Середа, 24.04.2024, 18:57















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 18

«Найдавніша на планеті,
Всіх наук – ЦАРИЦЯ! 
Математика, ти наша
Вірна помічниця!»

09.03.16 по 12.03.16  в  Червонодібровському НВК проходив тиждень математики. В програмі тижня було проведено ряд виховних заходів, уроків, випуску тематичних газет, розгадування цівавих ребусів, задач, кросвордів. 
Тиждень проводила вчитель математики Джурюк  Інна Костянтинівна. В тижні прийняли участь  учні 5-9 класів. 
Цікавим був проведений урок в 5 класі на тему: "Додаванння десяткових дробів." ,у вигляді подорожі, де учні класу були поділені на дві команди - Кмітливі математики та Веселі математики. Учасники  долали різні перешкоди розв'язуючи різноманітні математичні вправи та показували свої знання .
Переможці тижня були нагородженні .

 Участь у різноманітних конкурсах сприяє розвитку математичної культури учнів, їх мислення, підвищує інтелектуальний рівень, формує в них практичні навички застосування знань, які вони здобули на уроках.

 

Проглядів матеріалу: 413 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2016 | Комментарії (0)

          Міжнародному математичному конкурсу «Кенгуру» більше 20 років. Україна бере в ньому участь з 1997 року.  «Кенгуру» - одне з наймасовіших математичних змагань у світі. «Тепер це наймасовіше математичне та інтелектуальне змагання серед школярів нашої держави», - говориться у Вікіпедії.

    Метою конкурсу є популяризація математичних ідей та підтримка талановитих школярів, розвиток їх інтелектуальних здібностей. У цьому конкурсі немає переможених. Кожен учасник отримує сертифікат учасника, а діти, які отримали вищі бали, отримують диплом "Відмінний" або "Добрий результат".

    В цьогорічному математичному конкурсі в Багринівській ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли участь учні 2-11 класів – всього 58 учнів. Участь у міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру» вже стала хорошою традицією в нашій школі. Ряд учнів є постійними учасниками цього конкурсу.

 

Директор школи М.М. Акатрінні

             

 

Проглядів матеріалу: 479 | Завантажив: Микола | Дата: 18.03.2016 | Комментарії (0)

    17 березня в нашій школі проходив районний фестиваль «Чисті роси». Участь в ньому брали учні молодших та старших класів. В програмі були представлені пісні: «Діти України», «На світі є одна країна», «Прошу у неба», сучасний український танець «Ой на Івана, та й на Купала», а також діти грали на різних музичних інструментах . Не обійшлося й без гуморески , яку читав Копачук Дмитро. Програму завершив гімнастичний етюд у виконанні учнів 1-2 класів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 396 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2016 | Комментарії (0)

     У сучасних умовах розвитку освіти кожен педагог, що усвідомлює потреби сучасного суспільства і власну відповідальність за якість надання освітніх послуг не тільки перед державними органами, а перш за все своїми учнями, їхніми батьками та колегами-педагогами, намагається впроваджувати у свою роботу нові освітні технології.

На виконання плану роботи школи на 2015/2016 навчальний рік ,з метою підвищення педагогічного, психологічного та фахового рівня педагогічних працівників закладу, задоволення потреб щодо професійного зростання молодих спеціалістів з 14  по 18 березня 2016 року в Нижньосиньовецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов тиждень педагогічної майстерності, в рамках якого організовано відкриті уроки та позакласні заходи з предметів.

Вчителі , які атестуються  в цьому році поділились досвідом роботи, показали весь свій педагогічний арсенал нових прийомів у проведенні сучасного інноваційного уроку.

Протягом цього тижня  проводилися наступні заходи:

  1. Методична нарада. Ознайомлення з планом проведення Тижня педагогічної майстерності. Підготовка матеріалів до виставки творчих доробок педагогів .
  2. День відкритих дверей.
  3. Проведення показових уроків:
  • Математика ,1 клас,вчитель Зегря Т.С.
  • Румунське читання, 4 клас,вчитель Гушу А.В.
  • Математика,6 клас, вчитель Азоіцей Л.В.
  • Румунська мова,8 клас,вчитель Кожокар В.Г.
  •  Французька мова,9 клас,вчитель Ігнатеску В.В.
  • Українська література,10 клас,вчитель Лерка О.Є.
  1. Засідання атестаційної комісії, на якій було заслухано творчі звіти педагогів, що атестуються.
  2.  Круглий стіл «Підведення підсумків Тижня педагогічної майстерності.

Презентація сайтів вчителів.»

