Вівторок, 19.03.2024, 06:28















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 23

    З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні, вшанування мужності громадян нашої держави, які у листопаді 2013 року – лютому 2014 року повстали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави, її європейського вибору  у Купському НВК пройшли наступні заходи.

Було проведено загальношкільну лінійку, виховні години, інформаційні хвилини, круглі столи. В шкільній бібліотеці  було організовано виставку, перегляд документальних кінофільмів.

Сумна і сповнена болем розповідь про голодомор… Учні школи запалили свічки пам’яті, роздаючи всім шматочки чорного хліба, щоб крізь десятиліття та віки у пам'яті народу залишався спомин про те, що голодомор – це страшний злочин проти українського народу, це те, що не має повторитися ніколи!

Як і понад вісімдесят років тому, так і нині, наш народ відстоює свої національні цінності, право на вільне життя на власній землі та можливість самому обирати шлях подальшого розвитку.

Елеонора Скіпор, педагог-організатор Купського НВК

Проглядів матеріалу: 560 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)

   До  Дня гідності та свободи  протягом тижня у Черепковецькій ЗОШ проведено низку заходів.

Змістовно проведено години спілкування  « День гідності та свободи», робочу лінійку, флешмоб « Україна понад усе», організовано виставку літератури на цю ж тематику, вшанування односельчан учасників АТО.

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції: це Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи. 21 листопада Указом Президента України встановлений День гідності та свободи України.

Наш народ ніколи не був таким сильним, як тепер. Немає сумніву в тому, що ми здолаємо всі труднощі. Відстоїмо територіальну цілісність нашої держави, забезпечимо мир та спокій. Будь-який агресор на кордоні України має згадати Євангельську мудрість: хто з мечем прийде, той від меча і загине!  Патріотами не народжуються, ними стають.

Проглядів матеріалу: 536 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)

    Сьогодні в Купському НВК №2 під керівництвом заступника директора з ВР Скутарь Вероніки Іллівни проводилась лінійка до Дня Гідності та Свободи, з метою вшанування патріотизму і мужньості громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, прищеплювання любові до Батьківщини, збереження та донесення до учнів об’єктивної інформації про доленосні події для України, розвивати бажання стати гідними громадянинами України.

Учні розказували вірші про ті, трагічні події, які відбулися в листопаді 2013 року. Хвилиною мовчання було вшановано тих, які віддали своє життя за нашу Батьківщину.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 467 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)

   20 листопада    в Стерченській   ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися  заходи до відзначення Дня гідності та свободи. День розпочався загальношкільною лінійкою «Нескорена та  незламна Україна»  на якій,  учні пам'ять загиблих героїв Небесної сотні, захисників України вшанували хвилиною мовчання та запалили свічу пам’яті.  На  коридорі відбулася виставка «Віддам життя заради Батьківщини!». Також було проведено уроки гідності та свободи, присвячені патріотизму й мужності громадян.

     Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.  Хай же пам'ять про всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 510 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)

      Організація такого тижня в школі сконцентрувала увагу учнів до історії  села та церкви, до відродження та збереження декоративно-прикладного мистецтва  та обрядово-святкової  спадщини народу і був присвячений храму церкви Архангелів Михаїла та Гавріїла.  

Учні ще раз довідались про історію освячення нашої церкви, брали участь у фестивалі народної творчості нашого багатонаціонального села. Разом з класними керівниками організували виставки народних шедеврів: рушників, сорочок, ікон, старих фотографій та інших реліквій. З ентузіазмом відреагували всі на ідею вчителя історії Габор Ганни Іванівни розпочинати акцію «Від кожного по одному предмету для шкільного музею».

Свята, традиції, звичаї – своєрідне сховище нашого    генофонду. Отож, їх треба якнайуважніше вивчати і якнайшвидше відновлювати, бо саме вони мають стати основою, ґрунтом нашого відродження.

                                                      ЗДВР    Чупрун В.Л.

