Вівторок, 19.03.2024, 13:10















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 30

Кожен день, в який ви не поповнили своєї освіти

 хоча б маленьким, але новим для вас шматком знання...

вважайте безплідно і не зворотно для себе загиблим.

К. С. Станіславський

         Сучасне життя переконливо доводить, що знання іноземних мов та вміння працювати за комп’ютером є одними з важливих умінь, якими повинна володіти людина ХХІ століття. Сьогодні, освічена людина має володіти трьома-чотирма європейськими мовами, причому обов’язково англійською. Як наслідок, постає питання фахової компетентності педагогів, з’являються нові «критерії оцінювання» їх професійності: стійка мотивація пізнання нового, здатність педагогічних працівників до самоосвіти, усвідомлення ними необхідності навчатися впродовж всього професійного життя

           24.11.2015 року на базі РМЦ відбувся районний  семінар-практикум вчителів англійської мови з проблеми: «Навчання говорінню. Розвиток діалогічного мовлення на уроках англійської мови». Семінар складався з двох частин: теоретичної та практичної. Під час теоретичної частини семінару розглядалися наступні питання:

  • «Формування мовленнєвої компетенції. Створення мовленнєвих ситуацій в процесі навчання іноземної мови» (Доповідач – методист з іноземних мов
  • Віра Заяц);
  • «Розвиток іншомовної компетенції засобами діалогічного мовлення» (Доповідач – вчитель англійської мови Купського НВК №2 Алла Плеван);
  • «Підвищення мотивації пізнавальної діяльності учнів засобом педагогічного коригування» (Доповідач: керівник районного МО вчителів англійської мови Валентина Чобан);
  • «Якісна підготовка до ЗНО – запорука успіху майбутнього випускника» (Доповідач - вчитель англійської мови Чагорської ЗОШ Лілія Загарюк).

          Під час практичної частини Алла Плеван провела для вчителів англійської мови Глибоцького району майстер клас «Teaching communication through the dialogues», а також продемонструвала відео фрагменти з власних уроків з використанням вправ для розвитку діалогічного мовлення. 

           Віра Заяц ознайомила вчителів зі складовими уроку з розвитку діалогічного мовлення. Вчителям було запропоновано розробити власну технологічну карту уроку; відповідно до обраної ними ситуації вказати тему та мету уроку, підібрати обладнання та найбільшу увагу приділити основним етапам роботи з діалогами під час уроку.

          По завершенні  практикуму вчителі затвердили методичні рекомендації даного семінару.

 

 

Проглядів матеріалу: 587 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.11.2015 | Комментарії (2)

Проглядів матеріалу: 495 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.11.2015 | Комментарії (0)

   26 листопада 2015р. на базі Михайлівського НВК відбулося засідання Клубу новаторства та фахової майстерності працівників психологічної служби Глибоцького району.

  Засідання проходило у формі теоретично-практичного круглого столу. Учасники Клубу працювали за таким планом:

  1. Узагальнення зібраних за минулий рік теоретичних та практичних матеріалів МО «Розвиток психологічної компетентності керівників навчальних закладів».
  2. Розробка плану узагальнення в методичний посібник матеріалів МО по розвитку психологічної компетентності педагогів, батьків та директорів за 2015/2016 н.р.
  3. Аналіз моніторингів: «Адаптація 1-х та 5-х класів», «Моніторинг дітей трудових мігрантів» та «Вивчення стану вживання учнівською молоддю алкогольних напоїв, наркотичних речовин та тютюнопаління».
  4. Підготовка теоретичних та практичних матеріалів до обласного семінару на тему: «Основні форми та методи підвищення фахової майстерності працівників психологічної служби Глибоцького району».

  Заключним етапом було: підбиття підсумків, складання плану роботи для наступного засідання та вироблення методичних рекомендацій.

Проглядів матеріалу: 500 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.11.2015 | Комментарії (0)

     30 листопада 2015 року Опришенська  ЗОШ І-ІІІ ступенів приймала слухачів курсів підвищення кваліфікації при ІППОЧО - вчителів початкових класів шкіл з румунською мовою навчання.

Курсанти, очолювані методистом ІППОЧО Говорнян Л.С., були приємно вражені методичним наповненням початкових класів.

