П'ятниця, 26.04.2024, 00:11















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 23

     Сьогодні, 23 березня,  в приміщенні конференц-зали методцентру управління освіти   відбулась  нарада  керівників дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Глибоцького району під керівництвом  начальника  управління освіти Глибоцької РДА Барарюка В.І. Згідно порядку денного розглядались наступні питання:

  1. Про оптимізацію в галузі освіти району у 2016 році.,- доповідач - Барарюк В.І. – начальник управління освіти.

  2. Про участь  учнів 11 класів  у пробному ЗНО 2 та 9 квітня 2016 року., – доповідач –    Цуркан І.Ю.- заступник начальника управління освіти.

   3. Про роботу медичних сестер.

Про стан роботи з обліку дітей і підлітків шкільного віку в ЗНЗ району.,- доповідач - Міхай Д.М. – головний спеціаліст управління освіти

      4. Про правовиховну роботу в загальноосвітніх школах району.,- доповідач -  Стрельчук О.К. – начальник відділу управління освіти

    5. Про здійснення благоустрою пришкільних територій.– доповідач - Марчук А.І.-головний спеціаліст управління освіти.

       6. Про підготовку атестаційних матеріалів вчителів, що атестуються у 2016 році. – Митранюк Н.А. – методист райметодцентру.

       7.Оголошення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 427 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2016 | Комментарії (0)

     22 березня 2016 року відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів зарубіжної літератури.

Методист РМЦ Пенюк Л. С. ознайомила вчителів з планом роботи, наголосила на найважливіші аспекти сьогодення та провела ділову гру «Підвищення професійної компетентності вчителів – ефективний засіб удосконалення навчально-виховного процесу». Педагоги активно включилися у процес гри, висловлювали своє бачення проблеми, адже всіх сьогодні хвилює уповільнення процесів інтелектуалізації розумової діяльності учнів, незважаючи на майже тотальну інформатизацію. Молоді люди володіють навиками швидкого пошуку інформації через мережу Інтернет, знають, де віднайти потрібне, щоб зробити повідомлення, та воно не пропускається через власну свідомість.

«Формування моральних якостей учнів та виховання духовності на уроках зарубіжної літератури» - тема виступу вчителя-методиста Коровійської ЗОШ І-ІІІ ступенів Зіневич В. П. не залишила нікого байдужим. Адже відомо, що саме література наповнює життя високим духовним змістом, слугує внутрішньому розвитку людини. Віоріка Петрівна наголосила, що творчий учитель – це і режисер, і актор, і критик, він  не лише навчає учнів акторської майстерності, а й , насамперед, учить жити.

Кожний етап засідання був вдало продуманим Л. С. Пенюк. Все-таки березень – час, час, коли виснаженість вчителя відчувається по-особливому. Релаксацією послужили і тренінгові заняття «Профілактика та корекційна робота, спрямована на зняття стресів та посттравматичних стресових розладів», яке кваліфіковано провела Гамалюк Крістіна Костянтинівна, практичний психолог Чагорської ЗОШ.

Це засідання відкрило нові обрії у викладанні зарубіжної літератури, у вдосконаленні фахової майстерності кожного вчителя.

 

                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 513 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2016 | Комментарії (1)

             18 березня 2016 р. на базі Станівецького НВК відбувся районний семінар вчителів румунської мови і літератури (румунської та зарубіжної) з проблеми «Ефективні методики та технології навчання, як засіб підвищення якості знань з румунської  мови і літератури (румунської та зарубіжної)». На високому професійному рівні були проведені відкриті уроки: урок літератури в 11 класі , тема: «Стендаль, Roşu şi negru»  (вчитель Паскар Д.П.) та урок літератури в 9 класі, тема: «Тудор Аргезі, De-abea plecase-şi» (вчитель Плантус В.І.).

