Вівторок, 19.03.2024, 09:36















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 06

      З настанням осені жовкле листя вкрило товстим килимом подвір’я Купського НВК № 2, тож на цьому тижні технічний персонал, учні  разом з педагогічним колективом  нашого закладу згуртовано вийшли  на прибирання пришкільної території.

Вчителі та вихователі разом взялися за робочий  інвентар, і робота закипіла. Школярі згрібали падолист на території школи та у пришкільному парку,

 вирубували зайву поросль, виносили сміття за територію школи,

зробили порядок на пришкільної алеї  і квітниках та посадили багато тюльпанів, які радуватиме нас навесні своїм барвистим дивоцвітом.

      Перемовляючись між собою, ми непомітно для себе звільнили значну частину території закладу від листя та сміття, і шкільне подвір’я засяяло новими фарбами.

Саме такі спільні роботи  всіх педагогічних працівників та учнів  згуртовують колектив, об’єднуючи нас у міцну родину.

Дякуємо усім , хто приєднався до прибирання! Майбутнє залежить від нас і належить нам.

                                                     ЗДВР Скутарь В.І

Проглядів матеріалу: 440 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

                        Ходить осінь по дворах,

 Ходить усміхається -

Ніби в казці швидко так

Кольори міняються.

    Під таким гаслом на протязі трьох днів проходило свято Осені у Молодійському дошкільному навчальному закладі.  Наче справжня Осінь навела усюди лад, своїм чарівним пензлем позолотила музичну залу та запросила гостей  на свято. Усі  дошкільнята  із задоволенням співали пісні, розказували вірші, прославляючи осінь за її красу та врожаї.
    Осінь дарує нам різні фарби, безліч овочів і фруктів, а також досить мінливий настрій, який найбільш проявляється в дитячому віці. Саме тому так важливо, щоб вихователі в дитячому садку створили емоційно - позитивний настрій,  познайомили дошкільнят з рідною природою, навчили змальовувати всі фарби осінньої краси. З такою метою був проведенний даний захід, адже завдяки йому було створено веселий настрій та яскраві емоції.
     У середні групи  завітали овочі-емігранти з різних куточків світу, яких об’єднала наша ненька Україна, чарівні мухомори та дощові краплинки, які розвеселили усіх присутніх жвавими таночками.
     У старших групах не обійшлося без пригод дівчинки Дюймовочки в казковому лісі, чарівної Попелюшки та її друзів, які допомогли їй  прибрати подвір'я від опалого листя, зібрати овочі з городу.
      Завітала до вихованців  щедра Осінь, яка розважала малят іграми та загадками, а на заверешення вона усіх почастувала своїми дарами - смачними яблучками.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 441 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

     Справжнім святом поезії стала для учнів 3 класу Глибоцького ліцею  зустріч з поетесою Оленою Рутецькою. Діти дізналися, що раніше  працювала вчителькою української мови нашого ліцею. А тепер, коли вже на заслуженому відпочинку, не розлучається розлучається зі Словом. На цей раз О.Рутецька презентувала нову збірку "Онучата - маківчата". Поетеса знайомила дітей з творами, присвяченими юним читачам. Учні теж читали вірші, слухали розповіді про минуле, насолоджувались барвами поетичного слова.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Проглядів матеріалу: 597 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

      Помешкання добрих і щиросердних людей завжди видно здалеку, бо там навкруги все милує око.

  Йорданештська ЗОШ №2  - це осередок де виховується в учнів любов до краси, але не в останню чергу любов до навколишнього світу. Тут дбають про те, щоб все навкруги було гарно і, щоб створити умови для того, щоб діти змогли відпочити на свіжому повітрі між уроками. А для того, щоб добре відпочити треба спочатку трохи потрудитись. З початком осені учні та вчителі школи проводили трудові десанти по благоустрою території школи. Адміністрацією школи був розроблений план заходів і цими днями, перед осінніми канікулами, закінчилась робота щодо прибирання території школи.

Природа – це велике творiння Боже, колиска людства, втiлення краси i добра. Треба дбати про неї і тоді вона нам відплатить сповна. А школа – це наша друга домівка, і треба дбати про те, щоб завжди милувало око при першому кроці на її подвір'ї.  

