Вівторок, 19.03.2024, 13:58















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 25

     Два  роки тому український народ  піднявся з колін, щоб відстояти європейське майбутнє. Революція Гідності змінила свідомість кожного з нас, ми вперше відчули себе могутньою нацією – українцями.

Листопад  2013 – лютий 2014рр. «Революція гідності», події на Донбасі… Вони тривожать наші душі, не залишають байдужими жодного громадянина країни, і тому кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники революції і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна сотня, заради чого захищають нашу Україну воїни АТО.

Мета педагогів нашої школи – донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні, розвивати бажання стати гідними громадянами України. Тому цього тижня було проведено багато заходів з нагоди цього дня:

  • Заступник директора з виховної роботи Кирстюк Ю.С. та педагог-організатор Чижемська Д.В. провели зустріч з воїном АТО Зеленівським С.С. під назвою «Україна понад усе!» (9-В клас)
  • «Рости, живи і пам’ятай !» - під таким гаслом пройшов урок мужності в 11-Б класі під керівництвом вчительки української мови та літератури Карпюк Д.Г. та бібліотекарів Кирстюк Н.В., Кирстюк І.П.
  • Пройшли дні учнівського самоврядування «Громадянське суспільство – це ми» (учні 10-А класу)
  • Година-реквієм до другої річниці Революції Гідності, яку підготували і провели у 6-7 класах класний керівник 6-В класу Зеленівська Ю.В., вчитель українознавства Федорюк Н.В.  спільно з працівниками Будинку культури і сільською бібліотекою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 584 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2015 | Комментарії (0)

     21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час Революції Гідності 2013-2014 років. Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.

    Протягом листопада в Нижньосиньовецькій ЗОШ відбувались заходи щодо вшанування Героїв Майдану: виховні години : «Наш дух не зламати, свободу не вбити», «Вони загинули за свободу України»; тематичні виставки літератури в бібліотеці, відео презентація документальних фільмів про останні революційні події 2013 – 2014 –«Біль мого народу », конкурс малюнків на тему: «Я буду жити в вільній  країні »,конкурс читців «З любов’ю до України » .

Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.

Проглядів матеріалу: 522 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2015 | Комментарії (0)

   28 листопада в Україні відзначатиметься скорботна пам’ятна дата — День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій. Ця дата присвячена подіям 1932-1933 років, коли в результаті радянської політики хлібозаготівель і колективізації від голоду в Україні померли мільйони жителів

Голодомором в Україні називають масовий голод, що охопив в 1931-1932 роках практично всю територію Української РСР. Тоді голодною смертю померли, за різними оцінками, від 9 до 13 мільйонів чоловік. У 2006 році українська влада визнали події Голодомору геноцидом українського народу.

Учні 11-а класу Глибоцької ЗОШ вшанували пам'ять жертв Голодомору хвилиною мовчання і переглянули документальний фільм «Жити заборонено».

Одинадцятикласники були вражені масштабами трагедії  українського народу, про яку у фільмі розповідають очевидці тих подій , жителі різних регіонів України.

Учні 11а класу  одноголосно вирішили 28 листопада підтримати хвилюючу масштабну акцію «Свічка у вікні», зініційовану Джеймсом Мейсом 2003 року.

 

Проглядів матеріалу: 427 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2015 | Комментарії (0)

В рамках Тижня було проведено наступні заходи:

  • Практичне заняття «Надання першої медичної допомоги» -  5-Б клас - 11.11.
  • Бесіда «Шкідливість для здоров’я раннього статевого життя» - за розкладом класних годин
  • Вікторина для початкових класів  на тему «Бережи своє здоров’я» - 10.11.
  • Ділова гра «Перший мільйон – наше довкілля» - 12.11.
  • Заняття «Земля – наш дім» 9клас – 13.11.
  • Загальношкільна лінійка «Земля – наш дім» 9.11.
  • Інтелектуально-екологічна гра «Екологічний бумеранг» 10-ті класи – 10.11
  • Змагання «Веселі старти» між 2-3 класами - 12.11.
  • Змагання з футзалу між 7-8 класами – 13.11.
  • Конкурс малюнків на тему «Здоров’я» 5-8класи – 10.11.
  • Практичний тренінг з евакуації учнів та працівників школи 13.11.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 469 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2015 | Комментарії (0)

тиждень права в Глибоцькому ліцеї  В Глибоцькому ліцеї з 2 по 8 листопада проводився предметний тиждень з правознавства. В рамках тижня в 1 – 11 класах проводились години спілкування на правову тематику.
Вчителями історії та правознавства було проведено тематичні уроки, а саме в 9 філологічному класі «Права і свободи людини.», вчитель Сиротюк А. К. та в 10 філологічному класі «Поняття і загальна характеристика права.», вчитель Марчук К. І.

