Вівторок, 19.03.2024, 06:16















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 16

"Здоров'я не все, але без

 здоров я – нічого”

                            Сократ

 

Коли дитина здорова, вона добре працює, гарно вчиться, завзято робить різні справи. Але піклуватися про своє здоров’я, виховувати у дітей бажання до здорового способу життя – це велика і повсякденна праця. В рамках тижня  у Червонодібровському НВК були проведені наступні заходи:

  1. Загально-шкільна лінійка.

З метою оголошення Тижня безпеки життєдіяльності та ознайомлення учнів та педагогічного колективу з планом заходів що будуть проведені

  1. Бесіди з елементами тренінгу:

5 клас – на тему «Правила дорожнього руху»

6 клас – урок – подорож на тему «Профілактика йододефіциту»

8 клас – на тему «Цінності здоров’я»

9 клас – на тему «Психологічне здоров’я та спілкування»

З метою ознайомлення учнів із різними сторонами психічного та фізичного здоров’я, та отримання нових знань стосовно психічного збереження здоров’я.

Проглядів матеріалу: 422 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.11.2015 | Комментарії (0)

Здоров’я — розкіш для людини,
Найбільша цінність у житті.
Як є здоров’я день при днині,
Можливість є йти до мети.

Тиждень безпеки життєдіяльності в Йорданештській ЗОШ І-ІІІ ст. тривав з 9 по 13 листопада 2015 року. Всі заплановані заходи  були проведені вчасно. Метою запланованих заходів було забезпечення повноцінного розвитку учнів, охорона та зміцнення їхнього здоров’я , утвердження здорового способу життя. Протягом тижня в школі проведені такі виховні заходи: презентація «Бережи себе, дитино!» , виховна година «Пожежна безпека у громадських приміщеннях» (7 клас, понеділок) ,конкурс малюнків «Увага, діти на дорозі!» (1-4 класи, вівторок), перегляд документального фільму «Шкідливі звички» (10-11класи, середа), бесіда з лікарем Карп М.Г. на тему «Чим шкідливий грип» (6 клас, четвер), екскурсія до пожежної частини в селі Йорданешти (7 – 8 класи, п’ятниця ).

На заходах протягом тижня учні здобули багато корисної інформації, яку зможуть застосувати у повсякденному житті для збереження свого здоров’я та зрозуміли, що здоров’я вимагає до себе постійної уваги, знань і неабияких зусиль для його збереження.

 ЗДВР     Кирчу О.Г.

 педагог – організатор Шапка А.М.М.

Проглядів матеріалу: 476 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.11.2015 | Комментарії (0)

     З 09-13 листопада з метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи з вихованцями та співробітниками щодо попередження нещасних випадків, виховання усвідомленості цінності людського життя, вироблення навичок з дотримання правил безпечної поведінки , запобігання загибелі дітей  в умовах надзвичайних ситуацій, навчання правил безпеки життєдіяльності та набуття ними практичних навичок поведінки під час їх виникнення в Димківському НВК  був проведений тиждень знань основ з безпеки життєдіяльності.

Заступником директора з виховної роботи був розроблений план проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності. У рамках Тижня знань з учнями 1-11 класів проводилися різноманітні заходи. Так, 9 листопада на загальношкільній лінійці відбулось ознайомлення з планом заходів на тиждень та проводилась зустріч із представниками рятівної служби , які розповіли всім присутнім правила пожежної безпеки та нагадали про важливість їх дотримання. Після цього відбувся показ спецтехніки, за допомогою якої рятувальники виконують завдання   за призначенням. Учні закладу отримали подарунки з малюнками про надзвичайні ситуаціі, здобули знання, потім відповіли на запитання представників рятувальної служби.

На другий день Тижня класоводи закладу проводили вікторини , бесіди з правил безпеки життєдіяльності. Учні 6-го класу взяли участь у творчій грі «Уникаючи небезпеки». Конкурс стінних газет проводився на трєтий день Тижня. Переможцями стали учні 9-го класу. Тренінг «За здоровий спосіб життя», проведений практичним психологом з учнями 7-8 класів приніс велике задоволення учасникам.

 Протягом Тижня були оформлені стенди: «Безпека дитини», «Інформаційно-довідковий куток цивільного захисту», «Служба порятунку МНС України».            Бібліотекарем  Сандуляк Т.К. була оформлена виставка матеріалів з даної тематики. 

    Медична сестра закладу провела практичне заняття з учнями 9-11 класів  щодо надання першої медичної допомоги. В останній день Тижня проводились підсумки з учнями  всього закладу. Найактивніші учні отримали листи подяки.

На батьківських зборах  нагадуємо батькам, що разом з вчителями навчати дітей правил безпеки повинні і самі батьки, дбати про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті, виховувати у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводжені з вогнем, газом, побутовою хімією, ліками, виділяти декілька хвилин для нагадування дитині основних правил безпечної поведінки та про важливість їх дотримання. Ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди, потрібно давати дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Проглядів матеріалу: 472 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.11.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 439 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.11.2015 | Комментарії (0)

«ТУРБОТА ПРО ЖИТТЯ і ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ – ЦЕ НАЙВАЖЛИВІША ПРАЦЯ ВИХОВАТЕЛЯ. ВІД СТАНУ ЗДОРОВ’Я, ЖИТТЄРАДІСНОСТІ, БАДОРОСТІ ДІТЕЙ ЗАЛЕЖИТЬ ЇХНЄ ДУХОВНЕ ЖИТТЯ, СВІТОГЛЯД, РОЗУМОВИЙ РОЗВИТОК, МІЦНІСТЬ ЗНАНЬ, ВІРА У СВОЇ СИЛИ»

