Субота, 27.04.2024, 03:18















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Квітень » 30 » Семінар – практикум у Грушівському НВК ( психологічна компетентність батьків)
08:54
Семінар – практикум у Грушівському НВК ( психологічна компетентність батьків)

      Ще донедавна для успішного батьківства цілком вистачало стихійних педагогічних знань. На cучасному етапі розвитку освіти актуальною залишається проблема психолого-педагогічної компетентності батьків. Вплив батьків на розвиток дитини надто великий. Діти, які ростуть у атмосфері кохання, і розуміння, мають менше проблем, пов'язаних із здоров'ям, труднощів із навчанням у школі, спілкуванням з однолітками і, навпаки, зазвичай, порушення дитячо-батьківських відносин веде до формування різних психологічних труднощів і комплексів. Для дитини сім'я – це цілий світ, коли він живе, діє, робить відкриття, навчається любити,  радіти, співчувати. Будучи її членом, дитина входить у певні відносини з батьками (позитивні, негативні) . У результаті дитина росте або доброзичливою, відкритою, товариською, або тривожною, грубою, лицемірною, брехливою.

З метою підвищення рівня психологічної компетентності та на виконання наказу управління освіти Глибоцької РДА «Про виконання заходів щодо Програми розвитку психологічної компетентності батьків та педагогів у 2015 році» у Грушівському НВК  23 квітня відбувся семінар- практикум для батьків 3-4 класів.

Працівниками психологічної служби Албу-Букатар Л.М. та Роговей С.А. був проведений батьківський всеобуч «Стилі батьківського виховання». Заняття включало такі соціально-психологічні методи: вправа «Бінго», вправа «Галявина виховання»,  інтерактивні лекції  «Стилі виховання», «Вплив інформаційного поля на формування внутрішнього світу дитини», моніторингове анкетування, мультимедійні презентації. На завершення роботи були врученні батькам буклети виготовленні адміністрацією НВК.

Сім’я особлива атмосфера, куди дитина несе свою радість і горе, роздуми і сумніви. Саме від сімейного спілкування віє теплотою і сердечністю, турботою про дітей, доброзичливістю і чуйністю. Психологи стверджують, що сімейне спілкування — запорука доброго настрою і душевного спокою. І з другого боку — ніде люди не ранять так боляче, як вдома, в сімейних конфліктах. Психологічний клімат родини дуже важливий для психічного здоров’я дитини, він суттєво впливає на дитину, спричиняє стан комфорту, або дискомфорту.

 Шановні батьки, сьогодні, у зрілому віці, маючи певний життєвий досвід, власні помилки й  невдачі, перемоги й поразки, ми повинні ростити й виховувати наших дітей. Це важко. Це відповідально. Головне – не нашкодити. Головне – виховати в маленькій людині Людину з великої літери.

Переглядів: 497 | Додав: Ulia_RMC | Теги: Семінар – практикум у Грушівському | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
+1  
1 Данаsss   (30.04.2015 09:30) [Материал]
biggrin biggrin biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024