Субота, 20.04.2024, 08:22















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Листопад » 27

   Недавно відбулася  V Всеукраїнська та одночасно ІХ Міжрегіональна конференція «Мій рідний край, моя земля очима сучасників» у м.Миколаєві. Конференція проходила під гаслом «Єднаймося заради України!»

На зустріч юних краєзнавців до міста Миколаєва прибули делегації із Вінницької, Київської, Сумської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської, Хмельницької, Херсонської, Чернівецької та звичайно Миколаївської областей. Всього брали участь понад 150 дітей.

Програма конференції була насиченою і багатогранною. Урочисте відкриття відбулося в обласному Будинку художньої творчості і  розпочалося виступом Горбової Т.О. директора Миколаївського обласного ЦТКЕУМ, заслуженого працівника освіти України. З вітальним словом до учасників конференції звернулась Бут С.В., головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України; Савченко Н.В., директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді; Каськова Г.Л., заступник директора департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської державної адміністрації, науковці Чорноморського державного університету ім.. Петра Могили, Миколаївського національного університету ім.. В.О.Сухомлинського.

Учні Державного коледжу культури та мистецтв, вихованці гуртка «Мистецтвознавче краєзнавство» Миколаївського обласного центру подарували учасником конференції незабутні враження від тематичного концерту  «Єднаймося заради України».

Відбулися екскурсії Миколаївського краєзнавчого музею та музею історії суднобудування і флоту,  перегляд культового фільму «Поводир», розважально-ігрова програма, гра-квест з краєзнавчого орієнтування «Вулиці Миколаєва розповідають».

Делегація Чернівецької області представлена гуртківцями «Юні музеєзнавці» та «Юні археологи» (керівники Шевченко О.В, Боднарюк.М.І)завдяки сприянню та допомозі директора глибоцького центру туризму Дудки.А.П.

Юні науковці правцювали у секціях:  

  • «Етнографічне краєзнавство» - Кушнір Надія, учениця 11 класу Глибоцького ліцею, захищала роботу «Козацькі традиції Глибочини» (керівник Сиротюк А.К.), яка вразила глибиною та науковістю пошуково-дослідницької роботи керівника секції Хаецького Олександра Петровича, кандидата історичних наук, доцента МДУ ім. В.О. Сухомлинського
  • «Культура, література та мистецтво рідного краю» - Анастасія Бабина, студентка Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка, представляла роботу «Музика у житті і творчості Домки Ботушанської» та підкорила членів журі не тільки гарним захистом роботи , а й акапельним виконанням пісні «Ой, коню мій,коню» (керівник Бабина О.О.)
  • У цій же секції презентував роботу  «Велич і краса таланту Федора Труша» учень девятого класу глибоцького ліцею Димчук Ігор(керівник Димчук Т.М.)
  • «Археологічне краєзнавство» - Бірєв Христина, учениця 10 класу розповіла про знахідки та археологічні розкопки, які уже декілька років поспіль ведуть гуртківці опришенської ЗОШ разом із науковцями та студентами ЧНУ ім.. Федьковича у хотинській фортеці, представляючи роботу  «Таємниці цитаделі на Дністрі» (керівник Боднарюк М.І.)

У підсумку їхні захисти та роботи визнано кращими серед пошуково-дослідницьких робіт. Учні нагороджені грамотами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та Миколаївського обласного центру туризму.

Окрім грамот, делегація з Буковини отримала сертифікати, які засвідчують право на опублікування їх робіт у збірнику конференції.

Крім нагород учні отримали надзвичайно величезний заряд патріотизму, емоційні враження від почутого і побаченого, подружилися із юнаками та дівчатами із різних куточків України і зрозуміли, що Батьківщина – найдорожче, що є в людини.

Миру нам і злагоди, єдності і віри у щасливе майбутнє української нації, бо у нас є потужна ментальна сила – наша любов до рідної України і патріотично налаштована талановита юнь.

О.В.Шевченко, методист

Глибоцького ЦТКСЕУМ, керівник делегації

Проглядів матеріалу: 631 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2014 | Комментарії (1)

Проект розвантажених програм для 4 класу запропоновано для обговорення   Міністерство освіти і науки України (МОН) запропонувало у рубриці «Громадське обговорення» на офіційному сайті МОН проект розвантажених програм для 4 класу, оскільки невдовзі буде оголошено конкурс оригінал-макетів підручників саме для учнів 4 класу.