  Опаіць М.І.

       

Проглядів матеріалу: 434 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

     Сьогодні в нашому ліцеї, з метою виховання ціннісного ставлення до праці і до природи,  відбувся "Трудовий десант", в якому взяли участь учні 5-11 класів. Кожна ділянка подвір'я нашої школи закріплена за класами. Учні середньої ланки прибирали територію ліцею, а учні старших класів – парк.  Всі учні, вчителі та працівникі Карапчівського ліцею  працювали на своїх шкільних ділянках – готували їх до зими: прибирали квіти, листя з дерев, перекапували.

Займаючись суспільно-корисною працею, вони відчували свою причетність до рідного села, рідної природи, свого краю.

Левчук Аліна Георгіївна – педагог-організатор Карапчівського ліцею.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 469 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

   У Кам’янському ДНЗ (ясла-садок),   з метою активізації освітньої роботи,  з патріотичного виховання дітей дошкільного віку, вихователем Мицак С.І.,  було проведено відкрите  заняття з мовленнєвого розвитку, на тему:  «Велич символів державних».

   Мета  заняття: продовжувати збагачувати знання дітей про рідне село, формувати громадянську позицію, закріпити знання дітей про державні символи України, про народні традиції та обряди, розвивати спостережливість, виховувати почуття патріотизму, любов до рідного краю та держави.

   Діти з захопленням слухали розповіді про  символи нашої держави: прапор,герб України. Було прочитано вірш М.Познанської «Про нашу Україну». По завершенню заняття дошкільнята заспівали гімн нашої держави.

 

Проглядів матеріалу: 580 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

  Осіння пора! Як заворожує вона своєю красою. Але найбільш чаруючим і гарним постає перед нами осінній ліс. 
 Чудово, неначе в казці! Все навколо виблискує під яскравими промінчиками лагідного сонечка. Вже не почуєш веселих пісень дзвінкоголосих пташок. З дерев повільно опадає останнє листя, наче пофарбоване чарівним пензлем у жовтогарячий колір. Приємно йти доріжкою, коли під ногами лагідно шарудить різнобарвний килим осені. А вітерець, пустотливо граючись, розносить по всьому лісу приємні пахощі достиглих ягід. Поважно хитають маленькі ялинки та високі сосни своїми вічнозеленими верхівками, ніби мирно розмовляючи між собою. Тільки свіжий подих вітру інколи порушує цю розмову.
Як хороше, як гарно навкруги! Спасибі тобі, осінь, за цю красу!

Метушні немає, 
Тиша й прохолода – 
Осінь золотая 
Тихо-ніжно ходить. 

Важко з цим не погодитися, та й наша прогулянка цьому доказ !

Класовод 4 класу Калинюк О.В.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 428 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

  5  листопада на базі Чагорської ЗОШ відбулася реалізація  Програми розвитку психологічної компетентності педагогів та батьків  навчальних закладів Глибоцького району.

Згідно плану:

  1. Привітання та відкриття семінару-практикуму.
  2. Мультимедійна презентація «Соціально-педагогічні аспекти професійного вдосконалення вчителя:  психологічні та практичні поради і прийоми вчителям щодо створення психологічного мікроклімату на уроці.
  3. Криголам «Я обрав(ла) професію педагога тому що…
  4. Вправа «Сучасний педагог очима учнів»
  5. Робота в групах.  Форми, методи та шляхи вирішення проблем емоційного  благополуччя учнів.
  6. Аукціон педагогічних думок (круглий стіл)  «Самоосвіта – шлях до зростання професійної майстерності сучасного педагога»
  7. Проведення навчального майстер-класу «Духовно орієнтована стратегія  та патріотичне виховання в діяльності класного керівника»
  8. Мультимедійна презентація  «Психолого-педагогічна профілактика суїцидальної поведінки підлітків" Релаксаційна вправа «Занедбаний сад...
  9. Заключний шерінг.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 429 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

    Сьогодні десятки тисяч патріотів обороняють від терористів свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Наші захисники, як ніколи, потребують уваги і розуміння від своїх співгромадян, у тому числі і від дітей та молоді. 

