П'ятниця, 29.03.2024, 01:28















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 09

   Стало доброю традицією проводити в Купському НВК №2  Шевченківські дні. Цьогоріч вони були особливими, адже проводились з метою допомогти дітям розкрити себе як творчу особистість.

    Тематичний тиждень розпочався дуже цікаво та насичено. Серед учнів 5-11 класів проводилася вікторина «Шевченкіана - 2016», метою якої було поглибити знання школярів новими фактами з біографії Т.Шевченка, розвивати творчу уяву, акторські та декламаторські здібності.

   Сьогодні відбувся перегляд документального фільму для учнів 8 – 10-х класів "Великі українці. Тарас Шевченко". Також було оформлено куточок  "Відомі люди про Шевченка", книжкову виставку.      Приємно відмітити, що учні усіх класів активно долучилися до відзначення Шевченківських днів.

Голова МО суспільно-гуманітарно циклу

Максимюк Н.І.


         

 

 

Проглядів матеріалу: 471 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.03.2016 | Комментарії (0)

     Весна - це та пора, яка приносить радість не тільки землі, а й людям, бо вона приходить з символічним букетом свят.

 Перший день весни пройшов в Йорданештській ЗОШ №2 особливо. Зранку, джентльменські  усмішки хлопців  3-го класу, віщували наближення якогось свята, адже знали, що цього дня вони будуть головними героями  дня. Дівчата напередодні жіночого свята захотіли перевірити своїх хлопців на кмітливість, працьовитість, креативність і організували для них разом з вчителькою Шапка О.І. конкурс "Нумо, хлопці!" - розважальну програму, як символ радості приходу весни, але не в останню чергу, передсвятковий подарунок.   На  свято запросили  і матусь.

         Одівшись в кольори підсніжників, і хлопці і дівчата виглядали як справжні квіти весни. Дівчата зуміли зібрати в один букет найгарніші вірші та пісні про весну, а хлопцям припала можливість подарувати усмішку всім присутнім. Дівчата ходили біля них , як феї, а вони і намалювали їх, і оформляли стіл замість них, і засипали їх компліментами, бо ж наближається 8 Березня.

         А наприкінці свята діти зуміли  розчулити  мам і всіх присутніх у залі. Для кожної з мам пролунали особливі слова, а все тепло їхніх сердець діти  виклали в привітальних листівках з мерцышорами, виготовлені з усією любов'ю.

         Нехай весна принесе всім теплої усмішки та сонце в душі.

Опаіць Марія Іванівна - педагог-організатор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 457 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.03.2016 | Комментарії (0)

Земля зітхає ледве чутно

                                  І прокидається від сну...

                                                    І березень дарує чудо,

                                                       Розпочинаючи весну.

    Прийшла весна! Бринять струмки, розквітають перші квіти, зігріті теплом сонячного проміння, мрійливо співають пташки, прийшла весна, а разом з нею –   Міжнародний жіночий день. 8 Березня – це свято весни. 7 березня в Йорданештській ЗОШ І-ІІІст. учні 2 класу разом з класоводом Маліон Л.І. підготували незабутнє свято присвячене міжнародним днем 8 Березня. Учні віршами та піснями подякували своїм матусям та бабусям за їхню любов, відданість та турботу, адже тільки мама заслуговує всього найкращого з боку рідних та близьких.

Поетами всіх часів і народів  написано десятки тисяч ліричних рядків, присвячених мамі. Мама – найдорожча у світі людина. Немає любові, сильнішої від материнської, немає ніжності, ніжнішої від ласки і клопотів материнських, немає тривоги, тривожнішої від безсонних ночей і незімкнутих очей материнських. Людство існує тільки тому, що існує материнська любов!

 

   ЗДВР                     Кирчу О.Г.

   педагог – організатор Малайку А..-М.М.

Проглядів матеріалу: 456 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.03.2016 | Комментарії (0)

     Здається, що може зробити одна людина… Багато, якщо не тільки говорити, а починати робити конкретні справи. А якщо ви не самі, якщо у вас є однодумці, то зробити насправді можна дуже багато.

        Учні 7-В класу вирішили долучитись до корисної справи. Вже не один рік ведуться розмови про шкоду для екології від батарейок та акумуляторів, які викидають на смітник. Питанням збору відпрацьованих батарейок і акумуляторів для їх подальшої утилізації нині, мабуть, переймаються тільки громадські активісти, окремі небайдужі громадяни і деякі підприємці. Проте на рівні держави питання централізованої системи збору відпрацьованих батарейок й акумуляторів та їх подальшої утилізації не вирішується.

