Вівторок, 19.03.2024, 11:25















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 02

     2 листопада в Черепковецькому ДНЗ було проведено «Свято осені».  На святі панувала казкова атмосфера, діти зіграли казку «Ріпка» (на новий лад). У таночках кружляли листочки та грибочки, дзвінко лунали пісні та сміх дітей у ігрових забавах. По закінченні свята всі ласували смачними осінніми дарами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 421 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2015 | Комментарії (0)

    З метою виховання учнівської молоді у дусі патріотизму, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей та історико-культурної спадщини українського народу, адміністрація Грушівського НВК організувала екскурсійну поїздку до державного історико-архітектурного заповідника „Хотинська фортеця”.

Учні 2-7-их класів на чолі з керівником групи Зінкевич Д.В., супроводжуючими вчителями: Глопіною А.А., Кімчинською М.І., Оленюком В.О. та медичною сестрою закладу Бабюк А.Д. теплими осінніми канікулами, 28 жовтня 2015 року, відвідали історичну пам’ятку, яка входить до складу 7 чудес України – «Хотинську фортецю».

Учням та вчителям пощастило побувати у визначному  історичному місці Буковини, Хотинській фортеці -  одній з найкраще збережених середньовічних фортець 13-18 ст. у Європі.  Хотин (перша письмова згадка 1001р.) розташований на відстані 65 км від Чернівців та 25км від Кам’янця-Подільського. Завдяки міцній твердині та вигідному розташуванню Хотин став центром розвитку ремесел і торгівлі, які сприяли розквіту його культури та економіки. Місто було важливим пунктом у європейсько-азійській торгівлі. Фортеця бачила під своїми мурами полчища воїнів Османської імперії, козаків Дмитра Вишневецького(Байди), Петра Дорошенка. Історія Хотина пов’язана з іменами Данила Галицького, Штефана III Великого (Ștefan cel Mare), Петра Раріша (Petru Rareș), Петра Конашевича Сагайдачного, Міхая Хороброго, Яна Собеського, Богдана Хмельницького.

Всередині XV століття, коли Пониззя входило до складу Молдавського князівства, за часи правління молдавського господаря Стефана ІІІ Великого фортецю істотно перебудовують. Фактично, її будують наново, залишивши лише частину східної стіни і піднявши рівень замкового двору на 8 – 10 метрів. Саме тоді зводять потужні башти і мури, два палаци та замкову каплицю... 

На території фортеці ми оглянули виставку середньовічної зброї та знарядь облоги, галерею середньовічних постатей, картинну галерею, камеру тортур тощо. Пізніше ми прогулялися мальовничою долиною річки Дністер.

Отже, з даної поїздки ми зрозуміли те, що Хотинська фортеця, своїм мальовничим краєвидом, історико-архітектурною будовою та духом середньовічної епохи зачаровує і буде зачаровувати своїх юних туристів крізь століття. А свою історичну цінність не втратить ніколи…

ЗДВР                                                                                     Зінкевич Д.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 546 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2015 | Комментарії (0)

   Знову прийшла осінь: пофарбувала листочки, прикрасила червоними кетягами калину, заховала у сухій траві грибочки, зашуміла дощем, засміялася веселими віршиками, закружляла в хороводі з дошкільнятами в садочку.

     Осінь-чарівниця привела на свято своїх синів-місяців, Дощика, Вітерця-пустунця, казкових героїв. Вона запропонувала малятам цікаві ігри : допомогти Попелюшці прибрати подвір'я від опалого листя, зібрати овочі з городу, «Вгадай на смак», хто швидше пробіжить в калошах. Не обійшлося без пригод: тітонька Сльота вкрала Осінь і довелося малятам шукати чарівну Осінь та відгадувати загадки, з чим вони чудово впорались і повернули Осінь на свято. За це вона пригощала всіх присутніх смачними яблучними пирогами та фруктами з осіннього саду.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 460 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 473 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2015 | Комментарії (0)

«Якщо вчитель має тільки любов до своєї професії, він буде добрим учителем. Якщо він має тільки любов до учня, як батько, мати, він буде кращим, ніж той учитель, який прочитав усі книги, але не буде мати любові ні до професії, ні до учнів. Якщо ж учитель об’єднує у собі любов і до своєї справи, і до учнів, він – досконалий учитель».

