Вівторок, 19.03.2024, 13:54















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 13

Головне — здоровим бути —
Це потрібно всім збагнути!
Бо як є здоров’я й сила,
То весь світ людині милий.
Й думка в неї веселенька,
І тоді вона жвавенька.
Все їй хочеться робити,
І сміятись, і радіти.

   У дошкільній ланці Михайлівського НВК було проведено з 9 по 13 листопада  Тиждень  безпеки життєдіяльності. Вихователі: Баловсяк Т.В., Вахнюк М.І.,  розповіли дітям про дорожні знаки, про правила поведінки під час переходу по вулиці. Звернули увагу на те, як слід себе поводити коли залишаєшся сам вдома. Також було проведено різні ігри,  які дітям дуже сподобались. Тиждень пройшов цікаво та пізнавально.

Тетяна Василівна Баловсяк, вихователь Михайлівського НВК

 

Проглядів матеріалу: 423 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

    На початку нової чверті у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено психолого-педагогічний семінар – практикум для педагогів ЗНЗ щодо впроваження програми розвитку психологічної компетентності педагогів та батьків навчальних закладів Глибоцького району. На семінарі, який відбувся 6 листопада 2015 року, були присутні 10 педагогів. Тренер – практичний психолог, соціальний педагог  Юлія Василівна Федоряк.

         На семінарі було розглянуто такі інтерактивні лекції: «Типи неправильного виховання», «Вплив інформаційного поля на формування внутрішнього світу дитини». Педагогів ознайомлено з презентаціями на такі теми: «Зміст педагогічної компетентності», «Особливості роботи з різними категоріями дітей, які мають потенційну схильність до труднощів у навчанні».

Вчителі приймали активну участь у вирішенні кризових, проблемних ситуацій в шкільному колективі та отримали пам’ятки профілактики та подолання стресу.

За для збереження психічного здоров’я педагогів, профілактики емоційного та професійного вигорання, проводились вправи – презентації дихальних вправ та розвантажувальних хвилин для педагогів.

Проглядів матеріалу: 520 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (1)

   У Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося розширене засідання  методичного об’єднання вчителів початкових класів, вихователів ГПД з проблеми «Формування комунікативно – мовленнєвого розвитку учнів початкових класів згідно нового Держстандарту». Члени МО, запрошені керівник і вихователі ДНЗ «Сонечко» поділилися враженнями про раніше відвідані відкриті уроки читання у 1-А  класі (вч. Остафійчук О.К.), 1-Б класі (вч. Тодорюк С.І.) та української мови в 4-А класі (вч. Дмитрашко О.І.);  відзначили ефективність поєднання традиційних й новітніх форм і методів розвитку комунікативно-мовленнєвих навичок  молодших школярів. Присутні взяли активну участь у дискусії  щодо важливості самостійної роботи, заслухали виступ з особливостей побудови уроку як цілісного творчого процесу (вч. Алексєєва В. П.), інформацію про результати контролю  залишкових знань ( заст. Побережна Н.О.), методичний анонс-огляд «Педагогічний бестселлер»  (кер. МО Остафійчук О.К.), а також побували у творчій лабораторії вчителя Царик М. М.  з використання нетрадиційних форм навчання.

Проглядів матеріалу: 473 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

          Листопад завітав у наші краї, прикрасив землю золотими килимами й останніми сонячними променями. Одним він подарував смуток і тугу за теплом, іншим – радісні передчуття наближення зими.

    А в нашій затишній шкільній оселі Купського НВК №2 цей місяць розпочався тижнем української мови та писемності  9 листопада – в День української писемності. Наші старшокласники взяли участь у Всеукраїнському конкурсі на кращий радіодиктант.

У День української писемності та мови стартував Міжнародний конкурс знавців української мови імені  Петра Яцика. Вчителі української мови та літератури провели перший етап конкурсу.

     Учні 3,4 кл. декламували поетичні твори, присвячені нашій мові, закликали всіх охороняти, берегти і розвивати рідну мову (вчителі Бойко М.І., Ванзуряк А.В.)

10 листопада проходив  шкільний етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Відбувся конкурс на знання рідної мови серед учнів 5-7 класів, який підготувала і провела вчитель української мови М. І. Бойко.

Учні середніх та старших класів під керівництвом Марією Іванівною  Бойко провели  інтелектуальна мовно-літературну гру «Рідне слово», під час якої учні дізналися про красу рідного слова, його багатство.

Ванзуряк Анна Василівна, з учнями 3 класу провела конкурс-гру «У дивосвіті казок» де, діти узагальнювали свої знання про казки.

