Субота, 20.04.2024, 10:39















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 04
 3 березня 2016 року  до Старововчинецького ліцею завітали  вчителі географії,  слухачі курсів  підвищення кваліфікації  при ІППО ЧО на чолі з методистом науково-методичного центру  природничо-математичних дисциплін   Віталієм Михайловичем Рибчинським і методистом  географії та економіки Глибоцького РМЦ Світланою Іллівною Лазурко.   Світлана Іллівна  представила гостям систему освіти Глибоччини, відзначила досягнуті  успіхи, напрацювання. Адміністрація, педагоги ліцею поділилися багаторічним  досвідом  використання  краєзнавства  у підготовці учнів до життя та патріотичному вихованні, проаналізували вплив комплексної краєзнавчої роботи на розвиток компетентностей учнів. Члени наукового об’єднання  «Пошук»  довели,  що виконання науково-дослідницьких робіт – вищий рівень  краєзнавчої роботи учнів і ознайомили присутніх  із своїми напрацюваннями та провели  із вчителями-географами пізнавальний  весняний квест «Глибоччина краєзнавча».
Ліцеїсти-екскурсоводи ознайомили  гостей із усіма залами Старововчинецького музейного комплексу. Присутні мали можливість переконатися, що у діяльності  краєзнавчого  музейного комплексу як і  у діяльності будь-якого сучасного музею наявні й педагогічні аспекти, що дозволяє стверджувати про застосування  цієї нової галузі педагогічної науки - музейної педагогіки. Палким прихильником і впроваджувачем у життя принципів музейної педагогіки був засновник і творець музею Топало Іван Касіянович.  Гості зрозуміли, що краєзнавчий музей Старововчинецького ліцею –  безцінна скарбниця пам’яток  матеріальної і духовної культури Глибоччини і пообіцяли приїхати сюди із своїми вихованцями, залишили схвальні відгуки у  книзі відвідувачів музею. 
 

Проглядів матеріалу: 512 | Завантажив: Жанет | Дата: 04.03.2016 | Комментарії (0)

     У навчальній діяльності школяра початкової ланки такий психічний процес, як увага, відіграє важливу роль. Адже неуважність – одна з найпоширеніших причин низької успішності дітей.

Чим викликане це явище? Виявляється, навчання ста­вить перед дитиною нові завдання, несхожі на ті, які вона звик­ла виконувати під час гри. Навчальні завдання, на відміну від ігрових, містять більше нової інформації, а процес їх виконання вимагає довшого зосередження. І щоб оволодіти усіма новими знаннями та навиками, дитині по­трібно навчитися керувати своєю увагою, а для цього необхідно тренувати здатність бути уважним за допомогою ігор і спеціальних вправ.

  3 березня 2016р. з метою покращення рівня уваги молодших школярів, психологом  Михайлівського НВК Анастасією Унгурян  було проведено корекційне заняття з учнями 2 класу на тему: «Світ уваги».

  За допомогою вправ «Так чи ні?», «Друкарська машинка», «Намалюй сніговика», «Склади слово», «Знайди відмінності» відбулося формування в учнів здібностей до управління увагою: концентрації, стійкості, переключення, розподілу, спостережливості, розуміння почутого.

  Закінчилося заняття релаксацією «Звуки природи» та вправою «Слово на прощання», де діти дякували за цікаво проведений час та хороший настрій.

Практичний психолог Михайлівського НВК

Анастасія Іванівна Унгурян

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 504 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2016 | Комментарії (0)

    Серед напрямків навчально-виховної роботи сьогодні найбільш актуальними виступають патріотичне, громадянське виховання  як основоположні, що закладають підвалини для формування нового українця.

   В рамках Тижня патріотичного виховання в  Кам'янському ДНЗ проведено колективний перегляд занять вихователями, які атестуються. Вихователь середньої групи М. М. Глобак  провела цікаве інтегроване заняття  «Вишиванка моя, вишиванка», під час якого діти отримали знання про традиційний український національний одяг дівчат та хлопців, мали можливість прикрасити сорочку нетрадиційною технікою малювання - штампуванням. Вихованців старшої групи ознайомлювала з державними та національними символами України вихователь М.С. Глобак.    Ю.Д. Ковальчук запросила своїх вихованців у цікаву подорож з Незнайком природою рідного краю, а Л.В.Дутка, вихователь старшої групи, підготувала літературно-музичну розвагу «Ми діти твої, Україно !»

             Вся навчально-виховна робота Тижня патріотичного виховання була спрямована на формування в дошкільників глибоких уявлень про історію, природу, культуру рідної країни, вихованню свідомого громадянина і патріота.

                                             Домніка Балан, вихователь-методист закладу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 476 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.03.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024