В. СУХОМЛИНСЬКИЙ

     Всі  ми  прагнемо забезпечити своїм дітям щасливе дитинство. Щасливе – означає безтурботне, цікаве, радісне, а найголовніше – безпечне. А найважливішою умовою безпеки малят є прищеплення  їм з самого раннього віку необхідних знань про безпечну поведінку. У Черепковецькому ДНЗ з 9 по 16 листопада 2015 року проходив «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності». Згідно плану педагоги закладу проводили з дітьми різні форми роботи: інтегровані заняття (різні розділи програми + ОБЖД); ігрова діяльність; театралізована діяльність; бесіди (індивідуальні, колективні); екскурсія до пожежної частини с. Черепківці,  читання художньої літератури з використанням українського фольклору; розвивальні дидактичні ігри з основ здоров'я, моделювання ситуацій правильної поведінки в надзвичайних ситуаціях.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 444 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.11.2015 | Комментарії (0)

   З 9 по 16 листопада 2015 року в закладі проходив «Тиждень безпеки дитини»,  основною метою якого було вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час надзвичайних ситуацій.

Однією з тем з якою мали ознайомити дітей - робота пожежника. З цією метою була організована екскурсія до місцевої пожежної частини. Нас привітно зустрів працівник пожежної служби, який заздалегідь продумав розповідь про свою роботу, про дії під час виникнення пожежі, показав обладнання, яке використовують для гасіння вогню в різних ситуаціях. Сама найцікавіша розповідь не змогла б залишити стільки незабутніх вражень, як можливість посидіти поруч з справжнім пожежником за кермом справжньої пожежної машини, вмикати сирену та розмовляти по рації.

За цікаву розповідь та море вражень діти подарували пожежникам свій колективний малюнок та розповіли вірші про мужніх пожежників.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 490 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.11.2015 | Комментарії (0)

            13.11.2015 р. на базі Купського НВК відбувся міжрайонний семінар вчителів румунської мови і літератури (румунської та зарубіжної) з проблеми «Розвиток комунікативних компетенцій та логічного мислення учнів на уроках румунської мови і літератури (румунської та зарубіжної)». У семінарі брали участь методист ІППОЧО Говорнян Л.С., молоді спеціалісти Новоселицького, Сторожинецького, Герцаївського районів, м. Чернівці та вчителі румунської мови і літератури (румунської та зарубіжної ) нашого району. На високому рівні провела урок мовлення у 7 класі «Sănătatea – comoara cea mai de preţ” Попеску О.Г., а учні 6-го та 8-го класів продемонстрували кмітливість на інтелектуальній грі Що?Де?Коли під керівництвом Скутарь В.І.

За круглим столом вчителі румунської мови і літератури (румунської та зарубіжної) Багринівської ЗОШ показали  майстер-клас «Використання інтерактивних методів як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках румунської мови та літератури».

Кирчу О.С., вчителька Карапчівського ліцею презентувала свій  досвід роботи з проблеми «Міжпредметні зв’язки на уроках румунської мови та літератури (румунської та зарубіжної)». Про роль РМО у підвищенні фахової майстерності вчителів румунської мови і літератури (румунської та зарубіжної) доповіла керівник методоб'єднання вчителів району Шапка М.Г..

Про підвищення фахової майстерності вчителів  румунської мови та літератури (румунської та зарубіжної) розповіла головний спеціаліст управління освіти Міхай Д.М.

Проглядів матеріалу: 524 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.11.2015 | Комментарії (0)

     У Черепковецькій ЗОШ  було проведено щорічне традиційне свято «Посмішка Леді Осені». Цьому передувала велика організаційна підготовка учнів 6 класу. Учні школи готували фруктово – овочеві композиції. Кожний намагався придумати щось таке, щоб захопити та здивувати присутніх. Господарі дійства (учні 6 класу) у другій частині свята провели конкурс « Міні – Міс Осінь2015» для учнів 5- 7 класів.

Всі приготування виправдили сподівання учасників, бо свято вдалося на славу. Всім було дуже цікаво та весело.

Присутні на святі отримали великий заряд позитивних емоцій і сфотографувалися на пам’ять про цей день.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 488 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.11.2015 | Комментарії (0)

Жовтіє лист зелений на ожині,

В червоному намисті горобина,

Веселе літо у минуле відліта,

Зійшла на землю осінь золота.

   За доброю традицією в дошкільному підрозділі Грушівського НВК 10 листопада відзначали свято доброзичливої та щедрої осені, в якому взяли участь діти молодшої та старшої груп. Цьогорічне святкування не залишило байдужим нікого.

   Вихованці молодшої групи (вихователь Головач А.І.) та старші дошкільники (вихователь Головата М.М.)   із задоволенням співали пісні, розказували вірші, прославляючи осінь за її красу та врожаї. Обидві групи презентували гостям свої осінні композиції оригінальні вироби із цьогорічного врожаю овочів і фруктів.  Привітати  молодших малят прийшли  учениці 6-го класу Мудрак Тетяна та Шіман Адріана і передали маленькі подаруночки від щедрої та ласкавої осені. Старші дошкільники взяли участь у різноманітних та цікавих конкурсах. Діти були задоволені та всі разом дякували осіннім місяцям за щедрі гостинці.

   Свято «Барви осені» та «Осінь наша золота»  пройшло в гарному настрої, в доброзичливій  атмосфері, супроводжувалося бурхливими оплески батьків та запрошених гостей.

Проглядів матеріалу: 424 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.11.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024