Четвер, 25.04.2024, 12:34















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 22
Гостей: 22
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 15

Вогонь запалений Тарасом,

У нашім серці не погас –

Він став над простором і часом

Він будить нас, він кличе нас!

    Твори Шевченка передавали з покоління в покоління іскру віри в краще майбутнє, виховували в народу патріотизм, почуття національної гордості і високу духовність.

Щороку в нашій школі проводяться Шевченківські дні. І цього року ми вшанували Великого Кобзаря.

Були проведені тематичні уроки на тему: «Шевченкове слово і досі живе», на яких учні аналізували твори Тараса Шевченка.

На великих перервах були проведені віртуальні екскурсії: «Шевченковими стежками», де учні глибше ознайомились із життєвим та творчим шляхом поета. «Ми пам’ятаємо твій заповіт, Тарасе», де було показано наше сьогодення, що перегукується із мотивами Кобзаря: боротьбу за незалежність, за краще майбутнє України-неньки.

У 9-А класі було проведено усний журнал: «Слово вічне, слово невмируще, щире слово Кобзаря», на якому учні згадували найцікавіші епізоди із життя поета, декламували вірші, а також заспівали кілька пісень на слова Кобзаря.

Був проведений конкурс знавців творчості Шевченка між 6-ми класами, де діти показали артистичність у декламуванні віршів поета, знання його життєвого та творчого шляху. У 3-му класі проведено дитячий літературний ранок, на якому вчитель ознайомив дітей із творчістю Т.Шевченка. Учні розігрували сценки з його дитинства, були активні та зацікавлені поетом.

У шкільній бібліотеці була проведена літературно-музична композиція, присвячена світлій пам’яті Тараса Григоровича Шевченка - геніального поета.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 446 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.03.2016 | Комментарії (0)

      10  березня 2016 року  на базі Старововчинецького ліцею відбувся районний  семінар заступників директора з навчально-виховної роботи з проблеми: «Невичерпний потенціал краєзнавства у навчально-виховному процесі  Старововчинецького ліцею". 
   Директор ліцею Д.П. Чапля  провів екскурсію по закладу «Запрошення до ліцейного всесвіту». Заступник директора з НВР Л.П. Гищук  поділилася  досвідом роботи  з проблеми: «Виховання учнів  засобами краєзнавства». Заступник директора з ВР  Н.І. Лук'ян презентувала  діяльність  учнівського наукового об`єднання «Пошук»  «Еволюція краєзнавчих досліджень у ліцеї».
   Педагоги продемонстрували використання  краєзнавчого принципу у навчально-виховному процесі  ліцею, який є опорним закладом з краєзнавчої роботи у Глибоцькому районі. Було обґрунтовано основні педагогічні умови підвищення ефективності формування  компетентностей учнів, моральних якостей підлітків, використовуючи краєзнавчі дослідження на уроках з усіх предметів, в позакласних заходах, подорожах, походах, при виконанні науково-дослідницьких робіт, при оформленні експозицій музею. Здійснено аналіз цього процесу з психолого-педагогічних позицій. Показано роль музейної педагогіки у формуванні світогляду вихованців.
Учасники семінару  взяли участь у весняному квесті «Глибоччина краєзнавча».
    Практична частина семінару під загальною назвою  «Експозиції музею – результат краєзнавчих досліджень  ліцеїстів, база музейної педагогіки» була проведена у  Старововчинецькому   краєзнавчому музейному  комплексі, де ліцеїсти-краєзнавці перегорнули такі сторінки: «Етнографічний відділ музею – збереження генетичної пам'яті земляків»,  «Матеріальна спадщина давнього періоду – фундамент  музею», «І чуєм тихий гомін всіх століть…»,  «Пам’ятаймо минуле, щоб мати краще майбутнє» або «Колесо історії: чорне та червоне».
Дано рекомендації щодо використання досвіду роботи з висвітленого питання.
 


Завантажити фото 

Проглядів матеріалу: 521 | Завантажив: Жанет | Дата: 15.03.2016 | Комментарії (4)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024