Вівторок, 19.03.2024, 13:19















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 27

Проглядів матеріалу: 922 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

МИ НЕ ЗАБУДЕМО...Це не смерть, а смерч з косою
твій народ поклав без бою...
Рачинська Світлана


Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться однією з найстрашніших сторінок нашого минулого, явищем, породженим тиранією, нелюдською системою, в якій людина втратила не лише гідність, право на свободу, але й право на життя.

Ця трагедія сприймається суспільством передусім на емоційному рівні, але поступово відбувається його осмислення, виявлення причин і наслідків. Голодомор як гуманітарна катастрофа, яку пережив український народ, набула широкого міжнародного резонансу.
Учні Глибоцького ліцею провели лінійку – реквієм «Зупинись! Пригадай! Пом’яни!» на якій вшанували пам’ять померлих під час голодомору в 1932-1933 років.
А також, поклали квіти до пам’ятника «Бійцям за волю України» та вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання, провели акціїю “Запали свічку”. На годинах спілкування класні керівники провели бесіди, лекції, заходи до цього трагічного дня.
Проглядів матеріалу: 586 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

Хай палає свіча, хай палає,

Поєднає нас вона в цей час,

Хай сьогодні спогади лунають…

   Вшанування пам’яті жертв Голодомору проводилось у Димківському НВК  28 листопада 2015 р. Учні 11-го класу провели урок-конференцію на тему: «Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу».

Одинадцятикласники  презентували  цікаві доповіді «Голодомор мовою фактів», «Чому Голодомор є геноцидом?», «Голодомор устами очевидців», «Закон про п’ять колосків», «Пам’ятники жертвам Голодомору» та «Голод 1932-1933 роках не був спричинений неврожаєм чи засухою». Діти ознайомилися зі споминами свідків тих страшних часів, дізналися багато цікавої інформації про події на Україні у 1932-1933 роках.  Вони зі сльозами на очах слухали страшні спогади тих часів, визначили причини та страшні наслідки голодомору.

На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору у суботу, 28 листопада 1915 року з 16 години приєднуйтесь до всеукраїнської акції «Засвіти свічку!» Із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу про мільйони загублених життів співвітчизників.

ЗГАДУЄМО,
ПАМ'ЯТАЄМО,
НЕ ЗАБУВАЄМО …

Вчитель історії Димківського НВК Постевка Д.Д.

 

Проглядів матеріалу: 443 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

     До річниці Голодомору в Червонодібровському НВК з метою виховання в учнів патріотизму, глибокого усвідомлення причин та наслідків геноциду українського народу було проведено ряд заходів.
Зокрема, протягом 23-25 листопада у молодших класах було організовано «Уроки пам’яті». Окрім того, відбулися виховні години, присвячені дню вшанування пам`яті жертв Голодомору. Учні мали можливість ознайомитися з інформаційним стендом «Голодомор – геноцид українського народу».

25 листопада учні  переглянули презентацію про Голодомор, за допомогою інформаційно-комунікаційних засобів і дізналися про цю страшну трагедію, що сталася в Україні в 1932-1933 рр.

Бібліотекарем Горло Н.С.  було організовано книжкову виставку "Минуле стукає у наші серця". Голодне лихоліття 33-го – не просто історична минувшина, а незагойна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам’ятність породжує бездуховність, котра   перекреслює її історію, паплюжить традиції й руйнує соціокультурну самобутність народу.

Проглядів матеріалу: 446 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

  25 листопада 2015 року в ЧОЦНТТУМ  відбувся обласний конкурс юних дизайнерів.  Наш район представили талановиті вихованці Глибоцького БТДЮ, які   показали високий рівень своїх творчих здібностей, вмінь, навичок, а також гідно презентували домашні роботи та успішно виконали конкурсні завдання за відведений час.

За підсумками роботи журі, вихованці стали переможцями у кожній з номінацій і були нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації, а саме:

І місце у номінації «Ландшафтний дизайн» виборов Романюк Олександр, вихованець гуртка «Юний технік» Глибоцького БТДЮ на базі Глибоцької ЗОШ, кер. Романюк Віктор Михайлович.

ІІ місце у номінації «Дизайн іграшки» отримала Бічер Кароліна, вихованка гуртка «Бісероплетіння» Глибоцького БТДЮ, кер. Федорук Валентина Миколаївна.

ІІ місце у номінації «Дизайн інтер’єру» отримала Хобзей Варвара, вихованка гуртка «Бісероплетіння» Глибоцького БТДЮ, кер. Федорук Валентина Миколаївна.

