Четвер, 25.04.2024, 01:15















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Листопад » 14

       На базі Молодійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проведено районний семінар вчителів географії та економіки з проблеми «Підвищення ефективності уроків географії та економіки засобами  творчої лабораторії вчителя». Привітала педагогів з початком семінару та ознайомила з планом роботи методист районного методичного центру управління освіти Глибоцької РДА  Лазурко Світлана Іллівна. З теми семінару виступила керівник районного методоб’єднання вчителів географії та економіки Безверха Віра Денисівна. 

   З метою оцінки процесу викладання та навчання учасники семінару відвідали відкритий урок з географії на тему: « Глобальні проблеми людства», який провела у 10-Б класі вчитель Гречак Олена Миколаївна. Вчитель географії Мандрик Домніка Василівна з учнями 9-х класів провела інтелектуально-розважальну гру «Я люблю Україну». На семінарі був присутній кандидат географічних наук, доцент ЧНУ Костащук Іван Іванович, який  провів з учасниками семінару майстер-клас на тему: «З творчої лабораторії вчителя». Чубрей Олександра Степанівна – кандидат історичних наук, доцент ЧНУ, вчитель економіки Глибоцького ліцею поділилася досвідом роботи по запровадженню міні-проектів на уроках економіки.   На завершення учасники семінару обмінялися враженнями та підвели підсумки роботи з вивчення географії в навчальних закладах району .

 

Проглядів матеріалу: 741 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.11.2014 | Комментарії (0)

    Події у державі не залишають осторонь жодного українця. Ми, ліцеїсти, вирішили внести і свій маленький внесок. Щоб наші хлопці між стрільбою знали, що їх пам'ятають, люблять і чекають з нетерпінням вдома. Свої думки , бажання і очікування діти передали за допомогою своїх творінь у вигляді малюнків та поробок своїми руками. Дізнатись більше - Тисни тут

   

Проглядів матеріалу: 530 | Завантажив: Жанет | Дата: 14.11.2014 | Комментарії (0)

    Сьогодні, 14 листопада, в приміщенні актового залу Глибоцького ліцею, під головуванням начальника управління освіти Глибоцької РДА  Василя Григоровича Швеця відбулася колегія управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації, в якій взяли участь працівники районного методичного центру, директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, завідуючі дошкільними навчальними закладами, головні спецалісти управління освіти.

  Згідно порядку денного,  розглядались питання:

1.  Про стан підготовки закладів освіти району до нового 2014/2015 навчального року та осінньо-зимового періоду.  Доповідач Марчук А.І.– головний спеціаліст відділу змісту навчання, моніторингу ,  інспектування навчальних закладів.

2 .  Про стан виконання Регіональної Концепції виховної діяльності навчальних закладів Чернівецької області на 2011-2015 роки. Доповідач Стрельчук О.К. – начальник відділу змісту виховної роботи та позашкільної освіти управління освіти.

 3 . Інформація про виконання рішення колегії управління освіти від 20.04.2012р. №1/1 « Про стан та перспективи розвитку музейної справи у навчальних закладах району». Доповідач Дудка А.П. – директор ЦТКСЕУМ.

4. Про стан виконання Єдиних регіональних планів комплектування навчальних закладів області випускниками 9-х класів ЗНЗ району. Доповідач Міхай Д.М. – головний спеціаліст відділу змісту навчання, моніторингу ,  інспектування навчальних закладів.

По закінченню доповідей були ухвалені рішення з кожного окремого питання. В ході колегії присутні обмінялися думками з приводу заслуханих питань. Рішення колегії покликані покращити діяльність ЗНЗ та ДНЗ.

Проглядів матеріалу: 619 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.11.2014 | Комментарії (0)

    13 листопада на базі Черепковецької ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи на тему: «Художньо-естетичний цикл навчальних дисциплін – ключовий фактор творчої самореалізації особистості»

 Метою семінару була активізація та всебічний розвиток творчих здібностей педагогів та учнів, формування в них зацікавлення сучасними прийомами роботи, які наближатимуть їх до роботи в майбутньому. Сучасне життя змінюється дуже швидко. Кожне покоління має справу з новими досягненнями, технологіями. Одна з професій, фахівці якої мають змінюватися одночасно з ним, – це професія вчителя.

Своїми педагогічними здобутками  під час проведення уроків поділилися вчителі: Гнатюк О.В.. (художня культура, 9- кл.), Фенин М.Б. (технічна праця, 6 кл.), Колотило С.І. (образотворче мистецтво, 7 кл.), Вентонюк В.Т. (трудове навчання, 7 кл).

