Четвер, 25.04.2024, 19:18















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Листопад » 21

Проглядів матеріалу: 1075 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2014 | Комментарії (6)

     Молитвою за мир і злагоду в нашій країні розпочався та завершується ще один тиждень в йорданештській шкільній родині. З молитвою до Бога звернулися наші найменьші "перлини" - першокласники.  Молитва лунала  з усієї душі, бо так зворушливо звучали спільно прочитані "Царю небесний" та "Отче наш". І у слова "Господи, помилуй!" і дітки, і дорослі вклали усі свої сподівання.

   Навіть ці шестирічні  діти нині цілком розуміють, що у державі відбувається щось недобре, бо про протистояння і барикади громадян однієї країни говорять у їхніх родинах. А діти – це простота, це чисті серця і щирі душі. Тому ми мусимо мати сподівання, що Господь швидше почує дитячі молитви і дасть  шанс на порозуміння.

   Під час лінійки, здавалося б, давно відомі слова молитов звучать по-особливому: це тому, що звучать вони на часі, і актуальні, як ніколи.

Опаіць М.І.

 

 



 

 

 

Проглядів матеріалу: 623 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2014 | Комментарії (0)

       Згідно з рекомендаціями листа управління освіти Глибоцької РДА від 06.11.2014  № 1025 та    наказу № 83   від 10.11.2014р. по Тереблеченському ДНЗ з 10.11.2014 - 14.11.2014р. було проведено «Тиждень знань основ безпеки життєдіяльності».

Мета проведення «Тижня безпеки дитини»:

-   поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя;

-   удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників щодо формування у дошкільників ціннісного ставлення до власного здоров'я та життя;

-   пропаганда здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків;

-   інтеграція суспільного та родинного виховання з проблем безпеки життєдіяльності дитини.  

    Під час проведення Тижня  навчально-виховна робота з дітьми була організована відповідно до навчального плану дошкільного навчального закладу та орієнтовної тематики навчання дітей з питань особистої безпеки та норм поведінки у НС.

    Кожний день присвячувався навчально-виховній роботі з малюками за одним із видів безпеки. Впродовж тижня проведено наступні заходи:

  1. Підготовлено та запропоновано інформаційний та консультативний матеріал для батьківських куточків з тем: «Батькам про правила  дорожнього руху», «Дитина  та  вулиця», «Наодинці  вдома» .
  2. Оформлено пам'ятки для батьків та дітей: «Дії під час виникнення пожежі», «Попередження пожежі від пустощів та необережного поводження з вогнем», «Попередження дорожньо-транспортного травматизму серед дітей дошкільного віку».
  3. Проведено бесіди з дітьми: «Вітаміни наші друзі», «Для чого потрібен спорт», «Бесіда про професію пожежника».
  4. Дидактичні ігри: «Стихійне лихо» (небезпечні ситуації: сильний вітер, буревій, гроза, буран тощо), «Лялька захворіла», «Я і незнайомець» (поведінка з незнайомими людьми).
  5. Сюжетно-рольові: «Рятувальники», «Сім'я» (поведінка дітей вдома).
  6. Заняття: «Природа - друг, природа - ворог» (надзвичайні ситуації), прогулянка до лісу, «Дорожні знаки – азбука для водіїв та пішоходів».

Свої творчі фантазії діти відобразили в малюнках:  «Буду я природі другом» , «Автомобіль майбутнього», «Пожежна служба поспішає на допомогу».

        Завдяки такому підходу дитина усвідомлює важливість безпечного поводження під час діяльності власної  та інших людей,  знає і дотримується правил безпечної перебування вдома, дитсадку, на вулиці, на воді, ігровому та спортивному майданчику.

                

Проглядів матеріалу: 850 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2014 | Комментарії (0)

    Безпека життя та здоров’я  малюків є на даний час найбільш актуальною проблемо дошкільних навчальних закладів. Діти психологічно не готові до екстремальних ситуацій, не відчувають небезпеку. Ось чому починаючи з дошкільного віку, так важливо формувати у дітей свідоме розуміння цінності власного життя та здоров’я, виховувати у них свідому, осмислену позицію, щодо безпеки життєдіяльності.

В  Старововчинецькому дошкільному навчальному закладі в рамках Тижня були проведені такі заходи: підготовлений наказ про проведення Тижня з визначенням відповідальних осіб, розроблене положення про проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності, на педагогічній годині колективу повідомлено про мету та завдання проведення Тижня.

Організація роботи була побудована за такими основними напрямками:

-    формування  здорового способу життя;

-    формування знань правил дорожнього руху;

-    формування знань правил пожежної безпеки;

-    формування знань про правила безпечної поведінки в довкіллі.

В закладі була організована тематична виставка літератури, дидактичних посібників, конспектів занять, сценарії свят та розваг, яка допомогла в організації навчально-виховної роботи в групах.

Підготовлені пам’ятки для батьків: «Служба 101», «Сам удома», «Пожежна безпека».

В ході проведення Тижня цікаво пройшли тематичні заняття «Сірник -  не іграшка»,  «Небезпечні предмети в руках у дітей», «Пригода в лісі»       Організовані ігри: сюжетно-рольові «Пожежники», «Водій пожежної машини», «Швидка допомога», гра-тренінг «Без мами вдома сам».

 Свої враження від прочитаного і набаченого діти відображали в малюнках, аплікації, ліпленні. Середні та старші групи організовували виставки дитячих робіт.

 Вихованці закріпили знання за розділами: особиста безпека; дитина в довкіллі; небезпечні вулиці та дороги; обережно вогонь; природа – друг, коли її добре знаєш.