          За круглим столом директор закладу ознайомив вчителів з основними напрямками роботи навчально-виховного комплексу.                    Галушка Ж.І., вчитель румунської мови і літератури (румунської та зарубіжної) Грушівського НВК презентувала досвід роботи з проблеми «Використання диференційованого підходу до учнів  на різних етапах уроку  румунської мови і літератури (румунської та зарубіжної); Опаїць М.І., вчитель румунської мови і літератури (румунської і зарубіжної) Йорданештської ЗОШ І-ІІ ст. продемонструвала майстер-клас «Використання інтерактивних методів як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках румунської мови та літератури»; Галак А.Г., вчитель румунської мови і літератури (румунської і зарубіжної) Привороцької ЗОШ І-ІІ ст. презентувала досвід роботи з проблеми «Ділова гра – джерело актуалізації креативності учнів на уроках  румунської мови і літератури (румунської та зарубіжної)», керівник районного методичного об’єднання вчителів румунської мови і літератури (румунської і зарубіжної) Шапка М.Г. розповіла про роль інноваційних  технологій навчання у розвитку творчих здібностей учнів; головний спеціаліст управління освіти Міхай Д.М ознайомила вчителів з основними вимогами організації методичної роботи  та підвищення фахової майстерності.

По завершенню семінару розроблені та затверджені методичні рекомендації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 441 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2016 | Комментарії (0)

Щоб берегти землю, природу,

Треба її полюбити,
Щоб полюбити, треба пізнати.
Пізнавши – неможливо не полюбити.
М. Пришвін

22 березня 2016 року у залі Глибоцького ліцею відбувся І районний етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім».

            Конкурс проводиться щорічно з метою підвищення рівня еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності учнівських колективів екологічної просвіти загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Тема цьогорічного конкурсу -  «Збереження та раціональне використання земельних ресурсів України».

Журі оцінювало презентацію еколого-просвітницької, природоохоронної діяльності колективу та виступи за такими критеріями:

  • відповідність тематиці конкурсу;
  • актуальність та соціальне значення порушеної у виступі екологічної проблеми;
  • відтворення та пропаганда народних традицій щодо гармонізації взаємовідносин з природою;
  • висвітлення різнопланових аспектів екології: виживання (охорона довкілля як середовища життєдіяльності людини); природно-науковий; оздоровчо-рекреаційний; історико-культурний; господарський; етичний; естетичний;
  • виконавська майстерність;
  • естетика костюмів і реквізиту (плакати, малюнки, фотографії, відеоматеріали про природоохоронну і екологічну діяльність колективу тощо), якість музичного та художнього оформлення;
  • рівень режисури;
  • володіння увагою глядача.

Оцінивши виступи колективів журі нагородило за :

І місце – агітбригаду «Green» Коровійської ЗОШ І-ІІІ ст., кер. Цехмістир  А.І.,Чимчинська О.І.;

ІІ місце – агітбригаду «Нове покоління» Глибоцького ліцею, кер. Гаврилюк Н.І.;

ІІ місце – агітбригаду «Водограй» Турятського НВК, кер. Гімчинська В.Д.;

ІІ місце – агітбригаду «Екос» Молодійської ЗОШ І-ІІІ ст., кер. Куцак О.А.;

ІІІмісце – агітбригаду «Екоюнь» Старововчинецького ліцею, кер.Сидоряк Т.Д.;

ІІІ місце – агітбригаду «Пантеїсти»  Димківського НВК, кер. Гумельник Р.Р.;

За участь - агітбригаду «Еко-лук» Луковицької ЗОШ І-ІІІ ст., кер. Джаман М.І.;

За участь - агітбригаду «Апокаліпсис» Багринівської ЗОШ, кер. Ісопеску Д. Ю.;

За участь - агітбригаду «Еко-Шанс» Купського НВК, кер. Бічер М.В..