                                                      Педагог-організатор  Ауріте М.С.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 536 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 448 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)

    Протягом 16 - 20 листопада у Чагорській ЗОШ І – ІІІ ст.  проходив Тиждень українознавства. На ряду із заходами, що носять пошуково - розвивальний характер, неможливо обійти і сторінки сучасної історії. А саме, річниця подій Майдану 2014 року, Революції Гідності.

Патріотизм проявляється не лише у вигукуванні лозунгів, виконання Гімну,  а в щоденній кропіткій праці на славу власного народу та держави, пам’яті до її історії.  

В рамках відзначення річниці подій Майдану 2014 року було проведено ряд заходів із використанням мультимедійних презентацій, музичних номерів, перегляду соціальних роликів.

Підсумком стала тематична лінійка «Революція Гідності», проведена учнями та класними керівниками 9-их класів.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 464 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)

І шелест листя на алеях парку,

І листячко кружляє і летить…

Дмухне вітрець -  і листячко зірветься,

Щоб політати в синяві небес.

А я дивлюся,  і мені здається,

Що я іду у казку, в світ чудес.

    Чудова осіння казка завітала  у Волоцький ДНЗ.  Осіннє свято пройшло весело, гарно, цікаво. Дошкільнята декламували вірші про чарівну й багату  пору року, також танцювали, співали, показували сценки, брали участь у різних конкурсах, іграх. В очах у дітей світилася радість. Також наші вихованці брали участь у «Святі врожаю села» що відбулося у Будинку культури с. Волока.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 455 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 501 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)

Боротьба не за щастя  вже навіть іде —за життя!

Бо його забирають.

 Нас Надія веде, нас ідея веде

За свободу для рідного краю.

    Україна – це територія гідності й свободи. Такими словами почався наш виховний захід «Серце справжнього патріота». Метою цього заходу вшанувати патріотизм і мужність громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття,  розвивати бажання стати гідними громадянами України. Учні з усією душею співали пісні та декламували вірші і схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Наш захід завершився словами учнів, які побажали усім світлих днів і миру в країні.

                        ЗДВР     Кирчу О.Г.   педагог – організатор Шапка А.М.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 495 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)

    Дитячі враження  є найяскравішими і  запам’ятовуються на все життя. Для 65 учнів 5-8 класів  Чагорської ЗОШ І –ІІІ ст. цьогорічні осінні  канікули  справді будуть  незабутніми, адже вони побували у Карпатах. Здійснилася мрія багатьох із дітей: дехто вперше був у горах. Затамувавши подих, школярі вдивлялися у віковічні смереки, у вершини Карпат, які ховалися в хмари, і  іноді здавалося, що навіть час тут зупинив свій біг і спраглими очима дивиться на довколишню красу.

           Цікавою і пізнавальною була поїздка до міста Яремче - справжньої перлини Карпатського краю. Курорт Яремче - один з головних туристичних центрів Карпат.. Насичене смерековим духом свіже гірське повітря, мальовничі краєвиди вразили чагорських школярів.

             Найбільше школярам запам’яталася піша оглядова мандрівка-екскурсія «Яремче - перлина Карпат». В екскурсійну програму по місту, яке розташоване  на скелястому березі  швидкоплинної річки Прут, дозволило зануритися в світ мальовничої природи та гуцульського колориту. Побували у водоспаду «Пробій», відомому сувенірному ринку. Також учні пройшли стежками Олекси Довбуша , де екскурсовод розповів про легендарного розбійника, його життя . Як цікаво і весело було підніматися на скелю Довбуша та ще й коли поруч –сам директор школи  Калараш Вадим Григорович та вірні друзі і порадники –класні керівники. Організувала поїздку класний керівник 5-го класу-Миронко І. І.

Крім  незабутніх вражень вражень діти  привезли додому багато фотографій і різноманітних сувенірів.

