П'ятниця, 19.04.2024, 18:20















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Листопад » 20


   
   У середу 19 листопада 2014 року на базі Старововчинецького ліцею відбулося засідання Клубу новаторства та фахової майстерності працівників психологічної служби Глибоцького району.

      Дізнатись більше
 

Проглядів матеріалу: 518 | Завантажив: Жанет | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 929 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (1)

- Голодомор 30-х років - чорна сторінка в історії України.

 Досліди, прочитай, вивчи, адже знати, пам`ятати і не допустити повторення жахіть голодомору - наш святий обов`язок.

- Помаранчева Революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року - час відродження української  нації, час нашого духовного очищення.

Ці надважливі події є ключовими у визначенні основних ідеалів української нації та держави: свобода, демократія,  верховенство прав і свобод людини і громадянина,  європейський вибір,- ось шлях, який обирають українці, ось шлях, який обирає Україна!

 -Подвиг патріотів України-героїв Майдану та війни на сході держави - яскравий приклад патріотизму, мужності та відданості ідеалам нації та держави.

Кожен свідомий громадянин України сьогодні проявляє свій патріотизм, допомагаючи героям-воякам, їх родинам, сумлінно виконуючи свою роботу, шануючи мужність героїв та пам`ять про загиблих. Молитва за мир і волю в Україні, за життя та здоров`я солдатів-захисників Вітчизни-посильний внесок кожного з нас. 

 Запали свічечку у суботу, 22 листопада, о 16.00. Хай світло наших свічок, теплота наших душ і полум`я наших сердець  зігріють цей світ і пошлють на нашу землю Божу Благодать.

Проглядів матеріалу: 460 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (0)

/Files/images/DSCF2644.JPG   18 листопада на базі Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів світової літератури Глибоцького району на тему «СУЧАСНИЙ УРОК – ОСНОВА ЕФЕКТИВНОЇ ТА ЯКІСНОЇ ОСВІТИ» Засідання пройшло у формі «Педагогічної лабораторії». Тлумачення терміну"Педагогічна лабораторія" не завжди однозначні. Одні вбачають у ньому сукупність джерел, які педагог використовує у своїй творчій праці, другі - механізм народження нової ідеї; треті - процес підготовки та реалізації задуму уроку; четверті - безперервну самоосвітню роботу учителя, п'яті - самоаналіз досягнутого та подальше фахове зростання . Лабораторія – це наукова установа , де йде некваплива копітка робота над новими досягненнями.

Досягнення вчителів народжуються так само повільно й тільки в результаті безпосередньої роботи на уроці. Урок для вчителя і є творчою лабораторією, тому члени методичного об’єднання жваво обговорювали проблеми сучасного уроку літератури. Педагоги на асоціативному рівні висловлювали свою думку про сучасний урок , відповідали на запитання , обговорювали відеоролики , уривки з кінофільмів , різні педагогічні ситуації. Вчителі під час засідання методичного об’єднання прийняли участь у естафеті вчительських здивувань , у захоплюючому ракурсі «Методична відеосесія», заглянули до «Методичного кейсу» переможців обласного та районного конкурсів «Вчитель року»

Цінні поради вчителям надала практичний психолог Глибоцької ЗОШ Стрільчук О.В.

Гостями «Педагогічної лабораторії» вчителів світової літератури Глибоцького району були Іванова Л.І. , методист світової літератури Чернівецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти , Намака О.С. , завідувач районним методичним центром Глибоцького районногоуправління освіти , які виступили перед вчителями із цінними порадами щодо шляхів ефективності сучасного уроку літератури.

Засідання м/о підготувала і провела керівник районного методичного об’єднання вчителів світової літератури Вороніна Л.А. (Глибоцька ЗОШ)

/Files/images/DSCF2658.JPG

Проглядів матеріалу: 601 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (0)

   У середу, 19 листопада  на базі Старововчинецького ліцею відбулося засідання Клубу новаторства та фахової майстерності працівників психологічної служби Глибоцького району.

Засідання носило форму теоретично-практичного проблемного столу найбільш досвідчених працівників психологічної служби району.