   Саме під таким гаслом підвели підсумки Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник року – 2015»  у Глибоцькому  районі. Сьогодні класний керівник: здійснює виховання в учнів культури поведінки, формує високі моральні якості; забезпечує єдність педагогічних вимог з боку сім’ї і школи; організовує в разі необхідності допомогу учням (навчальну, матеріальну, моральну); проводить заходи, які передбачають зміцнення здоров’я учнів; організовує суспільно корисну працю учнів, веде документацію класу; будує свої взаємини з учнями і їх батьками, сприяє розвитку самоврядування учнів.

 Конкурс спрямований на виявлення досвіду кращих вчителів – класних керівників, які у практичній роботі ефективно використовують різноманітні форми і методи виховної роботи, інноваційні виховні технології; популяризацію педагогічних здобутків класних керівників - новаторів; створення інформаційно-освітнього простору з питань роботи класних керівників; привернення уваги представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськості до проблем освіти, виховання підростаючого покоління.

Класні керівники, презентуючи досвід, використали  іноваційні технології виховних справ, ігрові тренінги.

За сумою балів, одержаних конкурсантами на районному (заочному й очному) етапах конкурсу, журі визначило переможців у номінації «Класний керівник року – 2015».

Перемогу у конкурсі «Класний керівник року – 2015» отримала Димчук Тетяна Мирославівна (Глибоцький ліцей) та Німіжан Галина Дмитрівна (Коровійська ЗОШ).

Таким чином, учителі Глибоцького району не вперше доводять, що вони гідні носити звання «Вчитель» та «Класний керівник».

Хочеться побажати талановитим педагогам Глибоччини не зупинятися на досягнутому, ділитися й надалі родзинками таланту, заявляти про себе на всю Україну!

Хай словосполучення «Класний керівник» буде завжди святим і чистим на землі, а засіяна невтомною працею освітянська нива щедро зарясніє сходами юних талантів, яскравих особистостей, які прославляться визначними перемогами та збагатять наше суспільство новими досягненнями.

Проглядів матеріалу: 649 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2015 | Комментарії (0)

  Щоразу на засіданні літстудії «Витоки» що існує у Глибоці вже багато років проходять дуже цікаві зустрічі, презентації, обговорення нових книг.

Цього разу на черговому засіданні відбулася зустріч з відомими буковинськими діячами: Раїсою Рязановою, Оленою Рутецькою та Мірчем  Мінтенко.

Олена Рутецька подарувала всім нову книгу для дітей «Внучата-матільчата», яку підготувала до друку разом з художницею Раїсою Рязановою. Марія Гулей також подарувала декілька примірників свого нового роману «Шанс».

Ми дуже вдячні невтомній Олександрі Возняк – керівнику «Витоків» за таку діяльність, за такі цікаві зустрічі та сподіваємось що їх буде чимало і у майбутньому.     

ЕЛЕОНОРА СКІПОР

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 462 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2015 | Комментарії (0)

   29 та 30 жовтня 2015р. в Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» проходив обласний фестиваль-конкурс дитячої творчості «Буковинська зіронька», у якому Глибоччину представляли учасники-переможці районного етапу у трьох номінаціях.

  За рішення професійного журі у молодшій віковій категорії здобула ІІІ місце, нагороджена грамотою та кубком Софія Верхоляк, учениця Глибоцької ЗОШ, а у середній віковій категорії грамотою за участь нагороджена Наталя Унгурян, учениця Черепковецької ЗОШ.

 У старшій віковій категорії І місце здобула Олена-Патрісія Гинку, учениця Волоківської ЗОШ.

  Слова щирої подяки висловлюємо всім, хто долучився до підготовки учасників обласного етапу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 640 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 02.11.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024