28 березня 2016р. на ІІ обласному етапі Всеукраїнського конкурсу

«Земля – наш спільний дім» наш район буде представляти   агітбригада «Green» Коровійської ЗОШ, кер. Цехмістир А.І. та Чимчинська О.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 532 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2016 | Комментарії (0)

   Вихованці гуртка «Юний технік» Глибоцького БТДЮ, що працює на базі Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст., керівником якого є  Романюк Віктор Михайлович -  постійні переможці обласного конкурсу з початкового технічного моделювання. Цьогорічний конкурс, який відбувся 22 березня 2016р. у ОЦ НТТУМ не є винятком.

Вихованці змагались у чотирьох номінаціях:

  • «Модель планера»;
  • «Плаваючий засіб»;
  • «Лего-конструювання»;
  • «Модель транспортної техніки».

 Технічне завдання (плаваючий засіб):

Завдання складалося з двох частин: представлення домашньої роботи та виготовлення плаваючої моделі човника з вітрилами. Учасники представляли домашню роботу – плаваючу модель будь-якого човна з вітрилами або без, катамарану, баржі. Учасники  пояснювали призначення та принцип дії (за рахунок чого плаває дана модель – вітер, весла, двигун і т.і.).

Під час конкурсу учасники виготовляли із пінопласту модель човника з вітрилами та проводили змагання на швидкість і дальність запливу. Час на виконання завдання − 2,5 години.

 Творче завдання (модель транспортної техніки):

Учасники виготовляли паперову модель транспортної техніки за розгортками та малюнками загального вигляду моделі. Час на виконання завдання – 2 години. При оцінюванні увага зверталася на правильність та акуратність виробу.

 Спортивно-технічне завдання (модель планера):

Завдання складалося з двох частин виготовлення моделі планера та участь у рухливих змаганнях. Час на виконання моделі − 1 година.

Виставка домашніх робіт (Лего-конструювання):

Учасники представляли (заочно) домашню роботу з цеглинок «Лего» (або аналогічних конструкторів) – моделі технічних об’єктів: транспортна, сільськогосподарська, ракетокосмічна, виробнича техніка або архітектурні конструкції.

Отож, вітаємо: Боднарюка Олександра за  І місце  (номінація «Лего-конструювання»),  Лупуляка  Володимира (номінація «Модель планера»), Куренкова Андрія (номінація «Плаваючий засіб»)  за ІІ місця.

Романюк Віктор Михайлович нагороджений грамотою Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА за підготовку переможця обласного конкурсу з початкового технічного моделювання серед учнів молодшого шкільного віку в номінації «Лего-конструювання».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 525 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2016 | Комментарії (0)

     Всесвітній день води був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН і вперше пройшов 22 березня 1993 року. З тих пір ця подія щорічно відзначається 22 березня. Головна мета започаткування Дня води — проведення активного інформування серед широких верств населення та привернення уваги громадськості і політиків до проблем води.

Не залишаються осторонь і учні Стерченської ЗОШ І-ІІІ ступенів, адже  в школі систематично здійснюється природоохоронна, зокрема з проблем охорони води, еколого-просвітницька робота. В цей день на кожних дверях класу з’явилися плакати, що закликали до збереження води та говорили про її значущість. А старшокласники на чолі з президентом школи Бурак М-Є. не залишили поза увагою  молодших школярів і організували для них акцію «Коло дитячих ідей». Учні на символічних краплинках висловлювали свої думки та відповідали на запитання: «Вода це …», «Що я зможу зробити для економії води …», «Вода необхідна для…».

Кожен із нас повинен дбайливо ставитись до природи, раціонально використовувати водні ресурси нашої Буковини. Це не лише покращить екологічну ситуацію, але й створить прекрасний настрій, принесе величезне моральне задоволення, викличе почуття поваги до себе та інших. Посадити деревце, розчистити джерельце – ось завдання кожної людини ще з дитинства. Проблеми навколишнього середовища і зокрема водних ресурсів повинні турбувати всіх нас. Ми не повинні бути байдужими і не збиткуватися над природою, повинні берегти і примножувати її багатства і пам’ятати пророче слово В.Скуратівського: “Не зміліють джерела України, якщо ми не зміліємо душею”.