На засіданні обговорилися перспективні плани розвитку психологічної служби на 2014-2015 н.р.. Психологи та соціальні педагоги намітили шляхи реалізації Концепції розвитку ПС Глибоцького району, вивчили психодіагностичний інструментарій, який подаватиметься на затвердження Експертної ради в 2014 році, а також розробили єдину систему психологічного супроводу учнів під час ЗНО.

Закінчилося засідання плануванням подальших зустрічей працівників психологічної служби.

Проглядів матеріалу: 553 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (0)

   Про Волоківський учнівський оркестр народних інструментів «Мерцішор» знає на лише район і область.Цей колектив відомий в Україні та поза її межами. Під керівництвом Онофрейчука Ф.І. оркестр мав чимало виступів та оплесків на різних сценах. 19 листопада 2014 року в Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» з метою відродження та примноження скарбниці народної інструментальної творчості, виявлення та підтримки кращих інструментальних колективів та окремих виконавців відбувся обласний фестиваль-конкурс «Свято оркестрової музики». Фестиваль проводився у таких номінаціях «Оркестри народних інструментів», «Ансамблі народних інструментів», «Вокально-інструментальні ансамблі» та «Духові оркестри». Кращим у номінації «Оркестри народних інструментів» за рішенням журі було визнано оркестр народних інструментів «Мерцішор» Волоківської ЗОШ, який зайняв І місце. Грамотами відзначено творчих, талановитих музикантів "Мерцишору", учнів Волоківської школи:

- Аміхалакіоає Юліан;

- Аміхалакіоає Лучіан;

- Поклітар Флорін;

- Нікіта Нікушор;

- Попович Флорін

та солістку Онофрейчук Габріелу.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 564 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (5)

   З 10 по 17 листопада у Глибоцькій ЗОШ  І – ІІІ ст.  проводився Тиждень знань з ОБЖД. У рамках Тижня вчителем основ здоров`я  Андрон Т.О. були проведені заходи, спрямовані на поглиблення знань учнів із основ здоров`я, на дотримання правил безпечної поведінки в різних ситуаціях, формування в учнів свідомого ставлення до свого  життя та здоров`я.

Учні 5-х кл. переглянули відеофільм :,,Правила поведінки під час відпочинку і на залізниці ”. Після  перегляду  школярі самостійно складали рюкзак для подорожі,  розв`язували ситуативні задачі.

Екскурсія в рятувальну частину викликала масу задоволення і захоплення в учнів 6-х класів. Вони ознайомилися з роботою рятувальників і змогли відчути себе на певний час людьми, від яких залежить життя потерпілих.

 Учні 7 – х кл. після теоретичного опрацювання матеріалу про правила евакуації із школи під час пожежі , закріпили знання  практичним виконанням. Навчальна евакуація  відбулася  під час уроку і школярі продемонстрували злагодженість, знання правил поведінки .  Серед учнів  8- х класів було проведено урок – практикум :,, Перша допомога при травмах”.  Урок провела медична сестра Глибоцької ЗОШ І – ІІІ ст.  Постевка Т. Г.  Школярі мали можливість  навчитися надавати допомогу  в разі травми: під час переломів, кровотечі, непритомності, вивихах. Даний урок – практикум дав можливість підвищити рівень практичної підготовки учнів до дій у разі виникнення НС, закріпити отримані знання на практиці, виховувати співчуття до ближнього та милосердя.

Цікавий діалог відбувся учнів 9 - 10 класів з  дитячим лікарем  - гінекологом  ЦРКЛ . Учні отримали відповіді від спеціаліста на цілий ряд запитань.

Учні 11 кл. відпрацювали правила накладання пов`язок під час поранення. Дане заняття стало основою випуску фотогазети: ,, Знання – це  сила!”.

 

 

Проглядів матеріалу: 541 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (1)

Безпека – це життя людини,

Безпека – це наше майбуття.

Прийміть до серця світ природи –

Прекрасне буде всіх життя!

