Субота, 27.04.2024, 02:56















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 16

    У середу 16.03.2016 року на базі глибоцького РМЦ відбулося чергове засідання РМО працівників психологічної служби, яке працювало над проблемою: «Розвиток та формування психологічної культури та компетенції педагогів та батьків», яке носило практичний характер.

   Відкрила засідання методист РМЦ Колесник А.І., яка у своєму виступі наголосила на основні завдання, які очікують працівників психологічної служби у наступному, заключному кварталі навчального року. Також проаналізувала результати моніторингів щодо: психологічного супроводу інклюзивних класів, психологічного супроводу учасників АТО та їх сімей,  профілактика насилля, та профілактика правопорушення серед шкільної молоді.

   Наступним етапом засідання РМО були виступи працівників  психологічної служби з матеріалами практичних наробок з обраної проблематики. Працівники психологічної служби об’єдналися в творчі групи, які у вигляді дискусійних платформ, круглого столу, мультимедійних презентацій, уривків тренінгових занять, психолого – педагогічних семінарів, консиліумів працювали на даному засіданні.

   Слід відзначити роботу приміського об’єднання працівників ПС під керівництвом Ю.В,Флюндри до якого ввійшли: Валякузьмінська ЗОШ, Коровійська ЗОШ, Молодійська ЗОШ та Чагорська ЗОШ(теми доповіді «Конфлікти в навчально – виховному процесі»).

  Психологи та соціальні педагоги Старововчинецького ліцею, Черепковецької ЗОШ, Багринівської ЗОШ, Слобідський НВК обрали напрямок «Стилі батьківського виховання дітей». Працівники ПС презентували цікаві практичні вправи, прийоми і методи роботи у цьому напрямку роботи з батьками.

   Працівники ПС Михайлівського НВК, Димківського НВК, Червонодібровського НВК та Нижньосинівецької ЗОШ акцентували свою практичну діяльність у напрямку профілактики суїцидальної  поведінки школярів. Ознайомили присутніх з психодіагностичним інструментарієм, вправами та корекційними програмами.

   Тренінг батьківвської ефективності продемонстрували психологи та соціальні педагоги  Тарашанської ЗОШ, Тарашанський ДНЗ,  Турятський НВК, Волоківська ЗОШ, Купський НВК та Купський НВК №2.

   Профілактичну роботу щодо стресових станів педагогів та батьків демонстрували психологи та соціальні педагоги Грушівського НВК, Петричанського НВК, Корчівецької ЗОШ та Кам’янської ЗОШ.

   Глибоцький ліцей , Глибоцька ЗОШ, Опришанська ЗОШ, поділилися з присутніми методами практичної роботи щодо формування психологічної компетентності педагогів та батьків, у вигляді педагогічного консиліуму.

    Збереження  психічного здоров’я педагогічних працівників, на думку психологів Тереблечанської ЗОШ,  Станівецького НВК, Стерчанської  ЗОШ  та Карапчувського ліцею, є однією  з основних задач , які стоять перед працівниками ПС , і вони здійснюють їх за допомогою автотренінгів, індивідуальних консультувань та арт терапії.

    У такій творчій та плідній атмосфері відбулося практичне засідання РМО працівників ПС.

 Методист-психолог РМЦ

А.І. Колесник

Проглядів матеріалу: 486 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2016 | Комментарії (0)

          Праця - найкращий шлях до того,
щоб любити життя.   
 Е. Роннан
   
 
   11 березня 2016 року відповідно до плану роботи РМЦ  у Старововчинецькому ліцеї відбувся семінар вчителів трудового навчання (обслуговуючої праці) шкіл Глибоцького району з проблеми: «Формування творчих компетентностей учнів  на уроках трудового навчання шляхом використання інтерактивних технологій та міжпредметних зв’язків».


   Гостинно зустрів вчителів директор ліцею Чапля Д.П., який коротко ознайомив учасників семінару із творчим колективом ліцею.
   Трошина Н.В., методист РМЦ ознайомила із планом роботи семінару. Усі учасники відвідали відкритий урок у 6 класі (дівчата)  на тему: «Виготовлення м’якої іграшки із капрону», який провела вчитель вищої категорії Сидоряк Тетяна Дмитрівна.
   Після уроку всі разом взяли участь у майстер-класі, який провела вчитель Кам’янської  ЗОШ І-ІІІ ступенів Кирстюк Домніка Іванівна. У актовій залі ліцею  вчителі обслуговуючої праці  мали можливість оглянути мистецьку панораму «Нитка життя, що єднає покоління».
    Надовго у пам’яті учасників семінару залишить слід мистецький проект  «А над світом вишивка цвіте»,  який підготувала творча команда у складі: Сидоряк Т.Д., Тюфтій С.М., Лук’ян Н.І., Вакарюк С.І., Передерко К.А., Балана А.Г.
   За круглим столом вчителі обговорили проблему семінару, поділились кожен своїм досвідом та виробили рекомендації з даної теми.
 
 
 
Проглядів матеріалу: 566 | Завантажив: Жанет | Дата: 16.03.2016 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 862 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2016 | Комментарії (0)

   У вівторок 15.03.2016 р. вчителем початкових класів Каменюк С.І. та соціальним педагогом Старововчинецького ліцею Каменюк В.В. було проведено урок-подорож з елементами тренінгу для учнів 1 –Б класу на тему: «Зупинися, Людино, на мить … І відчуй, як Планеті болить»

Дізнатись більше

Проглядів матеріалу: 422 | Завантажив: Жанет | Дата: 16.03.2016 | Комментарії (0)

   Останніми зимовими вихідними юних мандрівників запросила до себе в гості гіпсова печера «Млинки». Вихованці гуртків «Пішохідний туризм» та «Географічне краєзнавство» Глибоцького ЦТКСЕУМ на базі Луковицької ЗОШ І-ІІІ ступенів побували в селі Залісся Чортківського району Тернопільської області, де їх чекали незабутні враження.