Пропозиції та зауваження щодо проекту можна надсилати за адресою alyonaminua@ukr.net.

Нагадаємо, МОН створило робочу групу, покликану розвантажити навчальні програми для початкової школи відповідно до наказу «Про проведення експертизи та громадського обговорення типових навчальних планів та навчальних програм для початкової школи» від 05.11.2014 № 1275.

У складі групи науковці, вчителі-практики, психологи, експерти з освітніх питань.

Роботу над розвантаженням програм для 1-3-х класів буде завершено до 1 березня 2015 року.

pedrada.com.ua

Проглядів матеріалу: 631 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2014 | Комментарії (0)

   26.11.2014 р. в Коровійській школі вже вдруге пройшли ЗБОРИ батьків, діти яких навчаються у 11 класі (класний керівник - Німіжан Г.Д.). Загальною темою їх проведення було  "Як допомогти дитині скласти ЗНО на 200 балів (ДПА на 12 балів)?!!". Активну участь у їх проведенні взяли Лупуляк О.Г., директор школи та Флюндра Ю.В., практичний психолог. Ольга Георгіївна окреслила питання особливості проведення у 2015 р. ЗНО  та ДПА, а Юлія Василівна, окрім поданих рекомендацій батькам, висвітлених у пам"ятці, провела й діагностику щодо рівня готовності як дітей, так і батьків, до ЗНО (ДПА), їх очікувань та побажань.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 577 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2014 | Комментарії (0)

                                                 Акція «Одягни та зігрій воїна»!

       Якщо ви почуваєтеся тепло і затишно у своїй оселі,  зігріті зручним і якісним одягом, смакуєте теплу і поживну їжу, а перший сніг, що надлітає, викликає у вас лише радісні передчуття новорічних  свят – саме час подумати про воїнів АТО,  які у холодних бліндажах, з браком теплих речей та дефіцитом домашнього тепла  в тилу і на передовій зустрічають цю зиму.

     Запрошуємо педагогічні та учнівські колективи за рекомендацією Департаменту освіти  і науки ЧОДА та за покликом небайдужого серця долучитися до Всеукраїнської акції «Одягни та зігрій воїна».

    Для бійців у зоні АТО збирають термобілизну, білизну спідню, теплі шкарпетки, в’язані шапки, теплі рукавиці, дощовики-пончо, засоби гігієни (крем для гоління, бритви, шампунь, вологі серветки), гарячі напої та солодощі (чай, розчинна кава, цукерки, печиво, цукор).

    До цього запропонованого набору хочемо внести свою «буковинську родзинку»: із розмови з волонтерами крайового громадського угрупування «Козацька варта» знаємо, що наші славні захисники самі  мають потребу у захисті від застуди та переохолодження.  Шарф – теплий, але незручний, а от в’язаний комір, що закриє горло та грудну клітку – саме те, що треба!    

       Пропонуємо учням та вчителям  на уроках праці, гуртківцям на заняттях з рукоділля, а також за бажанням охочим мамам і бабусям  долучитися до виготовлення таких теплих комірів, які помножені на тепло дбайливих рук, захистять від усіх вірусів та застуди! (фото коміра-зразка, якого можна моделювати  і вдосконалювати, додається).

       

           

 

Проглядів матеріалу: 1034 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2014 | Комментарії (0)

     Щоб у Різдвяно-Новорічні свята зігріти не лише тіло, але й душу наших бійців, управління освіти ініціює акцію «Збери подарунок  для воїна – розфарбуй Новий Рік у патріотичні кольори!» У синьо-жовті шапочки Санта Клауса покладіть від щирості вашого серця – теплі рукавички і шкарпетки, солодощі і мандарини,  і всяку-всячину приємну та корисну, приправлену привітанням, листом, дитячим малюнком, що зігріють у найлютішу зиму! Подарунки прийматимуться волонтерами до свят,  починаючи зі свята Миколая та аж до Різдва. Про конкретні дати виїзду волонтерів буде повідомлено додатково.

      Просимо керівництво ЗНЗ дати заявки на бажану кількість синьо-жовтих «сантаклаусок»  до 10.12.2014, яку учні та вчителі зможуть наповнити подарунками, та за можливості вив’язати теплі коміри і передати їх в управління освіти до 15 та 25 грудня цього року. З радістю повідомляємо, що перші подарунки сьогодні  25 листопада вирушають за призначенням.

