П'ятниця, 19.04.2024, 04:19















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 14

Славетний геній, душа народу,

Твоє учення не кане зроду.

Твої нащадки, Вкраїни діти,

Безцінний спадок нестимуть світом.

Нестимуть слово – потужну зброю,

У бій, щоб мову узять з собою.

І словом гострим завзято битись,

Щоб потім просто життю відкритись.

         У Михайлівському НВК вчителем  української мови та літератури Савчук О.І. був проведений виховний захід «Кольори Шевченкової долі», присвячений пам’яті Т.Г.Шевченка. Діти вишивали на білому рушнику життя і долю нашого великого поета червоно-чорними нитками, що символізують сумні і радісні моменти людського життя. Ми спостерегли, що дитинство, та й все життя відомого українського письменника пронизане чорними візерунками смутку. Та були в Тараса і радісні, світлі дні – любов сестри Катерини, захоплюючі розповіді діда Івана про Коліївщину;  щира, вірна дружба Оксани, викуп з кріпацтва, навчання в Академії мистецтв, поява «Кобзаря» та інше.

        Діти зустрілися із героями творів: змученою матір’ю та маленьким Тарасиком, Оксаною, Катериною; вони декламували  вірші, заспівали пісню «Лелеченьки».

       Безсмертя, славу і вічну пам'ять нашого генія ми пронесемо у своїх життях. Всенародна любов та вдячність тобі, Тарасе!

Проглядів матеріалу: 475 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2016 | Комментарії (0)

   У Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів вже стало традицією поєднати Шевченківські дні із проведенням тижня української мови та літератури. Цього року ці події охопили період від 09 по 14 березня. Всі проведені заходи були  різноманітні, цікаві, сприяли розвитку творчої активності, пізнання, активної життєвої позиції учнів.

Тиждень розпочався з оголошенням плану роботи тижня на загальношкільній лінійці  (вчителі Грицкан Л.Т., Панчук О.В.), конкурс стіннівок, до яких були залучені учні 5-11 класів та з виставкою творів Т.Г.Шевченка (бібліотекар Заєць Л.В.).

Проведення години спілкування «Весняні барви» у п’ятому класі (вчитель Панчук О.В.) розкрило артистичні здібності учнів, їх неймовірну любов до своїх матерів, до матері-України, до природи рідного краю.

Конкурси літературних кросвордів за творами Шевченка зацікавили всіх своєю новизною. Найактивніші учні  з усіх класів брали участь у конкурсі найкращих читців  творів Шевченка. З великим ентузіазмом і любов’ю вони читали на пам'ять вірші Великого Кобзаря  (вчителі Грицкан Л.Т., Панчук О.В.)

На  літературно-мистецькій вітальні «Розмова з Кобзарем» у восьмому класі (вчитель Грицкан Л.Т.) були проведенні паралелі між пророцтвами Шевченка та подіями у сучасному світі.

Підвівши підсумки Тижня вчителі української мови і літератури нагородили переможців та найактивніших учнів грамотами.

                                    ЗДВР              Чупрун В.Л.

                                  Педагог-організатор       Ауріте М.С.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 427 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2016 | Комментарії (0)

   Соціальним педагогом Чагорської ЗОШ Маляр І.В. було проведене заняття на тему«Закон і Я» з учнями 3-Б класу.

Мета: допомогти учням у розв’язанні їх правових проблем, сприяти усвідомленню їх прав та обов’язків, виробляти вміння приймати правильні рішення у складних ситуаціях.

  Вправа «Мої права та мої обов᾿язки».

. Мозковий штурм «Права та обов’язки».

. Вправа «Твоя відповідальність».

Інформаційне повідомлення що треба знати про право і закон.

. Підбиттяпідсумків.

Проглядів матеріалу: 518 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2016 | Комментарії (0)

    Під час проведення заходів, на протязі двох тижнів, були залучені всі учні ліцею. Кожен із них, зважаючи на свої індивідуальні особливості та інтереси, міг працювати із захопленням.

Однією з найважливіших цілей проведення декади точних наук є посилення інтересу учнів до предметів: математики, інформатики та фізики, розвиток творчих здібностей школярів, можливість для кожного учня знайти застосування своїм силам, а для вчителя — виявити й розвинути здібності своїх вихованців.

Для учнів 1-х класів була проведена екскурсія в кабінет інформатики, в інтелектуальній грі «Подорож до Комп’ютерленду» змагались учні 2-х класів, третьокласники створювали комп’ютерну презентацію, учні 4-х класів взяли участь у вікторині «Правила безпечної поведінки в Інтернеті». Учні початкових класів створили малюнки та аплікації з геометричних фігур. Визначено переможців і нагороджено грамотами.

