Четвер, 25.04.2024, 01:22















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 18

   17 листопада 2015р. Михайлівський НВК відвідав лейтенант поліції  Урсу Валентин Мірчович та провів профілактичну  бесіду з учнями, розповівши про наслідки антисоціального способу життя,  зухвалого ставлення до оточуючих, про необхідність ввічливої поведінки вдома і в учнівському колективі.

Правоохоронець роз'яснив учням права та обов'язки неповнолітніх, нагадав про необхідність дотримуватися Правил дорожнього руху.

 Валентин Мірчович подякував дітям за увагу і закликав їх слухати батьків і вчителів, щоб уникнути прикрих випадків.

На завершення зустрічі,  директор Михайлівського НВК  Каменюк В.К. вручив лейтенанту подяку за проведену правовиховну роботу з дитячим колективом.

 

Анастасія Іванівна Унгурян, секретар Ради профілактики правопорушень   Михайлівського НВК

Проглядів матеріалу: 505 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2015 | Комментарії (0)

  З 09.11.15р. по 13.11.15р. у Михайлівському НВК проходив  Тиждень  знань з основ безпеки життєдіяльності.

Метою запланованих заходів було забезпечення повноцінного розвитку дітей, охорона та зміцнення їхнього здоров’я, утвердження здорового способу життя, попередження нещасних випадків з учнями під час навчально-виховного процесу та травмування у побуті.

 Вчителем основ здоров’я  Унгурян А.І. було проведено відкритий урок  на тему: «Безпечна поведінка» на якому була присутня ЗНВР  Добрянська О.В. Також  вчителем  була проведена міні-лекція «Безпека дорожнього руху».

 Вчитель фізичної культури  (кл.кер. 5 класу)  Гушул В.І. провів з учнями бесіду «Будь обережним на дорозі»,  де п’ятикласники мали змогу на практиці відпрацювати основні правила дорожнього руху.

Психолог Унгурян А.І. провела з дітьми тренінгове заняття «Здоровим бути модно».  Також було проведено моніторингове дослідження  серед учнів старших класів «Стан вживання учнівською молоддю алкогольних напоїв, наркотичних речовин та тютюнопаління».  Результати дослідження показали, що більшість учнів Михайлівського НВК негативно ставляться до шкідливих звичок.

Класні керівники 1-9 класів провели виховні години у формі ділових ігор, вікторин, бесід, практичних занять з метою популяризації серед учнів ЗСЖ.

Також у кожному класі були поновлені куточки з Безпеки життєдіяльності.

 Медбратом Пушкачом В.В. було проведено майстер-клас для учнів «Надання першої долікарняної допомоги при різних травмах».

На нараді при заступнику директора з навчально-виховної роботи 12.11.2015р. були розглянуті питання з попередження нещасних випадків, виконання вимог з охорони праці, безпеки життєдіяльності.

 Лейтенант поліції Урсу В.М. роз'яснив учням права та обов'язки неповнолітніх, нагадав про необхідність дотримуватися Правил дорожнього руху.

 Проведена робота була змістовною, корисною та цікавою. Діти показали достатній рівень знань з правил безпеки життєдіяльності.

Анастасія Іванівна Унгурян, вчитель основ здоров’я Михайлівського НВК

Проглядів матеріалу: 462 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2015 | Комментарії (0)

  З метою підготовки  учнів до захисту та дій у назвичайних ситуаціях з 9 по 13 листопада в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Різноманітною за змістом і формою профілактичною роботою з питань  безпеки життєдіяльності було охоплено 100% учнів навчального закладу.

Відповідно до тематики Тижня в школі були проведені  наступні заходи:

- загальношкільна лінійка, присвячена відкриттю Тижня (ЗДВР Чупрун В.Л., педагог-організатор Ауріте М.С.); 

- свято-практикум в початкових класах на тему «Увага! Дорожні знаки!»

- хвилинки безпеки у 1-11 кл.(класоводи та класні керівники);

- брейн-ринг між дівчатами та хлопцями шостого та сьомого класів з основних тем безпеки життєдіяльності (вчитель основ здоров’я Чупрун В.Л.)

 - лекція-практикум про надання першої долікарської допомоги  з учнями 8-10 кл. (лікарі дільничної лікарні та медичний працівник закладу Решкан Л.В.);

- бесіди з учнями 5-9 класів на тему «Небезпека в нашому житті. Правила поведінки в різних НС» (вчитель основ здоров’я Чупрун В.Л.);

- проведення моніторингового дослідження знань учнів 5-11класів з ОБЖ.

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у певній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам безпеки життєдіяльності, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє.

Заступник директора з ВР Чупрун В.Л.

Проглядів матеріалу: 655 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2015 | Комментарії (0)

  У Слобідському НВК при проведенні «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» були  виконані наступні заходи:

- були продемонстровані презентації, відео ролики та фільми про ОБЖД;

- учні середньої та молодшої ланки відвідали селищний медичний пункт, де лікар ознайомив з основними принципами надання першої медичної допомоги;

- були розроблені бесіди, лекції, конкурси та змагання;

- були проведені лекції, уроки, виступи  з питань основ безпеки життєдіяльності;

- поповнили  відповідні  кутки, стенди нормативними, навчально-методичними матеріалами.

