Середа, 24.04.2024, 07:31















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Листопад » 17

Життя - це посмішка уранці,
Це фотографія у рамці,
Життя - це посмішка крізь сльози,
 Життя - це сонце і морози!

      Фотосправа – цікавий і захоплюючий вид діяльності, якому присвячують свій вільний час люди різного віку. Фотографія - це не тільки знімок, на якому відбито мить, це мистецтво, яке для багатьох є улюбленим захопленням. Учні Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. теж такої думки. Гурток «Фотоаматори» (керівник Іонець Ю.Д.) спрямований на ознайомлення гуртківців с основами фотографічного процесу, формування в них практичних умінь і навичок роботи в різних жанрах фотографії, набуття досвіду власної творчої діяльності та інформування інтересу до техніки та мистецтва. Гуртківці – фотоаматори, учні нашої школи впевнені, що фотографія це мистецтво, яке має свої тонкощі та секрети.

 


     

Проглядів матеріалу: 601 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (1)

     10 листопада у Купському НВК №2 стартував Тиждень основ безпеки життєдіяльності. Основна мета допомогти учням сформувати свідоме ставлення до свого життя і здоров’я, оволодіти основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної для життя і здоров’я поведінки у повсякденному житті та при виникненні надзвичайних ситуацій.Протягом цього тижня проводились бесіди із школярами та дошкільнятами на теми: «Правила поведінки при виникненні пожежі в будинку» - 8-ий  клас, керівник Ю.В. Богданюк; «Правила користування побутовими, газо- та електроприладами» - 5-ий  клас, керівник Дулгер В.Г. Також організувалися екскурсії до МПО с. Купка.  7 клас презентував виховний захід «Пам’ятай правила дорожнього руху як таблицю множення».

Заступник директора з ВР

Скутарь В.І.

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

                             

Проглядів матеріалу: 459 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (0)

    Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Брак життєвого досвіду, беззахисність і невміння діяти в критичних ситуаціях робить людину уразливою в усіх відношеннях.  З метою підготовки  учнів до захисту та дій у назвичайних ситуаціях з 10 по 14 листопада в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов тиждень знань  основ безпеки життєдіяльності. Різноманітною за змістом і формою профілактичною роботою з питань  безпеки життєдіяльності було охоплено 100% учнів навчального закладу.

Відповідно до тематики Тижня в школі були проведені  наступні заходи:

- загальношкільна лінійка, присвячена відкриттю Тижня (ЗДВР Чупрун В.Л., педагог-організатор Ауріте М.С.); 

- хвилинки безпеки у 1-11 кл.(класоводи та класні керівники);

 - лекція-практикум про надання першої долікарської допомоги  з дівчатами 8-10 кл. (лікар дільничної лікарні Данелюк В.М. та медичний працівник закладу Решкан Л.В.);

- екскурсія до Глибоцького районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області з хлопцями 6-7 кл.( педагог-організатор Ауріте М.С.); 

- бесіди з учнями 5-9 класів на теми: «Правила користування побутовими, газо- та електроприладами», «Дії під час пожежі вдома або в школі», «Небезпека вдома і на вулиці» (вчитель основ здоров’я Чупрун В.Л.);

- години спілкування, ігри, конкурси на тематику Тижня (вчителі 1-4 класів);

- загальна евакуація учнів з школи (вчитель основ здоров’я Чупрун В.Л.).

Організація таких заходів сприяє формуванню у дітей свідомого ставлення до особистої безпеки, дає їм змогу набути стеоретипу правильної поведінки в певних ситуаціях, вміння бачити та передбачати небезпеку, самостійно дбати про власне життя.

Заступник директора з ВР Чупрун В.Л.

Проглядів матеріалу: 540 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (0)

«Усі люди мають недоліки – хто більші, хто менші.

  Ось  чому і дружба, і допомога, і спілкування були б неможливими,

  якби не існувало між нами взаємної терпимості»

                                           

  Г. Гвіччардіні, філософ-гуманіст

    Міжнародний день толерантності відзначається 16  листопада у всьому світі. З нагоди цієї події у Михайлівському НВК психологом Анастасією Іванівною Унгурян був проведений  «круглий стіл» з учнями 7 класу на тему «Джерела толерантності».  Дане заняття відвідав і директор школи – Каменюк В.К., який зробив детальний аналіз заходу.