За підготовку переможця обласного конкурсу юних дизайнерів  нагороджено грамотою Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Романюка Віктора Михайловича

Вітаємо юних дизайнерів з перемогою, бажаємо їм натхнення та творчих успіхів!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 531 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

    Anual la 27 noiembrie comemorăm ziua de naștere a scriitoarei ucrainene Olga Kobâleanska. La CIE Cupca pregătim mai multe măsuri dedicate acestei mari personalități din literatura bucovineană.  Împreună cu membrii cercului „Tinerii muzeografi” am amenajat în încinta  muzeului istoric al școlii o expoziție permanentă amenajată cu felurite materiale (cărți, ziare, reviste, buclete, fotografii) de și despre viața și opera scriitoarei. O altă expozișie temporară a fost amenajată în culuarul școlii pentru a fi vizitată de toți elevii.

În clasele mici și mijlocii conducătorii și diriginții de clasă au adus la cunoștință discipolilor despre activitatea literară a pământenei noastre.

Nu odată am vizitat muzeul Olgăi Kobâleansca din satul Dimca unde a locuit o perioadă din viața sa vestita scriitoare.

Anul trecut cu un grup de intelectuali din comuna Pătrăuții de Jos am vizitat orășelul Gura Humorului unde ne-am și fotografiat lângă bustul  Olgăi Kobâleansca. O altă perioadă a vieții sale ea a petrecut-o aici.

 Păstrăm în muzeul nostru școlar un proiect cu titlul „Olga Kobâleansca – pământeanca noastră” pregătit de membrii cercului de „Tineri muzeografi” pentru un Forum al tinerilor etnografi din raionul Hliboca.

Un portret al O. Kobâleansca ni l-a lăsat ca amintire fostul nostru nostru elev Constantin Ovaciuc. Se păstreză în incinta muzeului.

Mă mândresc cu faptul că în anul 2013 am devenit laureată a Premiului Olda Kobâleansca în nominația „Literatura artistică”.

             Eleonora Schipor  

Проглядів матеріалу: 467 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

                                          Не страшно самим

             Залишатись удома,

 Бо правила безпеки

                                     Добре відомі!

   З  09.11. по 16.11.2015 року у Просіцькому ДНЗ відбувся  "Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності дітей". Згыдно плану захдів були проведені такі тематичні дні:

-Понеділок- "Сам удома". У цей день діти ознайомилися з основними правилами безпеки вдома.

-Вівторок- "Дитина та вулиця". Діти закріпили набуті знання про правила поведінки на вулицях, дорогах.

-Середа-" Здоровя дитини". вихователь Скурту С.І. пояснила та  провела різні заняття на цю тему, які допомогли дітям зрозуміти. що здоров'я-це найголовніше!

-Четвер-" Дитина та природа" На заняттях дітям пояснили, що людина-частина природи.

'ятниця- "Дитина та вогонь" У цей день вихователь Н.М.Товарницька розповіла дітям, що вогонь приносить користь і полегшуе наше життя, але може бути і шкідливим.

Також завідуюча Просіцького  ДНЗ провела з робітниками лекцію на тему: 

 " Морально психологічна підготовка працівників ДНЗ до дій в екстремальних ситуаціях" , а медична сестра закладу провела бесіду з батьками на тему:" Формування активної позиції дитини щодо власної безпеки".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 438 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

Все на землі, все треба берегти –
І птаха й звіра, і оту рослину,
Не чванься тим, що цар природи ти –
Бо врешті, ти його частинка.
Друже мій, люби життя,
Люби людей, природу,
А кривду кинь у забуття,
Як камінь в тиху воду.
Б.Лепкий

  Нещодавно учні 9 іст.-гегр. та 9 філ. класів, які відвідують "Історично-краєзнавчий гурток" Центру туризму на базі Глибоцького ліцею вирушили в похід до с. Лунка Сторожинецького району. Керівник гуртка Василь Григорович Швець  та класний керівник 9 іст.-гегр. Олександра Григорівна Швець ознайомили учнів з природніми об"єктами даної місцевості. 
Походи, подорожі й експедиції розширюють кругозір, дають можливість краще пізнати історію і географію Вітчизни, побачити на власні очі природні явища й об’єкти рідного краю, пізнати його історію, пробуджують глибоку любов до природи, виховуючи дбайливе ставлення до неї.
А також, побували у дитячому таборі Лунка, який знаходиться в мальовничому, екологічно чистому куточку Буковинських Карпат. Табір знаходиться в невеликому гірському ущелині на березі гірської річки, в 7 км від селища Красноїльськ Сторожинецького району Чернівецької області. 
У таборі "Лунка" є басейн, вода в який набирається з гірських струмків. Вода в басейні змінюється 1 раз - перед початком нової зміни. 
На території також знаходиться футбольне поле, турніки, кошики для гри в баскетбол, зал з телевізором, де в дощові вечори влаштовуються дискотеки. 
Подорож була незабутньою!!!
Проглядів матеріалу: 480 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (1)

