П'ятниця, 29.03.2024, 03:15















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Листопад » 12


    12 листопада 2014 року відбулися звітно-виборні профспілкові збори, на яких про роботу профспілкового комітету за звітний період розповіла Гнатчук С.І.. На наступні 5 років головою профспілкової організації нашого колективу знову обрали Гнатчук С.І., а до складу  профкомітету ввійшли Вакарюк В.П., Передерко К.А., Гуцуляк Т.І., Пукай В.В., ГрижукЛ.І. 

Дізнатись більше

Проглядів матеріалу: 471 | Завантажив: Жанет | Дата: 12.11.2014 | Комментарії (0)

     Для учнів 1 класу Купського НВК № 2 було проведенно екскурсію до шкільної бібліотеки. Учні дізналися, що  джерело знань - книга. Книги – наші друзі. Залишилось лише вивчити усю абетку та мандрувати серед казок, віршів, пісень та розповідей.

Класний керівник 1-го класу  Богданюк М.Р.

Проглядів матеріалу: 684 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.11.2014 | Комментарії (0)

      Щороку у нашому НВК  проводиться ряд заходів присвячені Дню писемності. Проводять  заходи вчителі української мови та літератури, українознавства Купського НВК     М. В. Овачук, А. А. Тарица та М. В. Алергуш.

Вчителі підготували  виставку книг, газет, фоторобіт, матеріалів про видатних українських та буковинських письменників.

Вчителька української мови М. В. Овачук підготувала захід «Мова рідна, слово рідне» з учнями 3-ого та 6-ого «Б» класів. Діти читали вірші відомих українських творців слова, говорили віршами та прозою про красу писемності та мови.

Вчителька А. А. Тарица разом з учнями 11-ого класу  підготувала стінгазети.

Вчителька українознавства М. В. Алергуш підготувала ученицю 9-ого класу Мірабелу Плеван до учнівського форуму .

Я хотіла б завершити цей матеріал віршем нашого земляка поета та викладачя Богдана Мельничука:

                          Напишися слово, напишись

                          Так, як це ще ніколи не писалось.

                          На папері чистому озвись,

                           Як у серці у моїм озвалось.

                           Напишися хоч би раз мені

                           Так, як світиш у дущі народу,-

                            І не схочу вищої платні,

                            Більшу не попрошу нагороду.

                                                                         Ємілія Спетару 

Проглядів матеріалу: 586 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.11.2014 | Комментарії (0)

    Яскраві патріотичні малюнки передали учні 1-Б класу Глибоцької ЗОШ для воїнів на Схід України. Діти та вчителька Крайська Дарина Григорівна побажали швидкого повернення нашим воїнам, мирного неба та єдності в Україні. Малюнки розміщені на стенді в Глибоцькій райдержадміністрації та будуть передані нашим землякам найближчим часом. Це неоціненна підтримка для тих хто знаходиться далеко від дому, сім’ї. Тож нехай ці малюнки стануть і підтримкою і оберегом для Вас, наші дорогі.

Проглядів матеріалу: 513 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.11.2014 | Комментарії (0)

МОН презентовано революційні умови вступу   Міністерством освіти і науки підготовлено пропозиції до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2015 році.

Документом пропонується значна кількість новацій, що можуть бути втілені під час вступної кампанії у наступному році.

Зокрема, Міністерство освіти і науки пропонує відмінити норму про обов’язкове погодження вищими навчальними закладами власних правил прийому з освітнім відомством. Згідно з Проектом умов прийому, правила вступу розроблятимуться вишами та затверджуватимуться вченою радою вищого навчального закладу.

Також пропонується, що правилами прийому кожного вишу буде встановлюватися перелік та кількість сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання для вступу, вага кожного з яких має становити не менше 20 відсотків конкурсного бала; вага середнього бала атестата, що має становити від 0 до 10 відсотків конкурсного бала; вага бала за конкурс творчих або фізичних здібностей (у разі його проведення), що має становити не більш 50 відсотків конкурсного бала.

Окрім того, пропонується врахувати бали призерам IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів, призерам III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук та/або за успішне закінчення підготовчих курсів вищого навчального закладу на рівні від 0 до 5 відсотків конкурсного бала.

У 2015 році освітнє відомство пропонує розпочати конкурсний відбір вступників 10 липня. Абітурієнти матимуть традиційну можливість подати заяви про вступ як в електронному, так і у паперовому вигляді. Прийом заяв від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти закінчується 1 серпня. Прийом заяв та документів від осіб, які для вступу на навчання мають проходити творчі конкурси або вступні екзамени завершиться раніше.

Документом пропонується зберегти формулу оприлюднення рейтингових списків рекомендованих до зарахування вступників, яке відбуватиметься впродовж трьох "хвиль".

Однією з найбільш очікуваних новацій є запропонована норма щодо обмеження строку дії сертифікату ЗНО. Відповідно до пропозиції МОН вступники у наступному році матимуть право подавати сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий лише у 2015 році.

Також освітнім відомством вилучено пункт, який дозволяв вступникам, які здобули повну загальну середню освіту у 2007 році або раніше вступати до вишів за результатами вступних іспитів. Відтепер ця категорія абітурієнтів вступатиме до навчальних закладів лише за результатами ЗНО.

Іншим нововведенням, запропонованим Міністерством освіти і науки є надання можливості вищим навчальним закладам самостійно встановлювати мінімальну кількість балів сертифіката, з якою вступник допускається до участі у конкурсі. Тобто скасовується норма щодо мінімального бала результату ЗНО, який дорівнював 124 балам зі звичайних предметів та 140 балам з профільних.

Також пропонується закріпити норму, згідно з якою у разі проведення творчого конкурсу у вищому навчальному закладі будуть зараховуватися бали сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання не менш як з двох предметів.У інших випадках зараховуються бали сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання з трьох або чотирьох предметів. Обов'язковим конкурсним предметом залишається українська мова та література.

Згідно із запропонованими змінами, конкурсний бал абітурієнта розраховуватиметься як підсумкова сума балів вступника за кожен сертифікат, середнього бала документа про повну загальну середню освіту, бала за конкурс творчих або фізичних здібностей (у разі його проведення), інших показників, передбачених умовами прийому, помножена на вагові коефіцієнти, що встановлюватимуть вищі навчальні заклади.

Проглядів матеріалу: 581 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.11.2014 | Комментарії (0)

     В Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ст.  учні початкових класів провели Свято осені. Кожен клас підготував осінні композиції, перетворивши звичайні фрукти й овочі на дитячі шедеври. Адже ніщо не зможе зрівнятися з творчістю дитини. Ось сонечко простягло свої теплі промінчики до землі, а ось летять з дерев золотисті листочки, а ось їжачок , готуючись до зими, несе на своїх голочках грибочки…

На перерві вся школа зібралася подивитися на виставку. Але цим діти не обмежились.  В програмі свята була презентація осені  у вигляді віршів, пісень, інсценізацій. Свято осені ще раз підкреслило красу, різноманітність і щедрість природи, подарувало усім радість творчості та гарний настрій. Осіннє   тепле сонечко теж раділо святу і зігрівало всіх своїм теплом.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 493 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.11.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024