Субота, 27.04.2024, 01:03















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Листопад » 11

Спитай себе, дитино, хто ти є,
І в серці обізветься рідна мова;
І в голосі яснім ім’я твоє
Просяє, наче зірка світанкова.

З родинного гнізда, немов пташа,
Ти полетиш, де світу далечизна,
Та в рідній мові буде вся душа
І вся твоя дорога, вся Вітчизна.

Дмитро Павличко

    Тиждень української писемності та мови відзначають у Молодійській ЗОШ І-ІІІ ст.  з 03.11  по 09.11 листопада . На засіданні МО філологічного циклу вчителями Шатько О.Г., Громик І.М., Топольницькою В.Г. затверджено план проведення тижня.  У навчальному закладі проводилися нетрадиційні уроки, були проведені  виховні, методичні заходи . Проведено тематичні заходи до вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця. Проведена урочиста лінійка під гаслом «Українська державна мова – символ єднання та престижу українського народу».

Проведено І етап конкурсу знавців української мови серед учнів 3-11 класів. Бібліотекарем закладу організовано виставку української книги, періодики.

«Рідна мова – запорука безсмертя нації».  Організовано випуски стіннівок з української мови.

 

Проглядів матеріалу: 556 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2014 | Комментарії (0)

   09 листопада 2014 року  в Коровійській ЗОШ було проведено І етап  конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Учні старанно підготувалися: не один раз погортали словник фразеологізмів, повторили правопис займенників, особливості відмінювання числівників… Тут зібралися знавці мови, які усвідомлюють, що народ, який себе шанує, обов’язково плекає свою рідну мову. Складну й тернисту дорогу пройшла наша мова, але на цьому шляху вона змужніла і розквітла. Указом президента України 9 листопада – встановлено і відзначається як День української писемності та мови. Це свято пов’язують з іменем преподобного Нестора-літописця. У 2000-му  році вперше в Україні було проведено конкурс знавців української мови, який згодом набув статусу міжнародного. А оскільки цей конкурс проводився завдяки підтримці канадського мецената українського походження Петра Яцика, то згодом і отримав його ім’я.

 І День української писемності та мови, і Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика спрямовані на підтримку рідної мови й проводяться з метою привернути увагу світового українства до проблем української мови, на необхідність її вивчення і розвитку, пропаганду і популяризацію та, водночас, демонстрацію її краси і багатства, літературної довершеності.

   

     

 

Проглядів матеріалу: 745 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2014 | Комментарії (0)

В осені віночок з листя
Ще й калинове намисто
І кружляє по стежинах 
З гроном стиглим горобини
За птахами в дальній вирій
Сипле листячко із гілля. 
       Педколектив Валякузьминського ДНЗ під керівництвом музичного керівника Яковійчук І.В. та вихователів Шевчук Л.Г., Малей М.В. змістовно та цікаво підготували свято осені.
Дошкільнята мандрували осіннім лісом в хороводі "Ми у лісі були". А дівчатка старшої групи виконали пісеньку " Дощик накрапай". Порадувала всіх присутніх юна Валякузьминська зіронька Блассі Катерина із пісенькою "Кап-кап". Малята молодшої групи інсценізували пісню" Їжачок".
 В гості до дітвори завітала українська Осінь.Всі персонажі казкового осіннього свята кружляли  у таночку  . Маленькі розумники показали свої знання під час гри "Збери листочки".
 
 
      
Проглядів матеріалу: 594 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2014 | Комментарії (0)

     7 листопада  в Чернівецькому обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбувся обласний учнівський екологічний конгрес "Живи, Земле". Метою якого є - активізація екологічного руху на Буковині, вивчення стану навколишнього природного середовища і пошук шляхів його поліпшення, а також привернення уваги місцевої влади, державних та громадських організацій до локальних екологічних проблем.

Роботи учасників Конгресу оцінювало компетентне незалежне журі, що складалося із представників Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, Чернівецького краєзнавчого музею, Департаменту екології та туризму ЧОДА та Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

 Відзнакою Департаменту екології та туризму за активну еколого-просвітницьку діяльність та плідну роботу у сфері охорони та раціонального використання природних ресурсів Буковини  нагороджена  Кузик Катерина, учениця 9 класу, вихованка гуртка «Юні лісівники-дендрологи» Глибоцького БТДЮ на базі Кам’янської ЗОШ (керівник Кукурудзяк К.В.),  яка захистила роботу за темою «Оцінка рівня забруднення автотранспортом атмосферного повітря чадним газом в межах села Кам’янка Глибоцького району» у номінації «Загальні екологічні проблеми».

Грамотою за І місце нагороджена Балан Юлія, учениця 8 класу, вихованка гуртка «Юні друзі природи» Глибоцького БТДЮ на базі Глибоцького ліцею (керівник Балан Н.В.),  яка  найкраще захистила свою роботу «Лімітуючі фактори поширення лелеки» в номінації «Охорона тваринного світу».

Вітаємо переможців і бажаємо подальших перемог!

 

Проглядів матеріалу: 578 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024