 

Проглядів матеріалу: 562 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2014 | Комментарії (0)

 Відповідно до Указу президента про відзначення в Україні Дня гідності і свободи 21 листопада, в день початку Революції гідності 2013 року (початок Євромайдану) у нашому ліцеї було проведено єдиний урок для учнів ліцею. На цьому уроці діти мали можливість переглянути відео про події часів голодомору 1932-1933 рр. та Майдану 2013 р. Вчителем історії Передерко Катериною Авраамівною проведено короткий екскурс подіями тих далеких і зовсім близьких часів та наголошено на подвиги наших сучасників. Учні ліцею читали патріотичні вірші, вшанували померлих за гідність та свободу України хвилиною мовчання. Приєдналися до лідерів учнівського самоврядування України, прийнявши участь у флешмобі «Повертайся живим!». Також оголошено про завершення акції «Обігрій солдата» та початок акції «Аптечка для солдата». На уроках історії під час робочого дня у кожному класі проводилися історичні екскурси до часів Голодомору.  І на підтвердження своєї чіткої позиції ліцеїсти виконали композицію «Ми за мир!». Протягом дня у ліцеї діяла«Варта пам’яті», під час якої діти мали можливість запалити свою свічечку за тих людей, хто віддав своє життя за мир у країні. 

  Дізнатись більше - Тисни тут
Проглядів матеріалу: 507 | Завантажив: Жанет | Дата: 21.11.2014 | Комментарії (0)

Спосіб життя найсуттєвіше впливає на здоров’я людини.

Змінити його відповідно до принципів

здорового способу життя складно,

але можливо, бо це залежить від самої людини.

Сьогодні особливо гостро постає проблема виховання здорової молоді. Здоров’я – найбільша людська цінність, яку, на жаль, багато людей починають цінувати та берегти вже втративши значну частину цього скарбу. 

Заходи, які проводилися під час тижня безпеки життєдіяльності під гаслом «Бережи здоров`я змолоду», мали на меті поглибити знання щодо безпеки життєдіяльності, відпрацювати та розвинути навички, що сприяють збереженню власного здоров`я та життя кожного, виховувати почуття відповідальності, розвивати вміння спілкуватися з ровесниками.

Розпочався тиждень знань з основ безпеки усним журналом на тему «Мистецтво бути здоровим», де було рекомендовано фізичну активність і здорове харчування.

Про правила поведінки у разі виникнення пожежі, розповіли молодшим школярам дев’ятикласники Мунтян Іван та Молоч Василь. Вони також провели практичні заняття з учнями 6–х класів, де продемонстрували, як користуватися електроприладами та  вміння надати першу допомогу у разі ураження електрострумом.

Під час виховної години з основ безпеки життєдіяльності учні 2 –Б класу (класовод Роман С.І.)   мали можливість побувати в ролі учителя та розповісти про власну безпеку вдома, в школі і на дорогах.

У рамках тижня одинадцятикласники повторили з учнями 3-А класу (класовод Кукульняк О.М.) правила дорожнього руху під час вікторини «Чи знаю я дорожні знаки?...» Про безпечний рух на дорозі проводилась бесіда також із учнями 4-х класів.

Щоб не скоїлося лиха,

Нас учили в школі:

Де б не йшов ти, де б не їхав,

Не спіши ніколи.

А крім правил, треба знати-

Ще й дорожні знаки-

І тоді не будем мати

Ми проблем ніяких.

http://popschool.at.ua/Novyny3/obz2.jpg Виховна година  була проведена у  3–Б класі (класовод Верозуб М.Г.) на тему  «Правила поведінки на водоймах». Під час заходу старшокласники Морар Георгій та Мунтян Іван, розповіли молодшим школярам, як поводитися на воді.

Виставка малюнків під гаслом «Моя безпека» активізувала школярів до вивчення правил безпеки.

Під керівництвом медичної сестри школи Степанової В.В. восьмикласники вчилися надавати першу допомогу у надзвичайних ситуаціях: як зупинити кровотечу, накладати пов'язки та робити штучне дихання.

В рамках тижня також відбулася зустріч учнів з оперуповноваженим сектору кримінальної міліції у справах дітей Глибоцького РВ, капітаном міліції Шлемко В.І. та начальником сектору кримінальної міліції у справах дітей Глибоцького РВ, старшим лейтенантом міліції Турецьким В.В. В ході бесіди учні активно ставили запитання різного характеру: злочин та його покарання, згідно кримінального Кодексу; обмеження у користуванні мережею Інтернет; дозвіл на керування транспортними засобами (мопеди, мотоцикли, квадроцикли); про перебування в громадських місцях у вечірній час.

Останній день тижня закінчився створенням колективного плакату «Я обираю здоровий спосіб життя». Учням 5–х класів пропонувалося вибирати картинки, які демонструють ведення здорового способу життя.

Як підсумок тижня знань з основ безпеки, мабуть, кожен зрозумів, що має велике право на життя і здоров’я.

Але обов’язок кожного – берегти його.

Проглядів матеріалу: 590 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2014 | Комментарії (0)

     14 листопада 2014 р. відбулись звітно-виборні профспілкові збори в Михайлівському НВК. Учасники зборів визнали роботу профспілки цілком задовільною, підвели підсумки роботи за звітній період. Вибори відбувалися відкритим голосуванням. За одностайної підтримки колективу головою первинної профспілкової організації на наступний п'ятирічний термін було переобрано вчителя початкових класів Калинюк Олену Василівну

Проглядів матеріалу: 589 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.11.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024