Субота, 27.04.2024, 05:08















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Листопад » 13

Успіх освітньо-виховної роботи –

 це правильно спланований і

керований навчальний процес.

 В.О.Сухомлинський

       12 листопада на базі Багринівського ДНЗ відбувся семінар керівників ДНЗ та НВК з проблеми «Удосконалення контрольно-аналітичних функцій керівників ДНЗ»

    У роботі семінару взяли участь  керівники дошкільних навчальних закладів, навчально-виховних комплексів та методист  з дошкільної освіти РМЦ.

     Мета семінару:

-  узагальнити, систематизувати знання завідувачів ДНЗ щодо нормативно-правового забезпечення діяльності закладів;

-   виробляти новий стиль управлінської діяльності, що сприятиме активізації роботи дошкільних установ; 

-   активізувати прагнення керівників дошкільних установ до удосконалення професійної майстерності;

-  ознайомити учасників семінару з практикою роботи керівників ДНЗ району.                                                                 

      Під час проведення даного семінару-практикуму учасники ознайомилися з виставкою «Осіння симфонія», вихователями Багринівського ДНЗ були проведені  заняття у молодшій та старшій групах з організації трудової діяльності дошкільників.

     Для учасників семінару завідуюча Багринівського ДНЗ провела  інтерактивну форму роботи з кадрами педагогічний ринг «Основні складові трудової діяльності дошкільників» та презентувала діяльність колективу ДНЗ з питань, що стосувалися теми семінару.   

     Методист РМЦ відзначила, що семінар відбувся на високому науковому і методичному рівні, був інформаційно та наочно насиченим. Заслухавши пропозиції учасників семінару, були прийняті відповідні методичні рекомендації.

      Кожен учасник мав змогу зробити аналіз отриманої інформації, визначити особисті плани на майбутнє щодо ефективного здійснення контрольно-аналітичної діяльності в ДНЗ.

 

Проглядів матеріалу: 768 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2014 | Комментарії (0)

   У Старововчинецькому ліцеї над досягненням багатопланової мети: «Виховання особистості, зорієнтованої на досягнення життєвого успіху» працює не лише вчительський колектив. У цьому беруть активну участь і самі учні ліцею.

   Дізнатись більше - Тисніть тут

Проглядів матеріалу: 566 | Завантажив: Жанет | Дата: 13.11.2014 | Комментарії (0)

    Здоров’я – безцінне надбання не тільки кожної людини, але і всього суспільства. При зустрічах, розставаннях із близькими і дорогими людьми ми бажаємо їм доброго і міцного здоров’я, тому що це — основна умова і застава повноцінного і щасливого життя. Здоров’я допомагає нам виконувати наші плани, успішно вирішувати основні життєві задачі, переборювати труднощі. Добре здоров’я, що розумно зберігається і зміцнюється самою людиною, забезпечує їй довге й активне життя.

12 листопада на базі Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ст. відбулася районна нарада-семінар вчителів фізичної культури «Здоров’язберігаючий освітній простір у навчальному закладі». В роботі семінару-наради взяли участь начальник Чернівецького обласного відділення з фізичного виховання та спорту комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Жукотинський К.К., методист РМЦ Лях М.Г., директор Глибоцької ДЮСШ Стрельчук П.Г., вчителі фізичної культури загальноосвітніх навчальних закладів Глибоцького району  району.

 Гостей наради-семінару зустріла словами привітання та побажаннями міцного здоров’я директор Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ст. Учні даного навчального закладу розповіли про свою рідну школу.

Робота семінару розпочалася науково - методичним блоком « «Школа особистості» та її вплив на формування здорового способу життя в системі фізичного виховання учнів», « Особливості організації навчально-виховного процесу уроків фізичного виховання у навчальному закладі». Учасники семінару обговорили актуальні питання та проблеми викладання фізичної культури на сучасному етапі; визначили основні завдання щодо впровадження гуманістичних засад здоров’язбереження підростаючого покоління шляхом мотиваційної спрямованості до занять фізкультурою учнів та їхніх батьків.

Наступний етап роботи наради-семінару було відвідування уроку у 7 – му класі за модулем «баскетбол» та позакласний спортивно-навчальний захід серед учнів 1-2 та 3-4 класів на тему: «Рух – це наше життя»,  які провели вчитель фізичного виховання Магас П.П. та вчителька початкових класів Зубаль Н.М.

 Діти під керівництвом вчителів впевнено оволодівають шкільним програмним матеріалом, що підтвердили, як урок так і позакласний захід. Також Петро Петрович звітувався перед колегами за свою роботу, про свої успіхи та плани на майбутнє. А успіхи в роботі дійсно є, про що свідчать грамоти на стенді, отримані спортсменами школи на змаганнях різного рангу. Так, наприклад, в 2013-1014 навчальному році учні Валякузьмінської ЗОШ І-ІІ ст. посіли І загальнокомандне місце в 69 районній спартакіаді школярів, а в цьому навчальному році команда  школи вже посіла І місце в  70 районній спартакіаді школярів з гандболу та баскетболу серед дівчат, настільному тенісі, ІІ місце з гандболу  серед юнаків.