Проаналізувавши проведену роботу теоретичного і практичного напряму дирекцією та  членами атестаційної комісії було зроблено висновки про високий рівень проведених методичних заходів, належну підготовку педагогів та прийнято рішення у майбутньому націлити всіх учасників навчально-виховного процесу на підвищення рівня самоосвіти, збагачення перспективного педагогічного досвіду з урахуванням креативних здібностей педагогів та учнів.

Найщиріші  вітання всім  педагогам, талановитим учням, здійснення всіх мрій, творчих успіхів та професійних звершень!

У кожній людині є сонце.

Тільки дайте йому засвітити!

                  Заступник директора   з навчально-виховної роботи Лерка О.Є.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 394 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2016 | Комментарії (0)

    17 березня на базі РМЦ відбувся районний семінар вчителів хімії Глибоцького району. Відповідальним за проведення семінару був вчитель хімії Чагорської ЗОШ Коняк Віктор Григорович. Вчителі району працювали за таким планом- тисни тут .

Семінар пройшов на високому методичному рівні. Викладання – це мистецтво, а не ремесло – в цьому суть вчительської справи. Перепробувати десять методів і вибрати свій, переглянути десять підручників і не дотриматись жодного безпосередньо – це єдиний можливий шлях живого викладання. Завжди винаходити, вдосконалюватися – ось єдиний курс вчительського життя Коняка Віктора  Григоровича. На думку вчителя, майстерність справжнього педагога виявляється в умінні правильно планувати навчально-виховний процес, створювати сприятливі умови для досягнення поставленої мети, знаходити контакт з учнями, вміло організовувати самостійну роботу. Наполеглива праця, розуміння учнів дають свої результати. Його учні щороку є призерами районноїтолімпіади з хімії.

Учениця 10 класу Кирчу Валентина презентувала екологічний проект про збір відпрацьованих джерел струму, так як вони складають 0.25% від маси побутових відходів і 50% від маси токсичних речовин.          

                            Завдання проекту:

  • довести шкідливий вплив батарейок на навколишнє середовище і відповідно до цього організувати збір відпрацьованих батарейок  з подальшим відправленням їх на утилізацію;
  • формувати екологічну культуру учнів навчального закладу та місцевого населення через випуск агітаційних буклетів;
  • привернути увагу громадськості до поліпшення екологічного стану рідного села.  

Активну участь в роботі семінару приймали молоді вчителі, вони звітували про свою роботу. Завершився семінар круглим столом з проблеми семінару та виробленням рекомендацій.

Методист РМЦ                                      О.В. Блисенко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 419 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2016 | Комментарії (0)

    16 березня 2016 року в приміщенні районної дитячої бібліотеки відбувся ІІ тур дитячого читання Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України - 2016". В конкурсі брали участь учні 6 і 7 класів і серед них - активний читач бібліотеки-філії № 23  Зеленівська Олександра, учениця 7 - А класу с. Кам'янка - переможець районного конкурсу.

Вітаємо Олександру Зеленівську з перемогою і бажаємо їй наснаги, творчих здобутків в майбутньому та перемоги в ІІІ турі, який відбудеться в обласній дитячій бібліотеці м. Чернівці 22 березня 2016 року.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 350 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2016 | Комментарії (0)

     17 березня 2016 року у Київському Палаці дітей та юнацтва  урочисто відкрита Сьома міжнародна виставка «Сучасні закладаи освіти - 2016» та Міжнародна виставка закордонних навчальних закладів «World Edu».