    25 листопада 2015 року в Димківському НВК відбулося засідання методичного об’єднання  вчителів початкових класів з теми «Використання наочності на уроках». Адміністрація закладу взяла  активну участь  у роботі МО, відвідала показові уроки. Їх обговорення відбулося за круглим столом. Магас Г.І. показала інтегрований урок у 3-му класі. Ванзуряк О.П. у 2-му класі провела урок математики.

Під час обговорення уроків було відмічено, що на уроці у 3 - му класі було використано нестандартні форми роботи: учні відчували себе справжніми акторами  та вважали, що саме  вони керують створенням уроку.

На уроці були присутніми також батьки,  для яких пізніше було проведено батьківські збори.

Урок математики був традиційним з використанням інтерактивних методів навчання. Дуже вдало було застосовано ілюстративний і наочний матеріали.

Думки присутніх на засіданні були занесеними до протоколу. Кожний цікаво відповів на питання: яким має бути сучасниий урок.

Голова МО вчителів початкових класів – Чимбру М.П.

Проглядів матеріалу: 483 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

    Період міжсезоння юні туристи-крєзнавці, прихильники активного відпочинку, використовують для відвідування різноманітних карстових печер: гіпсових, вапнякових, глиняних. Лише на Поділлі, у Тернопільській області, нараховується більше сотні спелеологічних об’єктів. Тут же знаходиться найдовша у світі гіпсова печера Оптимістична, яка за загальною довжиною ходів (240 км) посідає перше місце у Європі та друге – у світі.

Спелеотуризм – особливий вид туризму, яким можна займатися цілорічно, за будь-якої погоди та в будь-який період доби. Адже вологість та температура повітря у підземних порожнинах стала.

Тож, завершивши цьогорічний сезон піших, водних та велосипедних подорожей, вихованці Глибоцького центру туризму і краєзнавства вирушили у спелеомандрівку до гіпсової печери Млинки, що у селі Залісся Тернопільської області. Група налічувала 5 педагогів Центру туризму та 20 гуртківців творчих об’єднань, які працюють на базі Глибоцького і Старововчинецького ліцеїв, Опришенської ЗОШ І-ІІІ ст.

Загальна довжина відкритих ходів печери Млинки сягає 48 км. Тому, здійснивши дві екскурсії тривалістю біля 3 годин кожна, ми змогли побачити тільки невелику частину тих красот і чудес, які приховує «підземне царство» Млинки.

Від інших подільських печер Млинки вирізняються великою кількістю різноманітних форм та багатством кристалічних утворень. Ми дивувались сталактитами, які утворились внаслідок просочування через товщі землі збагаченої мінералами води. Вода «натікала по краплині», залишаючи вапнякові нашарування. Побачили ми також і сталагміти, які «ростуть» із дна печери та з окремих кам’яних брил назустріч сталактитам. Дізналися, що колони, які утворилися внаслідок злиття сталактитів і сталагмітів, мають назву сталагнати.

Дітям було цікаво сфотографуватися і навіть доторкнутися до цих див природи. Перебуваючи поруч з ними, непросто було осягнути те, що вони існували ще сотні тисяч або й мільйони років тому і збереглися до наших днів. З особливою увагою і трепетом учні розглядали різноманітні дивовижні кристали на стінах печери, усвідомлюючи, що для збільшення їх всього на 1 мм потрібно 100 років! Тому перейнялися відповідальністю за збереження цих природних цінностей для нащадків, які так легко зруйнувати.

Крім візуального задоволення від відвідування «підземного царства» юні туристи змогли перевірити свої фізичні здібності та набути нових навиків, необхідних для подолання спелеоперешкод. Ми й не очікували, що для проходження «Лисячого лазу» та «Чортового горла» потрібно було звиватися, як вуж. Тут уже попрацювали всі групи м’язів, про які багато з нас і не здогадувалися. Отже, спелеотуризм – ще й екстремальний вид туризму.

