Четвер, 25.04.2024, 01:20















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 24

     24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я по всьому світу відзначають День боротьби з туберкульозом. 

З метою профілактики глобальної епідемії туберкульозу та пропаганди здорового способу життя у Михайлівському НВК практичним психологом Анастасією Унгурян було проведено ряд заходів, а саме:

1. Інтерактивна лекція «Що необхідно знати про туберкульоз».

2. Заняття з елементами тренінгу «Переможемо невидимого ворога разом».

3. Гра «Твій вибір», де учні вчилися розпізнавати небезпечні ситуації, які можуть зашкодити їхньому здоров’ю.

4. Виготовлення просвітницьких буклетів та стіннівок.

   Також у школі проходила акція «Біла ромашка», під час якої учні і педагоги  мали змогу проголосувати за життя без туберкульозу, залишивши собі на пам'ять білу ромашку – символ боротьби з цим небезпечним інфекційним захворюванням.

 

   Усі дійшли висновку, що краще бути обізнаним та  остерігатися туберкульозу, ніж лікувати його.

Будьте уважні! Пам’ятайте, ваше здоров’я – у ваших руках!

Анастасія Іванівна Унгурян,

практичний психолог

Михайлівського НВК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 459 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2016 | Комментарії (0)

     24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) по всьому світу відзначають День боротьби з туберкульозом. Цього дня 132 років тому, тобто 1882 року, німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття мікробактерії (збудника) туберкульозу.  Метою Всесвітнього дня є поінформовати про глобальну епідемію туберкульозу якомога більше людейі дати всім зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можна і треба.

         Сьогодні, в Купському НВК №2 практичним психологом Михайлюк Анною Василівною було проведено заняття з елементами тренінгу «Що треба знати про туберкульоз». Метою якого було надати учням інформацію про небезпеку епідемій туберкульозу, ознайомити зі шляхами зараження і методами захисту від туберкульозу, виховувати любов до ближнього.

         Заняття розпочалось з привітанням, прийняттям правил роботи та знайомства. Учні на хмаринках написали свої очікування про туберкульоз. Повчальною було інформаційне повідомлення про цю хворобу. Цікавим був вірш «Ми кажем – ні туберкульозу!». Руханка «Організм людини, імунітет, інфекція» дала змогу учням побачити проникнення інфекції в організм людини. Під час вправи «Так – ні» учні доводили свої думку щодо прослуханого під час заняття. Заняття завершилось притчею «Бути людиною» та вправою «Комплімент».

 

 

 

Проглядів матеріалу: 553 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2016 | Комментарії (0)

Твої очі, мов криниця
Чиста на перловім дні,
А надія, мов зірниця,
З них проблискує мені.

    Іван Франко – це безмежна країна, яка досі не має своєї наукової карти. Але є околиці, у які спробували зазирнути й  учні Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ступенів подорожуючи разом із героями його творів, щоб глибше зрозуміти неповторний світ Франка. На початку тижня (21-23.03) були організовані ряд виховних заходів серед яких: книжкова виставка у бібліотеці на тему: «Апостол духу, Каменяр Іван Франко», «Дітям про І. Франка»(1-4 класи) , тематичні бесіди «Життєвий і творчий шлях І. Франка – Великого Каменяра» (7-8 класи), конкурс малюнків  та ілюстрацій за творами І. Франка «Мій Франко»(1-11 класи).

Багатогранність таланту І.Франка більш ніж дивовижна. В одній особі поєдналися поет, прозаїк і драматург, перекладач і літературний критик, історик і теоретик літератури, філософ, фольклорист, мовознавець, етнограф та економіст.

«Ми не можемо назвати, мабуть, жодної ділянки людського духу, в якій би не працював І.Франко і в якій він би не був великий».

 

    ЗДВР                              Кирчу О.Г.

    педагог – організатор   Малайку А.М.-М.      

Проглядів матеріалу: 552 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2016 | Комментарії (0)

Іван Франко – це розум і серце нашого народу.
Це боротьба, мука і передчуття щастя України.
України і людськості.
М. Рильський

 В 2016році відзначається 160 річниця дня народження та 100 - річчя з дня смерті українського Каменяра.

З метою вшанування світоча української літератури  було проведено бібліотечні уроки Горло Н.С та  позакласні години спілкування  про життя і творчість І.Франка .

  Частіше  ми говоримо про Франка як про поета-борця, Каменяра, але ж він ще й тонкий лірик. Вічна тема кохання знайшла яскраве втілення в його поезії, прозі й драматургії. Саме тому наші учні обрали для декламування  задушевні поезії із збірки «Зів’яле листя»: «Тричі мені являлася любов», «Чого являєшся мені у сні?», «Раз зустрілись ми случаймо…», «Моїй дружині» 

Упродовж бібліотечних уроків діти  шукали відповідь на питання: кому все-таки була присвячена збірка "Зів'яле листя"? І прийшли до висновку, що скоріше за все лірична збірка поезій І. Франка присвячена Ользі Рошкевич — єдиній, чистій, першій і останній любові, але іноді здається, що збірка не присвячена жодній із жінок, вона є одою нещасливому коханню, яке огортало душу поета протягом багатьох років.

Також Іван Франко – найяскравіша постать нашої української літератури, нашої історії та культури.    Сьогодні митці вчаться у нього бути громадянами, всією силою таланту служити своєму часові, сприяти своєю творчістю у розв`язанні пекучих проблем сучасності, все життя зміцнювати мости дружби між народами, ширити ідеї гуманізму.

Проглядів матеріалу: 471 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.03.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024