Четвер, 28.03.2024, 18:11















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 11

Світле, чудове і радісне свято

Знову до нашої школи прийшло  

Сонячні промені, квітів багато,

Радість і перше тепло принесло.

В Черепковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів  святкування Міжнародного Дня 8 Березня охопило всю школу.

В початкових та середніх класах провели свята для своїх матусь, бабусь, сестричок, підготувавши їм цікаві подарунки виготовлені своїми руками. Всі заходи були насичені піснями, віршами, іграми та танцями. Не обійшлося і без приходу красуні Весни, яка привітала  зі святом і подарувала всім весняні квіти.

Цікавим було свято і в старших класах. Хлопці 8-11 класів підготували свято для дівчат «Мільйони весняних квітів для Вас, милі дівчата». Хлопці для дівчат оформили зал кафе.

  Свято 8 Березня  вдалося на славу й принесло у душі всіх присутніх красу весни, ніжність квітів та сонячне тепло.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 433 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (0)

    10 березня в  Купському НВК №2 практичним психологом  Анною Михайлюк  був проведений тренінг з учнями 5 класу «Справжній друг. Який він?». Метою тренінгу було довести до дитини важливість слів «дружба», «товаришування»; виробляти в учнів правила товаришування, вчити їх розуміти один одного, аналізувати думки, вчинки своїх товаришів, виробляти такі риси характеру, які допомагають миритись, відповідально ставитись до своїх вчинків, жити в мирі та злагоді. Розвивати мовлення, увагу, вміння складати план дій, аналізувати думки, вчинки. Виховувати товариськість, доброту, бажання виручати товариша з біди, розкрити переваги добра над злом, щирості над хитрістю.

   Тренінгове заняття розпочалось з вірша. На занятті був присутній казковий герой Дружок. Були використані такі вправи: «Мікрофон», «Сонечко», «Очікування», «Займи позицію», «Бінго», «Гарячи стілець», «Знайди собі друзів», «Заспівай пісню», «Мирилка», «Продовж прислів’я», «Впізнай мого друга». «Так чи ні». Учні залишилися задоволеними від проведеного заняття.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 547 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (0)

     Відповідно до річного та місячного планів роботи школи на 2015-2016 навчальний рік та з метою залучення учнів до позакласної роботи, удосконалення знань, умінь та навичок, набутих на уроках англійської та французької  мови, розширення словникового запасу учнів та їхнього світогляду, розвитку творчих здібностей, логічного мислення та підвищення інтересу до вивчення іноземних мов, в Купському НВК №2 був проведений тиждень іноземних мов. Тиждень проходив за складеним заздалегідь планом. У заходах взяли участь всі учні нашої школи.

       Розпочався тиждень виставкою стінгазет та плакатів. Учні мали змогу знайомитися з історією, культурою, традиціями та святами  Франції та Великобританії.

Вчителі Плеван А.А  та  Попеску О.П.  залучили учнів до наступних заходах: конкурс малюнків на тему: “ Spring”, конкурси пісень та віршів,  вікторини: “Happy English” (6кл.), “Who knows English best ”(5-11кл).

Вчитель Плеван А.А.  разом з учнями 9,10 та11 класів здійснювали віртуальну подорож до столиці Великої Британії Лондону, під час якої учні дивилися відеофільм “London the capital of Great Britain”.

   Усі заходи , які були проведені в рамках тижня, дали змогу  визначити індивідуальні знання кожного учня з іноземної мови та вміння працювати в команді, перевірили кмітливість, увагу, вміння зосереджуватися та діяти в нестандартних ситуаціях, а також виховують патріотизм та любов до Батьківщини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 381 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (0)

   З метою пошуку та підтримки обдарованих дітей, залучення їх до багатств загальнолюдських цінностей, формування культурного сприяння навколишнього світу  10 березня в Йорданештській ЗОШ І-ІІІст. відбувся конкурс «Чисті роси». Цей фестиваль кожного року дає можливість представити  на розгляд фаховому журі Глибоцького БТДЮ свої таланти, а саме:

пісня «Мама» у виконанні учениці 1-го класу Дирда Емілії;