Проглядів матеріалу: 736 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (2)

          Цьогоріч, 21 листопада, українці вдруге відзначили День Гідності та Свободи – день, коли восени 2004 року і в листопаді 2013 року – лютому 2014 року громадяни постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

      Дня Гідності та Свободи відбулася низка заходів і в Глибоцькій ЗОШ І –ІІІ ступенів.  Учні 9-А класу ( кл. керівник Писарук Г.П.) читали добірку прозових та поетичних творів «Вільні творять майбутнє».  Учні 8-А та 11-Б класів 9 кл. керівники Герман А.В. та Білоус І.В.) вшанували пам"ять Кості Лукянюка. Вони здійнили поїздку в с.Карапчів на могилу Кості, якому в ці дні виповнилось б 22 роки. А шестикласники (6-А клас, кл.керівник Романюк В.М.) провели конкурс малюнків до дня подій на Майдані, а також  переглянули документальний фільм "Дев᾽ять днів надії, або як все починалось". Учні 6 – Б класу(кл. керівник Андрон Т. О.)  завітали до Глибоцького  районного краєзнавчого музею , де переглянули  стаціонарну експозицію ,, Наш край за період незалежної  України”.

       «Шановна шкільна громадо! Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття, а також, щоб виразити своє прагнення до свободи, готовність з гідністю йти вперед,»- такими словами розпочалась тематична лінійка, на якій з хронологією подій дворічної давності виступили члени клубу «Феміда» ( керівник Скибінська Л.С.).

      Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-охоронцями на небі.  Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів. 28 березня відбулося віче-реквієм, присвячене пам’яті героїв Небесної сотні.
Після цих слів залу оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг героїв Небесної сотні.

       Учні 10-11 класів стали учасниками години державності «Україна – це ми», проведеної разом з бібліотекарями ЦРБ. Було згадано про події осені 2004, листопада 2013 та лютого 2014 років, згадано Героїв Небесної Сотні та всіх тих, хто гідно боровся за честь своєї Батьківщини.

Учні, як творці майбутнього нашої країни , створили символічну карту "Країна майбутнього".

 

Проглядів матеріалу: 412 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)

     День гідності та свободи має ще більше об'єднати народ, бо саме  народ, вийшовши на майдан, показав,  що його думку потрібно брати до уваги  і кожен в цій країні має пишатися цим. Це був  гарний приклад майбутньому поколінню і він житиме вічно на сторінках історії. Учасники Помаранчевої революції  та Революції гідності довели, що український народ завжди жив в єдності і надалі так  буде. Але плаче душа коли згадуємо про тих людей,  які без вини померли на майдані, які лишаться в історії,  як Небесна сотня.

 Саме про ці події згадалося напередодні Дня гідності та свободи в Йорданештській ЗОШ №2. Проводячи патріотичну хвилинку присвячена подіям 2004 та 2013 років, педагог - організатор поставила за мету виховувати в учнів патріотичні почуття, гідності за свою Батьківщину. І здається, що мета була досягнута, бо та тиша, яка панувала в класі під час перегляду тих подій і ті сльози, які грали в очах учнів та вчителів сказали все без слів. Педагог-організатор та  маленькі патріоти 3-го класу постаралися розкрити зміст свята так, щоб всі зрозуміли, що вони теж є частинкою всього, що називається  "єдність та свобода". Окрім світлин подій, яким присвячується цей день, учні мали змогу переглянути світлини тих патріотичних справ в яких взяли участь вони на протязі року, довівши, що їм не байдужа доля країни. Під кінець учні заспівали пісню "Обирай свободу!",  наголосивши, що:

Україна - єдина країна,

Єдина для нас і для всіх,

Ми не Захід і Схід  - ми родина,

Ми не Північ і Південь - ми рід.

 А після  патріотичної хвилинки маленькі патріоти вийшли на двір та об'єднались під гаслом "Україна незламна!"

Якщо в кожному серці пануватиме  патріотичний дух, то Україна лишиться незламною та окрилить її мир.

Опаіць М.І.

Проглядів матеріалу: 468 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.11.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024