 

 

Проглядів матеріалу: 423 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2015 | Комментарії (0)

   З метою попередження травматизму,  запобіганню нещасних випадків та вироблення навичок здорового способу життя в Тарашанській ЗОШ І-ІІІ ст.  з 09.11 до 16. 11.2015 року, було проведено тиждень безпеки життєдіяльності, за  наступним планом:                            

- Поповнити відповідні к кутки, стенди нормативними,навчально-методичними матеріалами;

-Оновити методичні матеріали для забезпечення популяризації серед учнів безпечного способу життя, пропаганди професії рятувальника

( проведення уроків, виховних годин, бесід, лекцій,  в 5-11 класах);

 -Практична вікторина «Надання першої домедичної  допомоги потерпілим в Н.С. Зустріч з  медичною сестрою Легоцькою А.В.

 -Проведення конкурсу дитячих малюнків, конкурсу стінних газет в рамках Тижня;

-Перегляд учнями 5-11 класів тематичних відеоматеріалів та презентацій (за питаннями БЖД);

 -Підведення підсумків проведення тижня

Під час проведення Тижня тематичним планом були передбачені теми, що висвітлюють основні правила поведінки: у побуті, при експлуатації побутових електроприладів, під час збирання грибів та лікарських рослин, при виникненні пожежі в квартирі, під час грози, сильного вітру, шквалів, землетрусі, при виявленні розливу ртуті, при користуванні предметами побутової хімії та піротехнічними засобами, при виявленні маловідомих предметів.

Сьогодні проблема безпеки розглядається, як базисна потреба людини, тому на школу покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя.

                         Вчитель основ здоров’я                     Станіцька Я.М.

 

Проглядів матеріалу: 481 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2015 | Комментарії (0)

    Маленькі вихованці гарно підготувалися до святкування, виразно розказували віршики, розгадували загадки, грали в цікаві ігри «Відгадай на смак», та інші, співали, танцювали. На завершення свята чарівна Осінь пригощала малят стиглими яблуками та грушами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 498 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2015 | Комментарії (0)

   Найбільше щастя в житті  - це здоров'я. Про нього кажуть, що воно є найціннішим скарбом, але  ми не завжди цінуємо цей скарб.

Минулого тижня про цінність здоров'я учні Йорданештської ЗОШ №2 мали змогу дізнатись в рамках тижня присвяченому здоров'ю під керівництвом молодого спеціаліста школи  - вчителя основ здоров'я та вигователя ГПД - Леонтини Божеску - Ілюк.

Були задіяні всі учні початкової ланки. В рамках тижня учні мали змогу позмагатись між собою під час спортивного свята "Веселі естафети", але перемогла дружба і кожен клас був нагороджений грамотою та подарунками.

Цікавою була вікторина проведена між двома командами "Маленькі рятувальники" та "Маленькі пішоходи", які змагаючись  довели, що вони знають не тільки правила дорожнього руху, але і номери рятувальних служб, і прислів'я про здоров'я і ще дуже корисної інформації. Завданнями  зацікавились і маленькі глядачі, які спостерігаючи за своїми колегами  шукали і вони правильні відповіді на питання вчителя.

 А свято дитинства стало кульмінацією тижня. Вихованці ГПД  показали наскільки гарний може бути світ без тривог та коли всі здорові.

Тиждень пройшов цікаво  з користю, бо правда в тому, що  "В здоровому тілі, здоровий дух!"

Опаіць М.І. - педагог-організатор

Проглядів матеріалу: 457 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2015 | Комментарії (0)

       Найвищими цінностями суспільства є життя і здоров’я дітей.  Одним із актуальних завдань, які вирішує сьогодні дошкільний заклад,чільне місце належить проблемам виховання у дошкільників основ безпеки життєдіяльності. Тому, педагоги  Молодійського дошкільного закладу, навчально-виховну роботу з дітьми  організовують так, щоб  забезпечити необхідний рівень знань  для безпечного перебування в навколишньому середовищі та вироблення  елементарних, доступних віку норм поведінки у надзвичайних ситуаціях, що і  відображено у Базовому компоненті дошкільної освіти України. З метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дошкільниками з питань особистої безпеки та захисту здоров’я дітей від негативних впливів довкілля та життя у надзвичайних ситуаціях, пропаганди здорового способу життя серед дітей та їх батьків в закладі був організований та проведений «Тиждень  знань з основ безпеки життєдіяльності». Педагоги протягом тижня організовували цікаві заняття, ігри,  розваги,   зустрічі.

        Також діти мали нагоду засвоїти правила безпеки через проведення спортивних розваг в групах старшого дошкільного віку «Правила пожежної безпеки», «Червоний, жовтий, зелений». Діти з задоволенням  відгадували загадки, вирішували складні ситуації, приймали участь в естафетах.

     Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, вона не обмежена "Тижнем безпеки", а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються дітям сьогодні, обов’язково знадобляться їм в майбутньому.

Проглядів матеріалу: 508 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2015 | Комментарії (0)

   Згідно річного план Старововчинецького ДНЗ з 09 по 16 листопада 2015 року в закладі було проведено «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».

Сьогодні проблема безпеки розглядається, як базисна потреба людини, тому на дошкільний заклад покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Отож, перед колективом нашого ДНЗ ми поставили такі завдання:

- підвищення ефективності навчально-виховної роботи з дітьми з питань  - особистої безпеки та захисту життя;

- поглиблення теоретичних знань та закріплення практичних навичок вихователів щодо формування у дошкільнят ціннісного ставлення до власного здоров’я і життя;

- пропагувати здоровий спосіб життя серед батьків та їх дітей;

- інтегрування родинного і суспільного виховання з проблеми безпеки життєдіяльності дитини.

Робота з безпеки життєдіяльності планується згідно Базового компоненту та Програми «Дитина».

По всіх  розділах містяться такі питання: безпека в побуті, на спортивних та ігрових майданчиках, під час перебування в групі, пожежна безпека,   електротравматизм, безпека під час грози, повені, інших стихійних лих, безпека праці, особиста гігієна та здоровий спосіб життя.

Творчою групою  «Планування освітнього процесу» розроблений план  проведення «Тижня безпеки» (дод.№1) тематичний  план на тиждень:

- вівторок: «Я і вулиця!»; (правила дорожнього руху та поведінка дітей на вулицях міста)

- середа: «Увага – небезпека!» (пожежна безпека);

 -  четвер: «Один дома, свої – чужі;

- п’ятниця: «Життя і здоров’я – найцінніша скарбничка людини та дитини»»;

- понеділок: «Навчання для малюків».

Роботу проводили із залученням дітей до різних форм роботи: заняття, ігрова діяльність, театралізована діяльність, свята та розваги, конкурси, бесіди (індивідуальні, групові та колективні), екскурсії, читання художньої літератури з використанням українського фольклору, самостійно-художня діяльність, психогімнастика, пошуково-дослідницька діяльність, моделювання ситуацій та їх розв’язання.

Робота проводилася згідно плану проведення тижня. Всі заходи, які були заплановані – вчасно проведені. Діти добре засвоїли норми та правила безпеки. Підтвердженням цьому став навчальний тренінг: «Навчання для малюків!» В цьому тренінгу прийняли участь діти  молодшого, середнього і старшого дошкільного віку та дорослі. Він показав, що 75% дітей добре орієнтуються в навколишньому середовищі, дисципліновані, і в них є навички та вміння слухати і чути дорослого та однолітків.

Здійснювали цільові екскурсії:  на кухню, пральню, педагоги водночас формували у дітей уявлення про те, що вогонь і електрика потрібна людині, однак, при недбалому та неуважному відношенні до цього, представляє небезпеку для життя, а також для всього того, що створено руками людини; по вулицях села ;  пожежну частину, для розширення знань дітей про працю пожежника, відповідальність за життя та здоров’я людей.

У 90% дітей середнього та старшого віку є навички користування побутовими електроприладами (телевізорами, магнітофонами, прасками, чайниками).

Всі діти старшого дошкільного віку, без винятку знають номер телефонів пожежної частини (101), міліції (102), швидкої допомоги (103), вміють користуватися ними у випадку необхідності. Свої дії діти закріплюють в дидактичних іграх та сюжетно-рольових іграх, всі ситуації супроводжуються розповіддю, показом, демонстрацією та поясненням вихователя про небезпеку та наслідками зневажливого звертанням з ними.

Педагоги піклуються про те, щоб перед вихованцями розкрився зміст дії, її ціль та засоби рішення, і по можливості пропонувати дітям самостійно шукати рішення поставлених завдань. Вихователі та спеціалісти дуже ефективно попрацювали над тим, щоб діти засвоїли правила, чого не слід робити:

-          при відсутності дорослих  вмикати побутові електроприлади;

-          розпалювати вогонь без нагляду дорослих;

-          грати з сірниками та на дорозі, та інші.

В  дитячому закладі впродовж тижня працював виставочний зал, де розміщувалися роботи дітей за тематиками, дітям надавалася можливість ще раз повернутися у тему безпеки, з’ясувати необхідність збереження здоров’я.

Впродовж  тижня  велася робота з батьками через: групове та індивідуальне консультування, інформацій листи, залучення батьків до  роботи ДНЗ з цього питання, стенди по безпеці життя, організовувались виставки робіт батьків та їх дітей.

В плануванні, організації, участі в заходах, присвячених «Тижню безпеки» приймали активну участь: музичний керівник, інструктор з фізичної культури, помічники вихователів та інші спеціалісти.

 К.М. Горечка

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 684 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.11.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024