Організатор: Компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.
Учасників виставки привітали  перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України Наталія Вяткіна, директор компанії «Виставковий світ» Світлана Рудько, виконавчий директор освітянських заходів компанії «Виставковий світ» Віталій Сокол. Також до учсаників виставки надійшли вітальні листівки від Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана та Міністра освіти і науки України Сергія Квіта.
Виставка «Сучасні заклади освіти» є широкомасштабним професійним заходом у галузі освіти, де представлено 750 учасників із 25 регіонів України, Польщі, Канади, Латвії, Словаччини, Словенії, Франції, США, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Чехії, Литви, Кіпру, Білорусі, Молдови, Естонії.
Зокрема, 90 університетів, академій, інститутів, коледжів, технікумів, наукових установ; 26 закордонних навчальних закладів і міжнародних освітніх агенцій; 480 установ післядипломної та неперервної освіти, обласних і міських управлінь (департаментів) освітою, загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, дошкільних і позашкільних навчальних закладів; 131 професійно-технічний навчальний заклад, науково-методичний центр професійно-технічної освіти; 23 виробники та постачальники засобів навчання, проекти, сучасні програми та рішення для галузі освіти, видавництва, освітні портали.
Чернівецьку область на виставці достойно представляють:
•Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області спільно із громадською організацією «Громадський Центр «Ділові ініціативи» (м. Івано-Франківська) та Фундацією розвитку місцевої демократії Малопольським інститутом місцевого самоврядування і адміністрації,
•Годилівський  НВК Герцаївського району Чернівецької області,
•державний вищий навчальний заклад «Чернівецький політехнічний коледж»,
•Лашківський ЗНЗ І-ІІІст. Кіцманського району Чернівецької області, 
•Мамаївський ЗНЗ І-ІІІст.№2 Кіцманського району Чернівецької області,
•Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді,
•вище професійне художнє училище №5 м. Чернівці,
•районний методичний центр управління освіти Глибоцької райдержадміністрації,
•районний методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту Новоселицької районної державної адміністрації.
Освітяни Буковини взяли участь у ряді заходів: науково-практичній конференції Державного вищого навчального закладу «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України  на тему: «Проблеми і перспективи розвитку післядипломної педагогічної освіти в умовах євроінтеграції»; круглому столі відділу дослідження підготовки вчителів Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України з проблеми: «Переформотування та модернізація методичної служби в умовах децентралізації в галузі освіти: досвід, тенденції, стратегії»; науково-практичній конференції Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України з проблеми  «Сучасні виховні проблеми: виклики та шляхи їх реалізації»; круглому столі відділу цифрової освіти, фінансової грамотності та навичок підприємництва Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України на тему: «Курс «Фінансова грамотність» та особливості проведення апробації інтерактивного електронного підручника».
Проглядів матеріалу: 678 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2016 | Комментарії (2)

«Пізнання світу почуттів неможливе без розуміння

й переживання музики, без великої духовної потреби

                           слухати музику і діставати насолоду від неї.

Музика – могутнє джерело думки. Без музичного

виховання неможливий повноцінний розвиток дитини».

 Ці слова видатного педагога В.Сухомлинського і в наш час слугують орієнтиром сучасного педагога у вихованні підростаючого покоління.

Одним із важливих завдань позашкільної освіти в умовах національного відродження України  є виховання гармонійної, духовно багатої та національно свідомої особистості. Високий рівень розвитку естетичних почуттів дітей допоможе їм у майбутньому зрозуміти і оцінити красу природи, красу людини, красу Батьківщини.  Музика безпосередньо впливає на почуття дітей, формує їх моральне обличчя.

З великим нетерпінням чекали вихованці творчого об’єднання «Самодіяльна і туристська пісня» Глибоцького центру туризму і краєзнавства районного етапу обласного фестивалю «Чисті роси», адже на підготовку до нього було докладено чимало зусиль.

На розгляд шановним членам журі Глибоцького будинку творчості  дітей та юнацтва було предсталено 10 конкурсних номерів. У номінації «Ансамблі» виступив вокально-інструментальний ансамбль «Гармонія» (солісткою якого є Олександра Стрельчук учениця 5-б класу Глибоцького  ліцею, вже відома зірочка. Членами нашого гурту є учні з багатьох навчальних закладів району та різного віку). Звучали пісні патріотичного змісту, про маму, рідну мову та ін.

Вперше у такому конкурсі взяла участь у номінації «Солістка-вокалістка» Анна-Варвара Жосу  (учениця 5-б класу Глибоцького ліцею). У її виконанні прозвучали пісні «Зустріч з ангелом», «До витоків народних» та ін., які залишили всіх присутніх небайдужими і викликали море позитивних емоцій.

Чекаємо підбиття підсумків конкурсу. З радістю візьмемо участь у наступних фестивалях, конкурсах. Бажаємо всім учасникам успіхів!

 

Керівник гуртка-методист

Глибоцького ЦТКСЕУМ

Галина Сисолєтіна

Проглядів матеріалу: 454 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2016 | Комментарії (0)

    «Чим більше дитина зробила, пізнаючи...,

 тим більше вона хоче знати,

тим глибше переживає жадобу знань, цікавість»

 В.Сухомлинський.

      Дошкільний вік дитини найбільш сприятливий для формування екологічної культури, що обумовлено  особливостями цього періоду життя.  Повсякденне формування інтересу дітей до природничих знань сприяє розвитку мислення, формує правильні уявлення про природу, здатність  робити висновки, регулює екологічну поведінку дитини.

       16 березня 2016 року на базі Димківського НВК відбувся семінар вихователів старших груп  ДНЗ з проблеми «Екологічне виховання дітей – шлях  розвитку і пізнання», в якому взяли участь методист РМЦ Петрик Л.В. та   вихователі дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів району.

     Роботу семінару було організовано за блоками: практично-презентаційний та інформаційно-теоретичний.

