Субота, 20.04.2024, 16:54















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Травень » 20

   В  актовій залі Турятського НВК 16 травня  зібралися батьки, вчителі, представники громади (всього 132 чол.), щоб зробити певні підсумки роботи за 2013 – 2014 н.р., оцінити діяльність директора, батьківського комітету та  колективу.

Директор НВК Гуштюк Н.Д. в своєму звіті використала мультимедійну презентацію, в якій на слайдах була представлена звітна робота за розділами:

  1. Загальна інформація про школу
  2. Кадрове забезпечення
  3. Методична робота
  4. Навчальна діяльність учнів
  5.  Виховна та позакласна робота
  6. Правове виховання та соціальний захист
  7. Профорієнтаційна робота 
  8. Фінансово – господарська робота
  9. Співпраця з батьками
  10.  Збереження і зміцнення здоров’я учнів та працівників
  11.  Перспективність та наступність
    Наталя Дмитрівна, використовуючи діаграми, таблиці, фото  продемонструвала інформацію щодо середньої  наповнюваності класів, яка становить 21 - 22 учні, чисельності  учнів за 4 роки, їх рівень  навчальних досягнень на кінець року, участь в районних олімпіадах та конкурсах, . відзначила учнів, що досягли високого рівня навчальних досягнень.

 Велика увага зверталась на результати ЗНО-2013 та попередніх років.Детальніше- тисни тут!

Проглядів матеріалу: 656 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2014 | Комментарії (1)

 Закінчується  2013-2014 навчальний рік – час підбиття підсумків.

18 травня  - директор  Йорданештської ЗОШ І-ІІ ст. №2  Кирчул Марінела Георгіївна   звітувала перед трудовим колективом та представниками громадськості. Урочистість відбулася в будинку культури села.  На святі був присутній і голова сільської ради Лютик Г.Ф., який завжди підтримує школу та колектив.

Марінела Георгіївна розпочала виступ  такими словами: «Школа – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє!». Далі наголосила, що освіта – це багатогранний процес, який досягається лише титанічною працею педагогів у співдружності з батьками й учнями, працею, спрямованою на  відкриття й повну реалізацію природної сутності кожного.

У навчальному закладі – колектив однодумців,  який працює над тим, щоб  школа стала закладом для тих, хто бажає неможливого, має сміливі амбіції й надії. Справді, протягом навчального року відбулося багато подій, про які можна говорити дуже довго, вдалося здобути високі результати у ІІ та ІІІ етапі Всеукраїнських олімпіад, у численних спортивних конкурсах, змаганнях, взяти участь у великій кількості фестивалів та концертів. Головне – у нас залишилася велика кількість приємних спогадів і додалося натхнення так само працювати наступного року, і навіть краще!

Звіт супроводжувався мультимедійною презентацією, яка висвітлила найцікавіші моменти із життя школи впродовж навчального року. Усі присутні, вчителі, батьки та учні, разом пригадали шкільні урочистості, традиційні свята, конкурси, лекції, тематичні тижні, найцікавіші відкриті уроки, буденні справи, які водночас є надзвичайно важливими для школи.

На завершення директор наголосила, що стратегія роботи на новий навчальний рік – це виховання дитини, яка повинна бути насамперед здоровою, повинна  уміти робити вибір, знати та поважати закон, толерантно ставитися до оточуючих, володіти сучасними технічними засобами комунікації, бути зорієнтованою на професійне визначення.

Завершився звіт виступами учнів, які продемонстрували свої неймовірні таланти та здібності. Концерт учнівських колективів був  присвячений Дню матусь, татусів та Дню захисту дітей.

 Опаіць  Марія Іванівна

педагог-організатор та вчитель румунської мови

Проглядів матеріалу: 671 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2014 | Комментарії (1)

Одягнімо, друже, вишиванки —
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій.

Одягнімо вишиванки, друже,
Як одвічний предків талісман.
Хай не буде серед нас байдужих
І один в нас буде отаман.

Одягнімо в свята і неділі,
В будень, за потреби, одягнім
І відчуєм — вороги безсилі
Зруйнувати український дім.

Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ —
Молодих, відважних, дужих,
У єднанні на багато літ.
Василь Дерій

    Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.  

15 листопада було присвячене Дню української вишиванки. Учнівський та вчительський колективи прийшли до ліцею вдягнутими у національний одяг. Цей день був насичений яскравими кольорами, різнобарвними візерунками української вишивки та щирими посмішками.

Вишиванка з кожним днем набуває все більшої популярності  і стає не лише традиційним національним одягом українців, а й сучасним і модним. 

Проглядів матеріалу: 943 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2014 | Комментарії (2)

     Чи не єдиним національним атрибутом України, що з роками не втрачає актуальності, є вишита сорочка. День вишиванки, який уже прийнято святкувати 15 травня, надає прекрасну можливість продемонструвати шедеври української вишивки, які є у багатьох вдома і не знаходять застосування в повсякденному вжитку.

День вишиванки започаткували у 2008 році студенти Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича. Вони вирішили, що у календарі повинен з’явитись день під знаком української вишитої сорочки. Їхня ініціатива отримала підтримку по всій Україні.

Українська вишиванка є одним з небагатьох національних брендів, відомих в усьому світі. Сьогодні вважається престижним носити вишиту сорочку, віднайдену у запиленій прабабусиній скрині. Вишиванка приносить позитивні емоції і відчуття єднання з автентичними скарбами пращурів.

Учні Глибоцької ЗОШ  І-ІІІ ступенів долучились до  цієї акції : одягнули в цей день вишиванку на навчання.

Проглядів матеріалу: 635 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2014 | Комментарії (2)

Сорочку-вишиванку

До самого світанку

Вишивала дівчина в сиву давнину.

Схрещувались ниточки,

Розквітали квіточки:

Ружі та барвінок, вздовж по полотну.

    До «Дня  вишиванки», та з метою популяризації духовних надбань України, висвітлення етнічної особливості української нації та поглиблення інтересу дітей та учнівської молоді до власного історичного коріння, в нашій школі були проведені наступні  виховні заходи:

-класні години на тему «Мамина сорочка»;

- загально-шкільна лінійка «Чарівна краса вишиванки»;

- оформлення виставки  «Народна вишивка»;

- перегляд фільму «Наша скриня».

                                                                         ЗДВР Унгурян М.І.

Проглядів матеріалу: 651 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2014 | Комментарії (2)

    19 травня  в Глибоцькому ліцеї відбулося свято вшанування учнів 1-7 класів , які стали переможцями олімпіад, змагань, фестивалів та турнірів. На заході відзначено  найкращих учнів, які достойно представили заклад у 2013/2014 навчальному році, у творчих  та історико-краєзнавчих  конкурсах районного, обласного та Всеукраїнського масштабів.  Урочистості відбулися за участі й сприяння батьків, які підтримали ініціативу, спрямовану на розвиток творчого потенціалу підростаючого покоління.

 З вітальним словом до учасників свята  звернувся Глобак Дмитро Іванович, директор Глибоцького ліцею, який подякував учням, учителям та батькам за наполегливу працю.

Наступним етапом заходу було урочисте представлення й нагородження  учнів, які своєю працею, розумом, творчими здобутками принесли славу школі, ступили на першу сходинку свого зоряного обрію, показали міцні й глибокі знання на етапних випробуваннях. Зала оплесками вітала найменших учасників-першокласників, які вже встигли проявити себе справжніми спортсменами, художниками і танцюристами, співаками і дослідниками.

Подяки, премії, кубки, дипломи і грамоти стали стимулом до старанного навчання й досягнення високих результатів для решти учнів.

З нагоди свята пролунали музичні вітання, які разом зі щирим настроєм гостей створив у залі сімейну атмосферу.