В обговоренні проведених уроку та позакласного  заходу взяли участь не тільки вчителі фізичної культури району, а й  адміністрація школи.

По закінченню семінару були прийняті та затверджені методичні рекомендації.

 

Проглядів матеріалу: 633 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2014 | Комментарії (1)

     " Якщо ти усвідомлюєш, для чого ти народжений, і працюєш з приємністю, ти щасливий...Бо повне щастя найперше не в досягненні якогось результату, а в самому процесі праці за покликанням", - повчав видатний філософ та письменник Гри горій Сковорода.

Зробити ж правильний вибір, обрати справу до душі - справа не з легких. Випускник змушений не лише добре знати чого прагне, але й усвідомлювати свої можливості та потреби суспільства.

Допомогти учням визначитись з майбутньою професією спрямовані зустрічі з представниками вищих та середніх спеціальних навчальних закладів.

Ось і 11 листопада до стін Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст.  завітали викладачі та студенти Буковинського державного фінансово - економічного університету.

Бузинська Валентина Остапівна ознайомила з історією навчального закладу, спеціальностями, за якими готують спеціалістів та перспективами працевлаштування.

Старости груп ознайомили з умовами навчання, матеріально-технічною базою, гуртожитськими умовами, розповіли також про гурткову роботу та дозвілля.

Наприкінці зустрічі усіх запросили на День відкритих дверей.

Проглядів матеріалу: 595 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2014 | Комментарії (0)

Стартував Всеукраїнський конкурс «Учитель року –2015»      12 листопада на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, відбулася нарада із завідувачами районних (міських) методичних кабінетів щодо проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року».

У своєму вступному слові директор Інституту післядипломної педагогічної освіти з науково-методичної роботи Григорій Білянін відзначив: «Попереду нас чекає відповідальна, цікава та серйозна робота в рамках підготовки до конкурсу.

Зауважу, що передбачалося багато змін у проведенні Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015», але в результаті їх не так багато».

Тамара Богачик, заступник директора Інституту післядипломної педагогічної освіти з науково-методичної роботи, окреслила умови участі, детально зупинилася на алгоритмі проведення конкурсу.

Як повідомила Тамара Степанівна, Всеукраїнський конкурс «Учитель року 2015» буде проводитися у таких номінаціях: «Українська мова та література», «Хімія», «Образотворче мистецтво» та «Правознавство».

І тур (районний) буде проведено у грудні 2014 року, ІІ тур (обласний) заплановано провести з 16 по 23 лютого 2015 року, а ІІІ тур – у квітні 2015 року.

«Варто вкотре наголосити, що участь у конкурсі є добровільною. Учасниками «Учителя року» можуть стати вчителі з педагогічним стажем не менше п’яти років і яким присвоєно не нижче І категорії.

Оцінювання конкурсантів повинно бути об’єктивним і прозорим. Перемогти мають справді високопрофесійні, творчі і креативні педагоги, які достойно будуть захищати честь району на обласному, а потім області – на державному рівні», – зауважила Тамара Богачик.

Вона також закцентувала увагу присутніх на тому, що важливою є інформаційно-роз’яснювальна робота з громадськістю.

Заступник директора Інституту ознайомила учасників наради з переліком матеріалів переможця І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015», які необхідно подати для участі в ІІ турі: інформаційну картку, анкету учасника, особисту заяву на ім’я голови районного/міського оргкомітету, висновок міського (районного) методичного об'єднання про педагогічну та методичну діяльність конкурсанта (обсяг – до 2 сторінок).

Тамара Степанівна підкреслила, що персональну відповідальність за подання всіх матеріалів, документів лежить на відповідальному працівнику районного (міського) управління (відділу) освіти, або методичного кабінету.

«Кожна робота має бути досконало вичитана, перевірена, сформована відповідно до всіх вимог», – зазначила Тамара Богачик.

У нараді також взяли участь керівники структурних підрозділів та методисти Інституту післядипломної педагогічної освіти, а саме: П.В.Осколов, заступник директора Інституту з наукової роботи та міжнародного співробітництва; О.Я.Біляніна, завідувач НМЦ природничо-математичних наук; Є.Д.Квітень, завідувач НМЦ суспільно-гуманітарних дисциплін; М.М.Одинак, завідувач НМЦ безперервної педагогічної освіти; П.С.Старовойт, завідувач НМЦ виховної роботи; Н.К.Куриш, завідувач НМЦ менеджменту та з координації діяльності РМК/ММК; О.В.Желеско, методист НМЦ виховної роботи; П.С.Ткачук, методист НМЦ менеджменту та з координації діяльності РМК/ММК.
 

Проглядів матеріалу: 652 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2014 | Комментарії (0)

     Першим до нас приходить слово…З колисковою материнською піснею, казкою. За допомогою слова ми пізнаємо світ. Мова – одне із багатьох див, яке віддзеркалює душу народу, його історію. Люди тисячоліттями, віками, роками плекали і передавали з покоління в покоління вкладаючи душу і розвиток в неї. Досвід тисячоліть доводить, якщо відбувається занепад мови – це призводить до зникнення нації і народу. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава. 9 листопада ми відзначали День української писемності та мови, який святкується на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія.