 Директор школи Боднарюк Микола Іванович  та учнівське самоврядування  презентували  навчальний заклад, розповідали  про педагогічні здобутки вчителів початкових класів.

Присутнім вчителям навчальний заклад запропонував два відкритих уроки і один виховний захід. Своїм досвідом щодо реалізації змісту нового Державного стандарту початкової загальної освіти, який ґрунтується на засадах особистісно зорієнтованого та компетентнісного підходів,  з  колегами  поділилися  : «старший вчитель» Русу Катерина Георгіївна у 1-му класі запропонувала урок - подорож з математики на тему: «Додавання й віднімання в межах 10. Зв’язок між додаванням і відніманням»; Петрович Тетяна  Радіонівна., вчитель першої кваліфікаціної категорії,  провела відкритий урок у 2-му класі з літературного читання на тему: «Furnica silitoare” В. Сухомлинського.

Особистісно орієнтоване спрямування навчальної діяльності, використання вчителями  інформаційно-комунікаційних технологій, парних та групових форм роботи, реалізація основних дидактичних принципів забезпечили високу результативність відкритих уроків.

Сенюк Анжела  Іванівна, вчитель вищої кваліфікаційної категорії, звернула увагу присутніх на те , що вчитель є  не тільки носієм, а й генератором культурологічних та інтелектуальних цінностей та запросила гостей на виховний захід  «Традиції мого народу».

 Магас Анна Іваніввна «вчитель – методист»  Димківського НВК  з радістю ділилася своїм досвідом роботи з теми «Гра, як  метод стимулювання інтересу учнів  до  навчального процесу» та проводила майстер- клас.    

Директор школи провів екскурсію в  Опришенський музей археології  та етнографії імені Максиміліана Гакмана     

Відвідані заходи,  були проведені на високому професійному рівні.

                                                                                                                          Методист РМЦ  Леонтій Е. М.

Проглядів матеріалу: 596 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.11.2015 | Комментарії (2)

Ми зовсім юні, нам треба жити,

край отчий любити, добро боронити, і виростати,

щоб з поміччю Бога державі нашій опорою стати!

          Саме такими словами в Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочалося традиційне свято для учнів других класів «Посвята в Барвінчата».  «Барвінкова країна» - це чудова країна дружби, радості, добра. У ній діти вміють добре навчатися, гратися, дружити, співати і танцювати. Основною метою організації є захист прав та інтересів своїх членів, створення умов для розвитку здібностей підростаючого покоління. Завдання та діяльність організації спрямовані на згуртування дітей для виконання добрих і корисних справ, розвиток творчих здібностей. Барвінчатам доручають різні серйозні завдання: провести свято, конкурси, виставку малюнків, поробок.

 Завдяки цьому заходу, посвята в Барвінчата, ми доносимо до дітей, що таке дружба та взаємоповага, любов та повага до батьків, рідної  мови, своєї Батьківщини, що потрібно бути вірними у дружбі, захищати слабких, бережливо ставитися до рідної природи, поважати народні традиції. Саме такі обіцянки давали другокласники на святі Барвінку (Добрянський Володимир, учень 4 класу). Після чого друзі з «Веселкової країни» вручили кожному другокласнику символ та інструкцію «Країни Барвінкової» і пообіцяли усіх  вести різними добрими стежинами, щоб зростали і мужніли, розуму набиралися, школа та батьки ними лиш пишалися. А щоб свято було цікавим, гарним та веселим, його допомагали готувати ведучі свята Коваль Ольга-учениця 9-а класу та Бурла Юлія - учениця 7-б класу. Також гарні музичні привітання дарували барвінчатам члени клубу «Старшокласник» та «Країни веселкової»( Лупу Євдокія, Русу Кароліна, Лупу Діана, Лупу Марія,   Верхоляк Софійка та Горобець Наталя) .    

Закінчилося свято, але подорож до країни Барвінкової тільки почалася. Тож хай цей день стане початком добрих справ, поваги та гідної зміни підростаючого покоління на благо процвітання нашої школи, селища, нашої держави.