Проводились брейн-ринги «Закон. Конституція – Основний закон держави.» (9 класи) «В гості до Феміди» (10 класи) з метою розширити знання учнів із права, прищеплення інтересу до знань і виконання законів Конституції України, звернути увагу на необхідність знань законів, без яких не може жити людина в суспільстві; розвивати мислення, пам'ять, увагу; виховувати відповідальність за виконання законів, постійно підвищувати рівень знань із правознавства.

З учнями початкової школи проводилась гра-мандрівка «Права у моєму житті»:
 1-В (Класовод Банилівська Світлана Миколаївна) 
 3-Б (Класовод Тернавcька Оксана В’ячеславівна)

 


тиждень права в Глибоцькому ліцеїтиждень права в Глибоцькому ліцеї
Проглядів матеріалу: 594 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2015 | Комментарії (0)

     Україна – це  територія   гідності  та  свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції: Майдан  2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. 

З метою вшанування патріотизму та мужності громадян, які  постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору,  прищеплення любові до Батьківщини 23 листопада у нашій школі проведено лінійку пам’яті серед старшокласників та організовано проведення флеш-мобу «Хай завжди буде сонце!» з учнями 5-6 класів.

                                                                  ЗДВР  Чупрун В.Л.

 

 

Проглядів матеріалу: 449 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2015 | Комментарії (0)

  20 листопада 2015 року в Тарашанській  загальноосвітній школі I-III ступенів  для учнів школи  відбувся  захід під назвою « День Гідності та Свободи!».  
Метою цього заходу було : 
     -Довести до відома дітей, що наприкінці 2013 року під загрозою знищення були державність та незалежність України, свобода слова і волевиявлення, права власності, української  мови і культури.
    - Вшанувати патріотизм і мужність громадян, у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору. 
  -   Прищеплювати любов до Батьківщини. 
  - Зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття.  
  -  Розвивати бажання стати гідними громадянами України.
На цьому заході  були присутні всі учні школи. На початку самого заходу вчитель Станіцька Я.М. познайомила дітей з історією, яка захоплювала дух всіх присутніх. Допомогли  у ції  розповіді учні 5-7 класів які розповіли  про Майдан, Революцію та  Гідність. В кінці заходу всі учні заспівали Гімн України.

Крім заходу в школі було організовано та проведено години спілкування та тематичні виставки присвячені Революції Гідності.

                                          ЗДВР                          Станіцька Я.М.

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 523 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2015 | Комментарії (0)

    З незапам'ятних часів людство цінує природу і бачить у ній не тільки свою годувальницю, але і мудру виховательку і наставницю. Багато великих мислителів і педагогів писали про те, що розвиток дитини в перші роки життя значною мірою залежить від природного оточення. «Природа є одним з могутніх агентів у вихованні людини, - стверджував К. Д. Ушинський - і найретельніше виховання без участі цього агента завжди буде озиватися сухістю, однобічністю, неприємною штучністю...»

Особлива роль в ознайомленні дітей із природою належить екскурсіям, що є однією з організаційних форм навчання в  Черепковецькому ДНЗ. Вони дають можливість у природній обстановці ознайомлювати дітей із природними об'єктами і явищами, із сезонними змінами, із працею людей, спрямованою на перетворення навколишнього середовища. Під час екскурсій дошкільники починають пізнавати світ природи у всьому його різноманітті, розвитку, відзначати взаємний зв'язок явищ.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 476 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2015 | Комментарії (0)

  23 листопада 2015 року в дошкільному підрозділі  Купського НВК  в середній групі «Світлячок» проведений відкритий показ інтегрованого заняття (безпека життєдіяльності, розвиток мовлення, образотворча діяльність) на тему: «Небезпечні ігри та іграшки», вихователь Голунга Л.Г.

Відкритий показ був спрямований професійної обізнаності педагогів. Під час перегляду заняття вихователі ознайомились з нетрадиційною формою його проведення з використанням різних видів роботи, які були кваліфіковано направлені на розв’язання програмового змісту.