           Давайте подивимося, що таке батарейка і чому вона шкідлива.

         Сама по собі батарейка, покрита оболонкою, не шкідлива, хоч і містить важкі метали та небезпечні елементи (цинк, свинець, нікель, марганець, кадмій, кислоти, луги), але коли вона попадає на смітник, під дією вологи (атмосферні опади) та сонця оболонка батарейки розкладається і все її «багатство» попадає в грунт і воду. За даними Державного біологічного музею ім. Тімірязєва, тільки одна “пальчикова” батарейка може забруднити важкими металами 400 літрів води або біля 20 квадратних метрів землі. Для наочності наведу приклад: у лісі на 20 квадратних метрах землі в середньому росте два дерева, живе два кроти, один їжак та тисячі дощових черв’яків. Таким чином, викидаючи тільки одну маленьку батарейку, ми вбиваємо стільки живих організмів!

           Але і це ще не все. З водою, рослинами, які ми вживаємо в їжу, молоком і м’ясом ці важкі метали попадають в організм людини, наносячи відчутну шкоду її здоров’ю.

          Свинець накопичується в основному в нирках і викликає захворювання мозку та нервової системи. Кадмій накопичується в печінці, нирках, кістках і щитовидній залозі. Він є канцерогеном, тобто провокує онкологічні захворювання.

       У багатьох акумуляторах, що використовуються для роботи малогабаритної техніки, використовується ртуть, яка вважається найтоксичнішою з нерадіоактивних елементів на планеті. Ртуть проникає в кожен орган, в кожну клітину організму і впливає на мозок, опорно-руховий апарат, викликає розлади нервової системи, захворювання дихальної системи. За рівнем впливу на людський організм ртуть відноситься до першого класу небезпеки.

          Тож чи вартує так ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям своїх дітей, внуків, правнуків?

         Закликаємо Вас долучитися до акції по збору відпрацьованих батарейок і приносити їх до спеціальної ємкості, яка розміщена у фойє Глибоцького ліцею.

         Думаю, що разом, всією громадою, ми вирішимо цю проблему у нашому місті.

Проглядів матеріалу: 540 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.03.2016 | Комментарії (1)

       Кожного року всі ми чекаємо улюблене свято весни - Міжнародний жіночий день. Урочисті заходи з нагоди цього свята відбулися четвертого березня у Тереблеченської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Старшокласники привітали своїх педагогів-жінок зворушливими словами та листівками.

 Вчитель Пуюл В.В.  організувала з учнями першого класу  літературно-музичну композицію «Схиляюсь перед тобою, дорога матусю!». Учні виразно читали вірші про прихід весни, 8 Березня, Марцишор, перші весняні квіти та про своїх матусь.

Вчителі початкових класів Панчук Д.А., Панчук О.В. об’єднали концертну програму з різними конкурсами під гаслом: «Моя матуся сама, сама». Хлопці четвертого класу змагалися між собою як в інтелектуальних конкурсах, так і в конкурсах на кращого кулінара та перукаря, а прикрашали змагання музичні паузи та презентації у виконанні учнів другого класу та дівчат четвертого класу.

Присутніми на святі були не лише матусі початківців, а й бабусі, сестри та інші гості, які отримали від малечі вітальні листівки виготовлені власноруч.

         Проведені заходи принесли всім весняного тепла і настою,  щиру радість, зробили цей день особливим!
 

                                                                                                ЗДВР    Чупрун В.Л.

                                                                    Педагог-організатор Ауріте М.С.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 388 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.03.2016 | Комментарії (0)

    Напередодні свята 8 Березня для учнів Йорданештської ЗОШ №2 був організований вечір відпочинку, а для старшокласниць - конкурсну програму "Нумо,  дівчата!" . Дівчата змагались на швидкість, спритність, точність, влучність. Дівчата мали змогу продемонструвати усі їхні вміння. Розпочався конкурс зі смачним привітанням зі святом з яким дівчата впорались на відмінно.

Дівчата не збирались поступатись одна одній. Із захопленням виконували вправи та естафети, але перемогла найкмітливіша  - розумниця, красуня та активістка учнівського самоврядування - Кирчу Марінела.   Проведений захід пройшов з емоційним підйомом.

                                           Опаіць М.І. -педагог-організатор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 606 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.03.2016 | Комментарії (3)

Земля зітхає ледве чутно

                                                        І прокидається від сну...