      «Давайте – і дасться вам; мірою доброю, натоптаною, струснутою й переповненою… . Бо якою ви мірою міряєте, такою відміряють і вам»

                                                  Євангеліє від Луки 6:38

Проглядів матеріалу: 1055 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2014 | Комментарії (0)

Голодомор, ой, як це страшно,
Це помирали люди із села.

   ****
Про це не забудьмо!
Про це пам’ятаймо!
Ми мусимо всі ті часи пам’ятать!

     Хай у кожному місті й селі, в кожній родині старий і малий схилить голову  перед пам’яттю невинно убієнних голодом – геноцидом,  уклінно припаде до їхніх могил, поставить свічку перед  образом Божим. Хай ця хвилина увійде в наші серця тихою молитвою, очистить наші душі  від зла.

Вшанування пам’яті жертв Голодомору проводилось у Нижньосиньовецькій  ЗОШ І-ІІІ ст.  21 листопада 2014р. Учні ознайомилися зі споминами свідків тих страшних часів, дізналися багато цікавої інформації про події на Україні у 1932-1933 роках.  Діти зі сльозами на очах слухали страшні спогади тих часів, які розповідали  запрошені гості  з нашого села Шнайдер І.В. та Процюк В.Г.

ЗГАДУЄМО,
ПАМ'ЯТАЄМО,

НЕ ЗАБУВАЄМО …

      

 

Проглядів матеріалу: 500 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2014 | Комментарії (0)

    20 листопада  на базі Луковицької  ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся районний семінар вчителів історії та правознавства з проблеми: «Формування національної свідомості учнів у процесі пошуково-дослідницької роботи з використанням  інформаційних технологій та технічних засобів навчання».

Був проведений урок-узагальнення в 10 класі на тему: «Україна в першій Світовій війні. Проголошення української революції», де вчитель історії та правознавства Загарюк-Дамян К.С. продемонструвала урок у формі кінофестивалю.

 

 

 

 

 

        

Проглядів матеріалу: 597 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2014 | Комментарії (0)

      Сьогодні, як ніколи, є актуальною співпраця школи з працівниками правоохоронних органів та соціальних служб. Адже профілактична робота дає можливість виробляти у дітей уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки.
26 листопада в Михайлівському НВК відбулася  зустріч  з начальником  кримінальної  міліції  у справах дітей  Глибоцького  РВ УМВС, старшим лейтенантом Турецьким  Василем  Вікторовичем.
Під час зустрічі Турецький В.В. ознайомив учнів з видами правопорушень, які часто зустрічаються у шкільному середовищі, та мірами відповідальності за них. Учні школи мали можливість задавати питання, які їх хвилюють, та отримати на них кваліфіковану та повну відповідь.
Зустріч з Турецьким В.В. виявилась  надзвичайно інформативною, змістовною. Діти отримали багато нових знань з питань дитячої злочинності, правової культури, правового захисту та ін.
На завершення зустрічі представник правоохоронних органів висловив сподівання, що у майбутньому їм доведеться мати справу із законослухняними громадянами, хорошими людьми, фахівцями у різних сферах діяльності, котрі вони для себе оберуть, а почуті правовиховні настанови учні сприймуть усвідомлено.
Дирекція та учнівський колектив школи щиро вдячні Василю Вікторовичу за постійну співпрацю та високий професіоналізм.

Проглядів матеріалу: 525 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2014 | Комментарії (0)

   Відповідно до плану роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації на 2014/2015 навчальний рік та з метою подальшого вдосконалення організації науково-дослідницької роботи учнів-членів наукових товариств та об'єднань було проведено обласний семінар Формування  базових дослідницьких компетенцій учнів у процесі  науково-дослідницької діяльності”.
Відбувся семінар 19 листопада 2014 року на базі Глибоцького ліцею.  Запрошені: методисти районних та міських методичних кабінетів, які відповідають за роботу з обдарованою учнівською молоддю, методисти БМАНУМ, науково-педагогічні працівники Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича,  працівники ІППОЧО.
   Дізнатись більше - Тисни тут

 

 

 

Проглядів матеріалу: 546 | Завантажив: Жанет | Дата: 27.11.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024