У практичній частині семінару учасники переглянули заняття у молодшій групі (вихователь Жижиян О.І.) на тему: «Звідки з’явився колобок». У гості до дітей завітав Колобок, який протягом заняття разом із дітьми дізнавався про своє виникнення. Під час пошукової роботи, діти мали змогу простежити, як із пшеничного колоска люди добувають зернятка, із зерняток за допомогою маленького «млинка» - борошно.  Закріпили знання про будову колоска, форму, колір зернятка пшениці. З тіста вихованці ліпили маленьких друзів для Колобка. Протягом заняття проводилися з малятами фізкультурні хвилинки та тематичні ігри.

     Виховаталь Головата Т.М. із дітьми середньої групи провела заняття з теми: «Історія шерстяної ниточки». Вихованці дізнавалися, як отримують із овечої вовни шерстяні нитки та виготовляють одяг. Розглядаючи шерстяні та звичайні нитки, діти визначали їх властивості, обстежували овечу вовну та порівнявши її із уже дослідженою шерстяною ниткою. Під час перегляду розвиваючих мультфільмів, вихованці закріпили знання про домашніх тварин, познайомилися з давніми інструментами, якими пряли пряжу веретено.

      З дітьми старшої групи (вихователь Чимбру О. С.) було проведено заняття «Таємниці пір'їни». Переглядаючи презентацію про птахів вихованці мали змогу розширити знання про тваринний світ – світ птахів, познайомилися з будовою пір'я. Під час проведення дослідницької діяльності визначали:  колір, форму та величину пір'я, дізнавались «Для чого птахам пір’я», «Що є в середині пір’їнки». В дидактичній грі «Підбери колір птахам» прослуховуючи фонограми співу різних пташок добирали до чорно-білого зображення птаха  відповідну кольорову картинку. Протягом всього заняття педагоги використовували комп’ютерну технологію.

Однією із форм методичної роботи з педагогами району було проведено ділову гру «Пробудити дослідника в дитині» за методикою О.Савенкова, яка втілює нові підходи до дослідницької діяльності дітей як до основи їхнього розумового розвитку, саморозвитку та формування загальної готовності до життя. Педагоги працювали групами, кожна з яких мала свій об’єкт дослідження (черепаха, яблуко, каміння). Пошукова робота проходила за етапами: вибір теми дослідження, пошук та пропозиція можливих варіантів розв’язання, збирання матеріалу та фіксація, узагальнення здобутих знань, захист здобутих результатів. Від кожної групи обраний спікер захищав результати пошуково-дослідницької діяльності.

Завершилася робота круглим столом по обміну думками, досвідом та виробленням рекомендацій. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 494 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2016 | Комментарії (0)

    12 та 13 березня 2016 року було проведено перший етап навчання з користування цифровими вимірювальними комплексами Еinstein. На дане навчання був запрошений вчитель фізики Глибоцького ліцею Глобак Д.І. Було здобуто багато корисної та пізнавальної інформації, навичок, які стануть у нагоді при використанні сучасного цифрового обладнання в навчально-виховному процесі. Навчання проводили представники та партнери таких компаній як Microsoft (Програмні продукти Microsoft в освіті), Intel (Програмне забезпечення Intel), Є-ПІДРУЧНИКИ (продукти компанії Є-ПІДРУЧНИКИ в освіті), Fourier, Розумники, НВП ЕНГЛЕР (Цифровий вимірювальний комплекс Еinstein, методика проведення експериментів та лабораторних робіт). По завершенню навчання кожен учасник отримав сертифікат про проходження навчання. Слід зазначити, що навчання проходило в м. Києві, Оболонський район, Пуща-Водиця, (літній табір МАНУ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 365 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2016 | Комментарії (0)

    12 березня 2016 року  Турятському НВК відбувся І етап районного фестивалю-конкурсу «Чисті роси». У програмі фестивалю були вокальні та хореографічні номери (сучасний і український народні танці), хор, виступ вокальної групи «Золоті краплинки», а також сольні номери і дует.

   У виконані хору прозвучала пісня   В.Дроботенко «Колискова майбуття», а також жартівлива  народна пісня «Пішла кума до куми». Виступ хорового колективу був відзначений членами журі, які попросили виконати хор ще одну пісню.

    Дзвінко лунали пісні «Ой, вареники» та «Вчительська доля» у виконанні  ансамблю «Золоті краплинки». 

     Танцювальний колектив «Веселі дівчата»  виконав український народний танець «Віночок». Дівчата 9 класу представили сучасний танець.

     Цікавим був виступ дуету у складі  Амоші  Інни та Амоші Михайла, які виконали пісню «Моя  сорочка вишивана», і були  відзначені членами журі за майстерність виконання. І, звичайно ж, зворушили пісні у виконанні наших зірочок, Богдани Корбут та Інни Амоші, які  виконали пісні «Квітуча  Україна» та «Але ж я тебе  любила». 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 480 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.03.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024