У складний для нашої країни час у Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів  проведено ряд заходів щодо вдосконалення роботи з патріотичного виховання учнів та сприяння зростанню підростаючого покоління справжніми патріотами своєї держави. Одним із підтверджень небайдужості юного покоління до долі своєї Батьківщини є участь в акціях і заходах, що проводяться з метою моральної та матеріальної підтримки української армії.

Щоб виразити свою увагу, тепло і підтримку захисникам , Батьківщини учні та вчителі нашої школи  зібрали невелику кількість продуктів харчування .

Підтримаймо один одного у такий нелегкий для всіх українців час! І нехай наш невеликий внесок на допомогу героям буде частиною великого добра, яке стане запорукою щасливого майбутнього нашої України.

 Слава Україні!

 

Проглядів матеріалу: 468 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

   На виконання наказу Міністерства освіти і науки від 06.08.2013 №1106 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року», листа Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Національної академії педагогічних наук України від 02.09.2013 № 88, з метою розвитку психологічної служби практичним психологом Купського НВК №2 Анною Ванзуряк був проведений семінар-практикум №2 з батьками щодо підвищення психологічної компетентності.

Під час лекторія «Духовний вплив батьківського дому на формування особистості дитини» було ознайомлено з факторами які впливають на духовний розвиток дитини.

Кожен з батьків мав змогу висловити свою думку при проведенні вправи «Моя дитина найкраща, тому що…»

За допомогою мультимедійної презентації  Анна Василівна ознайомила вчителів з психологічною підтримка дитини під час ЗНО та ДПА.

Під час сімейно-педагогічної наради «Роль ефективної  взаємодії батьків і вчителів як запорука розвитку гармонійної  особистості учня» Анна Василівна ознайомила батьків з співпрацею  вчителів і батьків ,  зі створенням розвивального середовища вдома. Цікавими були десять «золотих правил» для батьків.

Батьки працювали в групах під час розв’язання різних ситуацій.

Семінар завершився релаксаційною вправою «Водоспад».

Заступник директора з НВР Кирстюк О.М.

 

Проглядів матеріалу: 442 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

     4 листопада 2015 року діти середньої групи Глибоцького ДНЗ «Сонечко» разом з вихователькою Лупуляк В.Г. мали щасливу нагоду познайомитись з  поетесою Оленою Рутецькою  та її творчістю для наймолодших читачів. Олена Василівна  працювала вчителем української мови та літератури і була улюбленим вчителем вихователя Віри Георгіївни та завідуючої Валерії Григорівни.  Зустріч з поетесою, нашою землячкою, принесла багато спогадів та приємних вражень для дітей.

       Гарні враження від зустрічі були у всіх. Чекаємо Олену Василівну  у нашому садку з новими віршами. Бажаємо здоров'я, гарного настрою та творчого натхнення!

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 484 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

   У середу, 4 листопада відбулося засідання методичного об’єднання працівників психологічної служби, на базі конференц зали Глибоцького управління освіти, яке працювало над проблемою: «Розвиток і формування психологічної культури та компетентності педагогічних працівників та батьків ».

 Дане засідання носило теоретичний характер.

  Працівниками психологічної служби були презентовані напрацювання  по роботі з педагогами та батьками  у мультимедійних презентаціях, диспутах у формі круглого столу.

 Методист-психолог РМЦ розробила  та представила методичні рекомендації для працівників психологічної служби щодо організації та проведення психолого-педагогічних семінарів, педагогічних консиліумів та психолого-педагогічних консиліумів. Також обговорили результати психологічних мінімумів та особливості  проведення семінарів-практикумів№2, які були проведені під час осінніх канікул для педагогів та батьків.

 Голова РМО – соціальний педагог Старововчинецького ліцею В.В. Каменюк наголосила на подальших шляхах діяльності а функціонування РМО, нагадала присутнім про завдання на наступне засідання методичного об’єднання, яке відбудеться  в березні 2016р. та носитиме виключно практичний характер.

Проглядів матеріалу: 431 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

     На виконання наказу Міністерства освіти і науки від 06.08.2013 №1106 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року», листа Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Національної академії педагогічних наук України від 02.09.2013 № 88, з метою розвитку психологічної служби практичним психологом Купського НВК №2  Анною Ванзуряк, був проведений семінар-практикум №2 з вчителями щодо підвищення психологічної компетентності.