Заняття було проведене у формі гри-подорожі, насиченої завданнями різного спрямування, що пов’язані між собою ігровим сюжетом. В ході заняття діти на основі наочності виконували різноманітні мовленнєві завдання, словесні вправи,  вчились будувати відповідь згідно із запитанням; засвоювали елементи безпечної поведінки в побуті. А разом з Незнайком (під час тонування аркуша білого паперу фарбами, за допомогою поролонової губки,  знаходили заховані небезпечні предмети ( намальовані вихователем заздалегідь свічкою). Під час дидактичної гри «Можна - не можна» вихователь роздала фішки  синього  і червоного кольору. Діти відповідно ситуації зображеній на картині  піднімали ту чи іншу. Протягом заняття Людмила Георгіївна також застосовувала елементи інноваційних технологій, зокрема мнемотехніку. Саме така організація роботи сприяє  розвитку мислення, зв’язного мовлення, збагаченню словникового запасу, зосередженості, бажання допомагати.

 

Проглядів матеріалу: 716 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2015 | Комментарії (2)

    Учні Молодійської загальноосвітньої  школи I-III ст. – активні учасники «Тижня безпеки». Основне завдання тижня – популяризація та пропаганда безпечної життєдіяльності дітей.  На уроках основ здоров’я , класних і позакласних годинах проводилися різноманітні заходи щодо попередження виникнення небезпечних ситуацій природного , техногенного, соціального, політичного характеру. З метою запобігання травмування та загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, навчання школярів правилам безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення класоводи початкових класів щорічно проводять такі тижні. Учитель основ здоров’я Радова О.і. виступила на батьківських зборах   класу щодо запобігання невиробничого травматизму серед дітей. На знання правил безпечної поведінки з питань профілактики  невиробничого травматизму провели вікторину «Що означає жити в безпеці?»

Діти взяли участь у рольових іграх : «Правила дорожнього руху» (5-ті кл), де показували вміння самостійно переходити дорогу в найнебезпечніших ділянках доріг села.  

Учні 6 –х класів творчо підійшли до узагальнення з теми «Здоров'я людини», та створили міні – проекти «Я і моє здоров҆ я».

Питання безпеки та вміння відмовитися від небезпечних пропозицій розглядалися на уроці основ здоров҆ я (8-мі  кл).

На відкриті уроки з питань безпеки життєдіяльності та профілактики травматизму невиробничого характеру на уроках Захисту Вітчизни відпрацьовувались навички надавання долікарської  допомоги.

Під час проведення Тижня знань у школі організували з дітьми відпрацювання практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим і потерпілим «Дії під час надзвичайних ситуацій» «Пожежна безпека», «Евакуація під час пожежі».

Проведена робота була змістовною, корисною, цікавою. Діти показали достатній рівень знань з правил безпеки життєдіяльності населення.

 Заходи,  які були проведені з 9.11.2015 по 13.11.2015 дали змогу дітям, батькам та педагогам одержати достатньо знань щодо бережливого ставлення до здоров’я свого та оточуючих людей, а також учні засвоїли основні правила безпеки.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 515 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2015 | Комментарії (0)

"Згадайте нас - бо ми колись жили.

Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!

Ми в цій землі житами проросли,

Щоб голоду не знали люди вічно."

Пам’ять людей про голодомор тривалий час каралась смертю. Важко було мовчати, але мовчали. Людську пам’ять було взято під конвой. На роки, на десятиліття... Страшне приневолене мовчання... Довго чекали, але дочекались коли ожила, проснулась людська пам’ять, заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії, віддаленої від нас десятиліттями.

З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу дати, в Тарашанській ЗОШ І – ІІІ ст. було проведено тематичні виховні години, оформлено виставку тематичної літератури, хвилиною мовчання вшанували мільйони невинно убієнних людей, відбулась імпреза-реквієм вшанування пам'яті безневинно померлих українців у 1932-1933 роках "Розіп’ята душа на хресті всевишньої печалі". Учні школи переглянули відео-спогади очевидців голодоморів, архівні матеріали того часу, які  підготувала класний керівник 10 класу Деліцой М. Д. Звертаючись до учнів школи, вчитель української мови Кудрик М. П. закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам'яті.

                                               Педагог організатор А. Є. Бужак

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 484 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.11.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024