Середа, 01.05.2024, 23:51















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Листопад » 10

     День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Методичне об`єднання суспільно-гуманітарного циклу навчальних дисциплін, зокрема-група вчителів української мови нашої школи щороку відзначає цей день: проводяться святкові уроки, виставки, презентації, перегляд навчальних фільмів, мовні конкурси та інтелектуальні розваги. Учні Волоківської школи люблять уроки української мови та літератури, мають міцні знання та із задоволенням беруть активну участь у заходах, які їм пропонують у День писемності  вчителі Ганна Димашок, Галина Онофрійчук, Оксана Кожокар, Оксана Руснак, Тамара Ватаманюк : це кросворди, квести, змагання в групах, створення слайд-шоу-презентацій, учнівських проектів, інсценізації, уявні подорожі, літературні журнали.

«Кожен громадянин держави повинен знати, любити та поважати державну мову»,- переконані педагоги, а учні стверджують відому істину, що мова-душа народу, нації, основна ознака держави, і патріотизм-це, насамперед, повага до держави і мови - як основного символу, як гаранту існування держави.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 508 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 10.11.2014 | Комментарії (0)

     В Купському НВК №2, вчителем української мови та літератури Бойко Марією Іванівною був проведений урок з української літератури з учнями 6 класу на тему «Т. Г. Шевченко. Відомості про перебування поета в Санкт-Петербурзі. Поезія «Думка» («Тече вода в синє море..»)»

Мета: повторювати знання учнів про життя і творчість великого українського поета Т.Г.Шевченка, здобуті у попередніх класах; ознайомлювати із життям і творчістю Тараса Григоровича петербурзького періоду;  розвивати уяву, креативне мислення, навички виразного читання ліричних творів, вміння пояснювати роль художніх засобів, уміння коментувати прочитане й висловлювати своє ставлення до нього ; виховувати в учнів почуття патріотизму, відчуття духовного зв’язку з історичним минулим рідного краю.

 Марія Іванівна зуміла швидко організувати учнів до роботи на уроці. Методично правильно спланувала усі етапи уроку. Використовувала різноманітні цікаві вправи, сприятливі для зосередження уваги учнів. Протягом уроку вела активну участь з усім класом, працювала над розвитку зв’язного мовлення. Виправляла мовні помилки. Учні працювали на протязі уроку активно. Вчителька добре володіє класом. Постійно звертається до попереднього досвіду. Етапи уроку були чітко зазначені та мали логічне завершення.

Заступник директора з НВР Кирстюк О.М.

Проглядів матеріалу: 550 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2014 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 897 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2014 | Комментарії (0)

Тема : «Мова моя колискова»

Мета : Продовжувати залучати дітей до високохудожньої усної народної творчості та вітчизняної і зарубіжної класичної та сучасної літератури ; знайомити з кращими віршами про українську мову ; про Тараса Шевченка, формувати художній і читацький смак, вчити впізнавати назву та автора вірша, заохочувати дітей до запам’ятовування віршованих текстів, вчити інтонаційної виразності при читанні віршів напам’ять; звертати увагу дітей на особливості поетичного мовлення; розвивати образотворчі здібності дітей засобами літературного мистецтва, виготувати любов до української мови та писемності.

Заступник директора з ВР Скутарь В.І.

Проглядів матеріалу: 414 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 10.11.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024