Досвідчений провідник, спелеолог зі стажем, Гора Борис Богданович запропонував нашій групі чимало цікавинок на маршруті: величні галереї, чудові підземні зали та роздоріжжя, химерні камені. А для сміливців - екстремалів з нашої групи він запланував особливу мандрівку східною частиною печери, де їм довелося пересуватися над глибокою тріщиною – розпором, рухатися вузьким зигзагоподібним лабіринтом «Фантазія», спускатися з гірки та пролізати через різноманітні вузькі отвори. Не зважаючи на всі труднощі, жоден з учасників не скаржився і сміливо долав підземні лабіринти.

На майбутнє ми вже плануємо наступні подорожі до печер, яких чимало є і на Буковині.

Оксана Меленко  методист Глибоцького ЦТКСЕУМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 503 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

    20 листопада 2015 року на базі Станівнцького НВК відбувся районний семінар вихователів молодших груп ДНЗ та НВК  на тему: «Патріотичне виховання дітей дошкільного віку засобами інтегрованої освітньої діяльності».

    Його мета - спрямування педагогічної діяльності на посилення національно-патріотичного виховання дітей у ДНЗ засобами музейної педагогіки.

    Сьогодні відбувається переосмислення підходів до пізнання дошкільниками музейного простору. Вся робота з музейної педагогіки спрямована на усвідомлення дітьми нерозривних взаємозв’язків між минулим, сучасним і майбутнім.

    Учасників семінару радо зустріли директор НВК Яценюк Г.Д. та заступник директора Кирчу О.І. та презентували заклад. 

   У ході семінару педагоги мали змогу переглянути та проаналізувати інтегровані заняття, проведені вихователями:   М. Гнеда «Ой, рушник, рушничок», А. Плантус  «Екскурсія до музею», а також було проведено спортивну розвагу «Ігри патріотів» (вихователь -  Н. Плантус, фізінструктор – О. Яценюк).  Відвідали вихователі  шкільний  етнографічний  музей, де їх гостинно зустріли  та ознайомили з експозицією школярі-екскурсоводи.

   Педагоги  взяли активну участь у обговоренні актуальних проблем  виховання маленьких патріотів засобами  музейної педагогіки.

     На завершення семінару були вироблені методичні рекомендації для подальшого впровадження сучасних методів і форм роботи з національно-патріотичного виховання дітей у дошкільних навчальних закладах.

 

Проглядів матеріалу: 543 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

  З метою роз'яснення основних положень Конституції України щодо захисту Вітчизни і запальний військовий обов'язок і військову службу «Про ЗСУ» , «Воєнну  Доктрину Україну», «Про концепцію до призовної підготовки 
і військово-патріотичного виховання молоді»  у Глибоцькому ліцею вчителем предмета «Захист Вітчизни» Іваном Радіоновичем Безпальком  було проведено ряд конкурсів в таких номінаціях :
- підняття 16 кг. гирі ;
- виконання комплексної силової вправи;
- одягання протигазу;
- визначення азимуту магнітного на предмет;
- визначення відстані до предмета;
- стрільба з пневматичної гвинтівки;
- складання і розкладання АК – 74 ;
-  читання лекцій;
- спорядження  магазину;
- визначення радіоактивного забруднення.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Проглядів матеріалу: 531 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

   13 листопада у Слобідському НВК відбулася посвята в  першокласники – довгождана мить для наших школярів. В цей хвилюючий та урочистий день у велику дружню родину ми прийняли 8 маленьких діток, яких ще зовсім недавно називали дошкільнятами, а тепер про них кажуть: «Це - учні». По-святковому одягнені винуватці дійства, під музичний супровід та палкі оплески присутніх зайшли поодинці до зали, прикрашеної повітряними кульками.

Вчитель початкових класів, Білецька І.М., підготувала цікаву конкурсно-розважальну програму свята та зачитала їм клятву учня школи, а малята хором повторювали «Клянемось!».

Як доказ того, що вони стали членами великої шкільної родини, дітям вручили символічні медалі першокласників. На святі першачки довели батькам, вчителям, старшокласникам, що вони з гордістю можуть нести звання Школяр. Також на свято завітало багато гостей та батьків.

Наприкінці свята школярі напам’ять сфотографувалися. Свято закінчилося, а попереду довгі і зовсім нелегкі кроки до пізнання Країни Знань, де добрими і надійними супутниками дітям стануть вчителі та батьки.