 З  10 по  14 листопада у Нижньосиньовецької ЗОШ І-ІІІ ст. проходив Тиждень основ безпеки життєдіяльності. Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Оскільки основи мислення закладаються у дитини в сім’ї, «материнська школа» повинна сформувати у дитини перші уявлення про навколишній світ і місце людини в цьому світі. Необхідно зауважити, що з кожним роком збільшується кількість факторів, що негативно впливають на життя і здоров’я людини. Виховання в сім’ї залежить від загальної культури батьків, яким гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.  Беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях.

Розпочався тиждень з лінійки, де вчитель основ здоров’я Дамаскін Л.Г. ознайомила  усіх присутніх з планом проведення предметного тижня. З учнями проведено інформаційний вісник на тему : «Небезпека в школі й на вулиці» та «Попередження респіраторних захворювань». Протягом цього тижня проводились бесіди  із школярами на теми: «Культура поведінки при користуванні громадським транспортом» 10 кл. (Педурару А.Г.). «Культура поведінки на дорозі та в небезпечних ситуаціях»  9 кл.( Ігнатеску В.В.). «Безпека щоденного життя»- 11 кл.   (Мутеліка І.С.).  5 кл. (Кожокар В.Г.) провела класну годину на тему : «Cum să circulăm corect?» 6 кл.( Дамаскін Л.Г) провела класну годину на тему : «Будьте уважні – це смертельно небезпечно!»  В 9-му класі 12 листопада була проведена виховна година на тему: «Наша безпека у наших руках!» ( Строїч К.Д.). Медсестра школи Рошка А.Г. ознайомлена учнів з правилами надання першої домедичної допомоги.

Протягом тижня діти  брали участь у конкурсі малюнків. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметом.

                                                                                                                                            Кожокар В.Г.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 481 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (0)

    На виконання наказу управління освіти Глибоцької РДА та наказу  Про організацію і проведення «Тижня знань основ безпеки життєдіяльності» з 10 по 17 листопада у закладі  було проведено  різні заходи з метою поліпшення якості навчально – виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, пропаганди здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків, вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров’я під час надзвичайних ситуацій.

Вихователями всіх вікових груп проводилися   бесіди на тему «Небезпека в природі», «Безпека побуту», « Електроприлади», «Вогонь–друг, вогонь–ворог», які були закріплені дидактичними, рухливими та сюжетно – рольовими іграми,  оформлено  куточки для батьків « Безпека дитини».

В середніх групах « Сонечко» та «Дзвіночок» повчальним  стало читання  казок « Кицькин дім» та « Лікар Айболить»,   під час чого діти мали можливість обіграти сюжети казок.

Керівник  гуртка Л.І.Клим  організувала виставку малюнків « Небезпека в довкіллі», де діти   відобразили свої уявлення про небезпечні ситуації.

 Вихователь О.Г. Ропчан  провела екскурсію – огляд пожежного щитка чим закріпила знання про професію пожежника.

Вихователь Лодба М.М.  під час заняття  « Вогонь добрий – вогонь злий»   змоделювала ситуацію гасіння пожежі, яка виникла під час не правильного поводження з вогнем.

14.11.2014 р. о 10.00 проведено практичний тренінг з евакуації вихованців і працівників ДНЗ на випадок надзвичайної ситуації. Вихованці та співробітники груп старшого віку « Веселка» та « Барвінок» евакуювалися з пожежного виходу ( другого поверху) в безпечне місце.

 На завершення тижня безпеки приємним сюрпризом для дошкільнят  був показ  вистави «Небезпечні пригоди лісових звірят»,  артистами Вінницького театру, де діти мали змогу бути не тільки глядачами , а й  учасниками дійства. А отримані знання про безпеку для малят, які тільки починають жити,  можуть стати надійним фундаментом, по якому повинен будуватися світогляд особистості , готової до життя в безпечному світі. Хотілося б сподіватися , що набуті  навички діти  зможуть використати в разі необхідності в реальному житті. 

 

Проглядів матеріалу: 632 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (0)

    Найважливіше завдання дошкільної освіти сьогодні – це визнання пріоритету охорони життя , збереження, зміцнення і формування фізичного, психічного, соціального і духовного здоров'я.