На базі Глибоцької ЗОШ І-ІІІст. було проведено свято «Мова наша калинова», яке підготували працівники центральної районної бібліотеки та засідання літстудії «Витоки». Учні мали змогу поспілкуватись з Возняк Олександрою Григорівною, яка розповіла про письменників рідного краю та їх творчу спадщину. Гуртківці БТДЮ , учні нашої школи, під керівництвом Данилової Наталії читали кілька поезій. Шевченко Ольга Василівна розповіла про Домку Ботушанську та презентувала книгу «Підземний дзвін». Вірші про мову прочитала Зегря Родіка.

Білійчук Станіслав, Рєпіна Анастасія, Лупуляк Євгенія та Челеняк Галина представили власні вірші.

Урочистості заходу додали пісні у виконанні Горобець Наталії та Рєпіної Анастасії під керівництвом О.І.Юркевича.

Проглядів матеріалу: 553 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2014 | Комментарії (0)

    У середу, 12.11.2014н.р., відбулося районне методичне об’єднання працівників психологічної служби Глибоцького району, яке працювало над проблемою: «Розвиток психологічної компетенції керівників навчальних закладів».

Засідання психологів та соціальних педагогів розпочалося з майстер-класу, який провела методист-психолог РМЦ – А.І. Колесник, в якому розповіла про  особливості психологічного супроводу ЗНО у 2014-2015н.р, а також презентувала орієнтовну програму щодо використання її психологами та соціальними педагогами щодо даної проблематики. Також працівники психологічної служби мали можливість взяти участь у запропонованих релаксаційних вправах та ознайомитися з новітніми психодіагностичними методами та технологіями,які будуть використовувати у своїй подальшій діяльності.

Наступним етапом РМО працівників ПС Глибоцького району був круглий стіл, на якому психологи та соціальні педагоги презентували теоретичні напрацювання, які вони використовують у практичній діяльності  з адміністрацією ЗНЗ в якій працюють. Серед основних форм роботи  працівники ПС використовували: мультимедійні презентації, доповіді, розробки психолого-педагогічних семінарів, педагогічних консиліумів, пам’ятки та буклети, рекомендації і т.д.

  Психологи та соціальні педагоги мали можливість ознайомитися з основними методами та прийомами арт-терапії та взяти участь в практичних вправах.

 Закінчилося РМО працівників ПС району виробленням основних завдань на подальших зустрічах, які будуть носити практичний характер та працювати за обраною темою.

 

Колесник А.І методист-психолог РМЦ

 

Проглядів матеріалу: 557 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2014 | Комментарії (0)

      Наша медицина – профілактична. Легше хворобу попередити, як потім лікувати. Тому велике значення мають профілактичні щеплення. В зв’язку з тим, що збільшується кількість хворих на туберкульоз, визначну роль відіграють проби Манту. Їх проводять раз на рік кожному учневі (за згоди батьків). Це дає можливість розпізнати хворобу на ранньому етапі.

Вакцинації підлягають шести річки та діти віком 14 років при негативній пробі Манту. Привиймося всі – і попередимо хворобу в зародку.

Довідка

Експерти вважають, що третина населення Землі інфікована M. tuberculosis , а нові інфіковані з'являються зі швидкістю одна особа на секунду. У 2007 р. по всьому світу було приблизно 13,7 мільйонів хронічних хворих.[4] У 2010 р. з'явилося приблизно 8,8 мільйонів нових хворих, а також сталося 1,5 мільйонів смертей, в основному в країнах, що розвиваються

Туберкулінова проба (реакція Манту, проба Піркетуберкулінодіагностика, tuberculin skin-test, PPD test) — імунологічний тест, внутрішньошкірне введення туберкуліну, що дозволяє виявити специфічну імунну відповідь організму. Наявність вираженої шкірної реакції (гіперемія), як правило, свідчить про наявність збудженого стану імунної системи, тобто організм активно взаємодіє зі збудником туберкульозу — паличкою Коха.

В місці введення препарату під шкіру виникає специфічне запалення (папула), викликане інфільтрацією Т-лімфоцитів — специфічних клітин крові, відповідальних за клітинний імунітет. Туберкулін ніби притягує до себе лімфоцити із розташованих поблизу кровоносних судин шкіри.

Реакція Манту протипоказана як для дітей, так і для дорослих у випадках:

  • шкірні захворювання
  • гострі та хронічні інфекційні і соматичні захворювання в стадії захворювання (проба Манту ставиться через 1 місяць після зникнення всіх клінічних симптомів або відразу після зняття карантину)
  • алергічні стани (атопія в анамнезі, Бронхіальна астмаАтопічний дерматит)
  • епілепсія

 

                               Медичний працівник школи – Постевка О.Г.

Проглядів матеріалу: 550 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024