Леонтій Е. М. –педагог- організатор

 

Проглядів матеріалу: 556 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.11.2015 | Комментарії (0)

   27 листопада у Чагорській ЗОШ І – ІІІ ступенів під гаслом «Історію переписати неможливо» пройшов ряд заходів по вшануванню пам’яті жертв Голодоморів та політичних репресій.

Учнями 7-го класу (класний керівник Пислар О.Д.) організована та проведена тематична шкільна лінійка «Пекучий біль мого народу», під час якої учні мали змогу ще раз доторкнутись до пекучих сторінок історії українського народу, вшанувати хвилиною мовчання пам'ять померлих від голоду в 1932-33рр.

На базі 8-А заступником директора з ВР Білою З.В. було проведено урок-набат «Історію переписати неможливо» для учнів середньої ланки. На урок запрошено педагогів школи, представників батьківського комітету.

Сьогодні важко знайти слова, які б могли передати людський біль від страшної трагедії нашого народу, коли відбувалися страшні події, і українське село вимирало від голоду. Історію переписати вже неможливо, проте варто пам'ятати, що цю історію ми творимо самі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 581 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.11.2015 | Комментарії (0)

   Минув рік, як Глибоччина отримала страшну звістку про загибель нашого випускника - 2011 року, молодого хлопця Костянтина Лук’янюка, який став на захист нас з вами, оберігаючи наш спокій, незалежність та свободу України.

19-річний Костянтин пішов служити за контрактом одразу після закінчення школи. Спочатку служив у Чернівецькому 300-му полку, потім передислокувався у місто Яворів. Разом з 24-ю механізованою бригадою був в оточенні в Луганській області. Загинув хлопець, обороняючи від сепаратистів блокпост поблизу Луганська, прикривши своїм тілом військового побратима.
Указом Президента України №144/2015 від 14 березня 2015 року, «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», Костя нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
26 листопада йому б було 22 роки.
  В цей день ми вшанували пам’ять про Костю і проводили урок –пам’яті з учнями 9-11класів.    

Герої не вмирають, поки живуть у нашій пам`яті.

Вічна пам’ять та слава  Героєві!

Герої не вмирають!

                                                            Класний керівник – Леонтій Е. М.

Проглядів матеріалу: 432 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.11.2015 | Комментарії (0)

   26 листопада практичним психологом Кам'янського ДНЗ Балан І.Г. було проведено ППС на тему «Конфлікти мистецтво взаємодії». На семінарі були присутні вихователі закладу, які активно брали участь у всіх запропонованих вправах, уважно слухали лекцію, активно обговорювали конфлікти, які виникали під час роботи  та разом знаходили шляхи їх вирішення. В кінці була проведена релаксація. Присутні отримали пам'ятки  «Кодекс поведінки під час конфлікту. Дванадцять правил»

                                                  І.Балан, практичний психолог.

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 476 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.11.2015 | Комментарії (0)

  26 листопада  2015 року на базі Станівецького НВК  відбувся районний  семінар вчителів історії та правознавства. Семінар відкрив Швець Василь Григорович , методист РМЦ.  Проблема семінару: «Організація історико-краєзнавчої та музеєзнавчої роботи. Шкільний музей - скарбниця культури».

Учасники семінару мали можливість відвідати  шкільний  етнографічний  музей та ознайомитись з навчально-матеріальною базою. Музей етнографії  – це справжня скарбниця, яка зберігає традиції народу, одяг односельців, а також одяг з різних куточків сусідньої держави - Румунії, є великою скарбницею, яка переходить нащадкам з покоління в покоління. Він презентує історичне та культурне минуле села.

Роботу семінару продовжив Щур Руслан Васильович, заступник директора ГЦТКСЕУМ, який проаналізував роботу шкільних музеїв Глибоцького району та перспектив розвитку музейної справи.
Вчителі історії Михайлівського НВК, Опришенської ЗОШ, Кам"янської ЗОШ, Сучевенської ЗОШ  презентували шкільні музеї.
 Учнями школи було представлено музичну композицію "Станівецькі традиції".

За круглим столом учасники семінару обмінялися думками з проблеми семінару та виробили методичні рекомендації.

 

Проглядів матеріалу: 570 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.11.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024