Проглядів матеріалу: 620 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2014 | Комментарії (2)

    В Турятському НВК було організовано перегляд документального серіалу «Наша скриня», створеного анімаційною компанією «АРТ - Відео» учнями 7-11 класів. Ми ознайомилися з серіями «Ліжники», «Гончарство», «Вишиванка», «Писанки». Дізналися багато цікавого, зокрема про те, що карпатські ліжники – ковдра з овечої вовни, яка має лікувальні властивості, на ній можна спати на морозі. Ще нас зацікавила косовська кераміка та чорна кераміка Гавареччини , писанкарство, яке прийшло до нас ще з язичницьких часів, українська вишивка, якій нема подібних. Це дуже цікавий серіал, потрібний. Ми бачимо, що наш народ дуже працелюбний і талановитий. Умілі руки народних майстрів творять чудеса. І ми повинні продовжувати справу наших батьків і дідів. А для цього потрібно вивчати досвід минулих поколінь. Цей серіал нам дуже допоможе в цій справі.

Проглядів матеріалу: 604 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2014 | Комментарії (2)

    16 травня  відбулось свято вшанування кращих учнів 8-11 класів Глибоцького ліцею «Обдарованість -2014». В актовій залі  зібралися школярі, учителі, батьки, аби привітати численну когорту учнів з перемогами у Всеукраїнських, обласних, районних олімпіадах, конкурсах, змаганнях і турнірах.

Директор ліцею Глобак Дмитрій Іванович подякував за успішну працю та зауважив, що навчальний  заклад  пишається талановитими учнями та колективом професіоналів-учителів.

Гучними оплесками зустрічали  обдарованих дітей - майбутній цвіт нації, її інтелектуальну еліту, гордість Глибоки, які піднімалися на сцену для отримання заслужених нагород. Рада Глибоцького ліцею прийняла рішення преміювати найталановитіших та оголосити подяку за високі досягнення у навчально-виховному процесі, творчих конкурсах, спортивних змаганнях.

У цьому навчальному році вперше визначено «найактивніший клас». Ним став 9 хіміко-біологічний. 

Гарним подарунком педагогам, батькам та ліцеїстам були музичні і танцювальні номери від талановитих вихованців.

   

 

Проглядів матеріалу: 606 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2014 | Комментарії (2)

Живи, добро звершай!
Та нагород не вимагай.
Хай оживає істина стара -
Людина починається з добра!

      Сьогодні, 19 травня коли спостерігається духовне збідніння суспільства, так необхідно навчати дітей, молодь бути відкритими душею та серцем до можливості допомоги ближнім. Учні Черепковецької школи, щедрі та доброзичливі і завжди відкликаються на прохання допомогти іншим. Благодійність стала для них вже традицією. Тому діти разом із вчителями школи з радістю взяли участь у щорічній акції милосердя «Серце до серця», яка проходила з 6 по 16 травня.

Метою акції є збір коштів на допомогу в проведенні операції учневі нашої школи Колотило Олексійкові.Діти та вчителі Черепковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів переконані, що благодійність пробуджує в людині співчуття, співучасть, солідарність і відповідальність за те, що відбувається поруч.
Проведення таких благодійних акцій надасть молоді можливість осягнути те, що добрі й важливі справи творить не хтось інший, далекий та впливовий, а саме вони, звичайні хлопці та дівчата.

педагог-організатор                                                                  Барарюк В.І.

Проглядів матеріалу: 702 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2014 | Комментарії (2)

      Для педагогічного колективу Глибоцької ЗОШ патріотичний напрямок роботи був і залишається пріоритетним. Формування громадянина - патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, виховання громадян, які здатні побудувати громадянське суспільство, в основу якого були б закладені та постійно втілювалися демократія, толерантність.

Вчитель Захисту Вітчизни Урсу Валентин Михайлович вже багато років на уроках та гурткових заняттях виховує справжніх патріотів України. Тому за багаторічну сумлінну працю, професіоналізм, вагомі досягнення у роботі,патріотичне виховання молоді та з нагоди 70-річчя створення Чернівецької обласної організації ТСО України Чернівецька обласна держадміністрація нагородила Урсу В.М., голову первинної організації Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. Чернівецької обласної організації ТСО України, почесною грамотою. Бажаємо успіхів у роботі!

Проглядів матеріалу: 616 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.05.2014 | Комментарії (3)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024