                                                               І березень дарує чудо,

                                                                              Розпочинаючи весну.

      Прийшла весна! Бринять струмки, розквітають перші квіти, зігріті теплом сонячного проміння, мрійливо співають пташки, прийшла весна, а разом з нею –   Міжнародний жіночий день. 8 Березня – це свято весни. 7 березня в Йорданештській ЗОШ І-ІІІст. учні 2 класу разом з класоводом Маліон Л.І. підготували незабутнє свято присвячене Міжнародному  дню 8 березня. Учні віршами та піснями подякували своїм матусям та бабусям за їхню любов, відданість та турботу, адже тільки мама заслуговує всього найкращого з боку рідних та близьких.

Поетами всіх часів і народів  написано десятки тисяч ліричних рядків, присвячених мамі. Мама – найдорожча у світі людина. Немає любові, сильнішої від материнської, немає ніжності, ніжнішої від ласки і клопотів материнських, немає тривоги, тривожнішої від безсонних ночей і незімкнутих очей материнських. Людство існує тільки тому, що існує материнська любов!

 

   ЗДВР                     Кирчу О.Г.

   педагог – організатор Малайку А..-М.М.

Проглядів матеріалу: 457 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.03.2016 | Комментарії (0)

  Тарас Шевченко, відомий також як Кобзар, народився 9 березня 1814. Його талант проявився у написанні поезій та прози українською та російською мовами, художній та графічній творчості, громадській діяльності, філософії, політиці, фольклористиці.

    Тарас Шевченко почав писати вірші у другій половині 30-х років. У 1840 р. у Петербурзі вийшла перша збірка його поезій "Кобзар", у 1845 р. — героїчно-романтична поема "Гайдамаки". В 1843—1845 роках написав цикл поезій "Три літа" (центральним твором якого є "Сон"), поему "Кавказ", послання "І мертвим і живим...", поезії "Чигирине, Чигирине", "Великий льох", "Стоїть в селі Суботові" та ін., в яких гостро виступив проти соціально-національного гноблення українського народу.

    В ув'язненні писав вірші, які згодом об'єднав у цикл "В казематі". У 1854—1858 роках написав російською мовою повісті "Музикант", "Художник", "Нещасний", "Капітанша", "Близнята". Останніми прозовими творами Тараса Шевченка є повість "Прогулянка з задоволенням і не без моралі" (1856—1858) та щоденникові записи "Журнал".

   В Україні у 1859 р. написав низку високих зразків інтимної та пейзажної лірики. Кілька його творів цього періоду опубліковано в журналі "Основа" та альманасі "Хата".

   Тарас Шевченко був одним з найвидатніших майстрів українського образотворчого мистецтва. Він працював у галузях станкового живопису, графіки, монументально-декоративного розпису та скульптури, досконало володів технікою акварелі, олії, офорту, малюнка олівцем і пером. Він є автором понад тисячі мистецьких творів (не збереглося більше 160). У 1859—1860 роках виконав офорти з творів зарубіжних та російських художників, за які отримав звання академіка гравірування.

   Ім'я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлено пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Національна опера України, Київський національний університет, центральний бульвар міста Києва носять ім'я видатного сина українського народу — Тараса Шевченка.
 

Проглядів матеріалу: 497 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.03.2016 | Комментарії (0)

     У Багринівській загальноосвітній школі було проведено Шевченківський вечір ”Свіча запалена від серця”.

    Молодші школярі з цікавістю готувались, розказували  найулюбленіші вірші Тараса Шевченка, дізнавались багато цікавого про творчість та життя великого поета. Шевченковими словами були вражені всі діти. У кожному вірші чи розповіді відчувалася велика любов до Т.Г.Шевченка, до рідної мови. Таланти дітей оцінювало журі, яке складалося з 5 чоловік. Всі учні неймовірно старались, знаючи, що за ними спостерігають та оцінюють.

    

На Шевчен-ківському вечорі лунала величезна 

кількість віршів поета, зверталася увага також на цікаві факти про письменника. Учні були захоплені, радісні, щасливі. Всі намагались якомога краще виступити та донести до присутніх ті переживання, той стан душі, все те, що траплялося в житті Тараса Григоровича Шевченка. В кожного по-своєму проявлялися емоції, розуміння, жаль. Всі уважно слухали та захоплено співпереживали, виступ зацікавив присутніх до глибини душі.

 

 

Директор школи М.М. Акатрінні

 

 

          

Проглядів матеріалу: 485 | Завантажив: Микола | Дата: 09.03.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024