 Продовжили роботу семінару заняття гуртків художньо-естетичного циклу: «Юні музеєзнавці»(Барарюк В.І.),«Хореографія»(Баюк І.Г.), «Здоровий спосіб життя»(Малофій Л.І.), «Футбол»(Баланюк М.І).

Змістовно було проведено методичне об`єднання вчителів художньо–естетичного циклу, спільна робота вчителів знайшла своє відображення у темі: «Від творчого вчителя до творчого учня». Приємною несподіванкою для вчителів стали психологічна релаксація, тренінг з елементами арт - терапії.. Логічним завершенням роботи семінару під керівництвом Намаки О.С. стало вироблення методичних рекомендацій щодо проведення семінару.

Заступник директора з НВР                                                  Куляк М.К.


Проглядів матеріалу: 661 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.11.2014 | Комментарії (0)

     З метою підвищення професійної майстерності сучасного педагога-практика, формування позитивного ставлення до професії вихователя 13 листопада  на базі Черепковецького дошкільного навчального закладу відбулося чергове засідання районної Школи становлення педагога-дошкільника.

Розпочалася робота школи з візитки закладу, екскурсії-огляду групових приміщень. Учасники ознайомились з умовами перебування дітей та сучасним навчально-матеріальним забезпеченням кожної вікової групи.

На засіданні Школи розглянуто низку питань, щодо організації роботи з розвитку гри як основної діяльності дитини. Адже відомо, що гра є найважливішою самостійною діяльністю дітей дошкільного віку. На ефективність організації ігрової діяльності  впли­ває особистість педагога, знання ним пед­агогіки та психології.  Керівництво  іграми дітей передбачає необхідність ураховувати основні вікові та індивідуальні особливості їхнього розвитку, а також розвитку їхньої ігрової діяльності в усі вікові періоди.

Переглянувши практичну роботу з дітьми, а саме театралізовану казку «Ріпка»; дидактичні ігри: «Чарівний мішечок», «Сонечко»; конструктивно-будівельну гру «Хатинка для лисички»; народні ігри: «Жовта осінь тут ходила», «Подоляночка», « Мак»; Рухливі ігри: «У ведмедя у бору», «У лісочку на горбочку», «Хто швидше?», вихователі-початківці мали змогу дізнатися більше про нові форми і методи навчання малечі, про планування і організацію проведення ігрової діяльності у дошкільних закладах та про удосконалення роботи з батьками.

    Поглибили знання педагоги на майстер-класі вихователя закладу  «Організація та проведення сюжетно-рольової гри «Магазин»

      У рамках засідання керівником школи Оленою Ропчан була проведена ділова гра «Використання ігор у ДНЗ» під час якої педагоги закріпили вміння працювати підгрупами та навички підготовки для більш ефективної діяльності в навчальному процесі. Вихователі не тільки висловлювали свої думки, але й обґрунтовували їх,  вирішували усі питання, які перед ними ставилися.

Слухачі Школи становлення педагога-дошкільника відмітили практичну спрямованість засідання.

Проглядів матеріалу: 608 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.11.2014 | Комментарії (2)

   Нетлінним скарбом століть називають національну мову і літературу – скарбом, що передається від покоління до покоління, що об’єднує минуле й прийдешнє. Мова – живий організм, вона розвивається за своїми законами, а тому треба у чистоті берегти цей скарб, прислухаючись до порад відомого нашого поета Максима Рильського: 
Як парость виноградної лози, 
Плекайте мову. 
Пильно й ненастанно 
Політь бур’ян.

Чистіша від сльози 
Вона хай буде. 
Вірно і слухняно 
Нехай вона щоразу служить вам, 
Хоч і живе своїм живим життям. 


Саме такими словами розпочалося свято до Дня писемності та мови в Михайлівському НВК. В цей святковий день діти згадали основні віхи історичного розвитку української мови за допомогою презентації-відеоролика «Світлиця слова у безмежжі часу».

Сила слова безмежна. Особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виважене. Ось так діти намагалися донести до слухачів красу і силу художнього слова, авторський задум та свої переживання й почуття. Також пролунали пісні «Мова єднання», «Рідна мова» та пісня про Україну у виконанні учениць 5 класу.

Також учням  була представлена книжкова виставка «Як річка з роду і до роду, так мова з'єднує народ»

Після закінчення свята  учні приймали участь у  Міжнародному конкурсі імені Петра Яцика.