Вчитель математики Крецу Домніка Миколаївна провела сотий ювілейний урок «Математика в моєму житті» у 6-А класі, «Моє майбутнє і математика» у 11 математичному класі. Вчитель математики Білик Віра Денисівна провела шкільну олімпіаду з математики для учнів 5 класів, в якій переміг учень 5-А класу Ванзуряк Олександр та в математичній вікторині в 6-Б класі переміг Романюк Павло. Цікаво було проведено фізичні бої для учнів 8-х та 10-х класів вчителями фізики Шовою Ганною Іванівною і Бурюком Іваном Маріановичем. Учні 9-х класів прийняли участь у математичному брейн-рингу, який провели вчителі математики Бурюк Олена Василівна та Крецу Домніка Миколаївна. Для учнів 10-11 класів пройшов турнір знавців інформатики, який провела вчитель інформатики Лупуляк Руслана Петрівна.  Також жваво із задоволенням пройшов "Математичний турнір" серед учнів 7-х класів з вчителем математики Славутою Пашою Василівною.  Проведено математичну гру між хлопцями і дівчатами 10 математичного класу «Мужність проти краси» вчителем математики Лупуляк Русланою Петрівною, перемогла – команда дівчат, а кращим гравцем стала  Магалюк Юлія. Вчитель математики Москалеску Людмила Георгіївна цікаво і змістовно провела з учнями 6-В класу математичну гру за книжкою Д.Дефо «Робінзон Крузо» та урок-лекцію «Золотий переріз» для учнів 9 біологічного класу. Фізичний брейн-ринг «Знавці фізики» для учнів 7-х класів провела вчитель фізики Трафенчук Віра Іванівна.

Напередодні свята 8 Березня учні 5-11 класів виготовили святкову листівку засобами інформаційно-комунікаційних технологій, перемогли роботи учнів 7-Б та 10 математичного класів. У конкурсі складання кубика Рубіка переміг учень 10 математичного класу Кудрич Роман, який вправно складає кубик за 23 секунди. 45 учнів 5-11 класів змагались у шашках, перемогла учениця 9 математичного класу Безушко Меліса. Крецу Домніка Миколаївна організувала виставку книжок, зошитів та предметів, пов’язаних з математикою.

Завершено декаду урочистою лінійкою, на якій підведено підсумки та нагороджено переможців.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 518 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2016 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 451 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2016 | Комментарії (0)

 Яскраве Свято зустрічі весни відбулося у 2-А класі. У святково прикрашеній залі початкової школи діти у національних костюмах інсценували народні звичаї закликання та зустрічі весни: співали веснянки, водили хоровод.  Другокласники розповіли,  що коли починали танути сніги й наставала тепла пора, виконувалися обряди зустрічі весни. Один з обрядів був дитячий. За давнім повір’ям  вважалося, що весну з вирію, на своїх крилах, приносять птахи. Щоб прискорити приліт птахів, діти співали пісень, носили по селу випечених з тіста «жайворонків».  Юні майстри 2-А класу виготовили вдома з татами шпаківні, які після свята почіплять у шкільному скверику  і будуть щодня на групі продовженого дня годувати птахів. Батьки учнів, усі гості свята та навіть сама Весна, яка завітала на дійство, були приємно вражені талантами наших другокласників, особливо всіх знову порадував захоплюючий виступ шумового оркестру з новим номером «Український танок».

 Віра Іванівна Косован, класовод 2-А класу ознайомила всіх із давніми народними звичаями, сформувала в дітей уявлення про усну народну творчість, розвинула бажання вивчати усну народну творчість, виховала любов до природи.

   

   

 

Проглядів матеріалу: 536 | Завантажив: Коровійська_ЗОШ | Дата: 14.03.2016 | Комментарії (1)

                                                                                        Благословен  той день і час,

                                      Коли прослалась килимами

                                        Земля, яку сходив Тарас

                                                          Малими босими ногами…

         Тарас Григорович Шевченко... Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття.

        Перші весняні дні для шанувальників літературної  спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

         Щороку на початку березня  в  Нижньосиньовецькій   ЗОШ  І - ІІІ ступенів  відбувається низка заходів, яку традиційно називають Шевченківським тижнем.

         Учителі української мови та літератури готують і проводять тематичні уроки, бесіди, літературні години, інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко», літературні читання, вечори, ранки вшанування пам’яті, присвячені творчості Тараса Григоровича Шевченка. Кращому сприйняттю особистості митця сприяють  книжкові та художні виставки, експозиції.

       Учасники заходів  доводять, що, звертаючись до Кобзаря, вони «причащаються вічністю», мудрішають, духовно зростають, бо Тарас Шевченко для кожного свідомого українця є символом незламності духу, справжності  й щирої любові до України.

       Проведення Шевченківського тижня ще раз підтверджує думку, що ім’я Великого Кобзаря завжди з нами, а його спадщина вічно сприятиме формуванню духовних цінностей учнівської молоді, вихованню почуттів патріотизму та національної свідомості, любові до українського народу,
його історії, рідної землі, родини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 480 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2016 | Комментарії (0)

     Відповідно до плану роботи управління освіти Глибоцької РДА  та Глибоцьким БТДЮ, з метою кращого виховання школярів засобами музичного мистецтва та розвитку кращих традицій художньої творчості школярів, в Нижньосиньовецькій ЗОШ відбувся районний етап обласного фестивалю „Чисті роси”. Даний фестиваль дитячої та юнацької творчості цього року проходить у номінації «Музичне мистецтво», а саме: «Художнє виконавство», «Хореографічне мистецтво», «Циркове мистецтво»

Пісня, танець, музика - це джерела збагачення національної культури. Для розвитку творчості, для розкриття духовного потенціалу молоді проводяться культурно-масові заходи, спрямовані на розвиток талантів та обдарувань у молодого покоління. 