 Млинки - це гіпсова лабіринтова печера. Загальна довжина ходів сягає 40 км. У печері можна побачити різнобарвні кристали, сталактити, пластинчастий гіпс та інші мальовничі печерні утворення. Рухатися у печері непросто,  та наші гуртківці із задоволенням долали перешкоди лабіринтів.

В печері   протягом року стала температура повітря +11 °С, відносна вологість коливається в межах 84–100 %.

Нам провели екскурсію Північним районом печери. Це нескладна ознайомча екскурсія, а нам, як новачкам у цьому виді туризму, якраз по плечу. Спочатку ми  побачили великі вхідні зали, звідти пройшли до "Столового каменя" та роздоріжжя "Зірочка", далі перейшли у галерею "Північна".  Кінцева точка - зал "Кажана", якого потрібно було самостійно відшукати на гіпсовій стелі печери. У цьому ж залі можна покататись на "козацьких гірках". На зворотному шляху ми мали можливість перелізти через "Тещин зуб", пройти "Жовту трубу", пролізти на колінах "Тарганячі біги" та втиснутись у страшно "Веселий хід".

Захоплююча подорож лабіринтами печери "Млинки" надовго залишила у нас не лише синці на колінах і ліктях, а й яскраві спогади про насичені вихідні.

 

         Олександр Чоботар,

керівник гуртка «Пішохідний туризм»

 на базі Луковицької ЗОШ І-ІІІ ст.

 

                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 459 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2016 | Комментарії (0)

   З метою виявлення юних аматорів сцени 10 березня у Карапчівському  ліцеї відбувся районний етап обласного фестивалю «Чисті роси».

    Учні представили свої таланти: гарні твори, сучасні та народні танці. Учасники музичного гуртка «Сiocârlia» під керівництвом Товарницької О. А. виконали пісні. На  нашому фестивалі  виступила солістка Бостан Одоріка. У номінації «Хореографічне виконавство» учні 3, 5, 6 та 9-А  класів виконали сучасні  танці, хореографами яких були їхні класні керівники (Каланча О.Г., Міглей О. І., Еремеску Н. А., Опаєць М. Ф.).  Дуже гарні виступи представили танцювальні колективи «Plai Bucovinean» та „Ritm și suflet» під керівництво хореографа Амарій І. Є., які виконали  румунський народний танець та сучасні танці.

Дуже цікавим був номер з художньої гімнастики у виконанні  учениці 7 класу Фретеучан Маріяни.

Левчук Аліна Георгіївна  ­-  педагог -організатор  Карапчівського ліцею


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 481 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2016 | Комментарії (1)

Споконвічна – рідна земля,
Незалежна – держава моя,
Вічна і завжди єдина
Ненька моя – Україна

        Микола Бук

     Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство, дитинство з дивосвітом-казкою, з материнською ласкою у затишній батьківській оселі. То родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини. То її велике «Я», з якого починається людина, родина, Батьківщина і вся наша велична й неповторна у світі Україна. В Черепковецькому ДНЗ був проведений колективний перегляд на тему " Україна-єдина країна", на якому педагоги проаналізували вміння педагога та знання дітей з даної теми.

 

Проглядів матеріалу: 439 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2016 | Комментарії (0)

       11 березня 2016 року відбувся конкурс кращих знавців творчості великих румунських письменників-класиків М. Емінеску, І. Крянге, В. Александрі, в якому взяли участь  учні з 15 навчальних закладів району. Конкурс проводився у чотирьох номінаціях. І номінація- література (декламування творів  М. Емінеску, В. Александрі, І. Крянге);  ІІ номінація -вокал  (музичне виконання творів письменників-класиків); ІІІ номінація-театральне мистецтво  (інсценізація одного фрагменту з творів письменників-класиків); IV номінація- образотворче, декоративно- прикладне мистецтво за тематикою творів класиків. Всі учасники відзначалися добрим знанням тексту, емоційністю, артистизмом виконання, оригінальністю постановки.

У І номінації  Бостан Одоріка, учениця 10 класу Карапчівського ліцею, Павленко Каталіна, учениця 10 класу Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст., Савюк Віолета, учениця 9 класу Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст., Цугуй Коріна, учениця 11 класу Купського НВК, Карп Кароліна,  учениця 1 класу Йорданештської ЗОШ І-ІІ ст., Попович Кароліна, учениця Димківського НВК, Цинтар Тетяна, учениця Привороцької ЗОШ І-ІІ ст. вибороли призові місця.

У ІІ номінації найкращими  були учні Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст., Купського НВК, Димківського НВК, Карапчівського ліцею, Нижньосиньовецької ЗОШ І-ІІІ ст., Йорданештської ЗОШ І-ІІ ст., Привороцької ЗОШ І-ІІ ст..

У ІІІ номінації здобули перемогу учні Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст., Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст., Димківського НВК, Йорданештської ЗОШ І-ІІ ст., Карапчівського ліцею.

 Всі представлені роботи у ІV номінації заслуговують найвищої оцінки.

 

 

 

Проглядів матеріалу: 486 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.03.2016 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024