музична композиція «Cântă cucu-n Bucovina» у виконанні ансамблю (учні 5 -9 класів);

 пісня «La crucea de piatră...» у виконанні учениці 7 –го класу Ніцу Марії;

народний танець «Hora» у виконанні учнів 2 – 3 класів;

пісня «Рідна мати моя» у виконанні учениці 9 –го класу Гушулей Марії;

сучасний танець «Latino» у виконанні учнів 10 –го класу Меглей Івана та Куба Альони;

музична композиція «вальс» у виконанні учня 7 –го класу Куба Олександра (на гітарі);

пісня «Ой, у гаю при Дунаю» у виконанні учениці 8 –го класу Іонець Кароліни;

пісня «Як у нас Україні» у виконанні учениці 7 –го класу Ніцу Марії;

пісня «Мій рідний край» у виконанні учениці 9 –го класу Савюк Віолети;

музична композиція «Coasa» у виконанні ансамблю (учні 5 -9 класів);

В цьому конкурсі учні розкрили свої творчі здібності, артистизм, творчу індивідуальність та майстерність.

         ЗДВР           Кирчу О.Г.

         педагог – організатор Малайку А.М.-М.

 

 

Проглядів матеріалу: 376 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (0)

       Одним з надважливих джерел естетичного виховання школярів є різноманітна позашкільна робота. У ній задовольняються насущні потреби в спілкуванні і відбувається творчий розвиток особистості.     Протягом століть одним з універсальних засобів естетичного виховання було і залишається мистецтво співу і танцю, що представляє цілісну картину світу в єдності думок і почуттів, в системі емоційних образів.

       В  Купському НВК №2 проводився районний фестиваль дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», на якому були присутні директор Глибоцького будинку творчості дітей та юнацтва Ванзуряк Н.В. та члени журі, методисти та керівники гуртків.

   «Чисті роси» це завжди дуже очікувана подія для батькив, учнів та вчителів. Цього року на фестивалі були представлені найкращі номери вокального, інструментального та хореографічного жанру у всіх вікових категоріях. Серед них визначились:

  • Пісні  „ Mărţişor”,  „Înflorit-a ruguţul” , „Coasa”, „Gopaciocu-i joc frumos”, Несе галя воду, „Глибоцьки дівочки”, „Doină”, Mi-а     adus bădiţa flori” - Керівник  Талаба І. Г.  та  пісня  Dă, Doamne, la om noroc у виконанні Богданюк Крістіни.
  •  Танці  „  Datina străveche ” І вікова кат., керівник  Богданюк М. Р.,

     „Un buchet de dansuri de pe valea Siretului” ІІІ   вікова кат., керівник   Попеску О. Г.

           Дирекція НВК висловлює подяку директору будинку культури Талаба І.Г., батькам та всім керівникам за співпрацю та допомогу в організації та проведенні фестивалю. 

         «Музика – уява – фантазія – казка – творчість – така доріжка, йдучи якою, дитина розвиває свої духовні сили», – наголошує В. Сухомлинський. Важливою складовою естетичного виховання є творчість дитини, яка прагне виразити себе, і виразити не лише в наслідках свого навчання, а й у внутрішньому духовному світі.

 

                                                                        Заст. з виховної роботи:  Скутарь В.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 417 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (0)

    За графіком Глибоцького Будинку творчості  дітей та юнацтва у Тереблеченський ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов районний етап Всеукраїнського фестивалю творчості дітей та юнацтва «Чисті роси».

         У програмі були відібрані виступи найталановитіших учнів школи: виступ хорового колективу, молодшої та старшої вокальної групи,  хореографічного колективу «Берізка», старшої танцювальної групи, вокалісток -  Габор Вероніки, Виску Лоредани, Ротар Анни, Німіжан Валентини, підготовлені музичним керівником Русу С.В. та художнім керівником Вакарюк А. Т.

         Гучні оплески присутніх свідчили про високу майстерність виконавців, про їхній талант та артистичні здібності. Це було підтверджено і словами подяки висловленими членами журі – представниками БТДЮ.