Учні представили на розгляд фаховому журі Глибоцького БТДЮ свої таланти.  Діти  продемонстрували, наскільки щирою, ніжною, мелодійною й задушевною є українська пісня. Звучали пісні про Україну, про найболючішу тему сьогодення – мир у державі та спокій у родинах. Одягнені у вишиванки діти виконували пісні так, що неможливо було стримати сліз.Хай у кожному серці, наче сонячна мрія, заспіває веселка на добро і надію!

                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Проглядів матеріалу: 406 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2016 | Комментарії (0)

     12 березня 2016 року учні початкових класів Михайлівського НВК підводили підсумки проекту. " Коли до нас  іде весна, стрічаємо пташок любовно!". В даному проекті всі учні взяли активну участь. Вони вивчали життя птахів, потреби пернатих (як наслідок виготовили багато шпаківень), умови їх проживання  в різні пори року, користь від  птахів природі і людині. Цікавим етапом роботи було розгадування кросвордів та загадок про птахів. Під час естетичного етапу діти малювали птахів та насолоджувались їх співом завдяки презентації створеної дітьми.

  Пташине королівство оголосило всім учасникам даного проекту щиру подяку за добрі та чуйні серця та золоті руки.

Калинюк О.В.,

Керівник МО початкових класів

Михайлівського НВК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 419 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2016 | Комментарії (0)

     12 березня у Валякузьминській ЗОШ І-ІІ ст. практичним психологом, соціальним педагогом Федоряк Ю. В. проведено психолого-педагогічний семінар – практикум для педагогів на тему: «Профілактика конфліктів з учасниками навчального процесу (дітьми, батьками, працівниками школи)».

В межах семінару:

  • проаналізовано результати попередньої діагностики схильності особистості до конфліктної поведінки за К. Томасом;
  • визначено переважний спосіб людини в конфліктних ситуаціях;
  • вчителів ознайомлено зі сигналами конфлікту, такими як дискомфорт, інцидент, непорозуміння, напруга, криза;
  • охарактеризовано 5 основних стилів поведінки при розв'язанні конфлікту (суперництво, співпраця, компроміс, уникнення, пристосування);
  • педагоги мали змогу відчути себе в ролі арбітра (посередника) в ситуації конфлікту.
  • надано психолого-методичні рекомендації по вирішенню конфліктної ситуації.

Вправи, проведені на семінарі-практикумі: «Галерея асоціацій», «Проголосуй», «Калейдоскоп», «Арбітр» та «Австралійський дощ».

Проглядів матеріалу: 476 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2016 | Комментарії (0)

        В Купському НВК №2  проходив тиждень історії. У понеділок  вчитель історії  Зеленівський Г.І. провів лінійку для 5-11 класів, на якій з допомогою мультимедійної презентації розповів, якою важливою є наука історія. Учням нагадали  про основні сторінки історії України, про найважливіші історичні постаті та про зв’язок минулого з майбутнім. А після  уроків  зібралися учні 8-11 класів, щоб переглянути презентацію і послухати розповідь про науки, які  допомагають вивчати історію: геральдику, нумізматику,етноніміку та інші. Школярі отримали завдання – історичні кросворди, з якими повинні були попрацювати на протязі тижня.

    У вівторок  Зеленівський Г.І. провів з учнями 10-11 класів історичний Поле Чудес. А з учнями 6-9 класів проводився Усний журнал « Сторінки історії рідного краю», де учні дізналися багато цікавого.

     В четвер був проведений   відкритий урок  у 6-му класі на тему: «Писемність , освіта і наука в Давній Греції.»

      Мета уроку : прищеплювати інтерес до історії, викликати захоплення  минулим, pозповiсти учням пpо писемність, освіту й культуру давніх греків, pозкaзaти шестикласникам пpо найвідоміших вчених Давньої Греції, пояснити школярям значення наукових здобутків давніх греків. Учні із захопленням  слухали нову інформацію, їм хотілося дізнатися ще більше.

     В  п’ятницю в школі працював історичний кінозал. Учні переглянули фільм « Сім чудес Єгипту», дізналися багато цікавого про ті події, яким на уроці приділялося мало уваги за браком часу.

    Хто не знає своєї історії, той не вартий майбутнього! Тому  вчіть історію, вона вам ще не раз стане у нагоді! – з такими словами закінчилась в п’ятницю лінійка де  переможці отримали грамоти, а вчитель  історії – подяку від дітей за цікаві і змістовні заходи.

Заступник директора з НВР

Кирстюк О.М.

Проглядів матеріалу: 484 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.03.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024