Метою заняття було: навчити дітей пояснювати поняття «толерантність», визначити значення толерантності в житті людей та суспільстві, розвивати вміння аналізувати життєві ситуації, а також засвоїти навички толерантної поведінки.

На початку заняття учні висловили свої очікування, прослухали притчу «Про мудрого Аксакала» та обговорили її. Наступною була вправа «Яблуко», де діти вибрали собі по яблуку, уважно розглянули його та з’ясували «особливі прикмети», а потім намагалися знайти собі подібних. Дана вправа дала учням змогу усвідомити, що чим ближче ми знайомимося з конкретною людиною, дізнаємося щось про неї, то тим більше її індивідуальність і неповторність буде очевидною.  

 Арт-терапевтична вправа «Малюнок» допомогла дітям визначити спільні риси, смаки, уподобання зі своїми однокласниками.

 Наступним етапом заняття був аналіз проблемних ситуацій та пошук шляхів їх вирішення.

За допомогою вправи «Біла ворона» учасники заняття навчилися знаходити, помічати й цінувати індивідуальність інших людей, адже саме так проявляється толерантність.

Наприкінці заняття усі дійшли висновку, що толерантність – це мистецтво жити у світі несхожих людей та ідей, поступливість та терпимість.

Проглядів матеріалу: 567 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (0)

     Щорічно представники адміністративних та правоохороних органів Глибоцького району відвідують наші навчальні заклади.  Проводять бесіди, круглі столи, дискусії. Цього року до Купського НВК завітали: О. М. Сабран - начальник відділу у справах молоді та спорту Глибоцької РДА,  В. І. Шлемко - представник кримінальної міліції в справах дітей РВ, В. І. Чоботар - начальник служби у справах дітей Глибоцької РДА, Т. М. Лотоцька -  завідувач сектору з питань опіки, піклування та усиновлення, Г. В. Костецька -  начальник відділу внутрішньої політики Глибоцької РДА .

Представники адміністративних та правоохороних органів  розповідали про правила поведінки, права, обов’язки, відповідальність, закони тощо. Всім було дуже цікаво.

                                          Елеонора Скіпор      

 

Проглядів матеріалу: 509 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (0)

Мова – державна перлина,

Нею завжди дорожіть:

Без мови немає країни –

Мову, як матір любіть.

                     Ф. Пантов

     До Дня української писемності та мови школярі 3-4 класів слухали та обговорювали казки учнів – переможців конкурсу «Я складаю казку». Також ними була представлена виставка малюнків до прочитаних творів українських письменників, розгадували ребуси і кросворди. Учні 4-Б класу написали диктант «Українська мова», зміст якого переконав їх в тому, щоб бути успішним, потрібно добре вчити українську мову. Завершився тиждень конкурсом віршів «Буду я навчатись мови золотої».

                          Вчитель початкових класів  Товарницька В. Д.

    

 

 

 

 

 

 

 

         

Проглядів матеріалу: 493 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (0)

    14 листопада відбулася відкрита виховна справа у 1-Б класі Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст. : "Казка вчить, як на світі жить!". Захід відбувся  в рамках Тижня безпеки життєдіяльності. Класовод 1-Б класу, Оксана Володимирівна Усата продемонструвала членам шкільної методичної комісії класних керівників та класоводів нові форми й методи виховання молодших школярів відповідно до нових орієнтирів виховання. Форма проведення виховного заходу повністю відповідає віковим особливостям учнів. З відомих дитячих казок "Івасик-Телесик", "Грає півник на гармоні", Червона шапочка", "Котик і півник", "Семеро козенят" та "Ріпка" Оксана Володимирівна знайшла раціональне зерно навчання і виховання на тему безпеки життєдіяльності і виховала в учнів ціннісне ставлення до себе, до свого життя і здоров'я. Першокласники із задоволенням грали  ролі казкових героїв, співали, розповідали про надзвичайні служби, куди треба звертатися в разі небезпеки і навіть танцювали. А в кінці заходу всі разом помолилися за своє здоров'я.