Під час семінару Анна Василівна, ознайомила вчителів з психологічними та практичними порадами і прийомами вчителям щодо створення психологічного мікроклімату на уроці. Стратегія покращення психологічного мікроклімату педагогічного колективу.»

Вчителі з великим задоволенням брали участь у вправі «Я обрав(ла) професію педагога тому що…..

Психолого - педагогічний практикум «Учитель на шляху до педагогічної майстерності» почався з повідомленням теми і мети, з оголошенням правил роботи . Вчителі висловили свої добрі побажання при вправі  «Побажання». Також були проведені наступні вправи «Якими якостями має володіти педагог»,  «Як нас учили»,  «Поділись із сусідом»,«Конверт проблем»,  «Портрет ідеального вчителя»,  «Урок» , «Художники»,  «Рюкзак, м’ясорубка, корзина» та  «Рука дружби».

Вчителі працювали в групах при обговорення форм, методів та шляхів вирішення проблем емоційного  благополуччя учнів.

Метою тренінгового заняття  «Самоосвіта – шлях до зростання професійної майстерності сучасного педагога» було сприяти активізації творчого потенціалу вчителів; стимулювати бажання підвищувати свій професійний рівень; сприяти формуванню комунікативних умінь і навичок методичної діяльності.

Мультимедійна презентація «Психолого-педагогічна профілактика суїцидальної поведінки  підлітків" дала змогу ознайомити вчителів з профілактикою суїцидальної поведінки.

Семінар-практикум завершився релаксаційною вправою «Занедбаний сад...».

Заступник директора з НВР Кирстюк О.М.

Проглядів матеріалу: 468 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

   На виконання наказу Міністерства освіти і науки від 06.08.2013 №1106 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року», наказу управління освіти Глибоцької РДА «Про виконання заходів щодо Програми розвитку психологічної компетентності батьків та педагогів у 2015 році»  5 листопада 2015р. у Михайлівському НВК практичним психологом  Анастасією  Унгурян було проведено семінар-практикум № 2 для педагогів на тему «Розвиток психологічної компетентності педагогів».

   На занятті педагоги мали змогу ознайомитися з основними методами та прийомами щодо створення сприятливого психологічного мікроклімату на уроці.

  Під час роботи в групах учасники семінару-практикуму працювали над шляхами вирішення проблем емоційного благополуччя учнів.

   Також кожен мав змогу висловити свою думку та поділитися власним досвідом під час аукціону педагогічних думок: «Самоосвіта – шлях до зростання професійної майстерності сучасного педагога».

  Заключним етапом семінару стали: релаксаційна вправа «Чарівні мотиви осені», зворотній зв’язок та вручення пам’яток.

Анастасія Іванівна Унгурян, практичний психолог Михайлівського НВК

Проглядів матеріалу: 465 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

  У листопаді щороку ми вшановуємо  пам'ять Ольги Кобилянської. Для мене письменниця та діячка Ольга Кобилянська особливо дорога. Минулого року я стала Лауреатом премії ім. Ольги Кобилянської у номінації «Художня література».

У приміщенні Купського історичного музею є дві виставки, присвячені Ользі Кобилянській. Учнями старших класів  було підготовлено творчий проект про життя та творчість буковинської горлиці.

Елеонора Скіпор

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 509 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)

   5 листопада у Черепковецькій ЗОШ відбувся захід присвячений Дню української писемності і мови, який підготувала вчитель української мови і літератури Гнатюк О. В.разом із своїми вихованцями, учнями 8 класу.     

 Метою даного  свята було сформувати розуміння того, що українська мова – це скарб, без якого не може існувати народ, Україна як держава. Виховувати в учнів почуття відповідальності за збереження рідної мови. Учні дізналися, хто стояв біля витоків української писемності, вшанували пам’ять братів Кирила та Мефодія – засновників слов’янської азбуки, згадали відомі літературні пам’ятки: «Велесова книга», «Ізборник Святослава» та  ін. Дізналися, що від часів царизму наша мова зазнала 48 заборон! Подібного не знає історія жодної мови.  Діти декламували вірші, співали пісень і вкотре переконувалися, що наша українська мова милозвучна, багата і найкраща.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 434 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 06.11.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024