 Завершальним етапом тижня стали виставки стіннівок (5-11кл.) та  ілюстрацій до улюблених літературних казок (5-6 кл.).

 Тиждень української мови та писемності закінчився…Але хочеться, щоб у дитячих спогадах він залишився теплим і приємним. Нехай згадка про ці дні озивається в них словами:

Ти, рідна мово, чиста як роса,

Цілюща й невичерпна, як криниця.

Святиня наша, гордість і краса,

Ти – розуму народного скарбниця!

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 549 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

Наче з поля чи з лугівки,
У розповні літа
Чую голос перепілки
З чебреців чи жита.
То говорить поле хлібне,
Луг, трава шовкова…
Найдзвінкіше слово рідне,
Найрідніша мова

 12 листопада в Йорданештській ЗОШ І-ІІІ ст. завершилася  декада української мови  конкурсом декламаторів «Моя мова - калинова».  Ми живемо в той час, коли Україну перетворили на вільну та незалежну державу. І на підтвердження цього по всіх усюди задзвенів її голос – українська мова.

«Ми з нею відомі усюди,

Усе в ній, що треба нам, є,

А хто нашу мову забуде,

Той серце забуде своє.»

                ЗДВР       Кирчу О.Г.

                      педагог – організатор Шапка А.М.М.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 489 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

     За підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України, Посольства Литви в Україні, Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» та Всеукраїнська благодійна асоціація «Рівний-рівному» з 13 по 17 січня 2016 року в м. Вільнюсі проводять Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія» (далі Фестиваль).

Метою Фестивалю є виявлення та підтримка обдарованих дітей і молоді; встановлення творчих контактів, сприяння дружнім зв’язкам і зміцненню взаємодії між дітьми та молоддю з різних регіонів України, зарубіжних країн; створення умов щодо підтримки багатонаціональної дитячо-молодіжної творчості, обміну досвідом, підвищення професійної майстерності.

Участь у Фестивалі братиме учнівська та студентська молодь України,  Литви та інших країн.

Номінації Фестивалю: вокал, хореографія, інструментальний жанр, образотворче, декоративно-ужиткове та прикладне мистецтво, театральний жанр (драматичний, музичний), конкурс літературно-музично-спортивних міні-композицій «Молодь обирає здоров’я».  Умови-   тисни тут 

 

Проглядів матеріалу: 493 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

   На виконання листа військового комісара Глибоцького району, плану спільних заходів щодо реалізації Програми військово – патріотичного виховання, формування здорового способу життя, розвитку духовності дітей та молоді Чернівецької області до 2020 року та листа управління освіти Глибоцької РДА № 1159 від 29.10.2015 у Старововчинецькому ліцеї 12 листопада 2015 р. було організовано перегляд документального фільму  «Рейд» для учнів 9-11 класів.

Фільм у якому розказують подробиці героїчних операцій військовослужбовців Збройних сил запав дітям глибоко у душу. Зокрема події, які відбулися після наступу регулярної російської армії в серпні 2014 року, коли під загрозою військових дій виявилися мирні українські міста Маріуполь та Харків.

Проглядів матеріалу: 474 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

  12 листопада 2015р.  вихованці гуртка «Юні квітникарі» Глибоцького БТДЮ, що працює на базі Глибоцької ЗОШ (кер.Опаєць І.В.) побували на підприємстві інтернет магазину «Флоріум» П.П. Тоненчук Петро Вікторович, що знаходиться за адресою: смт. Глибока, вул. Прорізна 15.

Вихованців захопила цікава розповідь про різноманітність видів квітів, які вирощуються на даній території, процес прийняття замовлень та упаковування.

 На прощання кожному вихованцю Петро Вікторович подарував цибулини квітів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 469 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

   На виконання наказу Міністерства освіти і науки від 06.08.2013 №1106 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки щодо розвитку психологічної служби на період до 2017 року», листа Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Національної академії педагогічних наук України від 02.09.2013 № 88, з метою розвитку психологічної служби соціальним педагогом Молодійської ЗОШ І-ІІІ ступенів Куцак Т.Л. був проведений семінар-практикум №2 для батьків щодо підвищення психологічної компетентності.

Розпочався семінар-практикум з привітання учасників.  Згідно плану семінару-практикуму  з батьками були проведені такі заходи: лекторій на тему «Моральне виховання дитини: батьки як вихователі та вчителі», вправу криголам «Моя дитина найкраща, тому що…»,  де батьки мали змогу висловити свою думку та  сімейно-педагогічну нараду «Роль ефективної  взаємодії батьків і вчителів як запорука розвитку гармонійної  особистості учня».

Заключним етапом семінару був шерінг.