 

 

 

  

Проглядів матеріалу: 732 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (0)

     9 листопада наша країна відзначає День української писемності і мови. Нашому поколінню випало відповідальне і складне завдання – відродження української мови, слова, державності, нації. Це наш історичний обов’язок. З 10 по 14 листопада в школі пройшов тиждень української мови та писемності. Провели різні конкурси: конкурс читців, конкурс на літературний твір, присвячений українській мові, були проведені урочисті тематичні заходи, виховний захід «Свято українського фольклору», конкурс пісень «Пісня – душа мого народу».

14 листопада учні початкових класів Йорданештської ЗОШ І –ІІІ ст. провели  літературно  - музичну композицію, присвячену Дню української писемності та мови «Наше диво калинове – українська рідна мова». Учні 1 –го класу  (класовод Костинян М.І.) декламували вірші про українську мову. Учні 4 –го класу (класовод Божеску М.Ф.) загадували загадки. Учні 3 –го класу (класовод Іонець В.В.) організували лялькову виставу «Рукавичка».

 

 

Проглядів матеріалу: 677 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 861 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (0)

      13 листопада в конференц-залі управління освіти Глибоцької РДА відбувся семінар-навчання керівників гуртків  природничого напрямку Глибоцького БТДЮ на тему: «Обмін досвідом – важлива складова формування сучасного керівника гуртка».

Відкрила семінар та привітала учасників директор  Глибоцького БТДЮ - Ванзуряк Наталія Василівна та виступила з темою: «Формування екологічної культури особистості в умовах позашкільного навчального закладу».

Свої виступи - презентації представили  вихованці - переможці обласних очних та заочних конкурсів екологічного напрямку.

Головата Маргарета Лауренціївна, Балан Наталія Володимирівна, Пилипець Тетяна Григорівна поділились досвідом, щодо написання проектів, робіт екологічного спрямування.

Для  психологічного розвантаження Торончук Ірина Вікторівна, практичний психолог, провела вправу - релаксацію «Занедбаний сад».

На завершення семінару відбувся круглий стіл під час якого учасники обговорили проблемні питання та прийняли рекомендації щодо подальшої роботи.

Проглядів матеріалу: 558 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (0)

     Краща мова єднання – українська. Саме цей вислів став девізом Тижня української мови та літератури в Купському НВК №2. Учителі Бойко М.І., Максимюк Н.І., Плеван Д.В., Богданюк М.Р. разом із учнями 1-11 кл. підготували конкурси, виставки, заходи, присвячені українській мові. Показали свої вміння і юні художники (конкурс на кращу стін газету), декламатори (конкурс читців – декламаторів «Що за диво-наша мова»), година української поезії («Рідне слово моє, не мовчи»),  знавці української мови (вікторина «Мовознавець»). Не обійшлося без гумору. Учні із задоволенням декламували і слухали гуморески П.Глазового.

Завершився тиждень Днем українського кіно і нагородженням переможців конкурсів.

Сподіваємось, що пісня у виконанні учениці 9 класу  Богданюк Крістіни «Мова єднання» залишила відбиток у серці кожного. Адже саме мова є душею народу, його скарбом, вона формує націю.

Заступник директоа з НВР  Кирстюк О.М.

Проглядів матеріалу: 597 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (0)

     Відповідно до листа управління освіти Глибоцької РДА від 06.11.2014  №1025   у Купському НВК № 2  з 10 листопада  проходить «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності». У рамках тижня педагоги  дошкільного підрозділі  провели заняття з дошкільниками на тему: «Речі навколо нас». На занятті продовжували знайомити дітей з предметами побуту та вжитку (праска, електрочайник, пилосос, пральна машина) та правилами безпечної поведінки з ними. Це сприяє  формуванню у дітей свідомого ставлення до особистої безпеки, дає їм змогу набути стеоретипу правильної поведінки в певних ситуаціях, вміння бачити та передбачати небезпеку, самостійно дбати про власне життя.

Заступник директора з НВР Кирсюк О.М.

 

 

 

                          

 

Проглядів матеріалу: 489 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.11.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024