Хочеться побажати першокласникам сміливо вивчати світ науки, дружити з книгами, навчатися рідної мови та любити свій рідний край.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 623 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

    Нещодавно вихованці Глибоцького центру туризму і краєзнавства вперше стали учасниками краєзнавчого квесту «Невідомі Чернівці», який вже втретє проводить Чернівецький обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Учасниками команди були вихованці гуртка «Спортивний туризм» Гаврилоє Денис, Дем’янюк Владислав, Дудка Павло та Карлійчук Аня – капітан команди та тренер Меленко Оксана.

За умовами квесту команда отримала карту, аркуш із завданнями та старі фотографії, деякі світлини зроблені більше 100 років тому.

На виконання завдання юні краєзнавці мали три з половиною години. За цей час наша команда знайшла і оглянула 42 об’єкти, які знаходяться в центральній частині обласного центру.

Ми познайомилися з цікавими об’єктами на вулиці Ольги Кобилянської, відвідали музей пожежної справи, побували на Турецькій площі та площі Філармонії. Організатори квесту запропонували учасникам дізнатися, хто був автором пам’ятника О.Кобилянській, що біля драмтеатру, порахувати риб’ячі хвости на «носі» будинку-корабля та кількість коліс у ручного пожежного насоса, знайти емблему пекарів на Театральній площі та жінку з ореолом на барельєфі, який є на будинку, у якому жив Назарій Яремчук. Крім цього, учасники шукали відповіді на інші питання, які вимагали логічного мислення та уваги.

Перебування всіх учасників біля досліджуваного об’єкту необхідно було підтвердити фотографіями, за які команда отримувала окремі бали.

Незважаючи на те, що наша команда виступала у наймасовішій групі та всі конкуренти були мешканцями Чернівців, ми показали високий результат. Завдяки допитливості, наполегливості та компетентностям, які юні краєзнавці набули на заняттях туристського гуртка, команда «Глибоцькі орли» (як нарекли себе самі учасники) посіла друге місце.

А ще участь у квесті дала можливість нашим учням пізнати сховані від погляду пересічного екскурсанта цікаві об’єкти та подивитись на Чернівці по-новому. Тож дякуємо за такі пізнання автору квесту завідуючому відділом Чернівецького ОЦТКУМ Омельченку І.А.

Оксана Меленко, керівник гуртка Глибоцького ЦТКСЕУМ

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 510 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)

    25 листопада конференц-зала РМЦ стала місцем зустрічі вчителів образотворчого мистецтва та художньої культури. У професійному колі однодумців розглянуто тему: « Педагогічна майстерність - важлива складова процесу саморозвитку, самовдосконалення, самовиховання обдарованої  особистості »

В рамках зустрічі проведено Ярмарок педагогічних ідей з актуальних питань:

-Сучасний урок мистецтва: досвід, реалії та перспективи.

 -Навчально-методичне забезпечення уроків художньо-естетичного циклу.

-Використання ІКТ-переваги та недоліки.

-Як допомогти учневі розкрити його таланти та здібності засобами шкільних художньо-естетичних дисциплін?

Під час методичного ярмарку презентували свої педагогічні знахідки кращі вчителі району: Оксана Чимчинська поділилась з колегами тестовими завданнями з художньої культури та ключами-розв`язками до них, презентаціями до уроків з української художньої культури; Віктор Романюк презентував роботу, що представлена на обласному етапі конкурсу юних дизайнерів-світильник фігуру Різдвяного оленя . Кожен учасник семінару вирішив спробувати зробити такий же новорічний подарунок школі та близьким; Надія Федорюк провела віртуальну екскурсію етнографічним музеєм Кам`янської школи. Хоча даний музей зареєстровано лише 1 рік тому, багатство експозиції, краса та цінність експонатів вразили присутніх. Педагогів запросили відвідати з учнями цей музей та відкрити для дітей красу народного мистецтва.

Вчитель образотворчого мистецтва повинен бути не лише вчителем,  але перш за все він повинен бути художником. Для проведення цікавих, змістовних, творчих уроків вчитель повинен добре володіти різними техніками образотворчого мистецтва. Для учнів вчитель образотворчого мистецтва – це взірець, з якого завжди можна взяти приклад, який завжди може навчити творити прекрасне своїми руками і від створеного отримати багато задоволення.

По завершенні семінару вчителі отримали брошурки з методичними порадами, затвердили методичні рекомендації семінару.

Зав. РМЦ   Олеся Намака.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 567 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.11.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024