                                                                                ЗДВР  Чупрун В.Л.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 411 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (0)

  Справжня весна запанувала над землею, сонце гріє її, а йорданештські учнівські серця  гріє атмосфера свята, яка окрилила сьогодні нашу школу. Можливість почуватися себе щасливими і вдягти національні костюми мали учні Йорданештської ЗОШ №2, але найщасливішими є їхні матусі, які підготували ці костюми, щоб їхні діти виглядали якнайкраще.

         Члени журі районного етапу обласного фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» завітавши до нашої школи, мали можливість оцінити старанність наших зберігачів традицій , почути наші буковинські пісні у виконанні хору та вокальних груп дівчат та хлопців під керівництвом Божеску І.І. – вчителя музики, оцінити старанність наших учнів у народних танцях «Чобенашул», «Жок де сербетоаре», «Хора легенате», "Хора ші бетута" під керівництвом Лютик З.К. – керівника хореографічного гуртка, почути соло на скрипці   у виконанні учня 8-го класу  - Савюк Аліни. Ще наші гості та учні лишилися зачарованими піснями  «Ме миндреск ку леутарій» та «О, маме...» у виконанні учениці 9-го класу  - Шапка Іонели.

         Ми ще раз довели, що є справжніми зберігачами звичаїв і традицій і знаємо, що ці традиції будуть передаватися з покоління в покоління.

Опаіць Марія Іванівна

педагог-організатор та вчитель румунської мови

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 398 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (0)

   По старій традиції напередодні 8 березня в Молодійській школі день самоврядування. 4 березня  у школі відбулися великі зміни – до роботи взявся новий педагогічний колектив, а саме найстарші учні нашої школи, які проводили уроки у 2-11-х класах із різних предметів. Вони готувалися і хвилювалися. Робочий день виявився нелегким, але успішним.

А як же без вітання вчителям? Урочиста атмосфера, ошатно прибрана зала. Весняні квіти… Вчителі відчули себе  учнями у цікавій грі «Ерудит» , переглянули документальний фільм «Школа – це завжди цікаво», де кожен вчитель зміг побачити себе.  «Чарівний капелюх» допоміг старшокласникам дізнатися про мрії вчителів. Це ж класно!!!

P. S. Враження одинадцятикласників від дня самоврядування: «Бути вчителем не так вже й легко, як багато хто думає, але дуже приємно. Особливо коли ти отримуєш віддачу від своїх учнів. Тож дякуєм Вам, вчителі!»

Вітаємо зі святом весни усю прекрасну половину людства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 422 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (0)

    10 березня на базі РМЦ відбувся районний семінар вчителів 3-класів  з проблеми: «Розвиток творчих здібностей учнів на уроках трудового навчання». Адже уроки  трудового навчання в початковій школі відіграють важливу роль  у формуванні трудових практични х умінь і навичок та підготовці до самостійної трудової діяльності. Основні навички, якими людина користується протягом життя, такі як робота з папером і картоном, нитками і тканиною, природними матеріалами  діти опановують саме в початкових класах. На уроках трудового навчання учні одержують відомості про форму й будову різних предметів, інструментів для обробки матеріалів, використання технік декоративно-прикладного мистецтва, технічних засобів, збагачують словниковий запас, впроваджують власні ідеї. А вчитель – центральна фігура навчально-виховного процесу. Від його творчої діяльності залежить успіх у вихованні і навчанні молодших школярів.

Під час семінару вчителі району мали змогу переглянути та обговорити відеоурок вчителя Слобідського НВК Мунтян Н.Р, взяти активну участь у діловій грі та повчитися виготовляти весняні квіти з паперу в техніці «оригамі», яку провела вчитель Валякузьминської ЗОШ І-ІІст. Зубаль Н.М,переглянути призентації та почути власні  ідеї вчителів Косташ О.М. Чагорської ЗОШ І-ІІІст . та Александрюк Л.П Тереблеченської ЗОШ №1І-ІІІст.

Родзинкою дійства була продемонстрація надзвичайно цікавої, незвичної, творчої виставки учнівських робіт талановитими вчителями Кутбаїнської ЗОШ І ст. Куржос В.Л та Білійчук А.І Кам’янської ЗОШ.

