Вівторок, 19.03.2024, 07:34















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 11

     9 листопада у Багринівській ЗОШ відбувся захід присвячений Дню української писемності та мови, який проводили вчителі української мови Василович Н.І., ,Заболотнюк М.Г., Кушнір, Ю.М. метою заходу було поглибити знання учнів про мову, виховувати глибоку повагу і пошану до духовного скарбу нації – мови. Учні 5 – 11  класів активно долучились до підготовки і проведення літературно – музичної композиції « Солов’їна, барвінкова, українська рідна мова».  Програма святкування була, як завжди, досить насиченою. Цього дня учні брали участь у Міжнародному конкурсі  з української мови ім..П.Яцика  і  мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад української мови

Бібліотекар школи Лазареску С.М. організувала тематичну виставку художньої, наукової, публіцистичної літератури про українську словесність «Краса і багатство української мови».

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 505 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2015 | Комментарії (1)

     9 листопада учні 3-7 класів Тарашанської  ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з бібліотекарем школи Герман Д. А. та вчителем музичного мистецтва Цуркан Ж.І. підготували цікавий захід з на­годи Дня української писемності та мови. Свято проходило в рамках відзначення тижня літератури рідного краю у школі.  Ведуча – Яна Бужак розповіла присутнім про важливість рідної мови для українського на­роду, а також ознайомила з періодами станов­лення української мови та писемності – від Цар­ської Росії до наших днів.

Святковий захід супроводжувався віршами, піснями, танцями, і все це для прославлення нашої рідної мови. Хлопці й дівчата, вбранні у націо­нальний одяг, дарували глядачам композиції: «Мова, рідна мова», «Козачата», «У мене вишита сорочка», « Червона калина».  Всі учасники проявили не­абияку старанність у підготовці заходу, патріо­тизм та любов до рідного слова. Красномовною й емоційною декламацією поезій доводили, що сила слова безмежна, якщо воно виважене, живе й іскристе.

           Вихованці школи своїми виступами вдало роз­кривали невичерпні багатства української мови, відзначивши мудрість і старання українських поетів, культурних діячів, які відстоювали украї­нську мову та писемність у найважчі часи. Не­хай вічно живе і процвітає рідна українська мова! 

 

Проглядів матеріалу: 574 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2015 | Комментарії (0)

  Змістовно, урочисто, яскраво відзначили загальнодержавне свято – День української писемності та мови Слобідський НВК.   Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика давно переріс рамки мовного конкурсу і перетворився на справді народний рух, що утверджує безсмертя рідної мови. 
 Учні  Слобідського НВК  поринули в світ милозвучності рідної мови, вони були охоплені не тільки написанням завдань, а й різними позакласними святковими заходами: проведені святкові лінійки.

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 472 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2015 | Комментарії (0)

Рідна мова в рідній школі!

Що бринить нам чарівніш?

Що нам ближче, і миліш,

І дорожче в час недолі?!

  Уже стало доброю традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Предметний тиждень, присвячений Дню української писемності та мови, у Йорданештській ЗОШ І-ІІІ ст. вже став традиційним. І кожного року він відбувається особливо, по-новому. 

ДЕНЬ ПЕРШИЙ (понеділок 9.11)

1. «Лунай, прекрасна наша мово». Таку назву мала святкова лінійка, якою розпочався тиждень української писемності та мови. ЇЇ підготували вчителі української мови та літератури Ігнатуш О.І. та Меглей В.В.

2. Радіодиктант. Учні та вчителі із задоволенням та натхненням прилучилися до написання радіодиктанту. Учні одягнені у вишиванку писали диктант і відчули себе частиною єдиної країни та великої нації.

3.Стартував І етап Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика.(5 – 11кл.)

10 листопада в школі проведено лексикографічне ревю. А також проведений І етап Міжнародного мовно – літературного конкурсу імені Т.Г.Шевченка. Ще раз учні та вчителі переконались у тому, що українська мова – неповторна та солов’їна.

            ЗДВР        Кирчу О.Г.

            педагог – організатор Шапка А.М.М.