Дбають про життєбезпеку дошкільнят, прищеплюють навички здорового способу життя, навчають правильно поводитись в екстремальних ситуаціях педагоги  Кам'янського ДНЗ. Особливої актуальності набрала ця тема під час проведення Тижня знань основ безпеки життєдіяльності  з 10. 11. по 17.11. 2014 року.

Робота педагогів була спрямована на виховання особистої безпеки, елементарних навичок самозахисту в навколишньому середовищі. Вихователь середньої групи №1 М.С. Глобак ознайомила вихованців з правилами користування побутовими приладами, небезпечними предметами, використавши ігрову ситуацію за участю героїв казки «Колосок» мишенят Круть і Верть , а перегляд повчального уроку тітоньки Сови допоміг малятам краще засвоїти  ці правила. Знайомство зі стихійними лихами природи , правилами безпечної поведінки  в нестандартних ситуаціях відбулось на занятті в старшій групі №3( вихователь М.Г. Грижук). Особливо цікавим для малят було проведення досліду виверження вулкану. Старші дошкільнята з вихователями Н.Д.Панцир та О.Г. Карлійчук  вивчали правила руху , дорожні знаки, причини виникнення пожежі та номери служб безпеки.

Сформовані в дітей початкові знання про зміцнення  і збереження здоров'я, вміння убезпечити себе стануть регулятором їхньої поведінки у повсякденному житті, а слова « Попередити, врятувати, допомогти», - їхнім гаслом.

                                                      Домніка Балан, вихователь – методист закладу.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 523 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (0)

    Pe 14 noiembrie a fost organizată ,la şcoala din Sinăuţi , Ziua Toleranţei.A fost un prilej de a transmite în jurul nostru numai mesaje pozitive pe tema bogăţiei diversităţii şi a dorinţei de a convieţui în pace.

Elevii clasei a 5-a au confecţionat Floarea toleranţei, clasele 8-9 împreună cu diriginţii Stroici C.D. şi Ignatescu V.V. au făcut ordine în parc la monumentul ostaşului  necunoscut , diriginta cl, a 7-a Staşescu V.V. a organizat  întâlnirea cu participanţii  operaţiilor antiteroriste , Ştefureac I.V. şi Hvuiuzov I.S. Damaschin L.G a petrecut ora de dirigenţie  „ Людина починається з добра”. A avut loc şi anchetarea elevilor  cl.10-11- Relaţiile dintre tineri şi bătrâni”. Ziua s-a desfăşurat frumos ceea ce i-a promovat pe elevi să fie activi.

 

 

 

 

          

 

 

 

 

 

 


                   

Проглядів матеріалу: 529 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (0)

 Безпека – це життя людини,

 Безпека – це наше майбуття.

 Прийміть до серця світ природи –

Прекрасне буде всіх життя!

    Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. В Йорданештській ЗОШ І –ІІІ ст. з 10 по 17 листопада був проведений Тиждень безпеки життєдіяльності на тему «Наша безпека у наших руках!».

 Відповідно до тематики Тижня в школі були проведені заходи: виховні години, години спілкування, ігри, конкурси на тематику Тижня ; екскурсія  ( 6 клас) до МПО с. Йорданешти.

 

Проглядів матеріалу: 512 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (0)

   Сьогодні, як ніколи, зростає роль освіти у підготовці школяра до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, екологічна ситуація погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного здоров'я. Тому виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєними алгоритмами дій в умовах надзвичайних ситуацій, одне з пріоритетних завдань, яке стоїть перед освітою.

Суть проведення «Тижня знань з основ здоров’я та безпеки життєдіяльності» полягає в ефективній організації навчально-виховного процесу, який дозволятиме учням оволодіти основами знань про здоровий спосіб життя, формувати правила безпечної поведінки та дотримання їх у різних життєвих ситуаціях.