Проглядів матеріалу: 502 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

   Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це  мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування.

У листопаді 2015 року виповнюється 959 років із дня народження преподобного Нестора Літописця. 9 листопада в нашому закладі  традиційно проводиться День української писемності та мови. З цієї нагоди в Грушівському НВК відбулися  різноманітні  заходи.

9 листопада до Дня української писемності та мови для учнів 5-6 класу  був проведений круглий стіл українського слова “Мово моя люба, мово українська!”

У заході взяли  участь заступник директора з виховної роботи Зінкевич Д.В. та вчитель української мови Оленюк В.О. Шкільну дошку прикрасив портрет великого творця українського слова Тараса Шевченка. Вчитель української мови Оленюк В.О. розповів учням про історію розвитку української мови з давніх часів й до наших днів, розкрив її роль серед східнослов’янських мов, розповів про перші українські  словники. Учні виразно декламували вірші українських поетів, брали участь у конкурсно-мовній  вікторині. Вони розгадували загадки про українське слово, пригадували прислів’я і приказки, висловлювання про  мову видатних людей, підбирали епітети до слів. Кращими знавцями українського слова були визнані Пентелейчук Дмитро та Онофрійчук Максим.  Активною учасницею заходу стала Паладій Юстина. Всі переможці й активні учасники свята отримали невеличкі призи від закладу.

Підводячи підсумок, можна сказати, що наші школярі люблять Україну, люблять українську  мову, добре  знають історію її виникнення та творчість українських письменників.  

 Заступник директора з ВР                                Зінкевич Д.В.

 

Проглядів матеріалу: 507 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

     Шкільне методичне об’єднання вчителів є однією з головних ланок у системі методичної роботи школи. Метою діяльності методичного об’єднання є вивчення системи роботи кожного вчителя для підвищення ефективності навчально-виховного процесу з предмета, аналіз внутрішкільних вимог, сприяння розвитку педагогічної творчості, професійної майстерності вчителів.

 В Йорданештській ЗОШ №2, в  рамках методичного об'єднання вчителів початкових класів був проведений відкритий урок з математики в першому класі з використання ігрових технологій. Найменші в школі вперше приймали гостей в своєму класі. Під час проведення уроку панувала осіння атмосфера  - кошики з фруктами, вази з квітами, царівна Осінь в підтримку з осінніми дарами, креативні матеріали на ту ж тематику. Все це додало уроку колориту, а слухняність та кмітливість цих "бджілок" здивувало всіх. Стільки встигли зробити, що навіть не віриться, що вони тільки - тільки зробили перші кроки в країні знань.

 Поставлена мета уроку була досягнута  повністю. Вчитель Божеску О.В. та учні, проявили максимум креативності, за що всі присутні на уроці дякують від усього серця. Успіхів їм та творчих злетів в подальшому.

Опаіць М.І. – педагог-організатор

Проглядів матеріалу: 434 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 463 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

     5 листопада у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ступенів проводився психолого-педагогічний семінар – практикум для батьків ЗНЗ щодо впроваження програми розвитку психологічної компетентності педагогів та батьків навчальних закладів Глибоцького району. На семінарі були присутні 5 батьків. Тренер – практичний психолог, соціальний педагог Федоряк Юлія Василівна.

         На семінарі було розглянуто такі інтерактивні лекції: «Стилі батьківського виховання», «Що допоможе зробити дитину успішною». Педагогів ознайомлено з презентаціями на такі теми: «Зміст педагогічної компетентності», «Особливості роботи з різними категоріями дітей, які мають потенційну схильність до труднощів у навчанні».

         Батьківський всеобуч на теми: «Хочете виховати відмінника, - вам варто це знати», «Способи виразити батьківську любов», «Дитячі рецепти» покращення стосунків з батьками.

Батькам підготовлені буклети та надані рекомендації по вихованню дитини «Родинно-сімейне виховання», представлені вправи-розминки.

Проглядів матеріалу: 523 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)

     З метою закріплення та поглиблення знання школярів про безпеку життєдіяльності, поведінку в надзвичайних ситуаціях, попередження дитячого травматизму та пропагування знаннь з основ безпеки серед батьків в Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено «Тиждень безпеки життєдіяльності».

Було організовано зустрічі з працівниками МНС, під час яких учні дізнались про роботу Служби допомоги 101, 102, 103, 104, отримали пам’ятки щодо безпечного користування електро- та газоприладами; пригадали правила поведінки у разі виявлення підозрілих і вибухових пристроїв. Лариса Загарюк провела гру «Вогонь – ворог, вогонь - друг». Діти легко долучалися до обговорення, наводили приклади з власного життя.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 434 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.11.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024