Проглядів матеріалу: 497 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2015 | Комментарії (0)

    29  жовтня в дошкільній групі  Червонодібровського НВК відбулося свято Осені. Діти  разом з вихователями Гонтар І.А та Топало Л.С  та батьками не один день готувалися:  фантазували над композиціями, подбали про костюми. Свято було насичене і цікаве. Разом з господинею Осінню завітали її друзі Овочі та сестрички  барвисті Квіти, були тут і Бур’яни. Малюки  співали, розказували вірші про щедру осінь і багаті врожаї, брали участь в різноманітних  конкурсах. Прикрасою свята були прекрасні осінні композиції  учнів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 450 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2015 | Комментарії (0)

Якби я втратив очі, Україно,
То зміг би жить, не бачачи ланів,
Поліських плес, подільських ясенів,
Дніпра, що стелить хвилі, наче сіно.
У глибині моїх темнот і снів
Твоя луна б мова солов’їно;
Той світ, що ти дала мені у віно,
Від сяйва слова знову б заяснів.
Я глухоти не зможу перенести,
Бо не вкладе ніхто в печальні жести
Шум Черемоша, співи солов’я.
Дивитися на радощі обнови,
Та материнської не чути мови -
Ото була б загибель – смерть моя.
                                             ( Д. Павличко) 

              9 листопада, у день Преподобного Нестора - Літописця ми відзначаємо День української писемності та мови. І це закономірно. Адже українська земля народила сина, який усвідомлював значення всього, що відбувалося на ній, прагнув зберегти національну пам'ять з вірою в те, що її не розгублять, а примножать нащадки. Саме він стояв біля витоків української писемності, збирав відомості про походження свого рідного Києва, його засновників , розповідав про події, що відбувалися на його очах. 
   6 листопада 1997 року, до тисячоліття писемності, Президент України Л. Д. Кучма підписав указ про відзначення цього свята. З цього часу щороку в Україні проводять масові заходи по відзначенню цієї події. 
    Бо першим до нас приходить слово. З колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою. Світ – мов казка. І пізнаємо ми його за допомогою слова.  Словесність – початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили і розливається могутньою рікою. 
    Цікаво і змістовно пройшов у нашому Червонодібровському НВК  день української писемності та мови, який ми відзначали  сьогодні 9 листопада. Діти переглянули цікаву презинтацію, присвячену святу, прослухали  цікаві історичні відомості  про винекнення писемності та значення мови в житті людини. 

Бібліотекар Н.С.Горло підготувала книжкову виставку "Наша мова-калинова"!

Свято підготували та провели педагог-організатор Арманаш О.Д та учні 7-го класу

 

Проглядів матеріалу: 541 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2015 | Комментарії (0)

         На виконання наказу Міністерства освіти і науки від 06.08.2013 №1106 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року», наказу управління освіти Глибоцької РДА «Про виконання заходів щодо Програми розвитку психологічної компетентності батьків та педагогів у 2015 році»  протягом тижня у Глибоцькій ЗОШ практичним психологом Стрільчук О.В. був проведений семінар-практикум №2 з педагогами та батьками. Було використано інтерактивну лекцію та ознайомлено вчителів з «Актуальністю психолого-педагогічної компетентності педагогічних працівників. Закріпили свої знання основних методів та прийомів щодо створення сприятливого психологічного мікроклімату на уроці. Вчителі охоче брали участь у запропонованих  вправах,обговорювали та обмінювались власним досвідом щодо проблемних ситуацій. З батьками ж обговорювали питання «Сім’я та школа: запорука успіху»,а також вікові особливості учнів та стилі виховання у родині. По завершенні семінару, батькам були надані цінні рекомендації.

Проглядів матеріалу: 447 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2015 | Комментарії (0)

   Промайнуло дзвінке літо. Непомітно ступила на поріг Купського НВК №2 осінь, і поступово все навколо змінюється : листя спочатку жовтіє, потім опадає і в’яне трава; дні стають короткими, а ночі довшими; пташки відлітають у теплі краї. Зростаючи, наші діти цікавляться тим, що відбувається навколо. Турботливі вихователі завжди допомагають малюкам зрозуміти, від чого залежать зміни в природі.

Під час прогулянки Товаровська Олена Михайлівна разом з вихованцями  знайшли відповіді на багато запитань, вивчили вірш про осінь, привернули увагу до краси осінніх дерев, милувалися грацією й барвами листя, що кружляли, падаючи з дерев. Діти із задоволенням збирали листя. З листя ми зробимо аплікації : зайчики, рибки, пейзажи, візерунки тощо.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 513 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.11.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024