 

Проглядів матеріалу: 565 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.11.2014 | Комментарії (0)

Людина розумом може і повинна ж

позбутися того, що її турбує.

Л. Толстой

13 листопада практичний психолог Купського НВК №2, Ванзуряк Анна Василівна провела виховну годину з учнями 11 класу на тему: «Стрес та його  вплив на людину». Для більшості учнів – випускників школи зовнішнє незалежне оцінювання є серйозним і різноплановим випробуванням. З одного  боку – перевірка міцності знань, з іншого – здатності до самоорганізації, витримки, подолання труднощів.

  Анна Василівна використала такі вправи: «Тепло моїх долонь», «Вхідний квиток», «Я переживаю стрес коли…», «Наляканий їжачок», «Вихідний  квиток». Також учні з задоволенням слухали інформаційне повідомлення «Стрес. Механізми виникнення стресу». З учнями була проведена робота в групах.

  Виховна година завершилась релаксаційною вправою.

    

Проглядів матеріалу: 563 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.11.2014 | Комментарії (0)

    Чергові звітно-виборні профспілкові збори колективу Купського НВК відбулися згідно графіку. Голова профспілки нашого НВК В. Г. Цициу звітувала про роботу профспілкового комітету за рік.

Ми почули також і звіт ревізійної комісії. Вони звітували про проведенний ремонт школи,  подарунки для ветеранів праці, завершення будівництва внутрішньої вбиральні.

Одноголосно  головою ПК Купського НВК було обрано В. Г. Цициу

                                 Елеонора Скіпор

Проглядів матеріалу: 567 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.11.2014 | Комментарії (0)

    У Купському НВК №2 з перших днів навчання учням прививають любов до праці. 1 клас разом з вчителькою Богданюк М.Р. вирушили у цікаву подорож в світ професій. На виховному заході учні полинули і в поле, де працюють трактористи та комбайнери. Побували в космосі, на хлібопекарні, у бібліотеці та у дитячому садочку. Дітям вказувала шлях бджілка – трудівниця. Всім дуже сподобалось уявна подорож.

Заступник директора з ВР   Скутарь В.І.

 

 

 

 

 

 

      

 

Проглядів матеріалу: 536 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.11.2014 | Комментарії (0)

Наче з поля чи з лугівки,
У розповні літа
Чую голос перепілки
З чебреців чи жита.
То говорить поле хлібне,
Луг, трава шовкова…
Найдзвінкіше слово рідне,
Найрідніша мова
М. Сингаївський

     Ми живемо на мальовничій землі –  Україні. Тут жили наші предки, живуть наші батьки, живемо ми. Милуємося красою рідної мови, природи, вслухаємося у чарівні мелодії пісень, вбираємо в себе ніжні звуки української  мови. Саме на цю тему учні Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. разом з класоводом Опаєць О.К. проводили виховну годину на тему: «Рідна мова – рідне слово». Мета виховної години: формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна.

Учні щиро та з любові у серці розповідали вірші та співали пісні про нашу рідну, українську мову. Краса мови українського народу не лише в піснях та віршах. Які чудові приказки, прислів’я пролунали з вуст цих маленьких діточок. Вони переконали усіх присутніх, що українську мову потрібно любити і шанувати,  добре її знати.

 

 

Проглядів матеріалу: 600 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.11.2014 | Комментарії (0)

    Як неодноразово було сказано,  в Йорданештській  ЗОШ №2 було започатковано гарну традицію - шкільні гурти по черзі в понеділок відкривають тиждень  шкільної родини патріотичною хвилинкою, а  в п'ятницю, передаючи естафету, гімном та словами надії на мир  закривають  тиждень.

 Початок цього тижня був особливий, черга дійшла до одних з найменших у школі - другокласників - оселі "Лікуріч",  які під керівництвом Білецької Георгіни Костянтинівни, на протязі кількох тижнів так старанно готувалися, щоб довести, що вони є  справжніми патріотами. Слова надії на "мир" так душевно лунали, а молитва до Іісуса навіть розчулила нас, вчителів. Одягнули вишиванки, запалили свічки, щоб Бог прийняв їхню молитву, дівчата підкріпили  синьо-жовті  стрічки, а той інтерес з яким всі слухали, довів, що їм все вдалося.

А нам не лишається нічого,  як жити з надією, що Бог почує молитву наших "маленьких патріотів" і мир настане, обов'язково настане.

Опаіць М.І.

Проглядів матеріалу: 491 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.11.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024