього,

                               І тоді воно обов’язково настане!

     ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 650 | Завантажив: Жанет | Дата: 28.05.2014 | Комментарії (1)

    Чим вигідно учневі здобувати 12-річну освіту – це ключове питання, на яке маємо дати відповідь перед тим, як знову впроваджувати 12-річну систему. Про це сказав заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський під час наради освітян.

27 травня відбулася Всеукраїнська нарада з актуальних питань загальної середньої освіти. Якою українська школа є сьогодні та якою вона має бути через півроку, – саме ці аспекти обговорювали під час наради понад 300 освітян і представників громадськості з усіх областей України разом із заступником Міністра освіти і науки Павлом Полянським, головою Комітету ВР з питань науки та освіти Лілією Гриневич та президентом Національної академії педагогічних наук України Василем Кременем.

На початку обговорення заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський озвучив зміни, які МОН пропонує внести у навчальні плани для шкіл. Серед них:
- збільшити на півгодини на тиждень предмет «Захист Вітчизни»;
- повернути предмет «Етика» і курси морально-духовного спрямування у навчальні програми 5-6 класів, але як вибіркові. Тобто батьки самостійно обиратимуть, чи буде їхня дитина вивчати цей предмет у школі;
- збільшити години вивчення рідної мови у школах з мовою навчання нацменшин;
- скасувати обов’язкове вивчення другої іноземної мови, починаючи з 5-го класу, у тих школах, в яких для цього немає відповідних педагогів;
- у 7-му класі вчителі пропонують перерозподілити години між алгеброю і геометрією (замість 2:2 зробити 2,5:1,5);
- фізкультура: де немає умов, можна займатися аеробікою, танцями тощо.

Рішення, які вже втілює Міносвіти у співпраці з неурядовими організаціями, – це розробка нового механізму відбору підручників, який відбуватиметься лише за участі експертів без жодного втручання Міністерства. Також скасовано заборону на використання у школах навчальної літератури, виданої до 2012 року. А для атестації шкіл визначаються нові критерії, де ключовими будуть ефективність діяльності викладачів та прогрес учнів. Ще одне із завдань, яке поставило перед собою МОН, до 1 вересня створити електронні версії всіх підручників, котрі були б у вільному доступі для учнів та викладачів, а також – запустити загальноукраїнський репозитарій цифрових навчальних матеріалів.

Лілія Гриневич наголосила, що доступ до якісної освіти повинен мати кожен учень, а особливо учні сільських шкіл. Тому що ці діти мають у 5-6 разів менше шансів вступити на бюджет у вищий навчальний заклад. Також було підкреслено, що зараз безкоштовна середня освіта – це, на жаль, фікція; через те потрібно провести юридизацію права на освіту: тобто держава повинна обов’язково гарантувати безкоштовну освіту.

Під час наради дискусійним залишилося питання повернення до 12-річної школи. Учасники погодилися, що спершу треба дати відповідь на питання – чим вигідно учневі здобувати 12-річну освіту. Крім того, майже всі освітяни підтримали необхідність утвердити в шкільній освіті дитиноцентризм (тобто наблизити навчання до індивідуальних здібностей дитини), зменшити навантаження на школярів, надати більше управлінських прав директору школи (зокрема, самостійно вирішувати кадрові питання без погодження з органами державного управління) та розвивати умови для інклюзивної освіти.

Проглядів матеріалу: 573 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.05.2014 | Комментарії (0)

   28 травня — свято сміливих, відважних людей, які захищають Батьківщину на кордоні — День прикордонника.

Цей день прославляє роботу прикордонників-льотчиків, які несуть службу на повітряних кордонах своїх держав. Це свято прикордонників-моряків, які охороняють водні простори. Також це день кожного постового, який стоїть на кордоні Батьківщини, захищаючи її від незаконних дій і посягань.

Прикордонна служба сьогодні, через складну ситуацію в країні, набула нового змісту: прикордонник – це герой, від мужності та порядності якого залежить доля сотень людей, цілісність та мир держави.

 В Глибоцькому районі розташовано два прикордонних пункти. Співпраця та дружба освітян Глибоччини та прикордонників давня і плідна. У навчальних закладах району, діють гуртки « Юні друзі прикордонників», які сприяють формуванню патріотичного духу, активної громадянської позиції серед молодого покоління. Свою вдячність учнівсько - педагогічні колективи висловлюють у дні державних свят концертами, подарунками, щирими словами.

Освітяни Глибоччини завітали напередодні Дня прикордонника до полігону «Прибан» з подарунками. Зокрема, колективи Сучевенської ЗОШ, Тарашанської ЗОШ та Привороцької ЗОШ подарували обладнання для ремонту території полігону та для забезпечення військової частини А 2582.

 « Підтримка Збройних Сил України у складні для держави часи - обов'язок кожного свідомого громадянина»,- наголосив начальник управління освіти Василь Григорович Швець під час спілкування з керівництвом полігону. Військові подякували за підтримку та допомогу.

                                             

Проглядів матеріалу: 690 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.05.2014 | Комментарії (1)

   В Турятському НВК вже багато років діє загін юних друзів прикордонників. В ньому займаються 10 учнів за спеціальним  планом. Наше   село обслуговує  дільничий  інспектор прикордонної служби відділу прикордонної служби   «Порубне»  Григораш Михайло Михайлович, який є керівником загону ЮДП.  Щомісяця гуртківці  займаються на  КПП «Порубне». 

Учні нашого НВК на День прикордонника виїжджають на заставу з концертною програмою.

 В цьому році працівники нашого НВК здали одноденний заробіток на допомогу прикордонникам для закупівлі військового обладнання. 

Софронел Марія  учениця 11 – Б класу брала участь в конкурсі малюнків «Прикордонник – наша   надія» і зайняла І місце.   Нагородження відбулося в Прикордонному загоні  м. Чернівці.

 Прикордонники є частими гостями на шкільних святах, а саме:   свята  першого дзвоника та дзвоника,  до Дня Збройних Сил України та Дня Захисту Вітчизни, випускні вечори.

Проглядів матеріалу: 739 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 28.05.2014 | Комментарії (2)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024