Тому творчо підійшовши до викладання трудового виховання ,ми, педагоги,зобов’язані створювати і підтримувати атмосферу комфорту, за якою праця пробуджувала би у школярів бадьорість, радість, задоволення від власного результату.

 Методист РМЦ   Микитюк Т.О.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 465 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (0)

    10 березня учні Черепковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів здійснили літературну мандрівку у чарівний світ поезії Великого Кобзаря.

Учні школи своїми дзвінкими дитячими голосочками проникливо і душевно читали його поетичні рядки, такі прості, щирі, співучі, які прославляють рідний край і свій народ.

    Емоційного забарвлення надала заходу демонстрація барвистого ролика про художню спадщину нашого генія та чудове виконання пісні, учнями 9 класу, „Тече вода” на вірш Т. Шевченка. Яскраво виглядали юні читці одягнені у вишиванки.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 463 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (0)

    Під такою назвою у Чагорській ЗОШ І –ІІІ ступенів відбулось літературно-музичне свято, у якому взяли участь вчителі та учні школи .

Свято розпочалось гімном України у виконанні вчителів та учнів. Ведучі свята розповіли присутнім про життєвий та творчий шлях Кобзаря.

Заступник директора Козачок Н.С. у своєму виступі зазначила , що творчість Тараса Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації, джерелом національної свідомості, символом України. «Тарас Шевченко для українського народу не лише геніальний поет, - зазначила вона . - Він – його сумління, совість, щире серце. І зараз, як ніколи, не вистачає нам геніальної особистості. Синам свого народу він заповідав: «Свою Україну любіть …» А чи не живемо ми в той самий час, коли Україна так потребує Тарасової підтримки. В цьому вічність і невмируща пам’ять Шевченка».

         Протягом насиченої та яскравої програми з імпровізованої сцени лунали милозвучні та знайомі з дитинства серцю кожного українця поезії українського національного генія. А ще прозвучали пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», «Зоре моя вечірняя…», «Бандуристе, орле сизий…», попурі пісень на слова Шевченка. У виконанні учнів школи глядачі побачили театральні міні-постановки «Маленький Тарас» та «Тополя». У якості візуального супроводу святкової програми виступила підготована вчителями та учнями  фотопрезентація історії життя та творчості Тараса Шевченка.

         Поезія Кобзаря  актуальна сьогодні так ,як ніколи раніше .Відеозапис фрагменту поеми «Кавказ» у виконанні  героя Небесної Сотні Сергія Нігояна, українського вірменина ,який у 2014–му став символом боротьби за українську свободу й демократію, поклавши за них життя ,зворушили всіх присутніх до сліз.

 Учень 2-Б класу Щербань Максим передав дарунок від батька, воїна АТО- Щербаня Ярослава Миколайовича ,прапор ,на якому його побратими розписалися ,побажавши всім учням та вчителям миру та злагоди ,серед побажань- Шевченкові слова : «Борітеся! Поборете!»

         Фінальна пісня «Заспіваймо пісню за Україну » від Юлечки Семенюк  та учнів школи вразила всіх присутніх глибоким змістом та актуальністю.

Проглядів матеріалу: 486 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (1)

                                        Щовесни, коли тануть сніги,

 І на рясті просяє веснянка,

Повні сил і живої снаги,

           Ми вшановуємо  пам'ять Шевченка.                          

    Щороку на початку весни ми вшановуємо пам'ять видатного українського поета Т.Г. Шевченка, який став для України Великим Кобзарем.

   В ці шевченківські дні вихователі Кам'янського ДНЗ знайомили дітей з життям та творчістю Шевченка, поглиблювали знання про життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря. Вихованці старшої групи продемонстрували силу та красу Шевченкового слова в декламуванні віршів поета, оспівували красу рідної природи в піснях,  покладених на його вірші.

    У пам'яті народу Тарас Григорович  житиме вічно. Читаймо його твори, живімо у дружбі й мирі, шануймо своїх батьків і близьких. Любімо Україну, як любив її Т.Г.Шевченко!            

Проглядів матеріалу: 429 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.03.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024