Заступник директора з ВР Кнапик О.В.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 484 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2016 | Комментарії (0)

        «Іван Франко — це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України. України і людськості …Франко живе в народній пам’яті як великий Каменяр…»

                                                                         (М. Рильський)

   У Купському НВК №2 учні 10-го класу разом з класним керівником Максимюк Н. І . з метою вшанування пам’яті Івана Франка оформили у кабінеті української мови тематичний  куточок «Іван Франко і Буковина». Школярі самостійно працювали над пошуком  матеріалу  та його упорядкуванням. А після уроків десятикласники переглянули художній фільм  режисера Юрія Ткаченка «Украдене щастя», знятий  за п'єсою Івана Франка «Украдене щастя». 

Проглядів матеріалу: 385 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2016 | Комментарії (0)

     За дорученням начальника управління освіти Глибоцької РДА Василя Барарюка  3 березня методист РМЦ Віра Заяц провела пробне шкільне ЗНО. У тестуванні взяли участь випускники Купського НВК. Завдання до тестування були розроблені методистами РМЦ (Людмилою Пенюк, Василем Швецем) спільно з творчими групами вчителів- предметників.

Сподіваємось, що пробне шкільне ЗНО стане для учнів Купського НВК гарним, творчим та корисним досвідом для успішного складання ЗНО у травні 2016 р.

                                    Е. Скіпор

 

 

 

Проглядів матеріалу: 490 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2016 | Комментарії (0)

    «Вічне життя» під такою назвою бібліотекарями Старововчинецького ліцею Вакарюк В.П. та Каменюк Г.І.  спільно з вчителями української мови та літератури Броска В.П. та Марчук М.Г.  було організовано виставку художньої та наукової літератури І.Я. Франка. Його творча спадщина велика, вона є окрасою нашої літератури. Кожна дитина сприймає духовні скарби по-своєму і чим більше вона приймає її у своє серце, тим стане духовно багатшою.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 543 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2016 | Комментарії (0)

     На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.02.2016      № 120-р «Про затвердження плану з підготовки та проведення заходів, присвячених ушануванню пам’яті Івана Франка», наказу управління освіти Глибоцької райдержадміністрації від 14.03.2016 №206, враховуючи вагомий внесок видатного українського письменника вченого та громадського діяча, популяризації його літературної, публіцистичної, наукової спадщини, а також з нагоди відзначення у 2016 році пам’ятних дат-160-річчя від дня народження  Івана Франка,  в Стерченській ЗОШ І-ІІІст  були проведені ряд заходів:

  • З 15  березня 2016 року в шкільній бібліотеці  діє  тематична книжкова  виставка «Вічне життя…» (бібліотекар Лукаш О.О.);
  • 22 березня 2016 року в 10-му та 11-му  класі був проведений відеоурок  на тему: «І.Франко – геній українського слова» (учитель української мови та літератури – Данелюк О.Я.).

Заступник директора з ВР   Кнапик О.В

 

Проглядів матеріалу: 807 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2016 | Комментарії (0)

   Незабутньою була зустріч вихованців дошкільного підрозділу Купського НВК з Маринкою Веселинкою, ведмедями і пандою «Кунфу». Під час лялькової інтерактивної вистави «Справжні друзі» аматорського лялькового театру «22 ромашки» Косівського районног о Будинку культури діти  помандрували світом казок. Разом з акторами вистави пограли в дидактичні ігри «Їстівне, не їстівне», «Дерево,кущ, пеньок», «Дні тижня», співали і танцювали. Із задоволенням допомогли героям знайти справжніх друзів та підказали як не втрачати їх.

Дане дійство дало змогу малюкам краще зрозуміти правила поведінки в дитячому колективі, бути дружними, щирими, ввічливими.

 

Проглядів матеріалу: 454 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 23.03.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024