У Грушівському НВК з 10 по 17 листопада  був проведений Тиждень знань з основ здоров’я та безпеки життєдіяльності. У проведених заходах приймали участь як учні старшої, так і молодшої ланки. Хоча наш заклад маленький, все-таки зусиллями вчителів та учнів були проведені наступні заходи та тематичні бесіди:

У понеділок (10 листопада), заступник директора з ВР Зінкевич Д.В. ознайомила всіх присутніх з планом роботи на поточний тиждень. Класовод 2-го класу Попеску М.Г. провела бесіду на тему: « Я обираю здоров’я».

У вівторок (11 листопада), вчителька Галушка Ж.І. провела з учнями старших класів тематичну бесіду про взаємовідносини  між дівчатами та хлопцями та розповіла учням про поширені стереотипи, стигму та дискримінацію хворих.

Середа (12 листопада) стала днем рольових ігор у яких приймали участь майже всі діти старших класів. Учні показували як треба надавати першу медичну допомогу у різних небезпечних ситуаціях та вчили учнів молодших класів «Як сказати НІ!», коли в компанії тобі пропонують цигарки, випивку, наркотики тощо.

Четвер (13 листопада) був днем присвяченим бесідам та тренінгам проведені психологом закладу Албу-Букатар Л.М., а саме: інформаційний тренінг «Здоров’я найвища цінність» (4 клас), бесіда «Здоров’я цінність нашого життя» (6 клас).

У п’ятницю (14 листопада) вчителька початкових класів Мудрак М.Г. та медична сестра закладу Бабюк А.Д. провели усний журнал на тему: «Народна медицина».

Також, цього дня були проведені підсумки Тижня знань з основ здоров’я та безпеки життєдіяльності та визначення найактивніших учнів закладу.

Проведені заходи сприятимуть підвищенню рівня обізнаності дітей у питаннях безпеки життєдіяльності, закріпленню теоретичних знань про небезпеки, що можуть виникнути на території села, району, удосконаленню їх навчання правилам пожежної безпеки і діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

 

Заступник директора з ВР                                                 Зінкевич Д.В.

 

Проглядів матеріалу: 542 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (1)

     Проблема безпеки дитини, її уміння захистити себе в навколишньому середовищі  була і залишається актуальним питанням у будь-якому  суспільстві. З 10 по 17 листопада  в Тарашанській ЗОШ І-ІІІ ст. проходив Тиждень основ безпеки життєдіяльності. В нашій школі профілактиці безпеки життєдіяльності учнів приділяється значна увага з боку адміністрації школи, вчителів - предметників, класних керівників.  В рамках тижня проведено ряд заходів, спрямованих на інформування учнівської молоді, виховання в неї бережливого ставлення до свого здоров’я, формування навичок безпечного поводження з електроприладами, закріплення правил безпечного переходу вулиці, інформування про користь здорового способу життя і негативного впливу шкідливих звичок на організм, надання першої долікарської допомоги, дії при надзвичайних ситуаціях. Проведено тематичні годин спілкування: « Небезпека вдома й на вулиці», « Правила поведінки на льоду», «Правила поведінки під час масових заходів»,  «Правила дорожнього руху», «Правила безпеки при переході вулиці», учні 9-11класів захищали реферати, дослідницькі проекти, тощо. Класними керівниками проведено бесіди з правил поведінки під час навчально-виховного процесу, а також інструктажі з техніки безпеки та попередження ДТП. Учні 6 класу із своїм класним керівником Станіцькою Я.М., відвідали  пожежну службу. Діти отримали море задоволення від  екскурсії.

В рамках цього тижня був проведений конкурс малюнків на тему: «Збережи здоров'я змолоду», цікаві вікторини, мультимедійні уроки з основ здоров’я, лекції. Протягом тижня були поновлені діючі куточки та стенди  по безпеці  життєдіяльності школярів.

Отже, проведення тижня у школі сприяло формуванню фізичних здібностей школярів, гармонії тіла і душі; вихованню потреби у регулярних заняттях фізичною культурою і дотримання режиму дня.

                                                       Вчитель основ здоров’я   Я.М.Станіцька

Проглядів матеріалу: 518 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.11.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024